Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

09:35, 27.10.2023

Murături în oțet, rețeta lui Radu Anton Roman. Trucul folosit de marele bucătar pentru a păstra legumele tari

În volumul „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”, Radu Anton Roman a dezvăluit care este secretul celor mai bune murături. Renumitul bucătar îți spune ce trebuie să știi atunci când pui murături la borcan.Toate…




19:05, 23.10.2023

Secretele lui Radu Anton Roman pentru cea mai bună varză murată. Ingredientul care nu poate lipsi din butoi

Radu Anton Roman a fost unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști, dar și un bucătar desăvârșit. A oferit, de-a lungul carierei sale, cele mai interesante trucuri despre bucătărie. Tot de la el aflăm cum se pune,…




15:00, 20.10.2023

Ce pune Radu Anton Roman în mici. Ingredientul care îi face pufoși și le dă cel mai bun gust

Micii se numără printre felurile de mâncare preferate ale românilor. Uneori, aceștia preferă să îi prepare chiar ei. Pentru a nu da greș, puteți apela la rețeta regretatului gastronom Radu Anton Roman. Ce obișnuia…




09:30, 20.10.2023

Reţeta secretă de mici a lui Radu Anton Roman. Ingredientul secret pe care mulți bucătari îl ignoră, dar care dă un gust unic preparatului 

Radu Anton Roman recomandă o rețetă specială de mititei la care se folosește un ingredient surpriză: oasele de vită.  Ingrediente „Rețetă de mici” – Radu Anton Roman 1 kg ceafă de viţel (mânzat)500 g ceafă de porc250…




18:00, 19.10.2023

Câte lingurițe de ulei se pun în salata de icre. Vei face asta de fiecare dată

Salata de icre este unul dintre cele mai îndrăgite preparate, foarte gustoase și apreciate. Deși este nelipsit de pe mesele festive și nu numai, puține gospodine știu să îl prepare așa cum trebuie, să nu exagereze…




16:50, 15.10.2023

Secretul unei conserve delicioase. Cum păstrezi ardeii copți pentru iarnă, ingredientul care le dă savoare

Ardeiul copt pus la păstrare la borcan va îmbogăți mesele iarna. Secretul unei conserve delicioase cu care gospodinele nu vor da greș îl regăsim în lucrarea gastronomiei românești semnată de regretatul Radu Anton…




16:10, 15.10.2023

Cum se face mămăliga "bolovan de pârâu" - Rețeta lui Radu Anton Roman

 Radu Anton Roman scria în lucrarea sa "Bucate, vinuri și obiceiuri românești" că cea mai bună mămăligă o pregătesc ciobanii la stână. De asemenea, are și două rețete pentru o mămăligă "gutuie tânără" și pentru…




17:45, 14.10.2023

Rețeta lui Radu Anton Roman pentru plăcintă de mere

    Ingrediente:250 g făină  1,5 kg mere  250 g unt  250 g zahăr   100 g pesmet   1 vârf cuţit scorţişoară   1 vârf cuţit sare Mod de preparare: “Aluatul se face din făină cu apă rece şi foarte puţină sare. După…




16:45, 14.10.2023

Rețeta care garantează un desert fraged și aromat. Ce pui în plăcinta cu mere ca să iasă perfectă

Desert ușor de preparat și delicios, plăcinta cu mere iese perfectă după rețeta regretatului gastronom Radu Anton Roman. Preparatul care se topește în gură se gătește după mai mulți pași, care trebuie respectați…




08:55, 11.10.2023

„Luna curățeniei de toamnă“, la Făgăraș. Programul de ridicare a deșeurilor vegetale

„Luna curăţeniei de toamnă” la Făgăraş, începe luni 16 octombrie. Astfel, făgărășenii pot scăpa de resturile vegetale din curţi şi din grădini. Primăria Făgăraş anunţă că începe campania de colectare a  deșeurilor…




