Radu Anton - Stiri si informatii despre Radu Anton | prima pagina Ultima actualizare: 22:16:27, 09.05.2024
Mici, dar celebri! Vedeta grătarului de 1 Mai e disputata de multe bucătării
Nu există petrecere de 1 Mai în România fără mirosul îmbietor al micilor rumeniți pe grătar. Acești mici, mândria bucătăriei românești, au devenit simbolul autentic al sărbătorii și nu numai, fiind la fel de prezenți…
Trucul lui Radu Anton Roman pentru ciorba de miel. Cum să iasă delicioasă, micul secret după ce stingi focul
Dacă nu știți cum să preparați ciorba de miel de Paște, celebrul bucătar Radu Anton Roman vine cu trucuri esențiale pentru ca acest fel de mâncare tradițional să iasă delicios. Ce trebuie să faceți după ce ați…
Socata - băutura minune a primăverii: întărește sistemul imunitar și te ajută să slăbești. Rețeta tradițională
Socul este un remediu natural împotriva tusei, a rinitei, faringitei și bronșitei, iar socata ne ajută să învingem bacteriile și virușii, dar și să scăpăm de kilogramele în plus.Socata, băutura care alungă bacteriile…
Salata revigorantă de roșii, ideală pentru perioada postului. Rețeta lui Radu Anton Roman
Salata de roșii poate fi un fel principal delicios, în zilele de post când nu vrei să petreci mult timp în bucătărie, sau poate fi o garnitură delicioasă pentru alte feluri de mâncare. Mai mult, această salată…
Cum faci cea mai gustoasă mâncarea de spanac. Trei ingrediente simple, care fac toată diferența
Spanacul înăbuşit poate fi o garnitură perfectă la ouă ochiuri, frigănele, friptură, dar şi o umplutură de plăcinte şi clătite, a notat în lucrarea sa, “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”, regretatul gastronom…
Sănătate și energie într-un singur bol. Cum prepari cea mai bună ciorbă de lobodă dreasă cu iaurt: rețeta lui Radu Anton Roman
Delicioasă şi uşor de preparat, ciorba de lobodă este nelipsită primăvara de pe mesele românilor. Bogată în vitamine, mâncarea se face cât ai clipi. Reţeta gustosului preparat o regăsim la regretatul gastronom…
Sănătate și energie într-un singur bol. Cum prepari cea mai bună ciorbă de lobodă dreasă cu iaurt: rețeta lui Radu Anton Roman
Delicioasă şi uşor de preparat, ciorba de lobodă este nelipsită primăvara de pe mesele românilor. Bogată în vitamine, mâncarea se face cât ai clipi. Reţeta gustosului preparat o regăsim la regretatul gastronom…
Cele mai bune sarmale de post după rețeta lui Radu Anton Roman. Ingredientul magic care dă tot gustul delicios, nici nu simți că nu au carne
Dacă nu știi ce să mai gătești în această perioadă, poți opta pentru sarmale. Sunt un preparat potrivit pentru Postul Mare, care nici nu necesită prea mult talent în bucătărie sau ingrediente scumpe. Dacă vrei…
Cea mai gustoasă zacuscă. Ce trebuie să faci cu legumele înainte de a le căli: trucul lui Radu Anton Roman
Zacusca este un preparat extrem de îndrăgit în bucătăria românească. El se pregătește toamna, de obicei, însă este la mare căutare și în perioadele de post de peste an.În cartea sa ”Bucate, vinuri şi obiceiuri…
Cea mai simplă rețetă de mucenici fierți muntenești: ingredientul folosit de Radu Anton Roman - gustul copilăriei
Mucenici munteneşti (fierţi)Ingrediente:125 ml ulei1 linguriţă de sare500 ml apă1 kg de făină sau cât primeste uleiul si apaSirop: 1 ceaşcă de miez de nucă măcinat3 linguri de zahăr1 linguriţă scorţişoarăzahăr…
Cea mai simplă rețetă de mucenici fierți muntenești: ingredientul folosit de Radu Anton Roman - gustul copilăriei
Mucenici munteneşti (fierţi)Ingrediente:125 ml ulei1 linguriţă de sare500 ml apă1 kg de făină sau cât primeste uleiul si apaSirop: 1 ceaşcă de miez de nucă măcinat3 linguri de zahăr1 linguriţă scorţişoarăzahăr…
Mucenici moldovenești, rețeta renumitului gastronom Radu Anton Roman. Ingredientul secret pe care îl folosea maestrul bucătar
În credinţa populară, 9 martie este ziua în care se deschid cerurile. Pentru pomenirea celor morţi, în multe sate se obişnuieşte să se împartă mucenici.Regretatul gastronom Radu Anton Roman a publicat în cartea…
„Taci și înghite” este un preparat tradițional românesc care a înnebunit internetul. Rețeta pas cu pas
„Taci și înghite” este un preparat tradițional românesc, care se pregătește după o rețetă foarte veche. „Taci și înghite” este denumirea unui preparat tradițional românesc, fiind vorba despre o rețetă veche, care…
10:30, 15.01.2024
Cum faci cel mai pufos chec: rețeta cu 8 ouă a maestrului Radu Anton Roman. Ingredientul secret pentru un gust rafinat
Ingrediente chec:1 kg făină1,5 pachet unt8 ouă100 g stafide1 păhărel mic de romcoaja de la 1 lămâiepraf de coptzahăr vanilat1 ceaşcă mare zahăr (300 g)50 g miez de nucă, măcinatMod de preparare chec:Se freacă untul…
10:50, 05.01.2024
Ce trebuie să pui în ciorba de perișoare pentru un gust desăvârșit
Ciorba de perișoare reprezintă una dintre cele mai îndrăgite și populare mâncăruri din bucătăria românească, cu o tradiție îndelungată și variante specifice în diverse regiuni ale țării. Rețeta perfectă a acestei…
13:40, 26.12.2023
Salata de boeuf - Rețeta lui Radu Anton Roman - Secretul gustului delicios
Ingrediente şi cantităţi:700 grame de carne de vită (macra: muşchiuleţ, pulpă)700 grame de cartofi (din cei care nu se fărâmă deloc la fiert)300 grame de castraveciori muraţi în oţet (sau mai puţin, dacă sunt…
23:51, 22.12.2023
Horoscopul cârnaților. Cum îi preferi, în funcție de zodie?
