Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

12:36, 24.05.2024

Ce să faci dacă socata fermentează prea mult sau prea puțin. Cum să obții aroma perfectă

Socul este cunoscut pentru multiplele sale beneficii asupra sănătății. Are proprietăți diuretice și este recomandat celor care suferă de astm, rinite alergice sau infecții urinare. Dacă este preparată corect, socata…




15:10, 25.04.2024

Descoperă motivul pentru care sosul de soia este Condimentul Anului! 

Sosul de soia este un condiment venerabil și multifuncțional, cu rădăcini adânci în istoria gastronomiei asiatice. Acest sos, obținut din fermentarea boabelor de soia cu grâu și sare, s-a răspândit în întreaga…




09:25, 28.03.2024

Cum verifici dacă lactatele cumpărate conțin ulei de palmier, cel mai folosit ingredient alimentar toxic

Cum verifici dacă lactatele cumpărate conțin ulei de palmier, cel mai folosit ingredient alimentar toxic

1. Brânza dulce de vaci și smântâna fermentatăDacă brânza dulce de vaci pusă pe o farfurie și lăsată la temperatura camerei se acoperă cu o crustă galbenă, dar nu-și modifică nici gustul, nici mirosul, cel mai…




19:05, 04.03.2024

Vreți să mâncați pâine după rețeta preferată de Ceaușescu? Iată cum se face!

Vreți să mâncați pâine după rețeta preferată de Ceaușescu? Iată cum se face!

Este știut faptul că pentru Nicolae Ceaușescu, „cel mai de frunte fiu al acestui pământ”, niciun efort nu era prea mare pentru a i se asigura cea mai bună hrană. Acest lucru era valabil mai ales la pâine, pe care…




15:20, 29.02.2024

Cele mai bune șapte alimente fermentate recomandate de nutriționiști

Alimentele fermentate continuă să atragă atenția pentru beneficiile lor pentru sănătate, deoarece sunt bogate în antioxidanți și au efecte antiinflamatorii. Maxine Yeung, dietetician și antrenor de sănătate și…




00:45, 22.02.2024

Alimentele fermentate precum borşul şi ­kefirul ­îmbunătăţesc sănătatea mintală

Alimentele fermentate au fost asociate cu numeroase beneficii pentru sănătatea mintală, având un impact pozitiv asupra echilibrului microbiomului intestinal și, implicit, asupra funcționării creierului (axa intestin-creier).…




12:50, 02.02.2024

„Pâinea leneșului”- Rețeta simplă prin care vei obine același gust intens, dar fără frământarea aluatului

Metoda pâinii fără frământare reprezintă o soluție ideală pentru persoanele care consideră că frământatul este o operațiune grea și solicitantă. Cu toate acestea, rezultatul final este la fel de satisfăcător ca…




22:55, 31.01.2024

„Pâinea leneșului”- Rețeta simplă prin care vei obine același gust intens, dar fără frământarea aluatului

Metoda pâinii fără frământare reprezintă o soluție ideală pentru persoanele care consideră că frământatul este o operațiune grea și solicitantă. Cu toate acestea, rezultatul final este la fel de satisfăcător ca…




09:05, 13.01.2024

Apă de orez – rețetă DIY și beneficii. Cum prepari acasă loțiunea minune

Apa de orez este folosită adesea în cosmetică, pentru îngrijirea tenului și părului, și este considerată un remediu natural pentru organism datorită mineralelor și sărurilor din compoziție. Cum faci acasă apă de…




17:40, 21.12.2023

Băutura care face minuni la digestie: este o sursă mai puternică de probiotice decât multe alte produse lactate fermentate

Este un aliment bogat în nutrienți, dar și în probiotice, fiind de mare ajutor pentru digestie, dar și pentru buna funcționare a intestinului. Este o băutură fermentată, făcută în mod tradițional folosind lapte…




10:10, 21.12.2023

Murăturile, surse de sănătate în alimentație

Murăturile, această garnitură atât de iubită de românul tradiționalist, nu sunt doar atât. Specialiștii nutriționiști ne explică foarte clar că murăturile sunt adevărate bombe de sănătate pentru organismul nostru.…




09:06, 17.12.2023

Ce este braga și cum se prepară

Braga este băutura răcoritoare a turcilor nomazi din Asia Centrală cu un gust dulce acrișor pe care o poți pregăti și tu foarte ușor acasă. Vezi cum se prepară braga.Ce este bragaBraga, denumită și „boza” în limbile…




14:21, 05.12.2023

Science Report: Un mister cosmic? De ce nu există sateliți gazoși? ● Hrana fermentată, nu cea gătită, ar fi dus la dezvoltarea creierului uman ● Când…

Un mister cosmic? De ce nu există sateliți gazoși? ● Hrana fermentată, nu cea gătită, ar fi dus la dezvoltarea creierului uman ● Când au pierdut țânțarii masculi abilitatea de a se hrăni cu sânge?




10:31, 26.11.2023

Cidrul, fermentul de mere cu istorie milenară

Locul de naștere al cidrului este atribuit Marii Britanii. Totuși, arheologii au descoperit rămășițe carbonizate de mere în Podișul Anatoliei încă din 6500 a.Chr. Un măr care a căzut din copac va începe în mod…




12:35, 17.11.2023

Alimentele pe timp de iarnă necesare pentru o mai bună sănătate: 'Sunt cea mai valoroasă sursă de fermenți vii!'