13:40, 05.10.2023

Desertul aromat cu care nu dai greș. Cum faci cea mai bună plăcintă de dovleac, prăjitura care se topește în gură

Spre deosebire de dovleacul de vară, cel de toamnă are textura fină și catifelată și un plus de dulceață. Este perfect pentru plăcintă. Pașii gătirii desertului delicios care se topește în gură o regăsim la regretatul…




14:31, 02.10.2023

Cum faci cea mai bună musaca. Secretul preparatului de care nu te mai saturi, de ce se prăjesc înainte cartofii

Un preparat delicios va impresiona, cu siguranță, musafirii. Musacaua de cartofi iese gustoasă dacă se respectă rețeta pas cu pas. Cea mai bună mâncare se gătește după rețeta regretatului gastronom Radu Anton Roman.




11:50, 30.09.2023

Ce pune Radu Anton Roman în butoiul cu varză murată. Apa rămâne limpede și frunzele sunt tari toată iarna

Toamna se numără butoaiele de varză acră. De fapt, le numărăm pe cele goale care așteaptă să fie umplute, iar pentru asta ai nevoie de ceea ce pune Radu Anton Roman în butoiul cu varză murată.




11:55, 29.09.2023

Cum faci cel mai sănătos magiun de prune. Rețeta lui Radu Anton Roman

„Se grijesc fructele (se spală, se scot sâmburii), se pun la fiert într-o tingire cu fundul gros, dar nu direct pe plită, ci pe ţiglă încinsă, abia să bulbucească.  Sâmburii de caisă şi corcoduşe (dacă aveţi şi…




13:55, 27.09.2023

Cât oțet trebuie să adaugi la 10 litri de murături, de fapt. Secretul lui Radu Anton Roman pentru un gust perfect la iarnă

Pentru gospodine, toamna este, fără doar și poate, sezonul murăturilor. Dacă vrei să te bucuri de cele mai bune rezultate, trebuie să ții cont de câteva sfaturi de aur. Într-una dintre cărțile sale dedicate gastronomiei…




10:10, 25.09.2023

Varză murată la butoi. Rețeta lui Radu Anton Roman: ingredientul care păstrează apa limpede și frunza tare

Ai nevoie de 20-25 de verze, 20 crengi de mărar uscat, 10 rădăcini de hrean,  10 legături de cimbru uscat, 4-5 pumni boabe de porumb, sare, cam 1,5 kg, grunjoasă, 1 pahar piper boabe, 3-4 gutui galbene.Butoiul…




14:10, 24.09.2023

Cât ulei se pune, de fapt, la salata de icre, pentru a nu-ți pica greu la stomac. Ce greșeală fac gospodinele?

Indiferent de tipul de icre folosit, dacă respectați rețeta și proporțiile, rezultatul va fi întotdeauna ca la carte. Pe lângă icre, la această salată se mai adaugă ulei, ceapă și zeamă de lămâie. Nu este nevoie…




18:40, 23.09.2023

Rețeta celor mai buni gogoșari în oțet. Secretul murăturilor cu care nu dai greș, ce pui ca să fie delicioase

Cei mai buni gogoșari în oțet se fac după rețeta regretatului gastronom Radu Anton Roman. Murăturile ies delicioase și pot fi păstrate mult timp în cămară. Ingredientul secret le face gustoase și crocante.




10:55, 23.09.2023

Cât ulei se pune, de fapt, la salata de icre, pentru a nu-ți pica greu la stomac. Ce greșeală fac gospodinele?

