Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

17:03, 04.06.2016

Rețeta Tamarei Șchiopu // Smoothie răcoritor cu clorela și zămos

Folosiți și un pic de sirop de aloe vera, dacă aveți. Vă susține digestia și detoxifierea organismului. Ingrediente pentru o persoană 30 de grame de frunze verzi (mangold, kale, spanac, păpădie etc.) 200 ml de…




16:42, 28.05.2016

Rețeta Tamarei Șchiopu // Lăstari de hamei îmbrăcați în aluat de secară

Pentru aluat: făină de secară integrală apă caldă (se poate înlocui cu lapte acru) sare opțional putem adăuga în aluat ceapă verde, roșii deshidratate, mărar. ulei de măsline usturoi pisat lăstari de hamei Amestecăm…




17:02, 21.05.2016

Rețeta Tamarei Șchiopu // Spaghete cu sparanghel la gril și pesto

Ingrediente pentru 4 persoane 250 de grame de sparanghel, firele tăiate în jumătate două linguri de ulei de măsline 300 de grame de spaghete 25 de grame de frunze verzi – busuioc, rucola sau lobodă 25 de grame…




17:14, 14.05.2016

Rețeta Tamarei Șchiopu // Dumicate simple cu ciocolată

Dumicat este o îmbucătură sau bucățică mică de mâncare ce poate fi consumată dintr-o înghițitură. Ingrediente 90 de grame de fulgi de cocos 75 de grame de miez de nuci 165 de grame de prune uscate o lingură de…




16:53, 23.04.2016

Rețeta Tamarei Șchiopu // Tonic din dovleac cu scorțișoară

Bostan la piață mai este, la fel și lămâi, și grepfrut, deci această băutură tonifiantă nu ar trebui să fie greu de pregătit. O sursă perfectă de vitamine, microelemente, carbohidrați și apă. Ingrediente 600 de…




16:27, 16.04.2016

Rețeta Tamarei Șchiopu // Compot din fructe uscate

Astăzi vă propun o rețetă de un desert de post, care vă va oferi atât vitamine, cât și carbohidrați, și fibre vegetale. Dacă nu ţineţi post, serviţi acest compot aromat cu smântână sau cu frişcă proaspătă. Ingrediente…




16:32, 02.04.2016

Rețeta Tamarei Șchiopu // Salată nutritivă fără gluten

Intoleranța la gluten a devenit o epidemie globală. Mulți o explică prin consumul de produse înalt rafinate și procesate, pe care organismul nu le poate digera. Ingrediente pentru 4 persoane fasole roșie fiartă…




16:33, 19.03.2016

Rețeta Tamarei Șchiopu // Supă Minestrone

Minestrone, supa preferată a italienilor, a devenit populară în toată lumea. În această supă pot intra toate legumele posibile, dar sunt câteva ingrediente de bază: fasole, spaghete rupte în bucăţi scurte, tije…




17:22, 05.03.2016

Rețeta Tamarei Șchiopu // Cremă din topinambur

Topinamburul - această rădăcină umilă, însă extrem de aromată, se potrivește perfect într-o supă clasică, mai ales dacă e servită cu pâine de casă. Ingrediente pentru 6 persoane • 50 ml de ulei • 1 kg de tuberculi…




16:43, 27.02.2016

Rețeta Tamarei Schiopu // Tocană de iarnă

Rădăcinoasele de sezon sunt niște depozite adevărate de vitamine și nutrienți, în perioada când natura ne oferă mai puțin de pe câmpuri și din grădini. Pregătiți această tocană la foc foarte încet sau într-un vas…




16:53, 20.02.2016

Rețeta Tamarei Șchiopu // Tartă cu mere

Ceaiul de plante nu trebuie consumat doar ca pe un medicament. Dacă savurați o cană de ceai împreună cu prietenii, calm și liniștit, efectul curativ va spori. Această tartă simplă din mere de iarnă va însoți perfect…




16:42, 13.02.2016

Rețeta Tamarei Schiopu // Tăieței cu legume călite

În perioada de post, folosiți tăieței de orez sau de hrișcă, fără ou. După o zi lungă de lucru, veți servi o mâncare delicioasă, pregătită în doar 5-6 minute. Ingrediente pentru 2 persoane 180 de grame de tăieței…




16:58, 06.02.2016

Rețeta Tamarei Șchiopu // Sos pesto din spanac

Acest sos este crud și de post și se potrivește perfect în perioada anului când simțim un deficit de energie, datorită aportului său de vitamine și nutrienți. Aveți nevoie de un blender de bucătărie. Ingrediente…




16:54, 30.01.2016

Rețeta Tamarei Șchiopu // Supă cu ghimbir și tofu

Această rețetă este inspirată din gastronomia orientală, unde ghimbirul, vlăstarii verzi și sosul de soia mereu au fost ingrediente de bază în bucatele tradiționale. Din fericire, toate sunt accesibile în supermarketurile…




15:19, 23.01.2016

Rețeta Tamarei Șchiopu // Caserolă cu bob

Pentru această tocană este bine să aveți bobul sau fasolea deja fiartă. Ingrediente pentru 4 persoane două linguri de ulei preferat 400 de grame de fasole mășcate, bob un fir de praz curățat și tăiat rondele de…




