Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

09:05, 15.04.2024

Rețete de prăjituri marmorate

Rețete de prăjituri marmorate

Prăjitura marmorată este, de regulă, aluatul pufos, fraged, în care adaugi diferite ingrediente și arome care să se îmbine perfect în straturi distincte, pentru a obține un aspect marmorat. Iată și câteva rețete…




14:46, 04.04.2024

Cum faci cea mai gustoasă mâncarea de spanac. Trei ingrediente simple, care fac toată diferența

Cum faci cea mai gustoasă mâncarea de spanac. Trei ingrediente simple, care fac toată diferența

Spanacul înăbuşit poate fi o garnitură perfectă la ouă ochiuri, frigănele, friptură, dar şi o umplutură de plăcinte şi clătite, a notat în lucrarea sa, “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”, regretatul gastronom…




09:05, 04.04.2024

Reţete cu organe de porc, vită, miel, pasăre

Reţete cu organe de porc, vită, miel, pasăre

Una dintre cele mai consumate mâncăruri tradiționale de la noi este tochitura cu organe. O mâncare în care se adaugă organe de pasăre ori animal pentru un gust cu adevărat delicios. Mai jos îți prezentăm ce rețete…




18:30, 02.04.2024

Sănătate și energie într-un singur bol. Cum prepari cea mai bună ciorbă de lobodă dreasă cu iaurt: rețeta lui Radu Anton Roman

Sănătate și energie într-un singur bol. Cum prepari cea mai bună ciorbă de lobodă dreasă cu iaurt: rețeta lui Radu Anton Roman

Delicioasă şi uşor de preparat, ciorba de lobodă este nelipsită primăvara de pe mesele românilor. Bogată în vitamine, mâncarea se face cât ai clipi. Reţeta gustosului preparat o regăsim la regretatul gastronom…




14:46, 01.04.2024

Sănătate și energie într-un singur bol. Cum prepari cea mai bună ciorbă de lobodă dreasă cu iaurt: rețeta lui Radu Anton Roman

Sănătate și energie într-un singur bol. Cum prepari cea mai bună ciorbă de lobodă dreasă cu iaurt: rețeta lui Radu Anton Roman

Delicioasă şi uşor de preparat, ciorba de lobodă este nelipsită primăvara de pe mesele românilor. Bogată în vitamine, mâncarea se face cât ai clipi. Reţeta gustosului preparat o regăsim la regretatul gastronom…




09:05, 28.03.2024

Rețetă de măsline pane. Cum faci măsline pane umplute cu brânză

Rețetă de măsline pane. Cum faci măsline pane umplute cu brânză

Măslinele pane au o textură crocantă și pot fi gustarea ideală sau preparatul perfect de la aperitiv, pentru toți membri familiei. Iată cum faci acasă măsline pane.Pentru a pregăti măsline pane, poți alege orice…




23:36, 16.03.2024

Legume călite în suc propriu cu brânză și mămăliguță - Secretele combinației de vis

Legume călite în suc propriu cu brânză și mămăliguță - Secretele combinației de vis

  Legume călite în suc propriu cu brânză și mămăliguțăLegume călite în suc propriu - Ingrediente100 ml ulei de măsline50 g măsline fără sâmburi2 ardei grași galbeni2 ardei capia2 ardei grași roșii4 roșii5 ciuperci…




09:05, 15.03.2024

Rețete quiche de primăvară – cele mai bune rețete de tarte din legume

Rețete quiche de primăvară – cele mai bune rețete de tarte din legume

Tarta făcută din legume și aluat, care este cunoscută sub denumirea de quiche, este unul dintre cele mai îndrăgite preparate culinare. Este ideal pentru consum în orice moment al zilei și poate fi realizat din…




10:05, 20.01.2024

Magiun de prune – rețetă de încercat acasă

Rețetele de magiun nu au în compoziție zahăr și din acest motiv este important să fie folosite fructe dulci și foarte bine coapte. Rețeta de magiun de prune fără zahăr este una dintre cele mai căutate rețete. Magiunul…




20:21, 24.12.2023

Secretul sarmalelor de Crăciun: Rețeta tradițională pe care trebuie să o încerci

 Sarmale de Crăciun rețetă tradițională. Nelipsite de pe masa de Crăciun sunt sărmăluţele în foi de varză, un deliciu pe care nu toată lumea ştie să îl prepare corect, pentru o savoare deosebită. Sarmale de Crăciun…




09:06, 18.12.2023

Rețete de cheesecake sărat

Când spui cheesecake, te gândești pentru prima dată la gustul dulce al prăjiturii fără coacere, însă există și rețete de cheesecake sărat. Iată cum faci un preparat care poate fi consumat ca aperitiv, dar și fel…




10:50, 13.12.2023

Clătite parfumate și pufoase, cu brânză și chefir - Secretul aluatului perfect, într-o rețetă specială

 Aluatul de clătite pe bază de brânză de vaci și chefir este moale, fraged, parfumat. Se pregătește simplu și rapid, tot secretul este în aluat. Clătite pufoase, cu brânză și chefir - Ingrediente Brânză de vaci…




18:15, 02.12.2023

Prăjitura pufoasă de iaurt cu ulei de măsline - Rețeta extraordinară cu portocale confiate

 Prăjitură pufoasă de iaurt cu ulei de măsline - IngredienteIngrediente aluat 200 g făină simplă120 g de făină integrală130 g Zahăr Mărgăritar Cristal350 g iaurt100 g ulei de măsline2 ouă9 g praf de copt1 coajă…




09:50, 22.11.2023

Băutura inimii, descoperită de un preot german: Cum se prepară remediul vechi de 200 de ani care reduce colesterolul și desfundă arterele

