Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

15:20, 01.05.2024

Mici, dar celebri! Vedeta grătarului de 1 Mai e disputata de multe bucătării

Mici, dar celebri! Vedeta grătarului de 1 Mai e disputata de multe bucătării

Nu există petrecere de 1 Mai în România fără mirosul îmbietor al micilor rumeniți pe grătar. Acești mici, mândria bucătăriei românești, au devenit simbolul autentic al sărbătorii și nu numai, fiind la fel de prezenți…




14:10, 30.04.2024

Trucul lui Radu Anton Roman pentru ciorba de miel. Cum să iasă delicioasă, micul secret după ce stingi focul

Trucul lui Radu Anton Roman pentru ciorba de miel. Cum să iasă delicioasă, micul secret după ce stingi focul

Dacă nu știți cum să preparați ciorba de miel de Paște, celebrul bucătar Radu Anton Roman vine cu trucuri esențiale pentru ca acest fel de mâncare tradițional să iasă delicios. Ce trebuie să faceți după ce ați…




22:10, 25.04.2024

Socata - băutura minune a primăverii: întărește sistemul imunitar și te ajută să slăbești. Rețeta tradițională

Socata - băutura minune a primăverii: întărește sistemul imunitar și te ajută să slăbești. Rețeta tradițională

Socul este un remediu natural împotriva tusei, a rinitei, faringitei și bronșitei, iar socata ne ajută să învingem bacteriile și virușii, dar și să scăpăm de kilogramele în plus.Socata, băutura care alungă bacteriile…




11:15, 19.04.2024

Salata revigorantă de roșii, ideală pentru perioada postului. Rețeta lui Radu Anton Roman

Salata revigorantă de roșii, ideală pentru perioada postului. Rețeta lui Radu Anton Roman

Salata de roșii poate fi un fel principal delicios, în zilele de post când nu vrei să petreci mult timp în bucătărie, sau poate fi o garnitură delicioasă pentru alte feluri de mâncare. Mai mult, această salată…




14:46, 04.04.2024

Cum faci cea mai gustoasă mâncarea de spanac. Trei ingrediente simple, care fac toată diferența

Cum faci cea mai gustoasă mâncarea de spanac. Trei ingrediente simple, care fac toată diferența

Spanacul înăbuşit poate fi o garnitură perfectă la ouă ochiuri, frigănele, friptură, dar şi o umplutură de plăcinte şi clătite, a notat în lucrarea sa, “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”, regretatul gastronom…




18:30, 02.04.2024

Sănătate și energie într-un singur bol. Cum prepari cea mai bună ciorbă de lobodă dreasă cu iaurt: rețeta lui Radu Anton Roman

Sănătate și energie într-un singur bol. Cum prepari cea mai bună ciorbă de lobodă dreasă cu iaurt: rețeta lui Radu Anton Roman

Delicioasă şi uşor de preparat, ciorba de lobodă este nelipsită primăvara de pe mesele românilor. Bogată în vitamine, mâncarea se face cât ai clipi. Reţeta gustosului preparat o regăsim la regretatul gastronom…




14:46, 01.04.2024

Sănătate și energie într-un singur bol. Cum prepari cea mai bună ciorbă de lobodă dreasă cu iaurt: rețeta lui Radu Anton Roman

Sănătate și energie într-un singur bol. Cum prepari cea mai bună ciorbă de lobodă dreasă cu iaurt: rețeta lui Radu Anton Roman

Delicioasă şi uşor de preparat, ciorba de lobodă este nelipsită primăvara de pe mesele românilor. Bogată în vitamine, mâncarea se face cât ai clipi. Reţeta gustosului preparat o regăsim la regretatul gastronom…




15:20, 28.03.2024

Cele mai bune sarmale de post după rețeta lui Radu Anton Roman. Ingredientul magic care dă tot gustul delicios, nici nu simți că nu au carne

Cele mai bune sarmale de post după rețeta lui Radu Anton Roman. Ingredientul magic care dă tot gustul delicios, nici nu simți că nu au carne

Dacă nu știi ce să mai gătești în această perioadă, poți opta pentru sarmale. Sunt un preparat potrivit pentru Postul Mare, care nici nu necesită prea mult talent în bucătărie sau ingrediente scumpe. Dacă vrei…




14:20, 22.03.2024

Cea mai gustoasă zacuscă. Ce trebuie să faci cu legumele înainte de a le căli: trucul lui Radu Anton Roman

Cea mai gustoasă zacuscă. Ce trebuie să faci cu legumele înainte de a le căli: trucul lui Radu Anton Roman

