Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

10:17, 20.12.2018

Reţeta lui Costăchel cu recomandarea Paharnicului: Friptură de curcan cu sos aromat de vin şi coniac

Pentru ca da, ati ghicit, mai e si grozav de buna, pe deasupra, friptura asta! Necesarul pentru 4 persoane? Cam 800 g carne de curcan, 2 catei de usturoi, 2 crengute de rozmarin, câteva frunze de salvie, 50 g unt,…




09:32, 14.12.2018

Reţeta lui Costăchel cu recomandarea Paharnicului: Fileuri de peşte alb cu sos de portocale şi măsline

Asa ca nu va mai spun, în încheiere, ca puteti face mâncarea asta cu orice fel de peste alb, fie el de apa dulce ori sarata (dar sa nu uitati sa-l tineti la sare vreo ora, da?): 4 fileuri de peste (cam 150 g bucata),…




13:34, 08.11.2018

Reţeta lui Costăchel cu recomandarea Paharnicului: Tagliatelle cu somon afumat

Asa ca, în conformitate cu foaia redescoperita, pentru 2-3 portii aveti nevoie de 250 g tagliatelle (sau alte paste, fireste, daca altfel nu se poate), 80 g somon afumat, 250 g smântâna, 50 g unt, 1/2 cub de supa…




09:45, 06.11.2018

Reţeta lui Costăchel cu recomandarea Paharnicului: Sparanghel cu costiţa afumată

Vor obtine un aperitiv cald extrem de gustos si chiar surprinzator, care va stârni exclamatii entuziaste din partea comesenilor, oricât de mofturosi ar fi ei. Asa ca mai bine sa ne apucam de treaba, ca n-are rost…




12:40, 18.10.2018

Reţeta lui Costăchel cu recomandarea Paharnicului: Pilaf de ciuperci cu morcovi şi praz

Si, mai ales daca lichidul folosit nu va fi apa, ci supa, sunt ferm convins ca reteta asta va intra în panoplia dumneavoastra de bunatati la loc de cinste. Ca va fi un fel de mâncare de sine statator, sau doar…




18:27, 11.10.2018

Reţeta lui Costăchel cu recomandarea Paharnicului: Vinete pané cu şuncă şi caşcaval

Dar, cred ca sunteti de acord cu mine, mai putin conteaza numele la o mâncare si mai mult gustul, iar în cazul de fata sunt ferm convins ca o sa-mi multumeasca mai multa lume, nu doar iubitorii devotati ai vinetelor.…




13:45, 28.09.2018

Reţeta lui Costăchel cu recomandarea Paharnicului: Paste cu piept de pui, ciuperci şi costiţă

Ce-avem nevoie? 400 g paste, 1 piept de pui, dezosat si fara piele, 300 g ciuperci, 50 g costita afumata, 4 rosii (sau o conserva, fireste!), 1 ceapa mica, 2 catei de usturoi (facultativ), 1 bucatica de ardei iute…




12:39, 20.09.2018

Reţeta lui Costăchel cu recomandarea Paharnicului: Ficăţei soté cu costiţă afumată şi sos de vin

Pe deasupra, se mai face si foarte repede, cam cât dureaza fiertul cartofilor pentru piureul care constituie, daca ma întrebati pe mine, cea mai indicata garnitura pentru acesti ficatei soté. Asa ca hai mai bine…




22:38, 13.09.2018

Reţeta lui Costăchel cu recomandarea Paharnicului: Canelloni umpluţi cu carne

Retetele originale prevad, desigur, efectuarea unui aluat de taitei, taierea lui în patrate cu latura de vreo 10-12 cm, care patrate vor fi fierte pe jumatate, tartinate cu umplutura si rulate. în comert se gasesc…




11:06, 05.07.2018

Reţeta lui Costăchel cu recomandarea Paharnicului: Lasagna

  Asadar, pentru sosul de carne: 1 morcov mic, 1 ceapa tot asa, 2 tulpini de telina, vreo 4 catei de usturoi, 250 g carne tocata de vita, 2 rosii potrivite (sau echivalentul lor în suc, conserve, pasata, bulion…




