Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

18:41, 26.04.2024

Rețetă delicioasă de pască pentru masa de Paște. Este aromată și plină de gust

Rețetă delicioasă de pască pentru masa de Paște. Este aromată și plină de gust

IngredientePentru aluat:500 g făină200 ml lapte călduț10 g drojdie uscată100 g zahăr2 ouă50 g unt topitCoaja rasă de la o lămâie1 linguriță esență de vanilieUn praf de sarePentru umplutură:500 g brânză de vaci,…




09:11, 14.04.2024

Reţete de panettone. Cum să faci cozonac italian acasă

Reţete de panettone. Cum să faci cozonac italian acasă

Cu aluat pufos, umplutură cu cremă sau cu fructe, Panettone este nelipsit de pe masa de Paște. Te învățăm pas cu pas rețeta pentru a face acasă cozonac Italian. Descoperă rețete de panetrone.Ingredientele de bază…




09:05, 04.04.2024

Reţete cu organe de porc, vită, miel, pasăre

Reţete cu organe de porc, vită, miel, pasăre

Una dintre cele mai consumate mâncăruri tradiționale de la noi este tochitura cu organe. O mâncare în care se adaugă organe de pasăre ori animal pentru un gust cu adevărat delicios. Mai jos îți prezentăm ce rețete…




10:05, 27.03.2024

Reţete de creme pentru prăjituri

Reţete de creme pentru prăjituri

Cremă dulce, cremă ușor sărată sau cremă aromată, fiecare dintre acestea sunt ingredientul vedetă al oricărei rețete de prăjituri. Mai jos îți spunem ce rețete de creme pentru prăjituri poți face acasă.Prăjiturile…




09:05, 26.03.2024

Reţete de cremă de brânză – cremă tartinabilă făcută în casă

Reţete de cremă de brânză – cremă tartinabilă făcută în casă

Crema de brânză poate fi gustarea ideală pentru micul dejun, dar și alegerea sănătoasă pentru masa de prânz ori umplutura deserturilor făcute în casă. Rețeta de cremă de brânză este ușor de făcut acasă, din câteva…




09:45, 25.03.2024

Așa faci cel mai bun pește la cuptor. Ingredientul secret pentru un preparat sofisticat

Așa faci cel mai bun pește la cuptor. Ingredientul secret pentru un preparat sofisticat

Ingrediente: 1 somon întreg, nu prea mare3 fire de praz2-3 linguri ulei de măsline1 pahar de vin alb4 căței de usturoi, tocat mărunt5 crenguțe de cimbru, proaspete, de preferat1 pahar de apă1 grepfruit, de mărime…




19:20, 21.03.2024

Chec fără praf de copt, cu vanilie și cacao. Rețetă clasică și ușor de preparat

Chec fără praf de copt, cu vanilie și cacao. Rețetă clasică și ușor de preparat

Praful de copt este un ingredient folosit în diferite aluaturi sau blaturi de deserturi. Are rol de afânător ceea ce face aluatul spongios, dar îi mărește și volumul. Are la bază bicarbonat de sodiu, amestecat…




09:05, 18.03.2024

Rețete cu sos de soia – la ce preparate îl poți folosi

Rețete cu sos de soia – la ce preparate îl poți folosi

Sosul de soia nu lipsește din rețetele asiatice, însă este un ingredient ce poate aduce un plus de aromă multor preparate culinare, chiar și în bucătăria românească. Iată la ce preparate poți adăuga sos de soia.Cu…




09:20, 07.03.2024

Rețetă mucenici moldovenești însiropați

Rețetă mucenici moldovenești însiropați

Pe data de 9 martie, în calendarul ortodox se prăznuiesc Sfinții 40 de Mucenici, motiv pentru care gospodinele din toate colțurile țării pregătesc rețete de mucenici. Mai jos îți spunem care sunt cele mai bune…