Zacusca este un preparat extrem de îndrăgit în bucătăria românească. El se pregătește toamna, de obicei, însă este la mare căutare și în perioadele de post de peste an.În cartea sa ”Bucate, vinuri şi obiceiuri…




16:21, 08.03.2024

Cea mai simplă rețetă de mucenici fierți muntenești: ingredientul folosit de Radu Anton Roman - gustul copilăriei

Cea mai simplă rețetă de mucenici fierți muntenești: ingredientul folosit de Radu Anton Roman - gustul copilăriei

Mucenici munteneşti (fierţi)Ingrediente:125 ml ulei1 linguriţă de sare500 ml apă1 kg de făină sau cât primeste uleiul si apaSirop: 1 ceaşcă de miez de nucă măcinat3 linguri de zahăr1 linguriţă scorţişoarăzahăr…




10:50, 07.03.2024

Cea mai simplă rețetă de mucenici fierți muntenești: ingredientul folosit de Radu Anton Roman - gustul copilăriei

Cea mai simplă rețetă de mucenici fierți muntenești: ingredientul folosit de Radu Anton Roman - gustul copilăriei

Mucenici munteneşti (fierţi)Ingrediente:125 ml ulei1 linguriţă de sare500 ml apă1 kg de făină sau cât primeste uleiul si apaSirop: 1 ceaşcă de miez de nucă măcinat3 linguri de zahăr1 linguriţă scorţişoarăzahăr…




10:16, 05.03.2024

Mucenici moldovenești, rețeta renumitului gastronom Radu Anton Roman. Ingredientul secret pe care îl folosea maestrul bucătar

Mucenici moldovenești, rețeta renumitului gastronom Radu Anton Roman. Ingredientul secret pe care îl folosea maestrul bucătar

În credinţa populară, 9 martie este ziua în care se deschid cerurile. Pentru pomenirea celor morţi, în multe sate se obişnuieşte să se împartă mucenici.Regretatul gastronom Radu Anton Roman a publicat în cartea…




09:25, 09.02.2024

„Taci și înghite” este un preparat tradițional românesc care a înnebunit internetul. Rețeta pas cu pas

„Taci și înghite” este un preparat tradițional românesc care a înnebunit internetul. Rețeta pas cu pas

„Taci și înghite” este un preparat tradițional românesc, care se pregătește după o rețetă foarte veche. „Taci și înghite” este denumirea unui preparat tradițional românesc, fiind vorba despre o rețetă veche, care…




10:30, 15.01.2024

Cum faci cel mai pufos chec: rețeta cu 8 ouă a maestrului Radu Anton Roman. Ingredientul secret pentru un gust rafinat

Ingrediente chec:1 kg făină1,5 pachet unt8 ouă100 g stafide1 păhărel mic de romcoaja de la 1 lămâiepraf de coptzahăr vanilat1 ceaşcă mare zahăr (300 g)50 g miez de nucă, măcinatMod de preparare chec:Se freacă untul…




10:50, 05.01.2024

Ce trebuie să pui în ciorba de perișoare pentru un gust desăvârșit

Ciorba de perișoare reprezintă una dintre cele mai îndrăgite și populare mâncăruri din bucătăria românească, cu o tradiție îndelungată și variante specifice în diverse regiuni ale țării. Rețeta perfectă a acestei…




13:40, 26.12.2023

Salata de boeuf - Rețeta lui Radu Anton Roman - Secretul gustului delicios

 Ingrediente şi cantităţi:700 grame de carne de vită (macra: muşchiuleţ, pulpă)700 grame de cartofi (din cei care nu se fărâmă deloc la fiert)300 grame de castraveciori muraţi în oţet (sau mai puţin, dacă sunt…




23:51, 22.12.2023

Horoscopul cârnaților. Cum îi preferi, în funcție de zodie?

