Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

14:18, 01.05.2017

Cum îi determinăm pe cei mici să nu cumpărăm toate jucăriile şi toate dulciurile de pe raft. Specialist: e bine să întocmim cu ei o listă de cumpărături

Copiii sunt expresia fidelă a adulţilor. În primii ani de viaţă înmagazinează obiceiuri şi trăiri, pe care le va pune în practică mai devreme sau mai târziu. Boala omului modern, care de multe ori este risipitor…




06:14, 26.02.2017

Teama copiilor faţă de medic, plantată inconştient de părinţi. Topul atitudinilor proaste faţă de viitorul adult

Teama de medic se naşte din vorbele părinţilor, spun psihologii. Nu de puţine ori, părinţii îşi ameninţă copiii că dacă nu sunt cuminţi sau dacă nu mănâncă tot din farfurie îi trimit la doctor care le va face o…




06:18, 18.01.2017

Ritualuri care ne fac ziua mai frumoasă la muncă şi, implicit, mai productivă. Exerciţiul de respiraţie odihneşte mintea

Este extrem de important să ne creăm starea de bine pentru că ea este oscilantă, nu este permanentă. Este important să ne simţim bine pentru a fi mai productivi atât la locul de muncă, cât şi acasă, spune specialiştii…




06:17, 30.08.2016

Cum devenim învingători? Specialiştii spun că totul porneşte de la educaţie

“Pentru a fi învingător în viaţă, avem nevoie de foarte multe calităţi pe care le devoltăm de-a lungul timpului. Este adevărat că foarte mulţi dintre noi avem nişte predispoziţii native care sunt evidenţiate destul…




13:54, 11.07.2016

Cât de dăunător este mâncatul în faţa televizorului sau a telefonului mobil

Specialiştii cred că noua tehnologie, precum telefoanele inteligente, tabletele, laptopurile sau televizoarele, este dăunătoare mesei şi mai ales pentru cei mici, care au ajuns să nu refuze mâncarea dacă nu se…




04:14, 15.06.2016

Cele mai bune metode de a-ţi convinge copilul să scape de „nu“

“Vârstele micii copilării se caracterizează prin câteva elemente de adaptare socială şi de comunicare ale copilului mic. Acum învaţă limbajul în forma lui de bază pentru exprimarea nevoilor personale şi, totodată,…




04:17, 27.03.2016

Ce ne face fericiţi garantat. Trucurile „predate“ de un psiholog român reputat: „Trebuie să ai un crez umanist“

Ce înseamnnă “a fi fericit” “A fi fericit înseamnă a te cunoaşte pe tine şi a şti ce îţi place, cu cine vrei să împarţi această stare, pentru că ea se împărtăşeşte, de regulă. Fericirea este un aspect de educaţie.…




02:19, 10.12.2015

Cât de periculos este de fapt alcoolul pentru sănătate. Consumul creşte în perioada rece, însă avem doar iluzia că ne încălzeşte

“Ruşii beau ceai mult, englezii la fel, ca să se încălzească. Însă ruşii şi nu numai au şi tendinţa de a bea alcool mult, ceea ce nu e bine. Românii le calcă pe urme cu brio. Nu e bine să bei alcool pentru că este…




15:30, 07.04.2014

Centrul Europe Direct se implică „Altfel” în Săptămâna Să știi mai multe, să fii mai bun!

Fiindcă în această săptămână elevii dâmbovițeni și nu numai învață nonformal, Centrul Europe Direct Târgoviște, prin managerul Vlăduț Andreescu susține diferite sesiuni de informare și comunicare  cu elevii de…