Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

12:56, 25.11.2023

Sărmăluțele la jar și scovergile bunicii, în oferta propusă turiștilor pofticioși de punctele gastronomice locale VIDEO

Atracțiile turistice ale județului Buzău se lasă descoperite în cadrul unei expoziții care va dura trei luni. Evenimentul aduce în prim-plan și patrimoniul culinar al Ținutului Buzăului, prin intermediul punctelor…




18:55, 20.11.2023

Încă o LEGE inițiată de deputatul Cristian Buican, importantă pentru producătorii locali, VOTATĂ în Parlament! DETALII, vineri, 24 noiembrie, la Drăgășani

O veste bună! “ Legea pe care am inițiat-o pentru funcționarea punctelor gastronomice a fost votată de Senat și a primit aviz favorabil în Comisiile Camerei Deputaţilor, care este cameră decizională. Scopul este…




12:25, 18.11.2023

Inovație gastronomică: prăjitura cu ciocolată şi mămăligă. Ideea noii generații de bucătari

Creativitatea a avut un rol important la Iași, în cadrul unui concurs gastronomic care arată interesul crescut al studenților și elevilor pentru arta gustului și, mai ales, dezvoltarea culturii gastronomice locale,…




21:45, 16.11.2023

Turiștii în căutare de puncte gastronomice locale au la dispoziție aplicația Gastrolocal.ro

Locuri unde se mănâncă bine, mult și ieftin. Este vorba de punctele gastronomice locale din gospodăriile țărănești, tot mai căutate de turiști. Micile oaze de bucătărie tradițională oferă mâncare savuroasă cu ingrediente…




19:45, 15.11.2023

„Italia și influențele sale asupra Târgoviștei”, eveniment organizat de CJ Dâmbovița și Asociația EuroTrainer la Biblioteca Județeană. De la profilul…

Unitate în diversitate: „Italia și influențele sale asupra Târgoviștei”, eveniment găzduit de Biblioteca Județeană „I.H. Rădulescu” vineri, 17 noiembrie, de la ora 15. La o cafea, printre cărți reprezentative pentru…




12:45, 15.11.2023

Cine sunt cei nouă tineri din Timișoara care reprezintă România la Olimpiada Internațională de Gastronomie

Nouă tineri bucătari din Timișoara, cu vârste între 15 și 20 de ani, se pregătesc cu entuziasm și dăruire pentru a reprezenta România la IKA - Olimpiada Internațională de Gastronomie, care va avea loc în Stuttgart,…




17:20, 13.11.2023

Arctic lansează „Tradiții culinare sustenabile”, un show gastronomic online dedicat promovării unui stil de viață sustenabil

Arctic, liderul pieței de electrocasnice din România, lansează prima sa emisiune culinară online, care își propune să readucă la viață rețete românești mai puțin cunoscute, gătite cu ingrediente locale, de sezon.…




09:45, 13.11.2023

Inovația gastronomică – temă de competiție organizată la USV Iași

Pasionații de gastronomie, studenți și elevi deopotrivă, își vor demonstra talentul în cadrul Concursului Național Studențesc „TRADIŢIE ŞI INOVAŢIE ÎN ARTA GASTRONOMICĂ” organizat de Universitatea de Științele…




21:00, 11.11.2023

Carne din gospodăria proprie, brânză, pită de casă, nelipsitele scoverze. Gastronomie marca "Valea Ilvelor", secret al longevității, mijloc pentru atragerea…

Tot mai multe puncte gastronomice locale se deschid în zone pitorești ale României. Și nu duc lipsă de turiști veniți să guste bunătățile locale! În Valea Ilvelor din Bistrița-Năsăud, o zonă de poveste, unde locuitorii…




11:06, 10.11.2023

Weekend gastronomic pentru copiii buzoieni. Școala din Parc se mută în Centrul Iazul Morilor

Copiii buzoieni sunt așteptați, în acest weekend, la activitățile pregătite în cadrul programului Școala din Parc, proiect derulat de Primăria Municipiului Buzău, în parteneriat cu Centrul Cultural și Educațional…




12:10, 09.11.2023

„Lucacişti” băimăreni, în periplu cultural, istoric, geografic și gastronomic în Barcelona

În perioada 2-5 noiembrie un grup de 44 de lucaciști mari și mici au participat la un proiect interdisciplinar care a vizat explorarea Barcelonei, capitala Cataloniei, într-un periplu cultural, istoric, geografic…




15:40, 06.11.2023

Daniel Buda, laude pentru produsul „Salinate de Turda”: „Este o realizare semnificativă pentru patrimoniul cultural și gastronomic al României”

Comisia Europeană a aprobat înscrierea produsului "Salinate de Turda" în registrul produselor care beneficiază de Indicaţie Geografică Protejată (IGP), acesta fiind cel de-al treisprezecelea produs românesc recunoscut…




22:40, 03.11.2023

Războiul Israel-Hamas a divizat instituțiile culturale americane și s-a extins înspre gastronomie. Aproape 900 de bucătari și persoane din industria alimentară…

Printre bucătarii americani, războiul dintre Israel și Hamas s-a extins înspre gastronomie. O petiție recentă, semnată de aproape 900 de profesioniști din domeniul alimentar, care solicită încetarea focului și…




05:25, 03.11.2023

Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei – deţinătorul unei stele Michelin

Gastronomia este una dintre principalele teme ale Conferinţei Regionale de Turism, care va avea loc la Băile Balvanyos pe 9 şi 10 noiembrie, iar organizatorii au invitat la acest eveniment mai mulţi maeştri bucătari…




18:10, 01.11.2023

Traficant de „diamantele gastronomiei”, prins după o urmărire în Neamţ. Marfa a fost confiscată

