Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

11:05, 31.05.2022

De ce sunt deprimat fără motiv? Depresia nu are nevoie de motivații

Depresia poate avea multe cauze, complexe și greu de înțeles. În unele cazuri, sentimentele de depresie pot fi conectate în mod clar cu o experiență din viața cuiva, cum ar fi o pierdere tragică sau un eveniment…




09:06, 30.05.2022

Cum depășești frica de a privi persoanele în ochi?

Anxietatea de contact vizual se referă la disconfortul pe care îl simte o persoană atunci când privește pe altcineva direct în ochi. O persoană care suferă de acest tip de anxietate poate evita contactul vizual…




14:06, 28.05.2022

De ce sunt mereu obosit? Cele mai comune cauze ale oboselii

Dacă îți este greu să te trezești dimineața și pui ceasul pe “snooze” minute în șir, dacă deja după prânz ai nevoie de încă o cafea să funcționezi sau seara pici lat înainte de zece, este posibil să te întrebi,…




10:10, 27.05.2022

Cum abordezi discuțiile dificile într-o căsnicie?

De-a lungul unei căsnicii, apar momente dificile, care cer discuții inconfortabile. Acestea sunt conversațiile pe care niciunul din parteneri nu dorește să le poarte, pentru că pot provoca suferință, stare de disconfort…




14:56, 26.05.2022

Cum ne ajută hobby-urile să luptăm împotriva stresului?

În concepția generală, hobby-urile sunt considerate privilegii ale oamenilor liniștiți, relaxați, care au timp și bani de activități suplimentare. Cu toate acestea, oamenii cu o viață plină, ocupată și care sunt…




15:25, 24.05.2022

Ce este frica de respingere și cum să o depășești

Frica de respingere este o frică puternică care are adesea un impact major asupra vieții unei persoane. Majoritatea oamenilor experimentează o anume teamă când se află în situații în care ar putea fi respinși,…




16:20, 23.05.2022

Ce este o listă de dorințe și care sunt beneficiile ei?

În viață este foarte important să ne luăm timp pentru lucrurile care ne plac. Activitățile pe care ne dorim să le facem și care ne bucură, aduc energie și relaxare și ne ajută să ținem la distanță stresul și epuizarea.…




09:06, 21.05.2022

Ce este psihologia consumatorului și cum se folosește?

Te-ai gândit vreodată de ce cumpără oamenii anumite produse și nu altele, desi au aceleași funcționalități și caracteristici? Cum influențează mesajele media alegerile de cumpărare? Plecând de la aceste întrebări,…




17:31, 19.05.2022

Ce presupune intimitatea într-o relație de cuplu?

Cuvântul intimitate este derivat din latinescul „intimus” și înseamnă „interior”. Intimitatea este definită ca fiind suma de gânduri și sentimente profunde, care provin din, privesc sau afectează sinele fiecăruia.…




09:05, 18.05.2022

Cum funcționează modelul de gândire bazat pe rezolvarea de probleme?

Rezolvarea problemelor este un proces mental care implică descoperirea, analizarea și rezolvarea problemelor. Scopul final al rezolvării problemelor este de a depăși obstacolele și de a găsi o soluție care rezolvă…




17:45, 17.05.2022

Cum ne ajută percepția personală să ne formăm impresii despre ceilalți?

În psihologia socială, termenul „percepție personală” se referă la diferitele procese mentale pe care le folosim pentru a forma impresii despre alte persoane. Percepția include nu doar modul în care ne formăm aceste…




11:40, 17.05.2022

Ce este inconștientul și cum funcționează gândurile inconștiente?

În teoria psihanalitică a personalității creată de Sigmund Freud, mintea inconștientă este definită ca un rezervor de sentimente, gânduri, îndemnuri și amintiri care se află în afara conștientizării. Ioana Marinescu…




10:20, 17.05.2022

Cum acționează negarea ca mecanism de apărare?

Negarea este un tip de mecanism de apărare care presupune ignorarea realității unei situații pentru a evita anxietatea. Mecanismele de apărare sunt strategii pe care oamenii le folosesc pentru a face față sentimentelor…




10:55, 16.05.2022

Cum să îți ceri iertarea sincer și eficient?

Relațiile sunt un factor absolut necesar pentru o viață echilibrată și împlinită, iar conflictele relaționale sunt o sursă semnificativă de stres și emoții negative. Să știi când să îți ceri iertare și cum să o…




10:20, 15.05.2022

Cum funcționează răspunsul “luptă sau fugi”?

Răspunsul de luptă sau fugi, cunoscut și ca răspuns la stres, se referă la o reacție fiziologică care apare atunci când suntem în prezența a ceva care este terifiant din punct de vedere mental sau fizic. Ioana…




12:10, 14.05.2022

Ce însemană să fii conform și ce presupune conformisul în societate?

