Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Afecţiune arterial-pulmonară, ce are la bază MECANISMUL coronavirusului, tratat cu FRUNZE de SALATĂ - Ce descoperire au făcut cercetătorii

Publicat:

Hipertensiunea arteriala pulmonara afecteaza atat adulții cat și copiii, iar daca este netratata poate duce la o afectare cardiaca fatala. Cercetatorii Universitații din Pennsylvania spera sa dezvolte o terapie inedita pentru hipertensiunea arteriala pulmonara, eficienta poate și in alte boli cardiovasculare, bazandu-se pe un extract din frunze de salata. Sistemul compensator renina – angiotensina – aldosteron este implicat in aceasta terapie, același mecanism care acționeaza și in cazul coronavirusului, potrivit 360medical.ro.

Cu scopul de a dezvolta o terapie mai eficienta, mai convenabila…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Actualitate medicala/ Hipertensiunea arteriala este responsabila de peste 60% din decesele de cauza ­cardiovasculara

00:16, 20.05.2024 - Bolile cardiovasculare reprezinta principala cauza de deces in Romania, iar hipertensiunea arteriala este responsabila de peste 60% din decesele de cauza cardiovasculara, atentioneaza reprezentantii Societatii Romane de Hipertensiune , potrivit Agerpres. Conform datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii,…

Hipertensiunea arteriala, responsabila de 60% dintre decesele de cauza cardiovasculara

09:40, 17.05.2024 - Este semnalul de alarma tras de Societatea Romana de Hipertensiune, in contextul Zilei Mondiale de lupta impotriva Hipertensiunii Arteriale, celebrata anual la data de 17 mai.     Hipertensiunea arteriala (HTA) afeceteaza peste 1 miliard de oameni din intreaga lume și este cauza a peste 7,5 milioane…

Dr. Simona Frasie: Sistemul endocrin guverneaza tot organismul, de aceea screening-ul periodic este extraordinar de important

07:55, 10.04.2024 - „Totul este interconectat” ar putea fi mottoul din spatele legilor care guverneaza sistemul endocrin, in condițiile in care dezechilibrele hormonale pot avea ecou in tot corpul nostru. De aceea, controlul periodic de prevenție la specialiști ar trebui sa devina o obișnuința pentru orice persoana, explica…

De ce fac burta barbații care consuma alcool. Un medic explica mecanismul, pe ințelesul tuturor

09:40, 22.03.2024 - Barbații care consuma alcool pot dezvolta o burta proeminenta, fenomen cunoscut sub numele de "burta de bere". Acest aspect este adesea intalnit și ridica intrebarea despre mecanismul din spatele acestui fenomen. Un medic explica in termeni simpli cum se produce aceasta acumulare de grasime in abdomen…

Semne ca ai putea avea hipertensiune

12:45, 14.03.2024 - Hipertensiunea arteriala este o afecțiune destul de frecvent intalnita și care, netratata, poate duce la complicații grave. Afla mai multe despre hipertensiune și descopera care sunt acele semne ca ai putea avea hipertensiune!Ce inseamna hipertensiuneInainte de a ști care sunt acele semne ca ai putea…

DESPRE HIPERTENSIUNE Hipertensiunea arteriala, principalul factor de risc cardiovascular

12:36, 05.03.2024 - Despre hipertensiunea arteriala (HTA) se afirma ca provoaca in egala masura disperare și speranța. Disperare, intrucat are complicații cardiovasculare severe și pentru ca este  frecvent nedepistata sau subtratata. The post DESPRE HIPERTENSIUNE Hipertensiunea arteriala, principalul factor de risc cardiovascular…

Condimentul care poate reduce hipertensiunea. Il ai, cu siguranța, in bucatarie. Iata ce alte beneficii mai are pentru sanatate

12:15, 03.03.2024 - Persoanele care au probleme cu hipertensiunea arteriala au nevoie, de obicei, de un amestec de medicamente, dar și de o dieta sanatoasa. Este important de știut insa ca, anumite moduri naturale de a reduce tensiunea arteriala, cum ar fi consumul de usturoi, busuioc și alte condimente pot funcționa,…

Heiuș, Curtea de Conturi, lovit de statul roman: ”Mi-au cerut certificatul de naștere, actul dupa locuința, de divorț, de casatorie”

11:50, 23.02.2024 - Lucian Heiuș, vicepreședintele Curții de Conturi, fost șef al ANAF și fost politician, a descoperit birocrația crunta din sistemul public. O lege recenta interzice instituțiilor publice sa solicite documente deja deținute de stat, dar cu toate aceste cetațenii se confrunta in continuare cu o birocrație…


Ce parere ai despre aceasta stire?