Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

00:16, 06.12.2023

Microorganisme din intestin, folosite în medicamente pentru tratarea unor forme de cancer

De la materia fecală recoltată de la subiecţi sănătoşi la tratarea unor pacienţi: pe măsură ce cercetarea privind microbiota avansează, companiile biofarmaceutice produc medicamente bazate pe miliarde de microorganisme…




06:10, 05.12.2023

Microorganisme din intestin, în medicamente pentru tratarea unor forme de cancer

De la materia fecală recoltată de la subiecţi sănătoşi la tratarea unor pacienţi: pe măsură ce cercetarea privind microbiota avansează, companiile biofarmaceutice produc medicamente bazate pe miliarde de microorganisme…




19:55, 02.08.2023

Virușii care ne vor ajuta să trăim 100 de ani fără mari probleme

Se știe că microbiomul intestinal joacă un rol esențial în sănătate. Însă, în timp ce majoritatea cercetărilor s-au focusat pe importanța bacteriilor, recent atenția a fost îndreptată spre virușii bacteriilor din…




07:15, 02.07.2023

Vacanță fără crampe. Recomandările medicului Mihaela Bilic

Pentru a nu umbri bucuria vacanței din cauza unor probleme digestive, dr. Mihaela Bilic, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice, ne recomandă suplimente cu probiotice. Microbiota intestinală se poate…




01:30, 18.04.2023

Dr. Mihaela Vladu, despre detoxifierea după Sărbători: Flora intestinală, barometrul sănătății

În mod tradițional, pentru români sărbătorile înseamnă mese îmbelșugate și odihnă. Zilele libere vin la pachet cu reuniuni familiale sau cu prietenii, grătare, consum de alcool și de mâncăruri grase. Nici dulciurile…




14:31, 08.02.2023

STUDIU: Microbiota intestinală are legătură directă cu simptomele depresiei

Oamenii de știință au demonstrat că ameliorarea simptomelor moderate de depresie se obține cu succes prin abordarea unei diete sănătoase, explicând mecanismele potențiale prin care unele bacterii intestinale ar…




16:05, 22.01.2023

Mihaela Bilic: 70% din imunitatea noastră trăieşte în intestin

Mihaela Bilic, medic nutriționist, trage un semnal în ceea ce privește stresul zilnic și alimentația pe care o adoptăm. Specialistul susține că sistemul imunitar poate fi afectat. ”La nivelul intestinului, la nivelul…




22:46, 14.12.2022

Ce este microbiotul intestinal și cum îl protejăm

Avem un microbiot al pielii, un microbiot al gurii, un microbiot al vaginului… Dar cel mai important este microbiotul intestinal. Protejarea microbiotului este și o modalitate de a preveni sau a menține sub control…




07:45, 27.09.2022

De ce zahărul este mai nociv decât grăsimea. Studiul realizat de oamenii de știință

Glucoza este vitală pentru organism. Ea furnizează energia necesară funcționării tuturor celulelor. Nu e totuna dacă ne luăm glucoza din zahăr și dulciuri sau din amidon și făinoase. Iubim instinctiv zahărul, este…




07:55, 23.07.2022

Microbiota intestinală poate afecta sănătatea psihică

Bianca-Augusta Oroian, medic psihiatru la Institutul de Psihiatrie "Socola" din Iaşi, consideră că modificarea compoziţiei microbiotei intestinale poate reprezenta un factor cheie pentru dezvoltarea unei susceptibilităţi…




08:11, 04.05.2022

Riscurile antibioticelor la sugari

Un studiu finalizat recent de cercetătorii de la Universitatea din Helsinki indică faptul că antibioticele afectează considerabil microbiota intestinală. O reducere a numărului de bacterii intestinale ca urmare…




21:55, 01.05.2022

Flora intestinala (microbiomul) - compozitie si functii

Studii recente evidentiaza rolul cheie al florei intestinale, nu doar in ceea ce priveste digestia, ci si pentru metabolism. Se pare ca microbiota este implicata intr un numar de afectiuni, de la obezitate pana…




06:45, 19.04.2022

Studiu: Chiar creierul nostru poate declanșa obezitatea

Cercetătorii francezi au descoperit că „dialogul între intestin-creier” poate înșela apetitul nostru și să provoace unele boli, cum este obezitatea, transmite HuffPost. De fapt, nu degeaba microbiotul a fost numit…




12:40, 13.10.2021

Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

Numită în trecut floră intestinală și mai modern microbiotă, ecosistemul microbian pe care îl găzduim în tubul digestiv constă dintr-o multitudine de specii bacteriene care participă în mod activ la funcționarea…




09:35, 06.10.2021

Vitaminele care țin departe răcelile, gripele şi virozele: Ce se recomandă întărirea sistemului imunitar

Vitaminele care țin departe răcelile, gripele şi virozele: Ce se recomandă întărirea sistemului imunitar Vitaminele care țin departe răcelile, gripele şi virozele: Ce se recomandă întărirea sistemului imunitar…




16:31, 15.09.2021

Finalizare proiect „Analiza interrelației dintre microbiota intestinală și gazdă cu ...