16:52, 26.12.2015

Rețeta Tamarei Schiopu // Tort din mere cu caramelă

Ingrediente Pentru aluat 2-3 mere verzi, soi Simerenko 175 de grame de zahăr brun 115 grame de unt moale trei ouă 115 grame de făină o linguriță de praf de copt Pentru caramelă 115 grame de unt 115 grame de zahăr…




16:32, 19.12.2015

Rețeta Tamarei Șchiopu // Trandafiri de Crăciun

Aceste copturi pot fi de post, dacă doriți să respectați Postul Crăciunului în perioada colindelor și sărbătorilor între prieteni. Pentru aceasta folosiți aluat foietaj fără drojdie și fără unt (citiți ingredientele…




16:32, 05.12.2015

Rețeta Tamarei Șchiopu // Orez brun cu fasole roşie

De ce anume fasole roşie? Pentru că, estetic, această garnitură se va privi minunat. Şi pentru că, din punct de vedere nutritiv, fasolea roşie este mai săţioasă şi foarte bogată în molibden, microelement care ajută…




16:33, 17.10.2015

Rețeta Tamarei Șchiopu // Supă din dovleac copt

Am promis mai multor cumpărători că voi publica, din nou, rețeta respectivă în ziarul de vineri, deoarece a fost cea mau delicioasă supă pe care au gustat-o vreodată. Această supă plină de vitamine poate fi pregătită…




16:32, 10.10.2015

Rețeta Tamarei Șchiopu // Ciuperci umplute cu dovleac și năut

Ingrediente pentru 4 persoane un dovleac mic, de cca 1 kg, curățat și tăiat cubulețe 5-6 linguri de ulei o linguriță de cimbru mărunțit 1/4 linguriță de ardei iute mărunțit (în funcție de preferințe) un cățel de…




16:33, 03.10.2015

Rețeta Tamarei Șchiopu // Cartofi umpluți

O rețetă simplă pe care am prins-o de la fermierii englezi. Un fel de cartofi copți, dar mai sofisticați, pentru ocazii mai speciale. Și apropo, mâncarea preferată a soțului meu, tot fermier. 1.Cartofii de mărime…




16:53, 26.09.2015

Rețeta Tamarei Șchiopu // Roşii coapte, cu miere şi usturoi

Folosiţi roşii locale, de sezon, dulci şi mustoase ca să obţineţi un rezultat excelent. Roşiile mărunte cherry vor arăta mai frumos pe o felie de pâine prăjită sau într-un pilaf. Ingrediente pentru 4 persoane 500…




16:33, 19.09.2015

Rețeta Tamarei Șchiopu // Pere marinate

Și fiindcă e toamnă și toată lumea conservă fructe și legume, vă propun azi o rețetă de pere conservate, care va transforma o zi sumbră de iarnă într-o explozie de arome și imaginații. Ingrediente 450 de grame…




16:33, 12.09.2015

Rețeta Tamarei Șchiopu // Chifle din SPELTĂ

Ingrediente pentru 18 chifle 650 g făină de speltă 10 g drojdie proaspătă sau o linguriță de drojdie uscată 700 ml de apă rece o lingură de miere 5 g sare Ziua 1 Drojdia se dizolvă în apă rece, apoi se adaugă mierea…




16:42, 05.09.2015

Rețeta Tamarei Șchiopu // Smoothie crud de fructe și legume

Ingrediente o banană mică curățată și feliată, apoi congelată un pahar de bobițe de struguri albi, congelați un castravete tocat jumătate de avocado o mână de frunze de spanac frunze de pătrunjel un pahar de apă…




16:12, 29.08.2015

Rețeta Tamarei Șchiopu // Salată din legume marinate cu ciuperci deshidratate

Ingrediente: • cinci morcovi • 0,5 kg de ciuperci • doi-trei gogoșari • un avocado • sos de marinadă: trei linguri de fulgi de drojdie inactivă, doi-trei căței de usturoi zdrobit, sucul de la jumătate de lămâie,…




16:43, 15.08.2015

Rețeta Tamarei Șchiopu: Supă cremă de roșii

Este anotimpul roșiilor. Chiar și la cei mai leneși grădinari cele mai tardive soiuri s-au copt, iar oferta pe piață este la apogeu. Căutați roșii de casă, de alea cu mai puține semințe, cărnoase, pentru o supă…




16:28, 25.07.2015

Rețeta Tamarei Șchiopu // Pliculețe cu dovlecei și bob năut

O rețetă perfectă pentru un picnic de vară. Pasta Tahini poate fi înlocuită cu unt de nuci. Ingrediente o lingură de ulei o ceapă curățată și tocată doi căței de usturoi pisați un ardei gras tocat doi dovlecei…




16:34, 18.07.2015

Rețeta Tamarei Șchiopu // Vinete umplute

Astăzi vă propun o rețetă foarte simplă și de sezon, pe care am pregăti-o în weekend, și vă asigur că este absolut delicioasă. Ingrediente pentru două persoane o vânătă mare două cepe medii curățate și tocate cât…




16:30, 11.07.2015

Rețeta Tamarei Șchiopu // Salată de paste cu roșii coapte

Ingrediente 400 de grame de roșii cherry, tăiate în jumătate doi ardei dulci de culoare roșie o lingură de oțet de mere doi căței de usturoi trei linguri de ulei preferat o linguriță de zahăr sucul unei lămâi stoarse…