Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

17:15, 13.02.2021

Proiectul prin care ”Babele de la Ulmet” ar putea deveni cunoscute printre turiștii din toată lumea

Este aproape o certitudine că „Ţinutul Buzăului” va deveni Geoparc UNESCO, recunoscut ca teritoriu cu valori naturale şi culturale de importanţă internaţională, transmit inițiatorii acestui demers. Printre renumitele…




11:35, 13.02.2021

„Babele de la Ulmet” aspiră la faima mondială. Cum ar putea fi cunoscute printre turiştii din toată lumea

"Ţinutul Buzăului" este pe cale să devină Geoparc UNESCO, recunoscut ca teritoriu cu valori naturale şi culturale de importanţă internaţională. Printre locurile ce urmează să fie evaluate, în cursul acestui an,…




16:20, 01.02.2021

Planuri mari pentru principalele obiective turistice din județul Buzău

Investiții mari în cultură dar și pentru dezvoltarea turismului au fost planificate pentru anul acesta în județul Buzău. Consiliul Județean are în plan punerea în valoare a sculpturilor în piatră de la Măgura,…




13:00, 29.01.2021

Consiliul Județean anunță investiții masive în cultură dar și pentru dezvoltarea turismului

Investiții masive în cultură dar și pentru dezvoltarea turismului, în județul Buzău. Autoritățile au în plan punerea în valoare a sculpturilor în piatră de la Măgura, modernizarea Stațiunii balneoclimaterice Sărata…




16:55, 03.01.2021

„Pietrele vii” din România, cunoscute în toată lumea. Misterele stâncilor care cresc și își schimbă forma continuu

Un mic oraș din România, Costești, este renumit la nivel mondial pentru manifestările geologice ciudate – un conglomerat de „pietre vii” cunoscute sub numele de trovanți care au alimentat de-a lungul timpului multe…




10:06, 10.11.2020

Trovanţii care se deplasează continuu, în Munţii Buzăului 

Tot în zona Buzăului, la Ulmet-Bozioru, în Munţii Buzăului, sunt unii dintre cei mai spectaculoși trovanți din România. Se spune că aceste pietre își schimbă în permanență locul și forma. Au aspectul...




10:45, 17.09.2020

Enigmaticele Babe de la Ulmet. Ce se spune despre trovanţi, „pietrele vii“ din judeţul Buzău

În localitatea buzoiană Ulmet, aflată în zona munţilor Buzăului, există câteva forme de microrelief care atrag turiştii. Este vorba despre trovanţi, un fel de pietre despre care localnicii spun că sunt vii şi că…




00:05, 02.09.2020

FOTO | Trovanții, Vulcanii Noroioși și Mănăstirea de la Berca, printre obiectivele turistice incluse în lucrările a șase artiști plastici din țară

• „Am observat că locurile de aici au o anumită energie, pe care noi artiștii, sensibili, reușim să o captăm”, spune Sorin Otînjac Unele dintre cele mai importante obiective turistice din județ au devenit subiect…




10:59, 21.02.2020

FOTO Frumusețile Buzăului, reproduse de elevi din Liceul de Arte, admirate la Târgul de Turism al României

Buzăul participă la Târgul Național de Turism al României, de la Romexpo București, cu un concept axat pe promovarea Geoparcului „Ţinutul Buzăului”. Standul a fost amenajat în parteneriat cu Liceul de Arte „Margareta…




09:28, 21.02.2020

Județul Buzău, promovat Târgul Național de Turism al României

În perioada 20-23 februarie 2020, Consiliul Județean Buzău participă la Târgul Național de Turism al României, organizat de ROMEXPO București. Anul acesta, Judeţul Buzău vine cu o amenajare specială, centrată pe…




05:06, 21.02.2020

Județul Buzau, promovat la Târgul de Turism

Geoparcul Ținutul Buzăului, dar şi celelalte atracții turistice din județ sunt promovate Târgul de turism care se desfășoară până duminică, în Capitală. Anul acesta, Judeţul Buzău vine cu o amenajare specială,…




00:18, 31.10.2019

FOTO | Trovanţii din Chiojdu, gardienii ,,tărâmului de dincolo”

OPINIA prezintă astăzi, în ediţiile print şi on-line, un nou reportaj al rubricii săptămânale cu specific turistic, realizată în colaborare cu „VINO ÎN BUZĂU”, cea mai completă platformă de promovare turistică…




07:54, 17.10.2019

FOTO | Trovanții de Ulmet, ,,pietrele vii” care se înmulțesc, își schimbă locul și forma

OPINIA prezintă astăzi, în edițiile print și on-line, un nou reportaj al rubricii săptămânale cu specific turistic, realizată în colaborare cu „VINO ÎN BUZĂU”, cea mai completă platformă de promovare turistică…




00:15, 17.10.2019

FOTO/VIDEO | Trovanții de Ulmet, ,,pietrele vii” care se înmulțesc, își schimbă locul și forma

OPINIA prezintă astăzi, în edițiile print și on-line, un nou reportaj al rubricii săptămânale cu specific turistic, realizată în colaborare cu „VINO ÎN BUZĂU”, cea mai completă platformă de promovare turistică…




00:05, 13.04.2019

GALERIE FOTO: Cerc pedagogic, vineri, în Vrancea: profesorii de istorie și socio-umane au discutat cu un profesor universitar, cei de geografie au fost…

La nivelul unităților de învățământ din Vrancea au avut loc, vineri, activități specifice cercurilor pedagogice la care au participat educatori, învăţători, maiştri-instructori, profesori, dar și directori, cu…




04:26, 03.01.2019

FOTO Trovanţii, în presa internaţională de specialitate. Misterioasele pietre vii din România: cresc şi se mişcă

Unul dintre cele mai importante site-uri care publică ştiri legate de fenomenele geologice din întreaga lume a publicat un material despre trovanţii din Costeşti - Vâlcea, cunoscuţi drept „pietrele vii” ale României.