Universitatea „Ștefan cel Mare" din Suceava(USV) anunță finalizarea implementării proiectului „Analiza interrelației dintre microbiota intestinală și gazdă cu aplicații în prevenția și controlul diabetului de tip…




11:06, 15.09.2021

Finalizare proiect „Analiza interrelației dintre microbiota intestinală și gazdă cu ...

Universitatea „Ștefan cel Mare" din Suceava(USV) anunță finalizarea implementării proiectului „Analiza interrelației dintre microbiota intestinală și gazdă cu aplicații în prevenția și controlul diabetului de tip…




11:40, 12.09.2021

Ce este microbiota si cum ne poate ajuta sa avem un sistem imunitar puternic?

Știm cu toții, bacteriile sunt organisme unicelulare care trăiesc pretutindeni în mediul înconjurător. În ultimii ani am realizat că și organismul uman este populat cu astfel de bacterii, în număr deloc neglijabil…




05:15, 05.08.2021

Secretul longevităţii s-ar putea afla în microbiota intestinală

Secretul longevităţii anumitor persoane s-ar putea afla în microbiota intestinală unică, arată cercetătorii Universităţii Keio din Tokyo, pornind de la constatarea că centenarii au tendinţa de a fi mai puţin expuşi…




12:16, 08.12.2017

Întâlnire cu medicii specialişti și medicii de familie din Cugir

Întâlnirile între medicii specialiști ai Spitalului orășenesc și medicii de familie au continuat la Cugir. Deși poate mulți ar putea spune că au devenit obișnuite, aceste întâlniri moderate de dr. chirurg Terezia…




11:25, 21.11.2017

Întâlnire între medicii specialiști și cei de familie din orașul Cugir. Tema reuniunii: „Microbiota intestinală în era rezistenței la antibiotice”

Întâlnirile regulate intre medicii specialisti ai spitalului oășenesc si cei de familie au continuat și luna aceasta la Cugir. Desi poate multi ar spune ca au devenit obisnuite, aceste intalniri moderate de dr.…




11:05, 21.11.2017

FOTO: Întâlnire cu medicii specialiști și medicii de familie din Cugir. Tema reuniunii: ”Microbiota intestinală în era rezistenței la antibiotice”

Întâlnirile intre medicii specialisti ai spitalului oășenesc si medicii de familie au continuat si luna aceasta la Cugir. Desi poate multi ar spune ca au devenit obisnuite, aceste intalniri moderate de dr. chirurg…




09:55, 16.11.2017

Sfatul medicilor. Cum ne menținem sistemul imunitar puternic în perioada postului

Țineți post în această perioadă? Organismul dumneavoastră va secreta enzime care digeră doar plantele, iar bacteria enzimatică necesară procesariii cărnii va fi la pământ. În plus, veți crea așa-numita…




15:05, 27.06.2017

Numărul de cazuri de cancer de colon s-a triplat în ultimii 25 de ani

Numărul de cazuri de cancer de colon s-a triplat în ultimii 25 de ani a declarat recent directorul Centrului de Gastroenterologie şi Hepatologie din cadrul Institutului Clinic Fundeni, Mircea Diculescu."Cancerul…




14:17, 24.06.2017

Numărul cazurilor de cancer de colon, în continuă creștere. Alimentația nesănătoasă este principala cauză

Mircea Diculescu, directorul Centrului de Gastroenterologie și Hepatologie din cadrul Institutului Clinic Fundeni, spune că numărul de cazuri de cancer de colon s-a triplat în ultimii 25 de ani. „Cancerul de colon…




14:43, 16.03.2017

Simpozion medical la Cugir sub genericul „Microbiota intestinală în era rezistenței la antibiotice”

Sub genericul „Microbiota intestinală în era rezistenței la antibiotice”, la sala „RETRO” din Cugir s-a desfășurat ieri, 15 martie 2017, o reuniune organizată de medicul chirurg de la Spitalul orășenesc Cugir dr.…




18:43, 26.03.2016

Lentilele de contact modifică microbiota ochilor, adăugând bacterii proprii pielii

Oamenii care poartă lentile de contact îşi schimbă coloniile de bacterii de la nivelul ochilor, trecând la o microbiotă mai apropiată de cea specifică pielii, conform concluziilor unui nou studiu...




16:39, 26.03.2016

Lentilele de contact schimbă bacteriile din ochi

Oamenii care poartă lentile de contact îşi schimbă coloniile de bacterii de la nivelul ochilor, trecând la o microbiotă mai apropiată de cea specifică pielii, conform concluziilor unui nou studiu desfăşurat…




10:45, 21.04.2015

ALARMANT: Imunitatea corpului uman a scăzut dramatic

Studiul se bazează pe analiza comparativă a microbilor care trăiesc în stomacul, intestinul, gura şi pe pielea ameridienilor faţă de microbiota oamenilor care duc o existenţă modernă şi demonstrează cât de mari…




00:05, 06.12.2014

6 sfaturi care te ajută să slăbeşti, după ce ai încercat totul

Mergi la sală zilnic, ai încercat toate dietele posibile şi ai impresia că nu scazi deloc în greutate, că ai făcut eforturi în zadar? Află ce spun cercetătorii. Bacteriile intestinale sunt de vină pentru excesul…