11:58, 15.06.2018

Reţeta lui Costăchel cu recomandarea Paharnicului: Tartă cu costiţă şi caşcaval

Asa ca mai jos se cheama ca aveti doar o idee de start, iar dumneavoastra puteti oricând sa va puneti în functiune imaginatia si sa înlocuiti, de pilda, svaiterul original cu un cascaval, costita afumata cu ciuperci…




10:02, 24.05.2018

Reţeta lui Costăchel cu recomandarea Paharnicului: Rasol de chefal cu sos de capere şi usturoi

Ca-i foarte gustoasa si nici greu de facut nu e, drept pentru care va invit sa va notati: Cam 1,2 kg de peste, cu toaleta initiala facuta, 1-2 cepe, 1-2 morcovi, 1 telina mica, 1 lamâie, cimbru, rozmarin, 1 foaie…




11:05, 04.05.2018

Reţeta lui Costăchel cu recomandarea Paharnicului: Inele de calamar pane

Si, la fel ca în multe alte cazuri, calamarul proaspat e mai bun decât calamarul congelat (dar asta, din pacate, v-o spun mai mult ca fapt divers, fiindca tot în varianta bocna îl veti gasi cel mai des) Necesarul? 1…




23:02, 26.04.2018

Reţeta lui Costăchel cu recomandarea Paharnicului: Estofado, adică stufatul mexicanilor

E drept, fac si ei, rar, câte-o estouffade, dar termenul, ne informeaza sec Larousse, e împrumutat din italiana (în timp ce noi, ca veni vorba, am luat stufatul in neogreaca). Asta e, poate parea logic sa faci…




20:35, 19.04.2018

Reţeta lui Costăchel cu recomandarea Paharnicului: Volovan cu muşchi de viţel şi ciuperci

Drept pentru care ia sa facem noi un volovan, ca-i spectaculos, foarte gustos si nu-i o reteta chiar atât de complicata pe cât se sperie unii. Asadar, pentru 6 persoane aveti nevoie de: 500 g aluat frantuzesc,…




11:22, 29.03.2018

Reţeta lui Costăchel cu recomandarea Paharnicului: Păstrăv cu piper verde şi lămâie

Si, pe lânga plachii, marinate, crapi la tava si stiuci umplute, e bine din când în când sa mai apara si o mâncare mai usurica, care sa prinda bine lânga alte feluri de mâncare, mai zdravene. Si nici nu ne trebuie…




10:04, 22.03.2018

Reţeta lui Costăchel cu recomandarea Paharnicului: Salată de cartofi cu spanac

Are marele avantaj ca spanacul, pe lânga faptul ca are mai mult gust, ramâne tantos în combinatie, nu se pleosteste si nici nu lasa zeama aia enervanta pe care salata verde o produce din belsug (si asta este, de…




11:48, 16.03.2018

Reţeta lui Costăchel cu recomandarea Paharnicului: Tartiflette, sau triumful Reblochon-ului

Asa am aflat prima oara, din acest text al lui Pastorel, datat 1933 (O bodega istorica: Tripcovich, De Re Culinaria, 1977, p. 27) ca exista pe lume o brânza denumita astfel si am tras repede concluzia ca sigur…




11:16, 08.03.2018

Reţeta lui Costăchel cu recomandarea Paharnicului: Pui cu ciuperci, sos de bere neagră şi legume

Mai întâi aprovizionarea: cam 1 kg carne de pui (preferabil oratania întreaga, sa avem carne felurita la dispozitie, dar o sa mearga si numai din pulpe, sa zicem), 300 g ciuperci, 100 g costita afumata, 2 cepe…