Conformismul este actul de a-ți schimba comportamentele pentru a te potrivi sau a merge în aceeași direcție cu cei din cercurile tale de proximitate – colegi, prieteni, familie. În unele cazuri, această influență…




10:40, 14.05.2022

Cele mai cunoscute tipuri de comunicare nonverbală

O parte substanțială a comunicării dintre oameni este nonverbală. Experții au descoperit că în fiecare zi răspundem la mii de indicii și comportamente nonverbale, inclusiv posturi, expresii faciale, priviri, gesturi…




11:50, 13.05.2022

Psihologia culorilor. Cum pot afecta culorile alegerile pe care le facem?

Te simți anxios într-o cameră galbenă? Culoarea albastră te face să te simți calm și relaxat? Artiștii și designerii de interior susțin de mult că anumite culori pot influența stările de spirit, sentimentele și…




12:05, 12.05.2022

Ce este reciprocitatea și cum se aplică ea în viața de zi cu zi?

Reciprocitatea este un proces de schimb realizat între oameni, pentru a obține un beneficiu de ambele părți. Schimbul poate fi de bunuri fizice, dar și de favoruri, servicii, sentimente. Regula reciprocității este…




11:45, 10.05.2022

Cum sunt ierarhizate principalele nevoi umane în piramida lui Maslow?

Ierarhia nevoilor, creată de Abraham Maslo,w este una dintre cele mai cunoscute teorii ale motivației. Autorul ei afirmă că acțiunile noastre sunt motivate de anumite nevoi fiziologice. Este adesea reprezentată…




11:25, 10.05.2022

Conexiune minte-corp. Cum ne afectează emoțiile starea de sănătate

O sănătate emoțională bună începe cu a fi conștient de gândurile, sentimentele și comportamentele tale. Învățarea modalităților sănătoase de a face față stresului și problemelor este o parte normală a vieții. Este…




14:51, 07.05.2022

Cum gestionezi stresul cauzat de probleme financiare

Banii sunt o sursă comună de stres pentru mulți oameni, fie că este cauzat de acumularea datoriilor, greutatea de a acoperi cheltuielile lunare sau dificultăți în creșterea venitului. S-a dovedit că stresul financiar…




12:41, 06.05.2022

De ce se întâlnesc femeile cu bărbați însurați și cum pot opri asta?

Multe femei singure aleg să se întâlnească cu bărbați însurați. Uneori, la începutul relației, ele nici nu știu că acești bărbați nu sunt disponibili, iar când află este de multe ori prea târziu, pentru că sunt…




12:55, 04.05.2022

Care sunt cele 4 tipuri de personalitate și cum ne afectează comportamentul?

Mulți oameni cred că dezvoltarea personalității noastre s-ar putea baza pe experiențele pe care le trăim și pe oamenii cu care interacționăm. Se consideră că toate aceste variabile ne pot afecta drumul și experiențele…




15:30, 02.05.2022

Cum ajută cuvintele de apreciere bunul mers al unei relații

Acțiunile vorbesc mai tare decât cuvintele – cu excepția cazului în care, desigur, limbajul de dragoste al unuia din parteneri este reprezentat de cuvintele de apreciere. În acest caz, cuvintele sunt totul. Indiferent…




13:50, 29.04.2022

De ce este important să poți fi smerit și cum te ajută asta în relațiile de zi cu zi?

Smerenia este abilitatea de a te vedea cu acuratețe ca pe un individ cu defecte și calități, să fii lipsit de aroganță și să ai o stimă de sine ridicată. Smerenia nu este întotdeauna recunoscută ca o trăsătură…




13:40, 29.04.2022

Care este diferența între a fi arogant și a avea încredere în tine?

Mai ales în culturile care promovează obediența, sacrificiul de sine pentru ceilalți și principiul “capul plecat sabia nu-l taie”, poate fi dificil să faci diferența dintre aroganță și încredere în sine. Cele două…




14:21, 28.04.2022

Care este diferența dintre a fi egoist și a fi centrat pe sine?

Interesul personal este esențial pentru fericirea și bunăstarea oricărei persoane, de la îndeplinirea nevoilor de hrană și adăpost până la satisfacerea nevoilor superioare, de recunoaștere și apreciere. Urmărirea…




14:01, 28.04.2022

Impactul stresului prelungit asupra sănătății

Stresul prelungit, cunoscut și sub denumirea de stres cronic, este un răspuns fiziologic pe termen lung care poate avea consecințe grave asupra sănătății, dacă nu este tratat. Impactul stresului prelungit se reflectă…




17:55, 26.04.2022

Ce să nu îi spui niciodată unei persoane care suferă de depresie?

Depresia este o afecțiune tot mai prezentă în viața de zi cu zi și, deși în urmă cu ceva vreme nu se considera o boală reală, acum este dignosticată și tratată corespunzător. Cu toate acestea, sunt persoane care…