Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

20:15, 14.03.2024

Parteneriat culinar moldo-francez

Perspectivele cooperării bilaterale în domeniul gastronomiei au fost discutate de Ambasadoarea RM în Franța Corina Călugăru și Guillaume Gomez, Ambasadorul pentru Gastronomie și Reprezentantul personal al Președintelui…




13:20, 08.03.2024

Juratul Chefi la cuțite Richard Abou Zaki, despre pasiunea pentru gastronomie în familia lui: ”Fiica mea a mâncat, la 3 ani, în 20 de restaurante cu stele…

Îndrăgostit de bucătărie încă din copilărie, Chef Richard Abou Zaki este gata pentru o nouă etapă în viața sa profesională: odată cu debutul sezonului 13 Chefi la cuțite va începe și cariera lui în televiziune,…




10:16, 05.03.2024

Mucenici moldovenești, rețeta renumitului gastronom Radu Anton Roman. Ingredientul secret pe care îl folosea maestrul bucătar

Mucenici moldovenești, rețeta renumitului gastronom Radu Anton Roman. Ingredientul secret pe care îl folosea maestrul bucătar

În credinţa populară, 9 martie este ziua în care se deschid cerurile. Pentru pomenirea celor morţi, în multe sate se obişnuieşte să se împartă mucenici.Regretatul gastronom Radu Anton Roman a publicat în cartea…




17:01, 04.03.2024

O culegere de texte despre gastronomie: Despre Colectionarul de sarmale de Cosmin Dragomir, un volum destinat oricarui om interesat de fenomenul culinar

O culegere de texte despre gastronomie: Despre Colectionarul de sarmale de Cosmin Dragomir, un volum destinat oricarui om interesat de fenomenul culinar

"Colectionarul de sarmale este, asa cum am scris peste tot, o culegere de texte despre gastronomie publicate in ultimii sapte ndash; opt ani prin diferite medii", declara Cosmin Dragomir Dupa ce in anul 2021 a…




11:00, 04.03.2024

Sărbătoarea Mărțișorului în sectorul 4, un adevărat festin gastronomic - FOTO

Sărbătoarea Mărțișorului în sectorul 4, un adevărat festin gastronomic - FOTO

Spațiul, amenajat ca la carte de către lucrătorii Totul Verde, a fost gazda a zeci de producători din toată țara, care au fost vizitați de mii de oameni de-a lungul celor 3 zile.Gustul delicateselor i-a dus cu…




18:46, 22.02.2024

Leurda, măcrișul și șalăul de Dunăre, secretele cu care românii au câștigat argintul la Olimpiada de Gastronomie

Echipa județelor Brașov și Prahova care a câștigat argintul la Olimpiada de Gastronomie spune că a folosit leurdă și măcriș, dar și șalău de Dunăre și calcan de Marea Neagră ca să câștige medaliile




06:05, 22.02.2024

Spectacol gastronomic și degustare de vinuri la Petry Grill and Wine Bistro

Spectacol gastronomic și degustare de vinuri la Petry Grill and Wine Bistro

Petry Grill and Wine Bistro va susține, în data de 28 februarie, începând cu ora 18:30, un eveniment inedit despre tehnica slow cooking în arta gătitului și despre vinurile moldovenești. La eveniment va participa…




16:00, 10.02.2024

Coproprietarul unui lanț de restaurante cu specific japonez din România a primit titlul de “Ambasador al bunăvoinței pentru promovarea gastronomiei japoneze”…

Ambasada Japoniei în România i-a acordat, în luna decembrie 2023, titlul de “Ambasador al bunăvoinței pentru promovarea gastronomiei japoneze” domnului Iulian Constantin, unul dintre coproprietarii de marcă ai…




12:55, 09.02.2024

26 puncte gastronomice locale își desfășoară activitatea în județul Alba. În ce localități pot fi găsite

26 puncte gastronomice locale își desfășoară activitatea în județul Alba. În ce localități pot fi găsite

26 puncte gastronomice locale își desfășoară activitatea în județul Alba. În ce localități pot fi găsite 26 puncte gastronomice locale își desfășoară activitatea în județul Alba. În ce localități pot fi găsite…