11:07, 08.02.2018

ReŢeta lui Costăchel cu recomandarea Paharnicului: Tăiţei cu hribi şi smântână

Hribi, smântâna, taitei, adicatelea tot atâtea motive sa consider delicioasa preparatie de mai la vale absolut moldoveneasca, cu un (destul de) pronuntat parfum nemteano-sucevean. Si, daca va pica în mâna niste…




16:37, 08.11.2017

ANCHETĂ la ISU după ce ambulanţa a ajuns după 25 minute la accidentul GRAV în care patru maşini au luat foc pe strada Baicului

Un accident rutier a avut loc, marţi seară, pe strada Baicului din Bucureşti, după ce o şoferiţă nu a acordat prioritate şi a fost izbită de un şofer care circula regulamentar. În urma impactului, maşina tinerei…




14:07, 23.07.2017

Bătrânii străzii

Viața îi dă fiecăruia ceea ce merită. Sau, cel puțin, așa se zice… Pe vremea socialismului luminos, la toate instruirile județene cu directorii de școli, partidul unic îi critica dur pe dascălii cu rezultate slabe…




12:19, 03.07.2016

Turism prin România: O zi cu Mihai Viteazul!

Mănăstirea Dealu! Aici se află, într-un sarcofag de marmură, capul voievodului Mihai Viteazul. Peisaj frumos, construcții frumoase, largă respirație istorică… Dar, cum ajungi acolo? Păi, dacă nu vrei  să te rătăcești, …




11:22, 24.09.2015

Codul fiscal pe înţelesul lui badea Gheorghe

Noul cod fiscal ce intră în vigoare la 1 ianuarie 2016 a bulversat întreagă ţară, fapt pentru care foarte puţini specialişti pot sune la ora actuală că stăpânesc aproape la perfecţie regulile…




18:20, 14.07.2015

Din înţelepciunea poporului român | O PILDĂ despre cum este condusă ROMÂNIA de sute de ani!

Intr-o dimineata, stapanul unei cetati fu trezit de niste strigate care se auzeau din piata: -Hai la mere! Mere dulci cum n-ati mai gustat! Ridicandu-se indispus din pat si privind pe fereastra, vazu un targovet…




17:30, 14.07.2015

Din înţelepciunea poporului român | O PILDĂ cum despre este condusă ROMÂNIA de sute de ani!

Intr-o dimineata, stapanul unei cetati fu trezit de niste strigate care se auzeau din piata: -Hai la mere! Mere dulci cum n-ati mai gustat! Ridicandu-se indispus din pat si privind pe fereastra, vazu un targovet…




18:06, 03.09.2014

Deziluzia Optică: PAHARNICUL DANILEŢ

Judecătorul Cristi Danileţ, un obişnuit al sălilor de judecată şi al sălilor de restaurant, făcându-şi o poză unde îi place şi lui Traian Băsescu. La cârciumă. Când merge în vacanţă, Băsescu nu se...




22:30, 31.07.2014

Schimbare de actionariat la Cramele Murfatlar

Adunarea Generala a societatii Cramele Murfatlar SRL, cu sediul in Bucuresti, intrarea Paharnicul Turturea, a decis cesionarea a 20 de parti sociale, in valoare totala de 200 de lei, de la SC Karom Drinks SRL cu…




17:45, 16.07.2014

Deziluzia optică: Paharnicul Udrea

Degustătorul Gheorghe Flutur şi dezgustătoarea Elena Udrea, încercând vinul lui Traian Băsescu să vadă dacă nu cumva a fost otrăvit cu apă. Băsescu l-ar fi vrut degustător oficial pe Emil Boc, dar nu-l putea...




12:24, 07.04.2014

Trei invitaţii: “Săptămâna dulce”, “Saramuri şi soiuri pure” @ Magazinul Good Point Iași

Săptămâna 7-13 aprilie, premergătoare Floriilor şi sărbătorilor pascale, este una specială. Prin urmare, sunteți invitați nu la unul, ci la trei evenimente: De luni şi până sâmbătă (7-12 aprilie 2014), la magazinul…