BerbecBerbecii sunt persoane pline de energie, curaj și ambiție, care nu se dau în lături de la provocări. Ei preferă cârnații picanți, care le stimulează simțurile și le dau un plus de vitalitate. Problema, dacă…
12:50, 22.12.2023
Cu ce se unge oala în care fierb sarmalele. Secretul lui Radu Anton Roman, se vor topi în gură
În această perioadă, gospodinele se pregătesc să prepare delicioasele sarmale pentru masa de Crăciun. Rețetele sunt nenumărate, dar există un truc pentru ca acestea să iasă delicioase și aromate. Cu ce se unge…
22:20, 20.12.2023
Ce carnați mănânci, în funcție de zodie. Probleme pentru BERBEC și TAUR
BerbecBerbecii sunt persoane pline de energie, curaj și ambiție, care nu se dau în lături de la provocări. Ei preferă cârnații picanți, care le stimulează simțurile și le dau un plus de vitalitate. Problema, dacă…
08:30, 19.12.2023
Carnații picanți de porc, nelipsiți de pe masa de Crăciun - Rețeta secretă a lui Radu Anton Roman
Ingrediente și cantități:- 3 kg carne macră de porc- 1,5 kg de slănină- 3 căpățâni de usturoi- mațe (se țin în apă rece, să nu se usuce)- mirodenii: cimbru și ienibahar (cam 2 linguri)- sare și piper, după gustMod…
13:35, 15.12.2023
Secretul unui mujdei de usturoi perfect. Rețeta lui Radu Anton Roman
Celebrul gastronom Radu Anton Roman, cel care a și publicat o serie de cărți cu rețete și obiceiuri culinare ale românilor, a adunat cele mai gustoase rețete de mujdei din toate colțurile țării. Iată trei variante…
11:30, 13.12.2023
Cozonac tradițional moldovenesc. Celebra rețetă a lui Radu Anton Roman: ingredientul care îi dă gustul copilăriei - ce se pune în umplutură
„Cozonacii se fac într-o încăpere cât de cât caldă, chiar în zăduf. Drojdia se desface într-un pahar de lapte călduţ şi într-o linguriţă de zahăr şi se lasă să se trezească la viaţă. Într-un castron se opăresc…
22:50, 30.11.2023
Cea mai bună iahnie de fasole cu ciolan. Rețeta preparatului delicios de la Radu Anton Roman
Fasolea cu ciolan afumat, cârnaţi sau simplă este preparatul preferat de Ziua Naţională a românilor, 1 Decembrie. Cea mai gustoasă mâncare se gătește după rețeta tradițională a regretatului gastronom Radu Anton…
17:05, 30.11.2023
Fasole cu ciolan pentru 1 decembrie. Secretul din reţeta lui Radu Anton Roman, aşa va avea gust special
Radu Anton Roman a dezvăluit în lucrarea lui culinară, „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”, publicată în anul 1998, o rețetă specială de fasole cu ciolan pentru Ziua Națională a României, ce urmează să fie…
21:00, 20.11.2023
Cea mai ieftină mâncare de post. E rapidă şi săţioasă. Radu Anton Roman o adora
În anul 1998, Radu Anton Roman a publicat la editura Paideia una dintre cele mai importante lucrări recente ale gastronomiei româneşti, „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”. În cartea de rețete poate fi descoperită…
15:55, 16.11.2023
Ce oțet se pune la salata orientală de post. Rețeta specială a lui Radu Anton Roman
Suntem în Postul Crăciunului deja, iar mulți poftesc la anumite preparate și nu prea știu cum și ce anume să pună pentru a ține postul. Dar, iată că vine o rețetă de la Radu Anton Roman, în care aflăm ce oțet se…
14:05, 14.11.2023
Jumări de porc, rețeta tradițională. Ingredientul secret folosit de marele bucătar Radu Anton Roman
Rețeta gustoaselor jumări o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”."Slănină proaspătă, fără șorici, dar cu câte o șuviță de carne rătăcită…
13:01, 13.11.2023
Cum faci cel mai bun pui la cuptor. Secretul pentru o crustă crocantă
Ușor de preparat și delicios, puiul la cuptor iese perfect după rețeta regretatului gastronom Radu Anton Roman. Pentru a obține un pui bun de te lingi pe degete, este important să respecți întocmai modul de preparare.
10:05, 02.11.2023
Rețetă de ardei iuţi bulgăreşti în oţet: ingredientul care-i păstrează crocanți. Ce să NU pui niciodată în saramură
Vă propunem o reţetă de ardei bulgareşti în oţet. Ardei aceştia delicioşi merg de minune alături de ciorbe, varză călită sau cu sarmale.Ingrediente:– 1,5 kg ardei bulgăreşti – 1 litru oţet de vin alb – 2,100 Litri…
13:31, 27.10.2023
Secretul bunătăților monastice: Rețeta pentru Fanuropita, viziunea culinară a Sfântului Fanurie
Prăjitura Sfântului Fanurie se face cu ingrediente simple și se prepară ușor, fiind potrivită oricui dorește să încerce o rețetă tradițională din Grecia. Este o prăjitură potrivită pentru orice ocazie, dar pe lângă…