Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

1 iulie 1822 – Este abolit regimul fanariot și sunt restabilite domniile pamântene în ambele principate românești: Țara Moldovei și Tara Româneasca

Publicat:

Rolul activ jucat de domnitorii fanarioti in revoltele grecilor de dupa 1820 si haosul provocat de miscarea Filiki Eteria in Moldova si Muntenia, ca si rascoala condusa de in 1821, au dus la incetarea numirii de domnitori din rindul membrilor familiilor fanariote in ambele principate romanesti. In primavara lui 1822, de la Bucuresti si Iasi au fost trimise delegatii pentru a cere domni paminteni (nationali). Din aceste delegatii au facut parte printre altii: , un coboritor al lui , , nepot de frate al decapitatului…

Citeste articolul mai departe pe timpul.md…  

Sursa articol: timpul.md


Stiri pe aceeasi tema

Brasovul, in topul orașelor cu cele mai multe comenzi de mancare vegana in perioada postului

08:01, 24.04.2024 - Brasovul se afla pe locul 3 in topul orașelor cu cele mai multe comenzi de mancare vegana in perioada postului Pastelui. Brașovul este in topul orașelor din Romania cu cele mai multe comenzi de produse pe baza de plante in perioada postului. In perioada postului Paștelui, romanii comanda cu 25% mai…

Inca 7,46 milioane de lei de la CNI pentru finalizarea lucrarilor de reabilitare la Manastirea Tismana

05:40, 04.04.2024 - Compania Naționala de Investiții a alocat fondurile necesare pentru finalizarea lucrarilor la Manastirea Tismana, din județul Gorj. Mai este un rest de execuție lucrari la proiectul inițial de intervenție de urgența care vizeaza consolidarea, reabilitarea și dotarea Ansamblului Manastiresc de la Tismana,…

Hortensia Masichievici-Mișu: „Interferențe”, la Muzeul de Arta Iași

17:25, 22.03.2024 - Muzeul de Arta din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași aduce din nou in atenția publicului colecția de grafica, propunand vizitatorilor, in perioada 28 martie – 30 aprilie 2024, la Palatul Culturii din Iași, o expoziție semnata Hortensia Masichievici-Mișu, sub titlul „Interferențe”. Din…

Primul spital social din tara construit din donatii

17:40, 08.03.2024 - Clinica „Veronica”, primul spital social din tara construit din donatii, destinat mamelor si copiilor saraci, a fost inaugurata vineri, la Iasi, de Ziua Internationala a Femeii. Ceremonia religioasa a fost oficiata de IPS Teofan, mitropolitul Moldovei si Bucovinei, in prezenta autoritatilor locale,…

Imaginile cu Andreea Marin pe care toți romanii le-au uitat. Cum arata vedeta la inceputul carierei sale

11:00, 21.02.2024 - Andreea Marin și-a inceput cariera in industria media la varsta de doar 18 ani. Emisiunea care i-a adus și notorietatea de astazi este “Surprize, Surprize”, dar nu mulți știu cum arata vedeta la inceputul carierei. Cum arata Andreea Marin la debutul in televiziune Andreea Marin și-a inceput cariera…

AUR da startul competiției interne pentru prezidențiabil

14:30, 16.02.2024 - AUR anunta ca a dat startul cursei interne pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidentiale din acest an, inscrierile in competitie fiind deschise in perioada 16 februarie – 16 martie. „In perioada 16 februarie – 16 martie, fiecare dintre cei pe care voi, romanii, considerati ca pot fi cu succes…

Aeroportul ”Ștefan cel Mare” Suceava se menține pe locul 5 la traficul internațional. Flutur: ”Cautam noi operatori și noi destinații internaționale pentru perioada urmatoare”

13:10, 16.02.2024 - Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, arata ca in luna ianuarie Aeroportul Internațional ”Ștefan cel Mare” Suceava se menține pe poziția 5 la traficul internațional, imediat in urma aeroporturilor marilor orașe din țara: București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara. De asemenea, este…

Vesta antiglonț pentru București. In caz de razboi, Moldova este sacrificata

10:45, 15.02.2024 - Rușii nu sunt o putere militara maritima reala, ei invadeaza Europa terestru, pe asta e calata școala lor de razboi. Ei pot intra in Romania numai prin Moldova, exact zona lasata neacoperita de planuri operative, neglijata strategic de București, fara drumuri, fara poduri, fara infrastructura militara…


Ce parere ai despre aceasta stire?