12:35, 09.02.2024

26 de puncte gastronomice locale își desfășoară activitatea în județul Alba. Majoritatea se află în Munții Apuseni

26 de puncte gastronomice locale își desfășoară activitatea în județul Alba. Majoritatea se află în Munții Apuseni

La nivelul județului Alba își desfășoară activitatea 26 puncte gastronomice locale, majoritatea în Munții Apuseni, în comunele Albac, Arieșeni, Gârda, Roșia Montană, Rimetea, Bucium, Almașu Mare, Poșaga, Ponor,…




00:40, 08.02.2024

Argint pentru echipa României la Olimpiada Internațională de Gastronomie

Argint pentru echipa României la Olimpiada Internațională de Gastronomie

Echipa României a obținut două medalii de argint la Olimpiada Internațională de Gastronomie, care are loc o dată la patru ani, în orașul Stuttgart din Germania. Olimpiada Artei Culinare este cel mai prestigios…




08:25, 07.02.2024

Peștii se bucură de surprize gastronomice și financiare: Vezi ce-ți rezervă astrele

Peștii se bucură de surprize gastronomice și financiare: Vezi ce-ți rezervă astrele

Conjuncția Venus cu Marte aduce o zi de pasiune și decizii importante. Fiecare semn zodiacal va simți influența acestui eveniment, fie că este vorba de relații, finanțe sau sănătate. Arhetipurile astrologice se…




04:10, 03.02.2024

ISTORIA GASTRONOMIEI 2 Februarie, Ziua Clătitelor: Cum au transformat francezii clătitele într-o sărbătoare națională?

ISTORIA GASTRONOMIEI 2 Februarie, Ziua Clătitelor: Cum au transformat francezii clătitele într-o sărbătoare națională?

Chandeleur, cunoscută ca sărbătoarea clătitelor în Franța, se celebrează în fiecare an pe 2 februarie, la 40 de zile după Crăciun. Există o credință populară că aruncarea primei clătite din tigaie, ținând în mână…




12:50, 10.01.2024

Brandul „Luna Solai” ales să facă parte din cercul gastronomic al lui Adrian Hădean

Uleiurile de la Luna presate la rece au devenit un brad cunoscut la nivel național și chiar internațional. Între timp, Luna Solai a fost inclus în cercul gastronomic al lui Adrian Hădean. „Îţi mulțumim, Adrian…




22:35, 08.01.2024

ISTORIA GASTRONOMIEI Gastronomie și Cultură în Roma Antică

Așa cum se întâmplă în orice cultură, importanța mâncării era deosebit de semnificativă și în Roma Antică. Bucătăria romană se remarcă prin utilizarea ingenioasă a ingredientelor, creând astfel preparate culinare…




14:35, 26.12.2023

Rețetă tradițională: Sarmalele NU se fierb în apă - Cum trebuie gătite pentru a avea un gust deosebit

Gastronomia românească îți oferă surprize la tot pasul și merită să încerci măcar o parte dintre ele. O rețetă de sarmale din perioada interbelică a devenit extrem de populară printre gospodine în zilele noastre.…




10:45, 26.12.2023

Doliu în lumea bucătarilor! Un maestru al gastronomiei a murit în Ajun de Crăciun, în urma unui infarct / FOTO

Sunt momente triste, chiar în perioada sărbătorilor de iarnă, în lumea bucătarilor! Un cunoscut maestru al gastronomiei s-a stins din viață în Ajun de Crăciun, în urma unui infarct suferit. Iată despre cine este…




21:20, 21.12.2023

Veste BUNĂ pentru locuitorii de la SATE: Vor putea deschide puncte gastronomice locale. Ce DELICII pot pregăti pentru turiști

Veste BUNĂ pentru locuitorii de la SATE: Vor putea deschide puncte gastronomice locale. Ce DELICII pot pregăti pentru turiști Persoanele din sate vor avea posibilitatea să inaugureze localuri gastronomice. Rezidenții…




21:06, 21.12.2023

Locuitorii din sate vor putea deschide puncte gastronomice locale. Ce produse vor putea prepara și servi turiștilor

Locuitorii din sate vor putea deschide puncte gastronomice locale. Ce produse vor putea prepara și servi turiștilor Locuitorii din sate vor putea deschide puncte gastronomice locale. Cetățenii de la sate vor putea…




