Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

12:56, 11.01.2024

Gălbiori – rețete și beneficii. Cum să prepari ”aurul pădurii”

Gălbiori sau Cantharellus cibarius sunt o specie de ciuperci de pădure foarte apreciate, gustoase și hrănitoare. Datorită culorii lor, mai sunt numite și ”aurul pădurilor”. Descoperă unele dintre cele mai gustoase…




08:16, 11.01.2024

Reţete de prăjituri cu nuci pecan

Nucile pecan sunt foarte apreciate, pentru că sunt foarte gustoase și hrănitoare. Pot fi mâncate ca atare, dar pot fi incluse cu succes în diverse rețete de deserturi. Descoperă unele dintre cele mai delicioase…




17:35, 04.12.2023

Rețete de prăjituri cu mandarine

Mandarinele sunt citrice gustoase și pline de nutrienți, consumate la noi mai ales în sezonul rece. Chiar dacă ele sunt delicioase crude, pot fi adăugate cu succes și în numeroase deserturi. Descoperă unele dintre…




09:56, 20.11.2023

Superalimentul de post care elimină grăsimea din sânge și scade glicemia

Nautul este accesibil, versatil și foarte hrănitor. Cunoscut si sub denumirea de fasole garbanzo, a fost cultivat si consumat in tarile din Orientul Mijlociu de mii de ani.Gustul lui de nucă și textura granuloasă…




19:40, 13.09.2023

Ce este anșoa și cum se consumă

Anșoa este un tip de pește mic, bogat în nutrienți, care oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Descoperă ce beneficii are anșoa, când este contraindicat, precum și care sunt modalitățile de a consuma anșoa:Ce…




09:05, 19.05.2023

Beneficiile fenomenale ale roșiilor pentru sănătate. Riscul unor boli crunte este scăzut

Beneficiile roșiilorRoșiile sunt sursa principală de licopen, un antioxidant asociat cu diverse avantaje pentru sănătate, inclusiv un risc mai mic de boli de inimă și cancer. În plus, au vitamina C, potasiu, acid…




22:26, 05.04.2023

Uleiul de porumb. Sănătos sau periculos pentru organism?

Valoare nutriționalăIată valoarea nutrițională a unei linguri de ulei de porumb, conform USDA3:Calorii: 122Grăsimi: 13,6 grameGrăsimi saturate: 1,75 grameGrăsimi mononesaturate: 3,75 grameGrăsimi polinesaturate:…




22:05, 05.04.2023

Uleiul de porumb. Sănătos sau periculos pentru organism?

Valoare nutriționalăIată valoarea nutrițională a unei linguri de ulei de porumb, conform USDA3:Calorii: 122Grăsimi: 13,6 grameGrăsimi saturate: 1,75 grameGrăsimi mononesaturate: 3,75 grameGrăsimi polinesaturate:…




10:31, 20.09.2022

Cum faci piure de castane comestibile – Rețete

Castanele sunt nucile comestibile ale copacilor și arbuștilor care aparțin genului Castanea. Dacă nu ai mâncat până acum piure de castane comestibile, trebuie să îl încerci. Piure-ul de castane are un gust delicios,…




08:51, 26.08.2022

Cum se face carnea în sânge și alte secrete despre carnea de vită

Carnea de vită este clasificată ca fiind carne roșie – un termen folosit pentru carnea mamiferelor, care conține cantități mai mari de fier decât carnea de pui sau de pește. Consumată de obicei sub formă de fripturi…




17:05, 05.07.2022

Amarant – ce este. Beneficii și cum se folosește

Amarant este o cereală care a câștigat popularitate ca aliment sănătos. Are un profil nutritiv impresionant și a fost asociat cu o serie de beneficii impresionante pentru sănătate. Cuprins: Ce este amarant? Nutriție…




10:35, 17.02.2022

Halloumi – ce este, cum arată și cum se folosește în rețete

Halloumi este o brânză semidură, fabricată de obicei din lapte de capră, de oaie sau de vacă. Este cunoscută pentru gustul său picant și pentru textura fermă și masticabilă.Despre halloumiEste savurată de sute…




11:35, 03.02.2022

Făina de cocos – ce beneficii are și cum o folosești în rețete

Făina de nucă de cocos este obținută din pulpa de nucă de cocos care a fost uscată și măcinată. Este un produs secundar al producției de lapte și ulei de cocos. Folosită în special de persoanele care sunt alergice…




19:16, 26.01.2022

Leguma-medicament care scade tensiunea și crește rezistența fizică

Plină cu nutrienți esențiali, sfecla roșie este o sursă excelentă de fibre, acid folic (vitamina B9), mangan, potasiu, fier și vitamina C.Sfecla roșie și sucul de sfeclă roșie au fost asociate cu numeroase beneficii…




11:10, 18.05.2021

Semințe de in – beneficii și proprietăți. În ce preparate să le incluzi

Inul este o plantă care face parte din familia Linaceae, care crește sub formă de trufe și este o plantă textilă. Consumul de semințe de in este extrem de benefic pentru sănătate. Notă: Informațiile din acest articol…