Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

09:31, 04.10.2020

Astazi este Ziua nationala a gastronomiei si a vinului romanesc

In 2020, Ziua nationala a gastronomiei si a vinului romanesc este sarbatorita, in Romania, in prima duminica a lunii octombrie, respectiv la 4 octombrie.Ziua nationala a gastronomiei si a vinului romanesc a fost…




11:35, 26.09.2020

Ziua Națională a Gastronomiei și Vinurilor din România, marcată printr-un eveniment de promovare a identității culinare românești

Anul acesta, sărbătorim pentru a doua oară Ziua Națională a Gastronomiei și Vinurilor, care este cu atât mai importantă când, în contextul actual, turismul și industria HoReCa au nevoie de sprijin atât din partea…




12:01, 15.09.2020

Gault&Millau și Tazz by eMAG, parteneriat pentru a aduce gastronomia mai aproape de publicul larg

Utilizatorii Tazz by eMAG vor beneficia, în următorul an, de meniuri și evenimente pregătite, în exclusivitate pentru ei, de către restaurante din comunitatea Gault&Millau România, primul ghid gastronomic internațional…




12:25, 11.09.2020

#2 Tipuri de Hote de Bucătărie

Gastronomia pentru cei pasionați nu are limite. Zeci de combinații, condimente, gusturi și mirosuri stau la pândă în dulapurile de depozitare, iar când ajung în tigaie, boom… se creează un amalgam de arome care…




17:35, 31.08.2020

Diplomație în afaceri, Ingineria internetului sau Științe gastronomice. Specializări universitare noi aprobate de Guvern

Guvernul a adoptat astăzi modificarea Nomenclatorului domeniilor și al specializărilor/programelor de studii universitare și al structurii instituțiilor de învățământ superior pentru anul universitar 2020 – 2021.…




13:00, 31.08.2020

Chef Nico Lontras pregătește călătorii culinare la Casa Timiș

Această perioadă a creat, pentru toată lumea, schimbări la care a trebuit să ne adaptăm foarte rapid, mai ales când vine vorba de viața socială. Teama de coronavirus a blocat posibilitățile de călătorie în străinătate,…




08:40, 28.08.2020

Voichiţa Lăzureanu, singura femeie din cursa pentru Primăria Timişoara, vrea mall cultural în loc de penitenciar şi arie gastronomică în Piaţa 700

Voichiţa Lăzureanu, candidatul PSD la fotoliul de primar al Timişoarei, a vorbit, aseară, la PRESSALET LIVE despre trei proiecte concrete pe care le are în vedere pentru oraşul de pe Bega. Una dintre acestea prevede…




00:10, 21.08.2020

Cum vrea Chef Cristi Ice să facă Buzăul capitală gastronomică europeană

Buzăul are toate ingredientele necesare pentru a deveni capitală europeană gastronomică, așa cum a fost în 2019 Sibiul, spune Cristi Dobre, un tânăr din Mărăcineni care va împlini pe 7 septembrie 39 de ani, și…




10:09, 20.07.2020

Lista tarilor care impun restrictii de calatorie pentru romani pe fondul Covid-19. Cu Vacanta Culinara pot fi insa vizitate gastronomic

O intreaga serie de tari si-au inchis granitele sau au impus restrictii de calatorie pentru cetatenii romani, considerand evolutia numarului de imbolnaviri cu Covid-19 in Romania. In functie de restrictiile adoptate,…




15:09, 07.07.2020

Ghidul Michelin: stelele care au schimbat definitiv gastronomia

Cine ar fi crezut că o companie producătoare de anvelope este suficient de influentă pentru a decide gloria sau decăderea unui restaurant sau bucătar celebru? Ghidul Roșu Michelin împarte stele cu zgârcenie: doar…




11:48, 06.07.2020

Restaurantul Hacienda de Mare Olimp, în colaborare cu Chef Alexandru Dumitru, lansează proiectul gastronomic Anika by the Sea

Anika by the Sea , proiectul gastronomic curatoriat de Chef Alexandru Dumitru și somelierul Andrei Popa, se lansează într-o variantă pop-up la malul mării printr-o colaborare cu Hacienda de Mare Olimp . Restaurantul…




02:09, 05.07.2020

Reţete alese din bucătăriile a cel puţin trei popoare, în Clisura Dunării. Cum îşi aşteaptă localnicii musafirii

Turiştii care ajung în satele din Clisura Dunării trebuie să ştie că aici se pot bucura de multe feluri de mâncare deosebite. Gastronomia românilor s-a combinat cu cea a sârbilor care trăiesc pe aceste meleaguri…




11:48, 03.07.2020

La Facultatea de Industrie Alimentară din cadrul USV va funcționa un nou program de studii, denumit „Științe gastronomice”

Din toamnă, la Facultatea de Industrie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava va funcționa un nou program de studii, denumit „Științe gastronomice”. Într-o intervenție telefonică la Radio…




12:06, 29.05.2020

INIȚIATIVĂ: Consiliul Județean Sibiu introduce GASTRONOMIA în Strategia de Dezvoltare a județului

  Un nou capitol dedicat Gastronomiei în cadrul Strategiei de dezvoltare a județului Gastronomia inclusă în 6 domenii importante din strategie Un nou compartiment – Dezvoltare durabilă pentru sprijinul producătorilor…




06:45, 26.05.2020

Minunea gastronomică din Thailanda. Supa care fierbe de 46 de ani

Specialitatea, denumită „neua tune”, conține carne de vită, perișoare de carne, bucăți de burtă sau alte organe interne, condimente și tăieței de orez, scrie incredibilia.ro Pe măsură ce mâncarea le este servită…




