Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

09:05, 11.10.2023

Rețete de tocăniță de ghebe

Ghebele de toamnă sunt printre cele mai gustoase tipuri de ciuperci. Ele se folosesc adesea în rețete culinare datorită gustului puternic aromat, dar și beneficiilor pentru sănătate. Iată cum poți face tocăniță…




00:05, 05.10.2023

Buzău: În sezonul ghebelor, specialiştii atrag atenţia cu privire la riscul de intoxicaţii care pot provoca deces

În plin sezon de cules al ciupercilor şi în special al ghebelor pentru zacuscă, cercetătorii şi medicii trag un semnal de alarmă cu privire la riscul ridicat de intoxicaţii care pot conduce la deces, iar autorităţile…




08:25, 29.09.2023

Ce să faci cu ghebele cu o seară înainte de a prepara zacusca. Aşa se vor curăța mult mai uşor, scapi de o mare grijă

Dacă vrei să îți încânți familia și musafirii cu o variantă inedită a unui preparat clasic, merită să încerci zacusca de ghebe. Gospodinele au dezvăluit un truc util ce te va scăpa de o mare grijă în timpul preparării.…




17:16, 05.09.2023

Zacuscă de ghebe – cum se face

Ghebele sunt o specie de ciuperci cu o aromă puternică, iar zacusca de ghebe este cu adevărat delicioasă. Descoperă ce proprietăți au ghebele și cum se prepară cea mai delicioasă zacuscă de ghebe.Ce sunt ghebele…




18:35, 01.11.2022

Ghebele de toamnă, aroma pădurii în farfuria ta

Incredibila ciupercă, pe care mulți dintre noi o adoră, se găsește din belșug în România. Ghebele au puține calorii sau grăsimi, dar ne oferă o mulțime de carbohidrați, proteine ​​și vitamine. Așa că, de ce nu…




12:31, 09.10.2022

Pădurea de la Dobrovăţ, la fel de plină cu ieşeni precum Parcul Copou: a început sezonul ghebelor

Drumul judetean care merge prin padure spre Dobrovat este plin de masini si pe o parte si pe alta, cu greu gasind un loc unde se poate parca în siguranta pe margine.  De asemenea, si padurea din zona este plina…




00:00, 21.10.2020

VIDEO și GALERIE FOTO: Hribi și ghebe, în Piața Moldovei și în piața… online

Treaba în bucătărie nu se termină niciodată, indiferent de anotimp. Zilele acestea am mers în Piața Moldovei din Focșani pentru a vedea dacă au apărut la tarabe ghebele, ciupercile și hribii și, bineînțeles, care…




09:55, 09.11.2019

E vremea ghebelor. Află ce minunate beneficii pentru organism aduc.

Ghebele, adevărat izvor de sănătate! Ce beneficii aduc organismului și de câte boli te feresc Cine n-a mâncat ghebe până acum trebuie să o facă! Sunt ciuperci comestibile care cresc toamna pe conifere și foioase,…




03:02, 01.11.2019

Sezonul ghebelor face victime: patru copii intoxicaţi cu ciuperci au ajuns la spital în ultimele zile

Patru copii au ajuns în Unitatea de Primire a Urgentelor de la Spitalul de Copii „Sf. Maria", zilele acestea, cu suspiciune de intoxicatie cu ciuperci. Trei dintre ei sunt din aceeasi familie, au 5, 7 si 9 ani…




00:36, 31.10.2019

Ghebele – sănătate curată

Cum este sezonul ghebelor, indicat ar fi să nu pierdeți ocazia pentru a pregăti o rețetă proaspătă cu aceste ciuperci sănătoase. Ghebele cresc pe conifere și foioase, ele se mai numesc “pâinea pădurii” sau “opintici”,…




12:32, 19.02.2019

REŢETA ZILEI: Chiftele de ghebe

Ghebele se curata si se spala, apoi se pun la fiert. Dupa se toaca marunt si se pun intr-un bol mai mare. Cartofii se curata si se spala si se pun la fiert (cat sa se inmoaie putin). Se dau pe razatoare impreuna…




00:05, 27.10.2017

Ghebele, „vedetele” din Piața Moldovei

Ghebele sunt cele mai căutate în această perioadă. Spre plăcerea cumpărătorilor, în Piaţa Moldovei încă mai sunt comercianți care au ghebe pe tarabe. Cei mai mulți vânzători spun că își procură marfa din pădure…




15:03, 21.10.2017

Aveti grija la ghebele de pe piata!