13:50, 18.12.2023

Gheorghe Flutur a nășit apariția Asociației ”Gustă din Bucovina” care va promova zona și gastronomia tradițională

Luni dimineață, la inițiativa președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, la sediul CJ Suceava a avut loc o întâlnire cu reprezentanți ai grupului de producători de produse tradiționale care vând…




00:30, 18.12.2023

Un istoric italian specializat în artă culinară a stârnit o controversă legată de pastele carbonara

Gastronomia este o chestiune serioasă în Italia, face parte din identitatea naţională, aşa cum reiese dintr-o controversă referitoare la modul de preparare a sosului pentru paste carbonara, informează Reuters joi.…




13:25, 13.12.2023

O româncă, cel mai bun CHEF în Italia. Au fost 3500 de candidați din toată lumea

Chef Dorina Burlacu este primul bucătar de origine română care primește înalta distincție, potrivit stiridiaspora.  Medalia de Aur pentru Cariera în Gastronomie a fost acordată în urma unei selectații foarte dure,…




16:46, 11.12.2023

Orlando Zaharia este unul dintre noii jurați de la Chefi la cuțite. Și-a descoperit pasiunea pentru gastronomie încă de la o vârstă fragedă / FOTO

În urmă cu doar câteva ore s-a aflat cine sunt cei patru noi jurați ai emisiunii de gătit de la Antena 1, Chefi la cuțite. Printre aceștia se numără și chef Orlando Zaharia. Iată cine este și ce se știe despre…




09:50, 06.12.2023

Târg gastronomic de Moș Nicolae în Baia de Fier

Un târg gastronomic de Sfântul Nicolae are loc miercuri în cadrul Liceului Tehnologic din Baia de Fier. Va fi deschisă o expoziție culinară cu produse specifice sărbătorilor de final de an. Preparatele tradiționale…




09:45, 30.11.2023

Propunere de lege care completeaza cadrul legal existent privind punctele gastronomice locale

Propunerea de lege, semnata de parlamentari PNL, vine sa completeze cadrul legal existent privind punctele gastronomice locale.Astfel, acest concept nou de HoReCa este definit in urmatorul fel: o unitate de valorificare…




00:55, 29.11.2023

A fost deschis punctului gastronomic local "Bucate de Uifalau".

Marti 28 noiembrie, de la ora 12.00, a avut loc inaugurarea punctului gastronomic local "Bucate de Uifalau", din localitatea Satu Nou, comuna Cetate. La eveniment au participat reprezentanti ai Consiliul Judetean…




12:56, 25.11.2023

Sărmăluțele la jar și scovergile bunicii, în oferta propusă turiștilor pofticioși de punctele gastronomice locale VIDEO

Atracțiile turistice ale județului Buzău se lasă descoperite în cadrul unei expoziții care va dura trei luni. Evenimentul aduce în prim-plan și patrimoniul culinar al Ținutului Buzăului, prin intermediul punctelor…




18:55, 20.11.2023

Încă o LEGE inițiată de deputatul Cristian Buican, importantă pentru producătorii locali, VOTATĂ în Parlament! DETALII, vineri, 24 noiembrie, la Drăgășani

O veste bună! “ Legea pe care am inițiat-o pentru funcționarea punctelor gastronomice a fost votată de Senat și a primit aviz favorabil în Comisiile Camerei Deputaţilor, care este cameră decizională. Scopul este…




12:25, 18.11.2023

Inovație gastronomică: prăjitura cu ciocolată şi mămăligă. Ideea noii generații de bucătari

Creativitatea a avut un rol important la Iași, în cadrul unui concurs gastronomic care arată interesul crescut al studenților și elevilor pentru arta gustului și, mai ales, dezvoltarea culturii gastronomice locale,…




21:45, 16.11.2023

Turiștii în căutare de puncte gastronomice locale au la dispoziție aplicația Gastrolocal.ro

Locuri unde se mănâncă bine, mult și ieftin. Este vorba de punctele gastronomice locale din gospodăriile țărănești, tot mai căutate de turiști. Micile oaze de bucătărie tradițională oferă mâncare savuroasă cu ingrediente…