Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

09:41, 18.03.2021

Reţetă: Turtiță de post

Turtiță de post – rețetă Ingrediente: 1 kg făină Gold Maya; 30 gr drojdie; 1 lingură sare; 1 lingură ulei; 500 ml apă Mod de preparare: Se amestecă făina Gold Maya cu drojdia, sarea si uleiul, adaugând din când…




11:53, 18.07.2018

Rețetă: Tocană muntenească

Ingrediente: 3-4 cartofi, 500 g. carne de porc, 2 morcovi, 2 ardei grași, 100 g. ciuperci, 2 cepe mari, sare și piper dupa gust, untură. Mod de preparare: Carnea se taie cubulețe, se condimentează cu sare și piper,…




00:00, 26.01.2015

GALERIE FOTO: Reţete delicioase pentru pofticioşi Zabic

www.traditiiculinareromanesti.roIngrediente:250 g. mălai Gold Maya, apă cât cuprindeuntură Ferma noastrăsare. Mod de preparare: Se amestecă mălaiul Gold Maya cu apă și sare. Se frământă bine, ca un aluat. Din compoziția…




00:00, 15.01.2015

GALERIE FOTO: Tocană muntenească

www.traditiiculinareromanesti.roIngrediente:3-4 cartofi 500 g. carne de porc 2 morcovi2 ardei grași 100 g. ciuperci 2 cepe mari sare și piper dupa gustuntură Ferma noastrămălai Gold Maya Mod de preparare: Carnea…




13:00, 21.12.2014

Reţetă: Cozonacii de Crăciun – simbol al bucuriei sărbătorii

În religia ortodoxă, cozonacul este considerat o pâine ritualică, îndulcită, care simbolizează bogăţia, bucuria sărbătorii şi transformarea spirituală. În prezent, cozonacul s-a transformat într-o prăjitură tradițională…




09:20, 12.12.2014

Rețetă muntenească: Roșii umplute cu carne de pasăre

Ingrediente: 500 g. carne de pasăre, 200 g. ceapă, 100 g. untură, 2 ouă, sare, piper, 12 roșii de mărimi apropiate, 600 g. sos de roșii, 100 g. smântâna, o felie de pâine din făină albă Gold Maya BL00. Mod de preparare:…




00:01, 06.12.2014

GALERIE FOTO: Colacii Sfântului Nicolae (Turtele lui Sânnicoară)

Conform Calendarului Creștin Ortodox, Sfântul Nicolae (numit şi Sânnicoară în Transilvania) este sărbătorit în fiecare an pe 6 decembrie ca o bună vestire a Crăciunului. În același timp, în mitologia românească,…




00:00, 05.12.2014

GALERIE FOTO: Plăcintă oltenească

www.traditiiculinareromanesti.roIngrediente:aluat de foietaj (din 200 g făină Gold Maya, 200 g unt nesărat, 1/4 sare,100 ml. apă rece)2 tije de praz 200g brânză telemeasare, piper1 gălbenuș de ou50 ml. lapte …




11:10, 29.11.2014

Reţetă: Turtuca de Sfântul Andrei

În calendarul popular, Sfântul Andrei este denumit Sântandrei, dar și Moș Andrei, Andrei de iarnă sau Indrea, fiind sărbătorită la datã fixă, în 30 noiembrie, iar în calendarul ortodox ziua Sf. Apostol Andrei Cel…




00:02, 29.11.2014

GALERIE FOTO: Reţete de Sfântul Andrei: Turtuca şi Covașa – băutura anti-strigoi

În calendarul popular, Sfântul Andrei este denumit Sântandrei dar și Moș Andrei, Andrei de iarnă sau Indrea, fiind sărbătorit la datã fixă, în 30 noiembrie, iar în calendarul ortodox este ziua Sf. Apostol Andrei…




00:00, 24.11.2014

GALERIE FOTO: Plăcinta de Ovidenie (umplută cu varză sau dovleac)

www.desprepaine.roIngrediente:500 g făină Gold Maya, 25 g. drojdie2 linguri ulei0,5 linguriță zahăr0,5 linguriță sarePentru umplutura cu varză1 kg varză dulce bulionmărarpiper, sare, uleiPentru umplutură cu dovleacun…




11:05, 19.11.2014

Rețetă oltenească: Mâncare de limbă de porc cu praz și măsline

Reteta "Mâncare de limbă cu praz și măsline" este folosită în Oltenia și preparată la restaurantul Celebration Garden, în cadrul Campaniei "Descoperă tradițiile culinare românești!". Ingrediente: 300 g limbă de…




00:00, 13.11.2014

GALERIE FOTO: Rețetă oltenească: Sarmale în dovleac

www.traditiiculinareromanesti.wordpress.comIngrediente:1 dovleac2 cârnăciori semiafumați300 g costiță afumată sau kaizer500 g carne tocată (3/4 porc și 1/4 vită)100 g orez cu bob rotund1 pungă de mălai Gold Maya3…




10:45, 11.11.2014

Rețetă oltenească: Sarmale în dovleac

Ingrediente: 1 dovleac, 2 cârnăciori semiafumați, 300 g costiță afumată sau kaizer, 500 g carne tocata (3/4 porc și 1/4 vita), 100 g orez cu bob rotund, 1 pungă de mălai Gold Maya, 3 cepe, bulion, sare și piper,…




