Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

14:03, 03.03.2018

INTERVIU Medicul care te învaţă cum să mănânci corect: „Greutatea normală este cel mai puternic atu al sănătăţii noastre“

Magdalena Moroşanu a înfiinţat secţia de diabet de la Spitalul de Urgenţă din Galaţi, fiind în prezent conferenţiar universitar la Facultatea de Medicină din Galaţi, şi conduce o clinică de de nutriţie şi de diagnosticare…




20:39, 29.07.2016

Ace de unică folosinţă, utilizate de mai multe ori

Pacienţii care suferă de diabet sunt nevoiţi să folosească un ac de unică folosinţă de mai multe ori. Şi asta pentru că acele nu se găsesc în farmacii. În plus, nici nu sunt decontate de stat. Casa de Asigurări…




06:13, 23.07.2016

Cum ne bagă în mormânt sărmăluţele, friptura şi piftiile. Greşelile grave pe care le fac românii în privinţa mâncărurilor tradiţionale

Bucătăria tradiţională românească este destul de complicată, comparativ cu alte ţări, iar modul în care se gătesc mâncărurile îi aduce pe mulţi români pe masa de operaţie. Majoritatea gospodinelor au învăţat să…




06:23, 21.05.2016

Cum poţi ajunge să îţi digeri propriul pancreas. Combinaţiile de mâncăruri şi băuturi care provoacă cel mai adesea bolile gastrointestinale

Specialiştii au stabilit că băuturile îndulcite cu zahăr sau mai ales cu fructoză reprezintă un factor important în dezvoltarea a ceea ce este generic numit epidemia de obezitate. ”Ca efect asupra stomacului şi…




13:37, 05.03.2016

VIDEO - Cum se prepară crenvustii. După acest VIDEO nu vei mai consuma

Un material video filmat într-o fabrică de procesare a mezelurilor demonstrează ceea ce spun de mult timp nutriționiștii.Un bărbat apare în imagini lângă o mașină de tocat, în care pune…




02:04, 04.02.2016

Diabetul face ravagii printre intelectuali. Specialist: „Este principala cauză de orbire în ţările dezvoltate“

Cunoscut în lumea medicală drept „silent killer” (ucigaş tăcut), diabetul face ravagii în întreaga lume. Mai nou, specialiştii spun că boala nu mai ţine cont nici de vârstă, printre pacienţi fiind şi tineri care…




06:23, 01.02.2016

Dieta Oshawa, o cură sănătoasă sau o alimentaţie care îţi poate îmbolnăvi organismul - explicaţia specialiştilor

George Oshawa, pe numele său adevărat Yukikazu Sakurazawa, este fondatorul dietei care îi poartă numele. Alimentaţia macrobiotică mai este denumită şi arta longevităţii şi a reîntineririi, deoarece dieta macrobiotică…




02:33, 29.01.2016

Apa caldă cu lămâie, un elixir miraculos sau un adevărat pericol pentru stomac? Ce spun medicii despre acest „truc“ extrem de mediatizat în ultima vreme

Nu puţine sunt articolele pe care le poţi găsi la un click distanţă şi care te încurajează să consumi, în fiecare dimineaţă, un pahar de apă caldă cu lămâie. Toate declară că apa caldă cu lămâie serveşte ca băutura…




02:29, 22.11.2015

Diabetul, dezastru pentru tot mai mulţi copii din România. Medic: „Vă daţi seama ce greu este să prescriu regim unui copil care este deja dependent de…

Deşi până la 70 la sută din cazurile de diabet zaharat de tip 2 pot fi prevenite prin adoptarea unui stil de viaţă sănătos, această afecţiune continuă să fie printre cele mai invalidante şi costisitoare boli. Îngrijorător…




07:37, 05.11.2015

Statul prelungit la birou, o bombă cu ceas. Cum reduce programul infernal de la serviciu speranţa de viaţă

Statul prelungit pe scaun duce în final la creşterea tensiunii arteriale şi a colesterolului „rău”. Explicaţia? Lipsa contracţiilor musculare locale din timpul statului în şezut determină, pe de o parte, suprimarea…




08:57, 18.10.2015

Regimul vegetarian, beneficii şi riscuri. Medic nutriţionist: „În momentul în care îi dai organismului numai vegetale, poate exista o deviere a metabolismului“

Regimurile drastice, care interzic consumul de carne sau oricare alt produs de origine animală, au existat sub diferite forme de-a lungul istoriei omenirii. Etimologia termenului vegetarian este, conform celei…




