Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Agricultură bio, cum se face şi care sunt consecinţele

Publicat:

Cercetatorii au ajuns la aceste concluzii pe baza unui model conform caruia, in 2050, populatia planetei va fi de noua miliarde de fiinte umane precum si pe necesitatea cresterii cu 50% a productiei agricole pentru a hrani planeta la acea data.

Potrivit studiului, avand in vedere ca agricultura bio are randamente mai mici decat agricultura traditionala, pentru a atinge obiectivul de hrani planeta fara a modifica comportamentul alimentar anual va fi nevoie ca suprafetele cultivate sa creasca de la 16% pana la 33%, iar in acelasi timp despaduririle sa creasca de la 8% la 15%.

In…

Citeste articolul mai departe pe dcnews.ro…  

Sursa articol: dcnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Adevarul despre indulcitori. Au efecte nebanuite asupra organismului, potrivit nutriționiștilor

12:40, 10.04.2024 - Controversa de durata provocata de utilizarea indulcitorilor in locul zaharului provine din opinii contradictorii despre potențialul indulcitorilor de a stimula apetitul. Studii anterioare au incercat sa clarifice dilema, insa nu au reușit sa aduca probe indubitabile intr-o direcție sau alta.Un studiu…

Sezonul capușelor și boala Lyme. Specialiștii propun o noua soluție

10:50, 27.03.2024 - Boala Lyme și sezonul capușelor Temperaturile in creștere ce au urmat unei ierni ușoare ajuta capușele sa devina active și sa transmita, in numar mai mare și mai devreme, boala Lyme. Conform Institutului Național de Sanatate Publica, in Romania, la nivel național, in anul 2018, au fost confirmate 532…

Vaccin promițator impotriva unei boli letale

13:45, 25.03.2024 - O echipa de cercetatori de la Universitatea din California, Los Angeles (UCLA) a dezvoltat un vaccin care s-a dovedit a fi foarte eficient impotriva melioidozei, o boala tropicala extrem de letala. Melioidoza este provocata de bacteria Burkholderia pseudomallei. Se gasește in solul și apa contaminate…

Inteligența Artificiala amenința cu 'extincția' polițiștii. Primul 'agent super special' și-a inceput activitatea in Spania / VIDEO

22:30, 20.03.2024 - Inteligența Artificiala ar putea conduce la pierderea anumitor locuri de munca. Și polițiștii ar putea fi vizați de restructurari. Momentan, un ajutor in sprijinul Poliției Locale este primul 'agent super special' - un caine robot care ii "oprește" pe cei care folosesc scutere in centrul orașului. Cercetatorii…

Un algoritm poate detecta noile variante COVID-19 mult mai rapid

12:11, 13.03.2024 - Cercetatorii de la Universitațile din Manchester și Oxford au creat un algoritm AI numit Classix care poate identifica noile variante COVID-19 intr-un stadiu incipient. Classix este important deoarece permite autoritaților sanitare sa ia rapid masuri specifice pentru a preveni raspandirea variantelor…

Profesorii de la Universitatea „Dunarea de Jos” din Galati au inventat painea cu gust de carne. „Friptura nu se vede, dar se simte”

15:30, 12.03.2024 - Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) a acordat Universitatii „Dunarea de Jos” din Galati brevet de inventie pentru o paine proteica, cu gust si proprietati de carne. Proiectul a fost pus in practica de mai multe cadre didactice de la Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor.

Rezultatele celui mai amplu studiu post-vaccinare anti-COVID. Ce probleme medicale pot aparea dupa vaccinare

11:45, 23.02.2024 - Cel mai amplu studiu pana in prezent privind vaccinurile impotriva COVID a analizat problemele medicale in randul a aproape 100 de milioane de persoane imunizate. Studiul, care a analizat siguranța vaccinurilor anti-COVID-19, aduce in atenție posibile conexiuni intre administrarea acestora și creșteri…

Descoperire fascinanta despre virusurile ne-au modelat creierul

10:55, 17.02.2024 - Virusuri stravechi, care au infectat vertebratele cu sute de milioane de ani in urma, au jucat un rol crucial in evolutia creierelor noastre avansate si a dimensiunilor corpurilor pe are le avem in prezent, sugereaza constatarile unui studiu recent. Aceasta cercetare, publicata joi in revista Cell,…


Ce parere ai despre aceasta stire?