De ani de zile, specialiștii și medicii avertizează același lucru în privința ciupercilor cumpărate ocazional la colț de stradă sau în piață. Chiar dacă nu s-au semnalat cazuri de intoxicații, octombrie fiind sezonul…




11:16, 21.10.2017

S-a deschis sezonul ciupercilor pentru zacuscă. Atenţie la intoxicaţii și amenzi!

 Armillaria mellea, adică ghebele sau opinticile, fac deliciul toamnelor, în tocană sau zacuscă. În ultimele zile, tot mai mulţi hunedoreni s-au îndreptat spre marginile pădurilor, în căutare de ciuperci pentru…




03:24, 01.10.2017

Ghebele în grădina voastră

Amatorii de ciuperci pot culege ghebe fără a căutări îndelungate în pădure. Ele pot fi plantate fără eforturi în propria grădină, ca și în pădure. Ghebele cresc pe trunchiuri putrede. Pe parcele pot fi create aceleași…




08:02, 10.10.2016

E vremea GHEBELOR. Fă zacuscă, conservă-le, dar, mai întâi, învață care-s cele bune

Ghebele (Armillaria mellea) cresc în pădurile de foioase şi răşinoase, în şleaurile de deal şi munte, dar se întâlnesc şi la câmpie. Apar de regulă în pădurile în care s-a exploatat masa lemnoasă sau în cele în…




14:40, 22.03.2015

Sanatate: Ghebele intaresc sistemul imunitar

Ghebele cresc in tufe, sunt frumos mirositoare si au un gust foarte bun. Palaria ghebei este alba sau galbuie. In general, au in componenta lor fibre, vitaminele B1, B2, B3, B6, D, acid folic, potasiu, fosfor,…




17:41, 20.10.2014

Este vremea GHEBELOR! Cum le deosebim pe cele comestibile de cele otrăvitoare

Ghebele (Armillaria mellea) sau opinticile, denumirea sub care sunt cunoscute în popor, cresc în pădurile de foioase şi răşinoase, în şleaurile de deal şi munte, dar se întâlnesc şi la câmpie. Apar de regulă în…




07:06, 12.12.2013

De ce este recomandat consumul de ciuperci

Numărul exact al speciilor de ciuperci este, în continuare, un motiv de dispută al cercetătorilor, cu toate că sunt cunoscute aproximativ 40.000 de specii de ciuperci, doar 3.000 din acestea fiind comestibile,…




07:03, 12.12.2013

De ce este indicat consumul de ciuperci

Numărul exact al speciilor de ciuperci este, în continuare, un motiv de dispută al cercetătorilor, cu toate că sunt cunoscute aproximativ 40.000 de specii de ciuperci, doar 3.000 din acestea fiind comestibile,…




18:03, 27.11.2013

De ce este bine sa consumi ciuperci

Ciupercile contin fibre, proteine, minerale, iar 80% din volumul lor este reprezentat de apa, motiv pentru care la toate preparatele cu ciuperci nu prea se adauga apa. Ciupercile sunt bogate in minerale precum…




09:36, 13.10.2013

A început sezonul la GHEBE – cum se deosebesc cele comestibile de cele otrăvitoare

Ghebele (Armillaria mellea) sau opinticile, denumirea sub care sunt cunoscute în popor, cresc în pădurile de foioase şi răşinoase, în şleaurile de deal şi munte, dar se întâlnesc şi la câmpie. Apar de regulă în…




21:18, 05.10.2013

VIDEO: Ziua Recoltei la Focşani, 2013. Ministrul Finanţelor, liberalul Daniel Chiţoiu, a onorat evenimentul

Astăzi, în Piaţa Moldovei, a fost organizată ediţia 2013 a Zilei Recoltei, eveniment la care liberalii l-au avut printre ei pe ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, alături de deputaţii Nini Săpunaru şi Laurenţiu…