Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

A fost găsită „rețeta” pentru ecranul de smartphone care nu se sparge

Publicat:

Poate ca iPhone 7 și S7 sunt telefoanele momentului și au specificații uluitoare, dar un lucru e cert. Daca le scapi pe jos, tot li se va face țandari ecranul. O echipa de oameni de știința din propune o soluție pentru eterna slabiciune a smartphone-urilor moderne. Aceștia susțin ca au gasit rețeta-minune de ecran care nu se sparge și ca, din 2018, o vor implementa atat pentru smartphone-uri, cat și pentru televizoare. Au creat un nou tip de electrod, care conduce electricitatea prin sticla. Electrozii obișnuiți sunt facuți dintr-un material scump, numit oxid de indiu…

Citeste articolul mai departe pe playtech.ro…  

Sursa articol: playtech.ro


Stiri pe aceeasi tema

Modificari anormale au aparut la broaștele țestoase olivice din Sri Lanka

07:25, 15.06.2024 - Oamenii de știința au impartașit observații despre țestoasele din Sri Lanka. Broaștele țestoase Olive Ridley au dezvoltat modificari anormale in zona carapacei. Observatorii, care a fost un grup de oameni de știința de la Universitatea din Sankt Petersburg, au ajuns la concluzia ca la aceasta specie…

Interviu | Cum funcționeaza Romania profunda. Radu Umbreș, doctor in antropologie sociala: „Avem un bogat lexic cultural in care vorbim despre clientelism”

18:15, 12.06.2024 - Zilele acestea a aparut in limba romana un studiu scris mai intai in engleza: „Neincrederea. Cum funcționeaza Romania profunda – o cercetare antropologica” – editura Humanitas. Autorul, pe nume sau Radu Umbreș, s-a angajat ucenic constructor intr-un sat din nordul Romaniei pentru a-și face cercetarea…

Oamenii de știința au descoperit ca schimbarile climatice agraveaza depresia și schizofrenia

11:50, 21.05.2024 - S-a demonstrat din punct de vedere stiintific ca fluctuațiile de temperatura afecteaza sanatatea creierului. Schimbarile climatice pot provoca deteriorarea bunastarii emoționale și agravarea bolilor neurologice, inclusiv a demenței, depresiei și accidentele vasculare cerebrale. Oamenii de știința din…

Legatura dintre spațiile verzi din apropierea locuinței și sanatatea mintala. La ce concluzii au ajuns cercetatorii unui studiu

21:06, 04.05.2024 - Oamenii care locuiesc in apropierea parcurilor și zonelor verzi au un risc mai mic de a dezvolta depresie și anxietate. Este concluzia la care a ajuns recent un grup de cercetatori chinezi, care au studiat potențiala legatura intre expunerea pe termen lung la spații verzi in proximitatea locuinței și…

Chipul unei femei care a trait acum 75.000 de ani, reconstituit. Noi descoperiri despre oamenii de Neanderthal

14:55, 02.05.2024 - Un grup de oameni de știința a reconstituit chipul unei femei neanderthaliene care a trait acum 75.000 de ani, relateaza BBC, care apreciaza ca este vorba de o realizare „remarcabila”.Reconstrucția a inceput de la ramașițele sfaramate ale craniului femeii, ale carui oase erau atat de moi in momentul…

Oamenii de știința au gasit o modalitate simpla de a atrage mai mulți fluturi in gradina

03:31, 23.04.2024 - Cercetarile efectuate de oamenii de știința de la Butterfly Conservation din Marea Britanie au confirmat ca un truc simplu poate crește semnificativ numarul de fluturi din gradina. Dr. Richard Fox, șeful departamentului științific al companiei, subliniaza ca numarul fluturilor a scazut cu 80% din anii…

Reteta perfecta de pulpa de miel pentru Paste. Oamenii de stiinta au aflat cat trebuie sa stea ‘la odihnit’ dupa ce e scoasa din cuptor

22:25, 29.03.2024 - Masa de Paște este unul dintre cele mai așteptate evenimente culinare ale anului, iar friptura frageda și aromata de miel ocupa de necontestat loc de cinste. Insa, obținerea acelui miel perfect gatit, cu interiorul roz și suculent, poate fi o adevarata provocare. Dar nu va ingrijorați! Experții culinari…

Antidotul miraculos din Evul Mediu - Oamenii de știința polonezi au recreat un medicament stravechi

19:10, 19.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Wroclaw, Polonia, au fost primii din lume care au recreat in mod sigur faimosul medicament al trecutului - teriac (theriac). Teriacul, format din 71 de substanțe diferite, a fost apreciat in Europa pana in secolul al XVIII-lea ca un antidot miraculos…


Ce parere ai despre aceasta stire?