Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

ADEVĂRUL despre bogăția din Marea Neagră. Cine va lua caimacul

Publicat:

offshore, ce facem cu ea? Seara tarziu, in data de 9 iulie, plenul Parlamentului a votat legislația care reglementeaza regimul exploatarilor de gaze din , nu numai cele concesionate acum catre ExxonMobil - Petrom, Black Sea Oil&Gas și LukOil - Romgaz, dar și cele din perimetrele viitoare care vor fi scoase la licitație. Noua forma a legii crește cu mult sarcina fiscala a companiilor fața de prima varianta, votata de Senat.

Citeste articolul mai departe pe evz.ro…  

Sursa articol: evz.ro


Stiri pe aceeasi tema

E.ON Romania a inceput discuțiile pentru vanzarea businessului de furnizare a electricitații și gazelor / Cine sunt companiile interesate

12:40, 09.05.2024 - E.ON a demarat discuțiile privind vanzarea diviziei de furnizare a energiei electrice și a gazelor naturale din Romania cu trei companii care și-au aratat interesul pana acum. Este vorba despre Romgaz, OMV Petrom și ungurii de la MVM, dupa cum au afirmat, pentru HotNews.ro, surse din sectorul energetic.…

OMV Petrom renunța la investiția din Marea Neagra georgiana

09:15, 30.04.2024 - OMV Petrom a anunțat ca se retrage din proiectul offshore din Georgia, unde deținea un perimetru de explorare, dar unde inca nu incepuse forajul. In raportul cu rezultatele financiare, compania menționeaza ca „Perimetrul II de Explorare Offshore din Georgia: s-a decis retragerea din aceasta țara”. Cu…

Cristian Busoi, europarlamentar: „Marea Neagra și Romania pot deveni furnizori de securitate energetica”

13:05, 04.04.2024 - Europarlamentarul Cristian Bușoi a transmis ca exploatarea gazelor offshore din Marea Neagra reprezinta o baza importanta pentru securitatea aprovizionarii cu energie in regiune. Acesta precizeaza ca Romania si Marea Neagra pot deveni furnizori de securitate energetica. Prin exploatarea gazelor din…

Bușoi: Prin exploatarea gazelor din Marea Neagra, Romania contribuie la securitatea energetica a Europei și competitivitatea industriei europene

12:06, 04.04.2024 - Exploatarea gazelor offshore din Marea Neagra reprezinta o baza importanta pentru securitatea aprovizionarii cu energie in regiune. Prin valorificarea resurselor de gaz natural din Marea Neagra, Europa face pași importanți in reducerea dependenței de importurile de energie și in asigurarea independenței…

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat actul normativ care modifica Legea concurentei / Noua membri in plenul Consiliului Concurentei, in loc de sapte

13:55, 28.03.2024 - Legea modifica legea concurentei 21/1996 si proiectul a fost initiat de un grup de parlamentari PSD in octombrie 2017, adoptata de Senat, in calitate de for decizional, in luna iunie a anului 2020. Actul normativ a fost sesizat la CCR, insa judecatorii Curtii au respins obiectiunile de neconstitutionalitate…

Activiștii Greenpeace protesteaza la sediul OMV Petrom impotriva proiectului Neptun Deep: „Nu distrugeți Marea Neagra”

12:11, 27.03.2024 - Activiștii Greenpeace protesteaza, miercuri, la sediul OMV Petrom, impotriva noului proiect de gaze fosile al OMV Petrom, Neptun Deep. Aceștia susțin ca proiectul va amenința habitatele din Marea Neagra și va accelera schimbarile climatice, se arata intr-un comunicat de presa. Activiștii Greenpeace…

Greenpeace duce o campanie pe toate planurile impotriva producției de gaze in Marea Neagra

13:35, 05.03.2024 - Organizația de mediu Greenpeace Romania, filiala locala a ONG-ului global, duce o campanie impotriva proiectului Neptun Deep de producție a gazelor in Marea Neagra. Proiectul e derulat de OMV Petrom (capital majoritar austriac) și Romgaz (capital de stat) și e in faza de autorizare. Greenpeace Romania…


Ce parere ai despre aceasta stire?