 Băutura cu usturoi şi lămâie poate stimula sănătatea inimii şi îmbunătăţi circulaţia, desfundând arterele. Un nivel ridicat de colesterol – rezultatul acumulării de grăsime în artere – poate duce la atac de inimă…




20:45, 20.11.2023

Băutura inimii, descoperită de un preot german: Cum se prepară remediul vechi de 200 de ani care reduce colesterolul și desfundă arterele

 Băutura cu usturoi şi lămâie poate stimula sănătatea inimii şi îmbunătăţi circulaţia, desfundând arterele. Un nivel ridicat de colesterol – rezultatul acumulării de grăsime în artere – poate duce la atac de inimă…




22:05, 06.11.2023

Cea mai bună pizza de casă și sandvișul rapid - Trucurile din rețetele respectate de chef Sorin Bontea

 Cea mai bună pizza de casă după rețeta chefului Sorin Bontea. Este un preparat special - moale și aromat și extrem de simplu de făcut.  Pizza de casă după rețeta chef Sorin Bontea - Ingrediente 1 kg de făină800…




17:15, 26.10.2023

Reţetă de Živánska, fel de mâncare tradiţional din Slovacia

Živánska este un fel de mâncare tradiţional din Slovacia. Se prepară uşor, la cuptor, iar ingredientele sunt la îndemâna oricui. Živánska este un deliciu pentru "carnivori" şi poate fi o bună alegere pentru o masă…




15:01, 26.10.2023

Muşchi de vita cu smântână – reţetă slovacă

Muşchiul de porc cu smântână este un fel de mâncare popular în Cehia şi Slovacia. În mod tradițional, este vorba de un muschi de vită preparat cu legume (morcovi, pătrunjel, țelină și ceapă), condimentat cu piper…




16:30, 24.10.2023

Reţete de preparate culinare pentru un mic dejun sârbesc

Cicvara, kačamak, komplet lepinja sau kuvana pita - astfel poate arăta un mic dejun sârbesc. În general, acestea sunt preparate culinare tradiţionale pentru micul dejun în spaţiul ex-iugoslav. Iar dacă eşti o persoană…




09:05, 23.10.2023

Saramură de pui – rețete românești de saramură de pui

Saramura de pui este o rețetă culinară tradițională din zona Olteniei, preparată și în alte zone ale țării sub mai multe forme. Vezi mai jos rețete de saramură pas cu pas. Saramura de pui este o rețetă simplă,…




09:05, 18.10.2023

Rețetă de mazăre cu pui

Cu numeroase beneficii pentru sănătate, mazărea este leguminoasa bogată în fibre, minerale și vitamine, care se poate consuma în salate, ciorbe, dar și feluri principale. Mai jos ți-am pregătit rețete savuroase…




17:15, 13.10.2023

Reţetă de pui cu muştar şi cartofi la cuptor

Puiul cu cartofi la cuptor este un preparat foarte apreciat de multă lume. Dar dacă te-ai săturat de reţeta tradiţională, ai putea încercat o variantă diferită, dar la fel de uşoară. De aceea, îţi propunem o reţetă…




12:51, 13.10.2023

Reţetă de ardei umpluţi şi chiftele în sos de roşii

Ardeii umpluți și chiftelele în sos de roșii sunt preferatele multor persoane. Cum ar fi să le puteţi avea preparate împreună? De aceea, vă prezentăm o reţetă simplă şi uşor de făcut de ardei umpluţi şi chiftele…




17:30, 12.10.2023

Reţetă de papricaş de pui în foi de plăcintă

Papricaşul de pui sau puiul cu paprika este un fel de mâncare popular de origine maghiară și una dintre cele mai cunoscute variante ale preparatelor culinare obișnuite pe mesele ungurești. Numele provine de la…




15:55, 11.10.2023

Palócleves – ciorbă de fasole verde cu smântână în stil unguresc

Palócleves sau paloc soup este un fel de mâncare traditional unguresc. Practic, este o ciorbă de fasole verde cu carne, la care se adaugă smântână, la fel ca în cazul ciorbei de pui a la grec sau al ciorbei de…




09:05, 11.10.2023

Rețete de tocăniță de ghebe

Ghebele de toamnă sunt printre cele mai gustoase tipuri de ciuperci. Ele se folosesc adesea în rețete culinare datorită gustului puternic aromat, dar și beneficiilor pentru sănătate. Iată cum poți face tocăniță…




11:15, 10.10.2023

Rețetă de negresă espresso pentru iubitorii de ciocolată și cafea

Cafeaua este recunoscută ca fiind cea mai populară băutură din lume, iar ciocolata ca fiind cel mai popular desert din lume. Rareori se combină aceste două elemente iubite de toată lumea, dar şi când o fac!Vă prezentăm…




12:05, 05.10.2023

Rețete de conopidă gratinată

Conpoida este una dintre legumele toamnei, bogată în vitamine și minerale, fier, potasiu și antioxidanți buni pentru organism. Este ingredientul care poate da gust mai multor rețete, se gătește ușor și se poate…




09:10, 29.09.2023

Castraveți murați în oțet – rețete pentru iarnă

Pregătește cămara cu bunătăți pentru iarnă și încearcă câteva dintre rețetele de murături de mai jos. Ți-am pregătit o listă cu rețete de castraveței murați în oțet.Descoperă mai jos câteva rețete de castraveți…




12:05, 27.09.2023

Rețetă de pepene murat

Pepenele poate fi consumat atât proaspăt, dar și murat, la borcan, în timpul iernii. Vezi cum faci cea mai bună și ușoară rețetă de pepene murat.Pregătește pentru iarnă pepene murat, tăiat în felii și condimentat,…