Alimentele pe timp de iarnă necesare pentru o mai bună sănătate: 'Sunt cea mai valoroasă sursă de fermenți vii!'Murăturile fac parte din categoria alimentelor fermentate, conțin bacterii vii și au efect probiotic-…




13:50, 15.11.2023

Anotimpul murăturilor: 5 beneficii de sănătate aduse de alimentele fermentate

Câteodată, mai avem nevoie și de ceva acru. Prezente în culturile europene și asiatice de câteva secole, alimentele fermentate sunt un produs de bază revin triumfător în prim-planul discuțiilor despre sănătate.…




16:51, 10.11.2023

Tot ce trebuie să știi despre fermentația murăturilor. Cum să oprești procesul

Murăturile sunt preferate mai ales în timpul sezonului rece, această metodă permitând păstrarea lor pe perioada sezonului rece. Mai mult, murăturile nu sunt doar gustoase, ci și benefice pentru sănătate. 




17:35, 09.11.2023

Beneficiile consumului de murături: sunt extrem de bogate în diverse vitamine şi minerale

A sosit vremea murăturilor delicioase care contribuie la o alimentaţie completă şi sănătoasă în lunile reci. În ultimul timp, nutriţioniştii vorbesc din ce în ce mai mult despre beneficiile legumelor fermentate,…




01:20, 17.10.2023

Atenţie la fermentarea ­mustului! Inhalarea dioxidului de carbon poate fi fatală

În contextul în care în această perioadă are loc fermentarea tulburelului, dar şi în condițiile în care, nu de puţine ori, monoxidul de carbon emanat poate duce la tragedii, reprezentanţii Inspectoratului General…




18:35, 02.10.2023

Cât indică etilotestul, dacă bei must: Șoferii pot consuma băutura, după ce începe fermentarea? Cât alcool conține

Cât indică etilotestul, dacă bei must: Șoferii pot consuma băutura, după ce începe fermentarea? Cât alcool conține Are mustul alcool? Una dintre cele mai căutate și apreciate băuturi în sezonul de toamnă este mustul.…




10:15, 24.09.2023

Pericol de moarte în butoaiele cu vin care fermentează. Medic: „Nu intrați nepregătit în încăperea în care există deja o victimă!“

Numărul și severitatea accidentelor legate de fermentarea vinului este în continuă creștere, motiv pentru care dr. Tudor Ciuhodaru atrage atenția asupra pericolului din butoaiele cu must depozitate în beciurile…




12:45, 20.09.2023

De ce fermentează supa în frigider. Mai e bună de mâncat după ce fermentează?

Tu ai idee de ce fermentează supa în frigider? Ei bine, noi ne-am gândit să-ți prezentăm tot ce trebuie să știi despre fermentare. Multe persoane aruncă alimentele sau băuturile în momentul în care acestea au fermentat,…




22:10, 11.09.2023

De ce fermentează zacusca, de fapt. Greșeala făcută de cele mai multe gospodine

Printre preparatele care se găsesc în cămara pentru iarnă se numără și zacusca. Ei bine, pentru că a venit toamna, cele mai multe gospodine prepară acum acest preparat extrem de cunoscut la noi în țară, și nu numai.…




16:25, 11.09.2023

La ce temperatură trebuie ținută varza murată, de fapt. De-asta se strică sau iese acră

Când vine vorba de varza murată, este foarte importat la ce temperatură trebuie ținută varza murată. Așa că ne-am gândit să-ți dăm aceste informații, nu de alta, dar făcând această greșeală, varza se strică sau…




19:30, 08.09.2023

Cum verifici dacă produsele lactate conțin ULEI DE PALMIER, cel mai popular ingredient alimentar nociv

1. Brânza dulce de vaci și smântâna fermentatăDacă brânza dulce de vaci pusă pe o farfurie și lăsată la temperatura camerei se acoperă cu o crustă galbenă, dar nu-și modifică nici gustul, nici mirosul, cel mai…




18:55, 08.09.2023

De ce zacusca fermentează. Multe gospodine fac această greșeală simplă, dar care strică preparatul

Vedeta toamnei este fără dar și poate zacusca. Prepararea acesteia necesită foarte mult timp, iar, uneori gospodinele nu se pot bucura de rezultat pentru că aceasta ajunge să fermenteze. Bucătarii au dezvăluit…




16:30, 08.09.2023

Cum verifici dacă produsele lactate conțin ULEI DE PALMIER, cel mai popular ingredient alimentar nociv

1. Brânza dulce de vaci și smântâna fermentatăDacă brânza dulce de vaci pusă pe o farfurie și lăsată la temperatura camerei se acoperă cu o crustă galbenă, dar nu-și modifică nici gustul, nici mirosul, cel mai…




14:15, 08.09.2023

De ce fermentează murăturile, de fapt. Ingredientul pe care să nu-l pui niciodată, le strică imediat

În această perioadă, majoritatea gospodinelor pregătesc bunătăți pentru sezonul rece, însă puține știu de ce fermentează murăturile, de fapt. De regulă, murăturile preparate în saramură au apa tulbure în urma procesului…




12:10, 08.09.2023

De ce fermenteaza zacusca. Greșeala care nu trebuie făcută niciodată atunci când o prepari

Pregătirea conservelor pentru iarnă necesită atenție deosebită. Dacă nu sunt preparate termic suficient, legumele sau fructele pot fermenta ușor. Mai există însă un motiv care poate strica produsul final. Este…




16:40, 28.08.2023

De ce fermentează zacusca? Detaliul de care trebuie să țină cont toate gospodinele

Zacusca de fasole este foarte îndrăgită tocmai datorită faptului că este preparată doar din legumele de toamnă. Totodată, este unul dintre alimentele de bază pentru cei care țin postul Crăciunului sau al persoanelor…