Un şofer din Neamţ, care nu a respectat semnalul poliţiştilor, a fost prins după o urmărire. Avea să se constate că era vorba de un traficant de „diamantele gastronomiei”, iar trufele negre au fost confiscate




15:20, 01.11.2023

Municipiul Iaşi a fost inclus în Reţeaua Oraşelor Creative UNESCO

Municipiul Iaşi se alătură Reţelei UNESCO de Oraşe Creative (UCCN), la categoria Literatură, a anunţat miercuri Primăria Iaşi, conform news.ro.Potrivit reprezentanţilor primăriei ieşene, această iniţiativă a UNESCO…




11:25, 01.11.2023

Cursuri de gastronomie GRATUITE la Tritenii de Jos

Primăria comunei Tritenii de Jos vă invită în lumea Gastronomiei în cadrul unor cursuri organizate alături de Agenția Națională a Zonei Montane. Cursul de inițiere va avea loc în 21 Noiembrie 2024, de la ora 13:00.…




11:25, 31.10.2023

Turism 2024: în căutare de experiențe gastronomice și locuri mai răcoroase (analiză)

Cu un 2023 care se apropie de final, companiile de turism planifică acum sezonul 2024. Acestea anticipează apariția unor noi tendințe, cum ar fi o revenire a căutării de experiențe, inclusiv aventuri, relaxare…




22:35, 21.10.2023

Ministrul Economiei a dat-o pe gastronomie la Vama Buzăului

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului Stefan Radu Oprea a participat, la prima Conferinţă Naţională a Punctelor Gastronomice Locale din Români care se desfăşoară în acest week-end la Vama Buzăului,…




15:55, 20.10.2023

De ce e bine să pui o aspirină în conserva de ardei copți. Așa se vor păstra toată iarna

Iată de ce este bine să pui o aspirină în conserva de ardei copți. Gospodinele iscusite folosesc această rețetă de ani de zile, iar conservele lor sunt foarte bune chiar și după un an de când le pun. De ce e bine…




15:16, 20.10.2023

Culinaria Banatica – evenimente pentru iubitorii de gastronomie locală

Până la sfârșitul acestei luni, Culinaria Banatica a mai pregătit câteva evenimente pentru toate mesele zilei, la care sunt așteptați toți iubitorii de mâncăruri alese, interesați mai ales de cultura și istoria…




19:15, 19.10.2023

RAFTUL CU CARTE: Rețetar de aleasă gastronomie – Vegetariana

Cartea noastră de bucate, fără dogme și ambiguități, vă introduce în filosofia gustului, fără carne și pește, într-o perfectă armonie a tradiției, integrării și alimentației moderne. În aceste pagini, bogate în…




14:10, 18.10.2023

Olimpici români la gastronomie, pentru Stuttgart 2024. „Gătitul îmi oferă o pace interioară“ FOTO

Nouă tineri din Banat, între 15 și 20 de ani, pasionați de bucătărie, se pregătesc de Olimpiada de Gastronomie, care va avea loc la Stuttgart, Germania, în ianuarie 2024. Ei fac parte din echipa alcătuită și susținută…




08:40, 12.10.2023

Slănină, zacuscă, haioșe, dulceață de ardei iute și multe alte bucate tradiționale, la Festivalul de gastronomie artizanală „La Pas”

Festivalul de gastronomie artizanală „La Pas”, care va avea loc în perioada 13 – 15 octombrie la Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi” Timișoara, dorește să evidențieze valoarea de patrimoniu cultural imaterial…




13:20, 04.10.2023

Ce să pui în mâncare dacă ai turnat prea mult oțet. Așa vei salva preparatul

Gospodinele aflate la început de drum trebuie să știe ce se pune în mâncare dacă s-a turnat prea mult oțet. Această greșeală este făcută chiar și de gospodinele cu experiență, dar nu este un capăt de țară, deoarece…




09:50, 29.09.2023

Republica Moldova, în topul destinațiilor gastronomice internaționale: Două locații, laureate

Începând cu luna martie a anului 2023, mai multe pensiuni, hotele și vinării din Moldova s-au înregistrat în cadrul competiției internaționale Premiile Globale pentru Turism Culinar (Global Culinary Travel Awards)…




15:45, 27.09.2023

Ce să pui în compoziția blatului ca să iasă tortul perfect. Marii chefi bucătari îți spun secretul lor

Blatul este inima oricărui tort, iar o textură moale și un gust savuros sunt esențiale pentru a obține un desert cu adevărat delicios. Pentru a obține și tu un astfel de blat, trebuie să știi un lucru pe care nu…




13:55, 27.09.2023

Gastronomie franco-oltenească „a la Brâncuși” pusă în operă la Timișoara. Meniu este cu totul special FOTO

Cu ocazia expoziției „Brâncuși” de la Muzeul de Artă din Timișoara, un celebru restaurant din centrul Timișoarei a făcut o mișcare de marketing cel puțin interesantă. A pregătit un mediu franco-oltenesc, pentru…




15:05, 26.09.2023

Ghidul gastronomic al Bucureștiului pe care nu l-a cerut nimeni. 5 locuri excelente cu mâncare

Fie că ești din București, fie că ajungi în oraș cu treabă sau în vizită, mai devreme sau mai târziu va trebui să faci și un lucru esențial pentru supraviețuire: va trebui să mănânci.




08:51, 25.09.2023

Monica Săsărman, secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, la Tășnad, despre oportunitățile Programului Interreg Europe

Secretarul de stat Monica Săsărman, a participat în week-end la conferința cu tema „Oportunitățile Programului Interreg Europe pentru dezvoltarea politicilor publice în asigurarea serviciilor publice oferite de…