BerbecBerbecii sunt persoane pline de energie, curaj și ambiție, care nu se dau în lături de la provocări. Ei preferă cârnații picanți, care le stimulează simțurile și le dau un plus de vitalitate. Problema, dacă…




12:50, 22.12.2023

Cu ce se unge oala în care fierb sarmalele. Secretul lui Radu Anton Roman, se vor topi în gură

În această perioadă, gospodinele se pregătesc să prepare delicioasele sarmale pentru masa de Crăciun. Rețetele sunt nenumărate, dar există un truc pentru ca acestea să iasă delicioase și aromate. Cu ce se unge…




22:20, 20.12.2023

Ce carnați mănânci, în funcție de zodie. Probleme pentru BERBEC și TAUR

BerbecBerbecii sunt persoane pline de energie, curaj și ambiție, care nu se dau în lături de la provocări. Ei preferă cârnații picanți, care le stimulează simțurile și le dau un plus de vitalitate. Problema, dacă…




08:30, 19.12.2023

Carnații picanți de porc, nelipsiți de pe masa de Crăciun - Rețeta secretă a lui Radu Anton Roman

Ingrediente și cantități:- 3 kg carne macră de porc- 1,5 kg de slănină- 3 căpățâni de usturoi- mațe (se țin în apă rece, să nu se usuce)- mirodenii: cimbru și ienibahar (cam 2 linguri)- sare și piper, după gustMod…




13:35, 15.12.2023

Secretul unui mujdei de usturoi perfect. Rețeta lui Radu Anton Roman 

Celebrul gastronom Radu Anton Roman, cel care a și publicat o serie de cărți cu rețete și obiceiuri culinare ale românilor, a adunat cele mai gustoase rețete de mujdei din toate colțurile țării. Iată trei variante…




11:30, 13.12.2023

Cozonac tradițional moldovenesc. Celebra rețetă a lui Radu Anton Roman: ingredientul care îi dă gustul copilăriei - ce se pune în umplutură

„Cozonacii se fac într-o încăpere cât de cât caldă, chiar în zăduf. Drojdia se desface într-un pahar de lapte călduţ şi într-o linguriţă de zahăr şi se lasă să se trezească la viaţă. Într-un castron se opăresc…




22:50, 30.11.2023

Cea mai bună iahnie de fasole cu ciolan. Rețeta preparatului delicios de la Radu Anton Roman

Fasolea cu ciolan afumat, cârnaţi sau simplă este preparatul preferat de Ziua Naţională a românilor, 1 Decembrie. Cea mai gustoasă mâncare se gătește după rețeta tradițională a regretatului gastronom Radu Anton…




17:05, 30.11.2023

Fasole cu ciolan pentru 1 decembrie. Secretul din reţeta lui Radu Anton Roman, aşa va avea gust special

Radu Anton Roman a dezvăluit în lucrarea lui culinară, „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”, publicată în anul 1998, o rețetă specială de fasole cu ciolan pentru Ziua Națională a României, ce urmează să fie…




21:00, 20.11.2023

Cea mai ieftină mâncare de post. E rapidă şi săţioasă. Radu Anton Roman o adora

În anul 1998, Radu Anton Roman a publicat la editura Paideia una dintre cele mai importante lucrări recente ale gastronomiei româneşti, „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”. În cartea de rețete poate fi descoperită…




15:55, 16.11.2023

Ce oțet se pune la salata orientală de post. Rețeta specială a lui Radu Anton Roman

Suntem în Postul Crăciunului deja, iar mulți poftesc la anumite preparate și nu prea știu cum și ce anume să pună pentru a ține postul. Dar, iată că vine o rețetă de la Radu Anton Roman, în care aflăm ce oțet se…




14:05, 14.11.2023

Jumări de porc, rețeta tradițională. Ingredientul secret folosit de marele bucătar Radu Anton Roman

Rețeta gustoaselor jumări o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”."Slănină proaspătă, fără șorici, dar cu câte o șuviță de carne rătăcită…




13:01, 13.11.2023

Cum faci cel mai bun pui la cuptor. Secretul pentru o crustă crocantă

Ușor de preparat și delicios, puiul la cuptor iese perfect după rețeta regretatului gastronom Radu Anton Roman. Pentru a obține un pui bun de te lingi pe degete, este important să respecți întocmai modul de preparare.




10:05, 02.11.2023

Rețetă de ardei iuţi bulgăreşti în oţet: ingredientul care-i păstrează crocanți. Ce să NU pui niciodată în saramură

Vă propunem o reţetă de ardei bulgareşti în oţet. Ardei aceştia delicioşi merg de minune alături de ciorbe, varză călită sau cu sarmale.Ingrediente:– 1,5 kg ardei bulgăreşti – 1 litru oţet de vin alb – 2,100 Litri…




13:31, 27.10.2023

Secretul bunătăților monastice: Rețeta pentru Fanuropita, viziunea culinară a Sfântului Fanurie

Prăjitura Sfântului Fanurie se face cu ingrediente simple și se prepară ușor, fiind potrivită oricui dorește să încerce o rețetă tradițională din Grecia. Este o prăjitură potrivită pentru orice ocazie, dar pe lângă…