Rețetă moldovenească: Cotlet de porc cu mămăliguță și cartofi
Publicat:Reteta “Cotlet de porc cu mamaliguța și cartofi” este folosita in satele din Moldova de peste Prut, fiind (probabil) imprumutata din bucataria georgiana și adaptata la bucataria tradiționala moldoveneasca. Rețeta a fost preparata la Crama Moldovița, in cadrul Campaniei ”Descopera tradițiile culinare romanești!”. Ingrediente: 1 cotlet de porc; ciuperci; ceapa; ulei; smantana dulce; malai Gold Maya, piper, sare. Mod de preparare cotlet: Cotletul se frige pe gratar timp de 20 de minute. Mod de preparare sos: Se calesc ceapa și ciupercile in ulei. Se adauga smantana dulce. Se pune piper și…
Citeste articolul mai departe pe universulargesean.ro…
Sursa articol: universulargesean.ro
Stiri pe aceeasi tema
Muschiulet de porc fraged cu mix de salata
00:06, 17.05.2024 - Ingrediente: 1 muschiulet de porc de 500 gr, sare, piper, cimbru, 2 catei de usturoi, 1 punga mix de salata, 1 ceapa rosie, cuburi din branza preferata, ulei, otet balsamic Mod de preparare: Faceti mici gauri si impanati muschiul de porc cu felii de usturoi. Trageti muschiuletul de porc in tigaie, cate…
Gogosi cu lingura, cea mai usoara reteta. Secretul lui Chef Paul Constantin pentru cele mai pufoase
09:15, 15.05.2024 - Cine nu adora gogoșile? Acest desert este preferatul tuturor. Sunt aromate și gustoase și nu aveți nevoie de multe ingrediente pentru a le prepara. Pentru astazi va aratam o rețeta simpla de gogoși cu lingura. Secretul lui Chef Paul Constantin pentru cele mai pufoase gogoși! Ce ingrediente aveți nevoie…
Palmieri cu scorțișoara. Rețeta de desert simplu, din doar trei ingrediente
23:05, 05.04.2024 - Tot ce ai de facut pentru acest desert este sa intinzi o foaie de aluat foietaj cat mai subțire. Presari peste ea cele necesare, o decupezi și o modelezi sub forma de palmieri. Apoi, coci delicioșii palmieri intr-un timp scurt, la temperatura medie. Daca dorești ca desertul sa fie de post, gasești in…
Placinta creața cu branza sarata. Rețeta turceasca denumita Borek
16:45, 04.04.2024 - Aceasta placinta se deosebește de placintele clasice cu care ne-am obișnuit, atat prin compoziție, cat și prin felul de formare. Nu se formeaza sub forma de straturi, din foi și branza la mijloc. Se formeaza prin plierea foilor umplute cu branza, sub forma de acordeon. Este delicioasa atat servita calda,…
Rețeta celor mai delicioși mucenici muntenești fierți a la Jamila. Descopera secretul unui plus de savoare
11:21, 05.03.2024 - Mucenicii sunt la mare cautare in aceasta perioada. De la mic la mare, romanii poftesc dupa unele dintre cele mai populare bunatați tradiționale. Fie ca sunt fierți, fie ca sunt la cutor, fie ca sunt cumparați, fie preparați in propria gospodarie, mucenicii sunt pe masa fiecarui roman la inceput de…
Cum sa scapi de paianjeni in mod natural: ce mirosuri ii țin departe
10:25, 29.02.2024 - Descopera in randurile de mai jos cum poți sa scapi in mod natural de paianjeni, pentru a te bucura de o casa cu atmosfera ideala.Cum sa scapi de paianjeni in mod naturalPaianjenii și muștele sunt printre cei mai des intalniți daunatori care invadeaza casa și de aceea trebuie sa scapam cat mai rapid…
Dulceața de ceapa, rețeta cu care ii vei da pe toți gata. Secretul unei delicatese franțuzești fara egal
09:00, 27.02.2024 - Aceasta rețeta simpla și delicioasa va transforma ceapa obișnuita intr-un deliciu rafinat, perfect pentru a fi savurat alaturi de branzeturi, carne sau chiar pe o simpla felie de paine prajita, relateaza Știri Diaspora.Ingrediente- 1 kg de ceapa roșie sau ceapa galbena, curațata și taiata subțire- 500…
Cate lingurițe de ulei se pun la mujdei, de fapt. Secretul gospodinelor din Moldova
13:55, 22.02.2024 - Mujdeiul nu lipsește niciodata de pe masele romanilor. Este un sos foarte popular, insa trebuie preparat cu grija pentru a ieși așa cum trebuie. Secretul consta in cantitatea de ulei pe care o folosiți. Cat ulei se pune in mujdeiul de usturoi Rețeta pentru mujdeiul de usturoi este diferita in funcție…