Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

11:24, 05.03.2020

Cea mai renumită carte de bucate a momentului, scrisă de Gina Bradea, va fi lansată, vineri, ...

Alexandria Librăriivă așteaptă vineri, 6 martie 2020, de la ora 17.00, la Librăria Alexandria din Bulevardul George Enescu, din municipiul Suceava, la lansarea volumului "50 de rețete de post", cartea de bucate…




13:41, 04.03.2020

Gina Bradea își lansează, la Suceava, cartea de bucate “50 de rețete de post”

Gina Bradea își lansează, la Suceava, cartea de bucate "50 de rețete de post". Evenimentul va avea loc vineri, 6 martie 2020, de la orele 17.00, la librăria Alexandria din bulevardul George Enescu."Cu toții iubim…




13:40, 24.11.2018

Secretele Ginei Bradea, cunoscut blogger culinar. A lăsat Italia pentru a se muta într-un sat din Deltă: „În România, dacă eşti harnic, trăieşti“

S-a mutat la ţară, scrie cărţi de bucate cu mare succes la public şi va găti pentru români de Ziua Naţională, la Alba Iulia. Gina Bradea (50 de ani) s-a impus în ultimii ani ca fiind autoarea unuia dintre cele…




06:26, 19.10.2018

Cum se prepară gutuiata, una dintre cele mai apreciate băuturi ale toamnei. Reţeta păstrată în România din moşi-strămoşi

Reţeta din moşi-strămoşi este adusă în paharele contemporanilor şi disecată în esenţa ei de către expertul gastronom Gina Bradea: „Drumul corect către perfecţiunea unui preparat este, de multe ori, simplitatea”.




17:16, 12.10.2018

MURĂTURI DE TOAMNĂ: Cum să pui varza la murat ca să fie perfectă pentru sarmale

Cum se alege varza pentru murat  Un lucru trebuie sa va fie foarte clar in minte: nu toata varza este buna de murat. In plus, daca sunteti un fan al sarmalelor, trebuie sa tineti cont ca nu toata varza se potriveste…




06:26, 10.10.2018

Cum puteţi construi rapid o afumătoare pentru carne şi peşte. „Reţeta“ ieftină a bloggerului culinar Gina Bradea

Vă propunem două metode inspirate de „arheologia culinară”, la îndemâna oricui, de a prepara afumături delicioase din carne şi din peşte. „Instalaţiile” aferente costă foarte puţin, se fac foarte uşor, iar „eficienţa…




14:32, 21.03.2018

Drob de miel tradițional românesc, o rețetă minunată pe care fiecare român trebuie să o aibă pe masa de Paște! Gina Bradea ne dezvăluie rețeta pas cu…

Drob de miel: un drob cremos, aromat, nu este inecacios, ci suculent si aromat, are o dulceata aparte. Am cateva trucuri pe care vi le spun cu mare drag. Orice roman care se respecta are pe masa de Craciun sau…




06:33, 07.07.2017

Cum să faci acasă o îngheţată delicioasă de ciocolată

Îngheţata este fără doar şi poate produsul alimentar preferat al tuturor pe perioada de vară. Deşi are destul de multe calorii, faptul că este răcoroasă convinge pe toată lumea să cedeze tentaţiei şi să accepte…




04:17, 27.04.2017

Reţeta pentru tartine cu pastă de peşte, un aperitiv gustor şi uşor

Apertivele sunt un fel important al mesei, indiferent de eveniment. O cină în familie, un cocktail party sau o întâlnire între prieteni trebuie să debuteze cu un aperitiv uşor de servit, uşor şi gustos. Pentru…




05:13, 07.03.2017

Secretele unei delicatese cu urzici. Alungă astenia şi tonifică organismul

Aproape pe nebănuite, căci iarna trecută a fost parcă mai geroasă şi mai plină de zăpadă ca niciodată, primăvara s-a insinuat, în toate privinţele posibile, în vieţile noastre. Fie din considerente creştine (să…




06:33, 01.03.2017

Vinetele evantai, reţeta unui preparat de post delicios

Vinetele evantai, de post, sunt un fel de mâncare rapid, gustos şi aspectuos în acelaşi timp. Poate să fie pregătit fie atunci când aveţi musafiri şi doriţi să impresionaţi, sau atunci când vă grăbiţi să faceţi…




06:38, 12.02.2017

Istoria neştiută a croissantului. De unde provine deliciosul produs de patiserie

Croissantul a început să devină un preparat de bază din micul dejun al multora, în special al celor mult prea somnoroşi sau grăbiţi, care nu iau micul dejun acasă ci îl includ în programul de întâlniri la o cafea.…




19:02, 09.10.2016

VIDEO Cum se face cea mai bună dulceaţă de struguri. O reţetă fără conservanţi, cu doar patru ingrediente

Pe la sfârşitul lunii septembrie şi începutul lunii octombrie, gospodinele românce au de treabă, nu glumă. Dincolo de vânzoleala teribilă pentru a face cea mai bună zacuscă, cel mai bun bulion sau alte minunăţii…




06:23, 09.10.2016

Cum se face cea mai bună dulceaţă de struguri. O reţetă fără conservanţi, cu doar patru ingrediente VIDEO

Pe la sfârşitul lunii septembrie şi începutul lunii octombrie, gospodinele românce au de treabă, nu glumă. Dincolo de vânzoleala teribilă pentru a face cea mai bună zacuscă, cel mai bun bulion sau alte minunăţii…




04:33, 07.10.2016

Dilema gospodinelor care fac dulceaţă de struguri: cu sau fără sâmburi. „Conţin antioxidanţi şi-s buni pentru organism“

