Foitaj - Stiri si informatii despre Foitaj | prima pagina Ultima actualizare: 18:46:13, 30.04.2024
19:41, 15.02.2024
Cum se spune corect: ”foitaj” sau ”foietaj”. Greșeala făcută de mulți români
Limba română este extrem de frumoasă și armonioasă, dar are o mulțime de reguli de care trebuie să ținem cont. Gramatica poate deveni dificilă pentru o parte dintre români, astfel că pot exista mai multe greșeli…
13:40, 30.04.2021
Ce poți face din aluatul foitaj cu drojdie, de fapt. 7 trucuri utile pentru masa de Paște
Foitajul este un produs de patiserie versatil, din care se pot compune felurite preparate culinare. Are o compoziție simplă, de făină, ou și grăsime, iar frăgezimea și stratificarea sa asigură un produs fabulos,…
08:42, 18.09.2019
Aperitiv cu foitaj: Bebelusi in scutece
Mod de preparare: Aperitiv cu foitajSe lasa aluatul la decongelat la temperatura camerei. Se pune pe masa de lucru si se intinde cu sucitorul.Se taie in dreptunghiuri.Se pune cate un carnat in partea de sus,apoi…
08:32, 12.04.2019
Reţeta de weekend – Foitaj cu măsline
Ingrediente: 500 g aluat foitaj de post, 200 g roşii cherry, 200 g măsline negre, 1 linguriţă oregano uscat, 2-3 rămurele busuioc proaspăt, 30 ml ulei de măsline, sare, piper, după gust. Mod de preparare: Tăiaţi…
13:53, 18.01.2018
Care este diferenţa între aluatul de foitaj, foi de plăcintă şi aluat de tarte
Atunci când ai poftă de ceva dulce şi vrei să prepari rapid un desert, fără să fii nevoită să frămânţi, aluaturile din comerţ sunt soluţia cea mai la-ndemână. Sunt ele şi cele mai sănătoase?
11:05, 11.05.2017
Foitaj cu cremă şi kiwi - Reţeta pas cu pas
Foitaj cu cremă şi kiwi – Ingrediente 1 foaie aluat foitaj500 ml lapte100 g amidon3 gălbenuşuri100 g zahăr1 pliculeţ zahăr vanilat50 g unt, la temperatura camerei500 ml frişcă lichidăgem de caise3 kiwi Cum se prepară…
10:54, 03.05.2017
Aperitive cu somon şi aluat foitaj - Reţeta pas cu pas
Aperitive cu somon şi aluat foitaj – Ingrediente 1 foaie aluat foitaj (decongelat în prealabil)230 g cremă de brânză tartinabilă140 g somon afumatmărar tocat, arpagic sau ceapă verde, pentru ornat1 albuş bătut,…
23:08, 23.04.2017
Cârnăciori în foitaj cu doar 9,50 lei. Libertatea te ajută să găteşti ieftin şi bun
Nu stai prea bine cu banii, eşti înainte de salariu sau pur şi simplu vrei să faci economie dar să mănânci ceva bun şi hrănitor. Noi te ajutăm. Vei găsi în fiecare zi, de luni până vineri, câte o reţetă ieftină.…
15:27, 20.04.2017
Plăcintă împletită cu carne, reţeta care înlocuieşte aperitivul clasic
De ce ai nevoie ½ pachet aluat foitaj (400 g) 2 cepe 2 căței usturoi 500 g carne tocată 100 g piept de curcan tăiat cubulețe 1-2 linguri ulei 100 g mazăre scursă 1-2 linguri bulion sare piper 2 ouă 1 gălbenuș,…
11:34, 30.03.2017
Prăjitură Napoleon, un deliciu cu budincă de vanilie şi căpşuni
De ce ai nevoie pentru prăjitură Napoleon Pentru foi 1 pachet aluat foitaj 2 gălbenușuri 2 linguri zahăr pudră Pentru umplutură 2 pachete budincă de vanilie 200 g frișcă căpșuni coaja de la 1 lămâie zahăr pudră…
15:28, 30.01.2017
Cum prepari foitaj de casă
Iti place sa prepari croissante si placinte de casa, insa nu ai incredere in foitajul pe care il gasesti de cumparat? Nu e cel mai rapid preparat din lume, dar il poti gati in casa si asa vei stii sigur ca nu e…
23:13, 21.01.2017
Rețete rafinate din aluat gata preparat
Rețete rafinate | Aluatul gata preparat poate fi congelat sau refrigerat. Ai grijă se scrie pe ambalaj să fie aluat foitaj şi nu foi de plăcintă. Aluatul foitaj este format dintr-o bucată ce poate avea 400 sau…
23:13, 28.11.2016
Plăcintă din foitaj cu mere la doar 9,30 lei. Libertatea te ajută să găteşti ieftin şi bun.