02:13, 06.10.2015

Avem sau nu nevoie de carne. Nutriţioniştii avertizează tranşant: „Informaţiile despre cât de nocivă este carnea sunt simple manipulări“

Să nu mănânci carne pare să se fi transformat în timp mai mult într-o modă. Medicii nutriţionişti atrag atenţia că suspiciunile care s-au creat în jurul consumului de carne sunt intenţionat plasate de către cei…




09:02, 18.05.2015

Femeile liberale au premiat excelenţa profesională a doamnelor neînregimentate politic

Mai multe doamne neînregimentate politic ce exceleză în profesiile lor au fost premiate de femeile liberale, la cea de a V-a ediţie a Galelor Organizaţiei Femeilor Liberale, desfăşurată sâmbătă. Ediţia a fost dedicată…




17:45, 19.02.2015

Faţa ascunsă a E-urilor din mâncare: când devin cu adevărat periculoase. Românii mănâncă două kilograme de aditivi pe an, fără să ştie

„Ce înseamnă acest E: este un cod de identificare a unei substanţe adăugate. El este pus tocmai pentru a fi urmărit. În general, pentru orice substanţă adăugată, se urmăreşte o toxicitate imediată, una medie şi…




10:33, 13.06.2014

Rahmaninov și Astor Piazzola, la Ateneu

Filarmonica „George Enescu“ prezintă miercuri, 11 iunie, ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român, recitalul cameral susţinut de Trio Léman, format din: Felix Froschhammer – vioară, Magdalena Moroşanu – violoncel…




17:03, 28.03.2014

Galaţiul luptă împotriva diabetului zaharat

Cea de-a VI-a ediţie a Campaniei Naţionale “Controlează-ţi Diabetul” a ajuns la Galaţi. Evenimentul, organizat de Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, în parteneriat cu Centrul de Diabet, Nutriţie…




08:30, 20.03.2014

Ce se întâmplă când renunţăm să mai mâncăm PÂINE

Suntem cei mai mari consumatori de pâine din Europa. Studiile efectuate în ultimii ani arată că fiecare român mănâncă anual 97 de kilograme de pâine. Nutriţioniştii recomandă să reducem consumul de pâine la două…




20:33, 16.08.2013

Cata carne contin in realitate crenvustii de pui

Medicul nutritionist Magdalena Morosanu a explicat pentru cotidianul Viata libera din Galati din ce se compune produsul care pentru multi romani reprezinta o varianta a micului dejun. &"Acesti crenvusti contin…




17:36, 25.07.2013

Ce spun nutriţioniştii despre laptele de soia

Chiar dacă nu îl putem numi "aliment dăunător pentru sănătate", din laptele de soia lipsesc câteva dintre substanţele esenţiale pentru buna funcţionare a organismului. Cel mai important minus este reprezentat de…




10:00, 06.06.2013

De ce nu recomandă nutriţioniştii conservele de carne

La ce să fii atent atunci când cumperi o conservă de carne? "Eticheta nu trebuie să fie ştearsă, ruptă sau lipită sub forma unei hârtiuţe albe pe conservă. În acest caz, nu avem nicio garanţie că ceea ce scrie…




00:04, 05.07.2012

Așa au trecut românii de caniculă | FOTO

România a fiert ieri la peste 39 de grade Celsius. Atât în sudul ţării, dar şi în celelalte regiuni, la orele amiezii s-au înregistrat temperaturi caniculare, iar arşiţa i-a încins atât la propriu, cât şi la figurat…




03:54, 14.04.2012

Magdalena Moroşanu, medic diabetolog-nutriţionist: „Sărbătorile n-ar trebui să fie prilej de îndopare şi beţie”

Aşa cum tradiţională este masa de Paşti, aşa pot fi socotite şi excesele alimentare şi bahice din cauza cărora, an de an, zeci de gălăţeni ajung la Urgenţe, în loc să le tihnească sărbătorile. Medicul spune că…




18:00, 24.10.2011

Seară de toamnă în acordurile lui Corelli, Haydn şi Mozart

Orchestra de Cameră Radio, sub bagheta dirijorului Mihail Agafiţa, vă propune pentru seara de Miercuri, 26 Octombrie 2011, ora 19.00, un concert special, marcat de participarea deosebită a violoncelistei Magdalena…




13:00, 24.10.2011

De vazut, de auzit

Teatrul "Toma Caragiu" Drama Vineri, 28 octombrie, ora 18.39 "Regina frumusetii din Leenane", de Martin McDonagh Regia: Andreea Vulpe Revista Marti, 25 octombrie, ora 11.00 "Licoarea magica" de Diana Medan Regia:…