Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

13 milisecunde. Atât îi trebuie creierului uman pentru a procesa o imagine!

Publicat:

Creierul uman poate ajunge la capacitatea remarcabila de a procesa o imagine pe care o vede timp de doar 13 milisecunde, un record care il depaseste cu mult pe cel stabilit in urma unui alt studiu, de 100 de milisecunde, conform unui material publicat de LiveScience.

In cadrul acestui studiu oamenii de stiinta le-au prezentat unor subiecti voluntari serii de imagini, fiecare dintre imagini fiind mentinuta pe ecran pentru perioade foarte scurte de timp, variind intre 13 si 80 de milisecunde. Subiectii au identificat cu succes imagini precum 'un picnic' sau 'un cuplu care zambeste' chiar…

Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…  

Sursa articol: jurnalul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce alimente ultraprocesate cresc cel mai mult riscul de moarte prematura – concluziile unui studiu care a durat 30 de ani

07:01, 11.05.2024 - Consumul de alimente ultraprocesate este asociat cu riscul de deces prematur, dar fiecare aliment are un impact diferit asupra sanatații, potrivit unui studiu care s-a desfașurat pe o perioada de 30 de ani, scrie CNN.

De ce ne place berea rece? Un studiu explica motivul chimic

07:00, 11.05.2024 - Vara e aproape, temperaturile cresc, iar o bere rece pare soluția perfecta pentru a ne racori. Dar de ce ne place berea rece? Oamenii de știința de la Academia Chineza de Științe au gasit raspunsul.

Legatura dintre spațiile verzi din apropierea locuinței și sanatatea mintala. La ce concluzii au ajuns cercetatorii unui studiu

21:06, 04.05.2024 - Oamenii care locuiesc in apropierea parcurilor și zonelor verzi au un risc mai mic de a dezvolta depresie și anxietate. Este concluzia la care a ajuns recent un grup de cercetatori chinezi, care au studiat potențiala legatura intre expunerea pe termen lung la spații verzi in proximitatea locuinței și…

Cum ar putea fi inversata imbatranirea. Concluziile controversate ale unui studiu recent

18:05, 14.04.2024 -  Pentru a ajunge la aceste concluzii, cercetatorii de la Centrul medical al universitatii din Amsterdam (Amsterdam UMC), impreuna cu colegii lor de la Maastricht UMC, au analizat tesuturi de soareci si umane, inainte si dupa exercitii fizice.Rezultatele au fost publicate vineri, in revista Nature Aging.„Ideea…

”Ilfov, prin ochii tai”, alte sute de ilfoveni consultați. Peste 1.000 de perechi de ochelari de vedere, prescrisi pentru branesteni

16:10, 03.04.2024 - ⬤ Un proiect unic la nivel național, o inițiativa județeana de succes, cu deja mai bine de 12.000 de beneficiari in doar noua luni de la debut In cele trei saptamani de campanie ”Ilfov, prin ochii tai”, derulata in Branești, aproape 600 de persoane au fost consultate și s-au prescris pentru acestea…

Daca ai nasul mare, ar putea fi vina mamei: Poftele din timpul sarcinii pot influența trasaturile faciale ale bebelușului (studiu)

09:20, 30.03.2024 - Trasaturile faciale pot fi influențate de ceea ce a mancat mama ta in timpul sarcinii. Dietele bogate in proteine duc la nasuri și maxilare mai mari, susțin oamenii de știința. Trasaturile faciale unice ale fiecarei persoane ar putea fi influențate de ceea ce a mancat mama lor in timpul sarcinii,…

Cercetatorii au descoperit ca oamenii care traiesc in orase isi pierd capacitatea de a digera fructele si legumele (Studiu)

15:20, 24.03.2024 - Alimentatia occidentala duce o lipsa serioasa de fibre, iar acest lucru ar putea schimba in mod fundamental modul in care intestinele noastre digera materia vegetala, arata un studiu publicat recent in revista Science, potrivit News.ro. 

Animalul de la Cernobil care a capatat noi capacitati din cauza radiatiilor. Anuntul facut de cercetatori despre vietatile de langa centrala nucleara

21:30, 12.03.2024 - Oamenii de știința au facut o descoperire uluitoare. Concluziile unui studiu recent au anunțat care este animalul de la Cernobil care a capatat noi capacitati din cauza radiatiilor. Ce au transmis cercetatorii de la New York University despre vietatile de langa centrala nucleara. Cercetatorii au dezvaluit…


Ce parere ai despre aceasta stire?