20:08, 28.12.2018

Misterul “pietrelor vii” sau al trovanţilor. Pietrele care vorbesc la Muzeul Pietrei

  Trovanții din Costești reprezintă pietre cu forme stranii care s-au format în urmă cu aproximativ 15 milioane de ani, în comuna vâlceană Costeşti. Misterul “pietrelor vii” a aprins imaginaţia multora dintre români.…




06:57, 15.08.2018

Un muzeu inedit, intr-o localitate buzoiana

Muzeul Formelor, un centru muzeal dedicat trovanţilor, formaţiuni elipsoidale cu o vechime de peste 6 milioane de ani, a fost deschis recent în localitatea Bozioru, au informat reprezentanţii Consiliului Judeţean…




12:34, 14.08.2018

Buzău: Muzeul Formelor, dedicat trovanţilor, a fost deschis în localitatea Bozioru

Muzeul Formelor, un centru muzeal dedicat trovanţilor, formaţiuni elipsoidale cu o vechime de peste 6 milioane de ani, a fost deschis recent în localitatea Bozioru, au informat reprezentanţii Consiliului Judeţean…




10:32, 14.08.2018

Muzeul Formelor, inaugurat în patria trovanților, la Bozioru

Muzeul Formelor, un nou produs marca Geoparc Ținutul Buzăului, a fost inaugurat zilele trecute în cadrul Centrului de Informare și Promovare Turistică din Bozioru. Are ca obiectiv protejarea și promovarea trovanților…




00:16, 19.07.2018

Premii naţionale pentru două eleve de la Hasdeu care au realizat studii despre trovanţii şi chihlimbarul de la Buzău

Două dintre cele mai reprezentative obiective turistice ale judeţului Buzău au constituit obiect de studiu pentru două eleve de la Hasdeu pasionate de geografie, iar lucrările lor au fost premiate la un concurs…




15:26, 21.05.2018

Plăteşti bilet dacă vrei să vizitezi schiturile rupestre din Munţii Buzăului. Va fi taxă şi pentru vizitarea Trovanţilor

Din luna mai, plăteşti dacă vrei să vizitezi aşezările rupestre din Munţii Buzăului. Hotărârea consiliului local Bozioru privind taxarea turiştilor naşte ample controverse. În timp ce unii dintre turişti şi ghizii…




22:32, 21.03.2018

Babele de la Ulmet – pietrele de legendă din Ţara Buzăului (VIDEO)

România ascunde comori naturale deosebite, însă din păcate, cele mai multe dintre ele sunt foarte puţin cunoscute. O soartă asemănătoare o au "Trovanţii" din comuna Ulmet, jud. Buzău, un obiectiv autohton...




06:46, 05.02.2018

VIDEO Trovanţii din Costeşti-Vâlcea, în atenţia presei internaţionale: „Pietrele capabile să crească şi să se reproducă“

Un cotidian tipărit în Torino şi distribuit atât în Peninsulă cât şi în alte ţări europene dedică o pagină un articol consistent trovanţilor de la Costeşti, din judeţul Vâlcea. Nu este pentru prima dată când jurnaliştii…




06:34, 12.10.2017

FOTO Paradisul ascuns din nordul Moldovei. Unde se află ţinutul trovanţilor impresionanţi din argilă albastră

În Lunca Siretului, la limita dintre judeţele Botoşani şi Suceava se află un adevărat paradis terestru. Zăvoaiele nesfârşite, meandrele pitoreşti ale râului, plajele sălbatice, dar şi păsările spectaculoase din…




14:18, 07.06.2017

Geoparcul Ținutul Buzăului, membru în Reţeaua Globală de situri UNESCO

Acest proiect a fost început în 2007 de către Consiliul Județean Buzău în parteneriat cu Universitatea București și a fost constituit pe structura unei Asociații de dezvoltare intercomunitară formată din 18 comune…




11:43, 15.03.2017

România misterioasă. Babele de la Ulmet - pietrele de legendă din Ţara Buzăului

Din punct de vedere ştiinţific, trovanţii sunt aglomerări de pietricele de diferite mărimi, legate între ele de ciment carbonatic. Formele acestor „pietre vii" sunt dintre cele mai diverse: cilindru, navă spaţială,…




16:08, 04.11.2016

Muzeul rocilor vii

Trovanții, sau “rocile vii”, sunt formațiuni grezoase, create în straturile de nisip și legate între ele cu un ciment carbonatic, din cauza apelor calcaroase.  Cum cresc trovanții? Trovanții se pot forma doar în…




04:13, 20.09.2016

Elena Udrea s-a urcat pe trovanţii de la Cozieni. Vezi aici ce a postat pe pagina ei de socializare

După ce a înnebunit Facebookul cu apetisantele mere bio culese dintr-o livadă de la Bălăneşti, Elena Udrea a urcat, în celebra reţea de socializare, un nou set de fotografii din locurile pe care le vizitează zilele…




15:13, 19.09.2016

Imaginea cu Elena Udrea care a creat controverse. Detaliul rușinos a ieșit la iveală

Elena Udrea a făcut publică o imagine  care a creat isterie în mediul virtual. După ce sâmbătă a fost la cules de mere, duminică a făcut o drumeţie până la „pietrele vii” ale Buzăului, Trovanţii de la Cozieni.…