Indiferent de tipul de icre folosit, dacă respectați rețeta și proporțiile, rezultatul va fi întotdeauna ca la carte. Pe lângă icre, la această salată se mai adaugă ulei, ceapă și zeamă de lămâie. Nu este nevoie…




16:30, 12.09.2023

Cum se face bulionul tradițional. Rețeta din doar două ingrediente a lui Radu Anton Roman

Înainte de a explica modul în care se realizează preparatul, autorul adresează o mică ironie gospodinelor care au renunţat să mai folosească ingredientele naturale, preferându-le pe cele obţinute industrial. Este…




14:41, 31.08.2023

Castraveți de vară în saramură - rețeta lui Radu Anton Roman. Ingredientul care îi păstrează crocanți și peste iarnă

Iată ce nota autorul despre acest preparat: "Principala condiţie a valahului ce pune murături şi vara: prospeţimea. Deci, să fie castraveţii tari, mici, lucioşi, să respire sănătate şi tinereţe".Ingrediente saramură…




12:05, 30.08.2023

Castraveți de vară în saramură - rețeta lui Radu Anton Roman. Ingredientul care îi păstrează crocanți și peste iarnă

Iată ce nota autorul despre acest preparat: "Principala condiţie a valahului ce pune murături şi vara: prospeţimea. Deci, să fie castraveţii tari, mici, lucioşi, să respire sănătate şi tinereţe".Ingrediente saramură…




12:35, 28.08.2023

Salariul ”modest” al lui Busu de la Pro TV! Actorul a făcut carieră la rubrică meteo, muncă recunoscută la nivel european

Îndrăgit prezentator de televiziune, Florin Busuioc, alias Busu de la Meteo a devenit mai popular pe micul ecran decât pe scena teatrului, în ciuda lungii sale cariere artistice. Actorul devenit cel mai cunoscut…




21:00, 27.08.2023

Nu mai pune ulei la dovlecei umpluți. Ingredientul pe care Radu Anton Roman îl folosește de le dă un gust unic

Dovleceii umpluți pot fi o adevărata delicatesă dacă modul de preparare și ingredientele folosite sunt cele potrivite. Radu Anton Roman ne dezvăluie rețeta lui și ingredientul esențial care schimbă complet gustul.…




00:25, 26.08.2023

Nu mai pune ulei în gogoşi. Ingredientul care le face pufoase şi gustoase, aşa le prepara Radu Anton Roman

În momentul în care ne dorim un desert sănătos și făcut în casă, preparăm gogoși. Desertul tradițional se prepară destul de repede și nu necesită foarte mult timp. De regulă, gospodinele întâmpină o serie de dificultăți…




15:50, 25.08.2023

Cea mai bună varză călită. Secretul știut numai de băcătari a fost dezvăluit

Dacă varza călită se află pe lista preparatelor pe care vrei să le gătești, dar nu ai încredere că vei reuși să-i oferi gustul tradițional, ai ajuns la locul potrivit. Regretatul maestru al gastronomiei românești…




11:05, 21.08.2023

Supa care te salvează pe caniculă: este ieftină și răcoritoare. Cum o prepari ca să iasă delicioasă

În zilele toride, un preparat ușor și răcoritor, dar care să țină și de foame, este binevenit. Supa de roșii gătită după rețeta regretatului gastronom Radu Anton Roman nu doar că este delicioasă, ci este și o bombă…




19:05, 18.08.2023

Chiftele de dovlecei cu telemea, preparatul de care nu te mai saturi. Secretul aperitivului delicios

Chiftelele de dovlecei cu telemea sunt un aperitiv ușor vara. Pașii gătirii preparatului de care nu te mai saturi trebuie urmați întocmai pentru un rezultat de excepție. Rețeta regretatului gastronom Radu Anton…




10:30, 15.08.2023

Salată de vinete fără maioneză - rețetă turcească de post

Această salată este o alternativă sănătoasă la tradiționala salată de vinete pe care românii o fac de obicei cu maioneză din belșug.  Salata de vinete, preferata românilor. Reţeta secretă a lui Radu Anton Roman…




18:01, 13.08.2023

Varză dulce călită, rețeta de care nu te mai saturi. Ingrediente secrete care fac preparatul delicios

Câțiva pași trebuie să respectați pentru a găti cea mai bună varză călită cu mărar. Rețeta regretatului gastronom Radu Anton Roman se prepară ca la mama acasă, iar gustul este unul de care nu te mai saturi.