Fiind sezonul recoltei din grădina şi livadă, gospodinele sunt în continuă mişcare, având activitate intensă pentru a conserva pentru iarnă cât mai mult din producţia recoltată. Produsele tradiţonale precum bulionul,…




04:07, 03.10.2016

Şase reţete foarte simple de conservat ardeii graşi fără chimicale. Variantele care nu necesită nici măcar sterilizare

Fără îndoială, trăim vremuri în care globalizarea funcţionează din plin, iar gătitul s-a simplificat masiv pe fondul faptului că ingredientele proaspete nu mai au caracter doar sezonier, fiind disponibile pe parcursul…




04:07, 13.09.2016

Ce conţine plăcinta cu dovleac care impresionează orice musafir. Reţeta ideală explică pe îndelete de bucătari

Pentru cei care doresc să iasă din sfera deserturilor clasice şi doresc să gătească ceva de sezon pentru familie, plăcinta cu dovleac este un produs cu care pot impresiona plăcut, fiind accesibilă ca şi mod de…




06:18, 09.09.2016

Cum se prepară cea mai bună slănină afumată, după metoda de succes a unui renumit maestru culinar român

Aproape pe nebănuite, căci mercurul din termometre se încăpăţânează să rămână peste 30 de grade la vremea amiezei, toamna se coboară peste România. Gospodarii şi gospodinele pregătesc deja asiduu conservele pentru…




04:17, 08.09.2016

Care este secretul blatului de pizza: cum să-l faci acasă ca la restaurant

Pizza este unul dintre cele mai cunoscute preparate culinare. Blaturile de pizza din comerţ sau pizza congelată nu oferă aceeaşi savoare preparatului final, motiv pentru care sunt multe persoane care îndrăznesc…




22:12, 02.08.2016

Pofta buna cu Gina Bradea:Salata greceasca

"Insalata grecaldquo; este o versiune italiana a renumitului preparat grecesc numit "salata rusticaldquo;. Zic versiune italiana intrucat consider ca fiecare preparat specific unei regiuni sau tari nu poate fi…




23:57, 26.07.2016

Pofta buna cu Gina Bradea:Paste rapide cu rosii si dovlecei

Paste rapide cu rosii si dovlecei este una dintre retetele noastre preferate de paste. E genul de reteta simpla, rapida, ieftina si minunat de gustoasa. Sunt bune la orice masa: pranz, cina sau chiar micul dejun.Durata…




21:52, 13.07.2016

Pofta buna cu Gina Bradea: Briose – cupcakes cu portocale si ghimbir

Acesta este genul de prajitura care parfumeaza toata casa, blocul si jumatate din cartier.Ingrediente:middot; 120 g unt sau ulei, dar eu prefer unt middot; 180 g fainamiddot; 160 g zahar pudramiddot; 50 g amidonmiddot;…




22:18, 04.07.2016

Pofta buna cu Gina Bradea: Tarta curcubeu cu vinete, dovlecei, morcov si branza

Tarta curcubeu cu vinete, dovlecei, morcov si branza, este un aperitiv de mare senzatie, arata intr un mare fel si incanta cu siguranta ochii si papilele gustative oricui. Reteta nu este complicata sau scumpa,…




08:29, 29.06.2016

Pofta buna cu Gina Bradea: Prajitura cu mascarpone si capsune

Prajitura cu mascarpone si capsune sau orice alte fructe de sezon si foi de rulada cu cacao, e o prajitura deosebita, cu adevarat fina, gustoasa si aspectuoasa. Cu siguranta veti impresiona orice musafir, iar familia…




16:23, 28.04.2016

Pofta buna cu Gina Bradea: Tort cu blat de nuca si caramel

Durata pregatire: 1 oraDurata de gatit: 1 oraTotal: 2 ore Tort cu blat de nuca si caramel, tort aniversar de ziua mea. Blat de nuca si cacao, fara faina, mousse, caramel, frisca si marcarpone. Ce ne trebuie pentru…




06:08, 27.04.2016

Reţeta pentru cea mai bună pască moldovenească. Micile secrete care-i fac gustul ca pe vremea bunicii

Fără doar şi poate, Paştele fără pască este, la românii care-şi iubesc tradiţiile, cam ca nunta fără lăutari. Minunata şi oarecum complexa prăjitură (căci pasca înglobează caracteristicile mai multor tipuri de…




06:30, 18.04.2016

O gălăţeancă îi uneşte pe românii din toată lumea cu reţetele ei tradiţionale. „Am gătit un porc întreg în America, prin internet, eu fiind în Italia”

Fără îndoială, gălăţeanca Gina Bradea este unul dintre acei oameni care ne fac mândri că suntem parte din poporul român. Plecată în urmă cu câţiva ani peste mări şi ţări, în Italia, în căutarea unui trai mai bun,…




22:18, 21.03.2016

Pofta buna cu Gina Bradea: Paste rapide cu spanac si ardei

Paste rapide cu spanac si ardei este genul de reteta care se face in 20 de minute.Ne au placut intotdeauna pastele, dar de cand locuiesc in Italia, am descoperit zeci de feluri de a combina pastele, toate simple…




23:02, 10.03.2016

Pofta buna cu Gina Bradea: Pui Umplut Sau Toba De Pasare

Pui umplut sau toba de pasare este o reteta aparte, savuroasa si aspectuoasa. E pielea puiului orice fel de pasare , umpluta cu organe si carne de pasare, condimentate, usturoiate, ca la toba.E o reteta simpla,…




08:24, 08.03.2016

Pofta buna cu Gina Bradea: Cantucinni cu cacao si ciocolata alba

Cantucinni cu cacao si ciocolata alba reprezinta una dintre feluritele variante ale renumitilor "Cantucinni cu migdaleldquo; Biscotti di Prato , renumitele fursecuri ce si trag originile din vremea Renasterii florentine.…