20:16, 27.02.2024

Piure de cartofi – rețete pentru piure de cartofi cremos și fin

Piure de cartofi – rețete pentru piure de cartofi cremos și fin

Piureul de cartofi este unul dintre cele mai populare preparate din cartofi, care este considerat și foarte hrănitor. Deși poate părea banal, să faci un piure de cartofi cremos și fin, poate să reprezinte câteodată…




09:06, 22.02.2024

Reţete de fagure cu cremă

Reţete de fagure cu cremă

Una dintre cele mai cunoscute rețete care amintește de gustul copilăriei este, fără îndoială, cea de fagure cu cremă. Desertul care nu lipsea de pe nicio masă de sărbătoare, faguri crocanți umpluți cu cremă, poți…




12:45, 11.02.2024

Cum prepari Humus cu carne, o rețetă mai puțin întâlnită în România

Cum prepari Humus cu carne, o rețetă mai puțin întâlnită în România

Deși suntem obișnuiți să asociem humusul cu legumele proaspete, adăugarea cărnii tocate de vită creează o combinație fascinantă de arome și texturi, aducând o notă orientală în bucătăria noastră.Există câteva ingrediente…




09:05, 11.02.2024

Reţete de omletă dulce – rețetă de omletă desert

Omleta este unul dintre cele mai consumate preparate la micul-dejun. Pe bază de ou, rețeta de omletă poate fi îmbogățită cu o varietate de ingrediente, după bunul plac. Pentru zilele în care vrei să consumi un…




09:30, 24.01.2024

Cornulețe cu vișine, un desert românesc autentic, extrem de delicios. Se topesc în gură!

Cornulețe cu vișine - IngredientePentru aluat:- 250 g unt rece, tăiat cubulețe- 500 g făină- 100 g zahăr pudră- 2 ouă- o linguriță extract de vanilie- un praf de sarePentru umplutură:- 400 g vișine, fără sâmburi-…




09:26, 24.01.2024

Cornulețe cu vișine, un desert românesc autentic și extrem de delicios. Se topesc în gură!

Cornulețe cu vișine - IngredientePentru aluat:- 250 g unt rece, tăiat cubulețe- 500 g făină- 100 g zahăr pudră- 2 ouă- o linguriță extract de vanilie- un praf de sarePentru umplutură:- 400 g vișine, fără sâmburi-…




22:05, 23.01.2024

Humus cu carne, o rețetă mai puțin întâlnită în România, dar extrem de delicioasă

Deși suntem obișnuiți să asociem humusul cu legumele proaspete, adăugarea cărnii tocate de vită creează o combinație fascinantă de arome și texturi, aducând o notă orientală în bucătăria noastră.Deși există câteva…




10:05, 20.01.2024

Magiun de prune – rețetă de încercat acasă

Rețetele de magiun nu au în compoziție zahăr și din acest motiv este important să fie folosite fructe dulci și foarte bine coapte. Rețeta de magiun de prune fără zahăr este una dintre cele mai căutate rețete. Magiunul…




07:15, 14.01.2024

Chifteluțe din cârnați, rețeta cu care scapi de bătaie de cap

Pentru a pregăti cele mai delicioase chifteluțe din cârnați, aveți nevoie de următoarele ingrediente: cârnați dulci, picanți sau faceți o combinație din aceștia, 2 ouă mari, pesmet, brânză rasă, 2 căței de usturoi…




19:00, 13.01.2024

Chiteluțe din cârnați, rețeta cu care scapi de bătaie de cap

Pentru a pregăti cele mai delicioase chifteluțe din cârnați, aveți nevoie de următoarele ingrediente: cârnați dulci, picanți sau faceți o combinație din aceștia, 2 ouă mari, pesmet, brânză rasă, 2 căței de usturoi…




10:05, 28.12.2023

Cremșnit – rețete de cremeș cu cremă de vanilie

Cremșnitul este prăjitura aromată, în straturi, cu multe foi și cremă de vanilie din abundență. Reprezintă unul dintre cele mai bune deserturi servite pe masa de sărbătoare și se poate face ușor într-un timp scurt.…




