Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

10:46, 03.09.2018

Asociația SINAPTICA - Mehedinți anunță începerea celei de a doua tabere de voluntari

Asociația SINAPTICA - Mehedinți anunță începerea celei de a doua tabere de voluntari din cadrul proiectului cultural „Piatră și foc”, realizat în parteneriat cu Primăria Podeni – Mehedinţi, Complexul Muzeal Național…




12:47, 26.03.2018

Basmele Banatului multicultural, reînviate

Asociațiile "Sinaptica", respectiv "Regia Artistică Timișoreană" și Universitatea de Vest organizează marţi, 27 martie, la ora 11, în Amfiteatrul A01... The post Basmele Banatului multicultural, reînviate appeared…




18:08, 04.02.2017

Studiu: creierul se micșorează în timpul somnului, dar acesta este un lucru bun

Fara aceasta resetare, cunoscuta sub denumirea de "homeostaza sinaptica", sinapsele s-ar putea supraîncarca si "arde", ca o priza electrica la care sunt conectate prea multe aparate electrocasnice, sustin oamenii…




00:03, 27.02.2016

A fost depistată variaţia genei care dezvoltă schizofrenia

Oamenii de ştiinţă au identificat o variantă de gene specifice, care încep un proces biologic numit „tăierea sinaptică“, informează descopera.ro. Tăierea sinaptică creşte semnificativ riscul unei persoane de a…




13:28, 31.01.2016

Premieră mondială în lumea ştiinţei - a fost depistată variaţia genei care dezvoltă schizofrenia

Oamenii de ştiinţă au identificat o variantă de gene specifice, care încep un proces biologic numit "tăierea sinaptică". Tăierea sinaptică creşte semnificativ riscul unei persoane de a dezvolta schizofrenia - una…




11:08, 30.01.2016

Premieră MONDIALĂ în lumea ştiinţei. Cauza uneia dintre cele mai înfiorătoare boli, de care ne temem toţi, a fost ELUCIDATĂ

Oamenii de ştiinţă au identificat o variantă de gene specifice, care încep un proces biologic numit "tăierea sinaptică". Tăierea sinaptică creşte semnificativ riscul unei persoane de a dezvolta schizofrenia - una…




10:27, 19.10.2015

“Linii arhitecturale tradiţionale – TradARH” sprijină tinerii arhitecţi în lansarea profesională

Graţie unui proiect impementat de Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului (CCAJ) Sălaj tinerii arhitecţi din administraţia publică locală, dar şi persoanele interesate de dezvoltarea unor proiecte imobiliare, vor…




12:02, 07.10.2015

Prin Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, s-a lansat proiectul “Desenăm patrimoniul”

Prin Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului (CCAJ) Sălaj s-a lansat recent un inedit proiect ce urmăreşte promovarea patrimoniului cultural material prin dezvoltarea abilităţilor creative în rândul publicului…




17:19, 22.09.2015

„Oamenii şi istoria oraşului” la Unitatea de Asistenţă Medico-Socială de Pneumoftizilogie Sânpetru

Unitatea de Asistenţă Medico-Socială de Pneumoftizilogie Sânpetru a câştigat un nou proiect cu finanţare nerabursabilă de la Administraţia Fondului Cultural Naţional, în colaborare cu partenerii Asociaţia „Sinaptica”…




20:58, 08.09.2015

Progres remarcabil: schimbarea comportamentului prin inginerie sinaptică

Cercetătorii de la University of Massachusetts Medical School sunt primii care au arătat că este posibil să schimbi comportamentul unui animal prin modificări aduse comunicării neuronale. Studiul, publicat în PLOS…




10:33, 21.09.2014

Cum acţionează stresul asupra creierului nostru?

De ce, atunci când sunt stresaţi, oamenii sunt posomorâţi, irascibili, nesuferiţi, neatenţi sau uituci? Cercetătorii de la Brain Mind Institute (BMI) din Lausanne, Elveţia, au descoperit un mecanism fundamental…




21:00, 20.09.2014

Cum ne este afectat creierul de stres

De ce, atunci cand sunt stresati, oamenii sunt posomorati, irascibili, nesuferiti, neatenti sau uituci? Cercetatorii de la Brain Mind Institute (BMI) din Lausanne, Elvetia, au descoperit un mecanism fundamental…




15:00, 28.06.2014

Beneficiile necunoscute ale boabelor de cacao. Ai să rămâi surprins

Testele realizate de oamenii de ştiinţă de la Mount Sinai Hospital din New York au arătat că un anumit tip de cacao împiedică grupurile de proteine dăunătoare să se depună pe creier şi să deterioreze celulele nervoase,…