23:55, 07.11.2014

Arhanghelul Mihail - traditii si obiceiuri

Traditii si obiceiuri identificate si promovate în cadrul campaniei de comunicare online &rdquoCultura si tainele painii&rdquo derulate de Russenart Communications si Gold MayaMaine 8 noiembrie 2014 se sarbatoreste…




00:00, 01.11.2014

GALERIE FOTO: Rețetă moldovenească: Cotlet de porc cu mămăliguță și cartofi

www.traditiiculinareromanesti.roIngrediente:un cotlet de porcciuperciceapăulei smântână dulcemalai Gold MayapipersareMod de preparare cotlet:Cotletul se frige pe grătar timp de 20 de minute.Mod de preparare sos:Se…




11:15, 30.10.2014

Rețetă moldovenească: Cotlet de porc cu mămăliguță și cartofi

Reţeta “Cotlet de porc cu mămăliguță și cartofi” este folosită în satele din Moldova de peste Prut, fiind (probabil) împrumutată din bucătăria georgiană și adaptată la bucătăria tradițională moldovenească. Rețeta…




10:00, 17.10.2014

Rețetă moldovenească: Pui Tapaka

Ingrediente: jumătate de pui, ceapă, usturoi, ulei, vin, sare, piper, coriandru, boia, mălai Gold Maya. Mod de preparare: Se face un sos marinat din ulei, vin, piper, sare, coriandru, usturoi, boia și se lasă carnea…




23:00, 12.10.2014

Tocana ca la moldoveni, cu coltunasi

Reteta veche Tocana ca la moldoveni cu coltunasi este folosita in satele din Moldova de peste Prut. Reteta a fost preparata la Crama Moldovita in cadrul Campaniei Descopera traditiile culinare romanesti!.Ingrediente…




14:51, 10.10.2014

Reţetă! Tocană ca la moldoveni, cu colțunași

Ingrediente pentru colțunași: făină Gold Maya, ouă, cartofi,     puţina untură sau unt. Ingrediente tocană ca la moldoveni: ceafă de porc, ulei, ardei gras, ceapă, sare, piper,     coriandru, cimbru, vin alb, bulion,…




11:06, 26.09.2014

Topchit - reteta veche din Moldova

Reteta veche Topchit face parte din a doua editie a programului de educatie culinara Descopera traditiile culinare romanesti! derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul…




09:21, 05.09.2014

Reţetă veche: Mălai cu dovleac la cuptor, ca în Moldova

Rețeta veche “Mălai cu dovleac la cuptor, ca în Moldova” era folosită în satele din Moldova la finalul secolului 19. Rețeta a fost preparată de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager în cadrul Campaniei ”Descoperă tradițiile…




12:15, 28.08.2014

Reţetă! Pâine de nuntă - Jemne - Pâinea mirilor

Atunci când se asează la masa mare, mirelui și miresei li se aduc 2 colaci frumosi împodobiți cu flori (jemne), pregătiți din aluat de cozonac. Mirele și mireasa trebuie să-l rupă aplicând doar o mână. Cine rupe…




08:57, 01.08.2014

Reteta de astazi vine din Bucovina. Invata sa prepari Sarbusca

resita.ro va invita din nou in bucatarie. Retea de astazi era folosita in satele din Bucovina pana la sfarsitul secolului 19. Pentru a va apuca de gatit, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente :- 1 litru de apa-…




00:00, 29.07.2014

GALERIE FOTO:Reţete delicioase pentru pofticioşi

Reţeta face parte din a doua ediție a programului de educație culinară “Descoperă tradiţiile culinare româneşti!” derulat de agenţia de relaţii publice Russenart Communications în parteneriat cu brandurile Gold…




13:24, 25.07.2014

Rețetă bucovineană: Chiftele de legume cu ciuperci

Rețeta veche “Chiftele de legume cu ciuperci” era folosită în satele din Bucovina la finalul secolului 19. Rețeta a fost preparată de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager în cadrul Campaniei ”Descoperă tradițiile culinare…




11:57, 19.07.2014

Reţetă: Plăcintă cu mere sântiliești

Pe 20 iulie are loc sărbătoarea Sfântului Ilie. De aceea de Sfântul Ilie se prepară, în mod tradițional, plăcinta cu mere sântiliești. Ingrediente pentru aluat: 250 g. făină albă Gold Maya, 140 g. unt 6 lingurițe…




19:03, 16.07.2014

Mai simplu si mai gustos decat atat, nu se poate. Astazi gatim mamaliga bucovineana, de cartofi

resita.ro va invita din nou in bucatarie. Pentru astazi ne-am gandit la o reteta simpla si gustoasa. Ingrediente:-250 g faina de malai Gold Maya-250 g cartofi-1 lingurita de sare-1 l apaOptional: branza sarata Pentru…




09:12, 14.07.2014

Sârbușcă bucovineană – ciorbă de cartofi cu zer și mălai

Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya…




09:24, 04.07.2014

Rețetă din Crișana: Ouă cu castraveți

Rețeta veche din Crișana “Ouă cu castraveți” era folosită în satele din Banat și Crisana la finalul secolului 19. Rețeta a fost preparată de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager în cadrul Campaniei ”Descoperă tradițiile…