Nu stai prea bine cu banii, eşti înainte de salariu sau pur şi simplu vrei să faci economie dar să mănânci ceva bun şi hrănitor. Noi te ajutăm. Vei găsi în fiecare zi, de luni până vineri, câte o reţetă ieftină.…
18:37, 16.12.2015
Rețeta pe care să o încerci de sărbători - Steluțele Olimpului
Timpi de preparare Timp de preparare: 30 min Timp de gatire: 12 min Gata in: 42 min Ingrediente 3 foi aluat foitaj 1 legatura pătrunjel 1 legatura ridichii roşii 2 lingurite pastă de hrean 150 g somon afumat puţină…
06:55, 06.02.2015
REŢETE DE PRĂJITURI: Ruladă de ciocolată cu mascarpone şi frişcă
Rulada de ciocolata cu mascarpone si frisca Ingrediente 6 ouă 120 g ciocolată 50 g zahăr + 2 linguri 1 lingură cu esenţă de vanilie zeamă de lămâie sare pentru umplutură: 1 cutie mică cu mascarpone 1 cutie…
14:20, 29.01.2015
Cea mai simpla reteta de placinta cu branza si stafide
Placinta cu branza si stafide este, probabil, cel mai cautat desert pentru amatorii de retete romanesti traditionale. Pentru a o pregati in modul cel mai simplu si gustos, aveti nevoie de: 1 pachet foitaj…
10:54, 21.08.2014
REŢETA ZILEI: Tartă cu pere şi brânză
Ingrediente:1 aluat foitaj4 pere120 g brânză cu mucegai50 g zahăr100 g fulgi de migdale miere (opțional). Tartă fină cu ciocolată Mod de preparare:1.Crestează aluatul de jur împrejur, lăsând o margine de 1-2 cm.…
09:27, 10.01.2014
Esente tari. Francmasoni, bucătari şi vrăjitori
Bucătarii i-au bătut pe francmasoni, dar sunt învinşi de vrăjitori. Poate vă pare stranie fraza pe care tocmai aţi citit-o, dar ea se bazează pe o realitate: topul celor mai bine vândute cărţi de pe mapamond. Mai…
13:18, 27.08.2013
Cum să prepari rapid şi uşor un foitaj delicios
Ingrediente 1 foaie aluat de foitaj 200 g salam 250 g măsline negre 400 g roşii cherry busuioc proaspăt 1 gălbenuş 100 g parmezan busuioc proaspăt sare ulei de măsline Preparare Tai din aluatul de foitaj pătrate…
10:02, 30.05.2013
Pateuri cu cirese si gorgonzola
Aluatul foitaj este perfect pentru preparat gustari.Ingrediente1 aluat foitaj1 ou, batut120 g branza de capra100 g gorgonzola12 cirese, fara samburi, injumatatite4 lingurite otet balsamicparmezan ras, pentru servireReteta…
13:46, 22.11.2012
DESERT: Prăjitură colac cu cremă de brânză şi portocale
Ingrediente: 2/3 ceaşcă zahăr brun2/3 ceaşcă zahăr tos1 linguriţă scorţişoară Esenţă de portocaleCoaja de la o portocalăUn pachet aluat congelat de foitajCremă de brânză (brânză proaspătă, foarte grasă amestecată…
15:32, 16.11.2012
REŢETE PEŞTE: Somon în foitaj
Ingrediente: ►500 g aluat foitaj ►400 g somon filé ►sare ►piper ►zeamă de lămâiePentru garnitură: ►600 g cartofi în coajă roşie ►cimbru verde►3-4 căţei usturoi ►300 g ciuperci ►o legătură pătrunjel ►50 g unt►un…