18:15, 27.12.2023

Cât timp se țin piftia și toba la frigider, de fapt. Puține gospodine știu când să le arunce

În fiecare an, gospodinele de la noi din țară și nu numai pregătesc tot felul de bunătăți pentru masa de Crăciun și de Anul Nou. Din păcate, însă, delicioasele preparate făcute în casă, fără niciun fel de conservanți,…




10:06, 17.12.2023

Rețete de baclava. Cum faci acasă baclava însiropată

Baclavaua este unul dintre cele mai răspândite deserturi de origine turcă. Are la bază multe foi subțiri, o umplutură bogată de nucă și mult sirop. Este o prăjitură aromată și o poți face și tu foarte ușor acasă.…




09:05, 11.12.2023

Rețete de dulciuri și prăjituri cu cafea

Cu o aroma puternică și un gust inconfundabil, cafeaua poate fi ingredientul vedetă dintr-o prăjitură. Mai jos îți oferim câteva idei pentru a face acasă prăjituri cu cafea, dar și alte rețete pentru dulciuri ce…




09:05, 05.12.2023

Rețete de prăjituri cu portocale

Gustul proaspăt și aromat al portocalelor poate fi savurat și în rețete de prăjituri pe care să le servești alături de cei dragi. Iată cum poți face un desert gustos în doar câțiva pași simpli. Cele mai bune rețete…




13:05, 29.11.2023

Super prăjitura ROȘIE pentru Postul Crăciunului - Un desert spectaculos și delicios, pregătit din câteva ingrediente

 Super prăjitura roșie ca focul este perfectă pentru Postul Crăciunului.Este un desert foarte bun, pufos, aromat, arată spectaculos și este perfect pentru această perioadă. Iată cât de repede se poate prepara super…




18:55, 28.11.2023

Prăjitură Raffaello fără coacere - Rețetă simplă și ușor de preparat

Ingrediente700 gr de biscuiti cu unt sau Petit Beurre, 500 g piscoturi pentru sampanieIngrediente pentru crema1litru de lapte, 50 g zahar, 100 g fulgi de cocos, 200 g unt cu 80% grasime, 2 galbenusuri, 3 linguri…




07:30, 22.11.2023

Fileurile de pește „bonne-femme” gătite de români pe vremea comunismului - Câteva trucuri din rețetele de dinainte de 1989

 Chiar dacă fileul de pește bonne-femme se face de obicei din șalău, iată mai jos rețeta cu un alt fel de pește. Asta pentru că bunicile și mamele noastre sau bunicii și tații noștri, din vremea când în România…




21:16, 21.11.2023

Fileurile de pește „bonne-femme” gătite de români pe vremea comunismului - Câteva trucuri din rețetele de dinainte de 1989

 Chiar dacă fileul de pește bonne-femme se face de obicei din șalău, iată mai jos rețeta cu un alt fel de pește. Asta pentru că bunicile și mamele noastre sau bunicii și tații noștri, din vremea când în România…




09:16, 21.11.2023

Ștrudel cu mere – rețete aromate de ștrudel pe care le poți încerca acasă

Merele sunt printre cele mai îndrăgite și consumate fructe în orice perioadă a anului. Din fericire, pot fi adăugate și într-o varietate de rețete, iar deserturile pe bază de măr sunt cu adevărat delicioase. Mai…




11:40, 20.11.2023

Brioșe cu mere și scorțișoară - Desertul delicios pentru serile lungi de toamnă

Pentru aluat- ½ linguriță oțet- 1 lingură amidon- ½ cană lapte- 1½ linguriță praf de copt- 220 g făină- 2 ouă- 2 mere- 80 g unt, la temperatura camerei- scorțișoară, după gust- 1 praf sare- 2 linguri zeamă de lămâie…