00:04, 19.05.2020

FOTO | Diplome internaționale și cursuri cu chefi recunoscuți la nivel național, pentru elevii buzoienii pasionați de gastronomiei și industria frumuseții 

Reprezentanții Liceului Tehnologic Meserii și Servicii Buzău vin în întâmpinarea elevilor de clasa a VIII-a interesați să devină profesioniști în domeniul gastronomiei sau în industria frumuseții. Astfel, pentru…




10:03, 12.05.2020

Laura Cosoi a primit o provocare gastronomică! Despre ce a fost vorba

Îndrăgita vedetă, care este una dintre persoanele publice însărcinate care naște anul acesta, a avut parte de multe provocări în izolare. Una dintre acestea a fost “leapșa cu gust” pe care Laura Cosoi a acceptat-o…




10:52, 04.05.2020

Laboratorul de gastronomie de la Liceul Tehnic Buzău, o oportunitate pentru tinerii care doresc o carieră în domeniul alimentației

La Liceul Tehnic Buzău a fost inaugurat de curând un laborator de gastronomie aliniat tuturor standardelor moderne și cerințelor actuale. Spațiul vine în sprijinul elevilor din domeniul Turism și alimentație –…




20:42, 15.04.2020

Cum va arăta gastronomia după pandemie. ”Mulți acum înțeleg câtă muncă e în spatele unui preparat mai sofisticat”

Restaurantele sunt închise, iar oamenii petrec foarte mult timp acasă, numai bine cât să descopere (sau să redescopere) gătitul în propria bucătărie. Ce se va întâmpla însă când vom ieşi din carantină?Ar trebui…




12:14, 10.04.2020

Reteta succesului dupa criza se scrie in Transilvania gastronomica

Un antreprenor din Sibiu si-a asumat sa faca tot ce-i sta in putinta ca micile sale afaceri din turism sa nu cada prada crizei: cateva vouchere pentru cand va fi mai bine, putin ajutor pentru cei mici si un strop…




15:57, 10.03.2020

Gastronomia și coronavirusul. Prefectul Lazăr despre/către Ionel Arsene:” Să-și vadă de borșul lui”

O postare a lui Ionel Arsene pe Facebook despre măsurile care ar trebui luate în privința coronavirusului, în care folosește un ton imperativ, cu indicații către Prefectură și primării, l-a scos din sărite pe prefectul…




15:20, 10.03.2020

Gastronomia și coronavirusul. Prefectul Lazăr către Ionel Arsene:” Să-și vadă de borșul lui”

O postare a lui Ionel Arsene pe Facebook despre măsurile care ar trebui luate în privința coronavirusului, în care folosește un ton imperativ, cu indicații către Prefectură și primării, l-a scos din sărite pe prefectul…




15:44, 02.03.2020

Iaşi: 1-18 martie, Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu”, expoziția „Incursiune în lumea cărților de bucate și a celor care le-au scris”

În perioada 1-18 martie 2020, Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” vă invită la expoziția de carte „Incursiune în lumea cărților de bucate și a celor care le-au scris”, ce se află la etajul 1, în sediul…




10:28, 24.02.2020

Workshop gastronomic in premiera la Iasi cu chef Josep Casas ”Cea mai mare provocare a gastronomiei contemporane”

Josep Casas, Corporate Executive Chef - Angelo Po, va sustine în România o serie de sase workshop-uri dedicate inovatiei în gastronomia contemporana. Primul eveniment va avea loc pe 3 martie, la Iasi. Format în…




20:40, 22.02.2020

Medalii de argint și bronz pentru bucătarii români la Olimpiada Mondială de Gastronomie de la Stuttgart

Zece medalii - de argint și de bronz - au câștigat bucătarii români la Olimpiada Mondială de Gastronomie de la Stuttgart, în Germania. Premiile au fost obținute de echipele naționale, dar și de bucătari care au…




12:49, 20.02.2020

Un bucătar sibian a câştigat locul întâi la Campionatul European Interregional de Gastronomie din Croaţia

Bucătarul Marius Muntean de la un hotel din Sibiu a câştigat de două ori locul întâi, la două probe, cea de îndemânare şi cea de meniu restaurant, la Campionatul European Interregional de Gastronomie care s-a încheiat…




00:11, 19.02.2020

Prioritatea anului 2020 – turismul de evenimente cultural-artistice şi gastronomice

Autorităţile şi operatorii de turism din judeţul Covasna mizează în acest an pe evenimentele cultural-artistice şi gastronomice pentru a atrage mai mulţi turişti în judeţ, a declarat, pentru AGERPRES, vicepreşedintele…




09:25, 18.02.2020

Degustare de produse alimentare tradiţionale bihorene la Olimpiada gastronomică de la Stuttgart

Bucătari şefi din întreaga lume au gustat, în premieră, produse alimentare tradiţionale bihorene, la Olimpiada gastronomică de la Stuttgart, ce are loc în perioada 14 - 19 februarie, a anunţat, marţi, unul dintre…




12:10, 14.02.2020

Oferta Deltei Dunării pentru acest an: muzică, gastronomie, sport

În acest an, Delta Dunării şi Dobrogea de Nord propun noi evenimente, precum Soundrise Festival din Sulina sau festivalurile de gastronomie locală de la Lunca, Jurilovca. Aceste evenimente vor completa pe cele…




11:17, 13.02.2020

Științe gastronomice, Robotică, Tehnică dentară, Echipamente medicale, printre programele ...

Universitatea „Ştefan cel Mare" Suceava (USV) vrea să dezvolte noi programe de studii care să ofere absolvenților șanse mai mari de angajare pe piața muncii.Astfel, USV vrea ca în viitor să introducă în oferta…