Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

15:40, 20.06.2023

O nouă aniversare memorabilă a comunei Moara Vlăsiei. Festivalul Vlăsiei, cu surprize, bucurie și gust bun

@ Petrecerea de pe Platoul-Canton este tot mai reușită cu fiecare an @˜ Publicul a avut parte de demonstrații de gătit în aer liber, parc de distracții, spectacol de calitate, vreme excepțională și o organizare…




13:36, 05.09.2022

Euro-Toques Romania lanseaza: BLACK SEA FISH FESTIVAL 2022

In perioada 17 18 septembrie 2022 Pirates Resort Mamaia va gazdui a VII a editie a manifestarii Black Sea Fish Festival, adunare la care vor participa bucatari profesionisti, specialisti din sectorul Horeca, specialisti…




13:59, 10.02.2020

Chef Radu Zărnescu: „O mâncare corectă înseamnă una cum era odinioară, naturală, ecologică, biologică.

Chef Radu Zărnescu, preşedintele preşedinte Asociaţiei profesionale Euro-Toques România, membră în European Chefs Community, a explicat, la Braşov, rolul gastronomiei tradiţionale şi, totodată, importanţa consumării…




11:33, 26.09.2019

Sărbătoare la Mioveni! Must proaspăt, maeștrii bucătari, muzică bună și multe alte surprize

Sărbătoare la Mioveni! Must proaspăt, vin, țuică, pastramă, cașcaval afumat, miere, fructe și mult praz, puteți găsi la „Sărbătoarea Recoltei pe Valea Argeșelului”, Târgul meșterilor populari” și, o noutate în…




10:12, 17.07.2019

A organizat masa oficială a Papei. Maestru pentru elevii de la Mihai Viteazul

Acțiunea a avut loc în cadrul Programului Național „Culinariada” lansat de către Chef Radu Zărnescu, Președintele Euro-Toques România, la C.T. Mihai Viteazul. Elevii de la C.T. „Mihai Viteazul” au dovedit că sunt…




09:02, 24.05.2018

East European Culinary Cup, 26-27 mai 2018, Centrul de Evenimente Lux Divina Brașov!

Cel mai mare eveniment culinar din România, competiție internațională certificată de către World Association of Chefs Societies! Centrul de evenimente Lux Divina din Brașov va găzdui a doua ediție a concursului…




13:27, 10.05.2018

Chef Adrian Szucs, pregătit să facă senzaţie la un concurs culinar din Coreea de Sud

Cheful sălăjean Adrian Szucs va participa, în perioada 12-14 mai, alături de alţi membri ai Echipei Culinare a României, la o nouă ediţie a competiţiei culinare internaţionale Korea Challenge Cup. Evenimentul va…




19:55, 21.04.2018

REPORTAJ/Mureş: Concurs demn de expoziţiile internaţionale de gastronomie, la secţiunea "Platouri culinare reci", la GastroPan

Juriul celei de-a 10-a ediţii a Expoziţiei Internaţionale GastroPan, care se desfăşoară la Târgu Mureş, a stabilit sâmbătă doi câştigători ai concursului individual "Platouri culinare reci", trofeul fiind adjudecat…




12:27, 03.04.2018

Festivalul Peştelui Durabil - primul eveniment culinar de marcă al Programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019

Festivalul Peştelui Durabil, cel mai important eveniment culinar dedicat meniurilor gătite cu speciile de peşte care cresc în apele din România, este primul eveniment de marcă programat să aibă loc în cadrul Programului…




15:43, 02.04.2018

Peştele românesc, vedetă a programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană

Cei mai buni bucătari români vor găti preparate tradiţionale şi moderne din speciile de peşte din apele din România în 2019, când Sibiul va fi Regiune Gastronomică Europeană, Festivalul Peştelui Durabil fiind primul…




09:46, 08.03.2018

Euro-Toques și A.C.E.E.A. au așezat România pe hartia mondială a gastronomiei

România a fost acceptată ca şi ţară membră în cadrul Congresului anual al Escoffier Internaţional, cea mai puternică organizaţie gastronomic din lume. În cadrul şedinţei Consiliului Magistral, secretarul general…




08:24, 28.02.2018

Special Fine Dining Gala Dinner la Brașov, by Thomas A. Gugler

East European Culinary Cup, va avea loc în perioada 1-3 iunie 2018, la Lux Divina Brașov! ACEEA, World Chefs și Euro-Toques România vă prezintă Special Fine Dining Gala Dinner by  Thomas A. Gugler , Celebrity Chef…




02:42, 18.02.2018

Dorin Lojigan: Ceea ce niște necunoscători consideră un proiect plagiat este, de fapt, o frumoasă colaborare cu organizații de mare renume!

Festivalul Peștelui care va avea loc la Complexul ”Trei Lacuri” în luna mai a acestui an, reprezintă întâlnirea ideilor administrației locale din Câmpia Turzii și a Euro-Toques România, condusă de către Maestrul…




10:22, 22.12.2017

„Culinariada” la Râșnov. Elevii au învățat să facă „fine dining” cu produse locale

30 de elevi de la clasele de profil turism şi alimentaţie publică de la Liceul Tehnologic Râşnov au participat joi la o întâlnire inedită cu chefi de renume naţional şi internaţional, în cadrul programului „Culinariada”,…




12:35, 23.11.2017

Sibiul mai câștigă un punct în meciul cu Brașovul: Institutul Național de Gastronomie s-a înființat în orașul de pe Cibin

La concurență cu Brașovul, Sibiul este din nou cu un pas înainte. Deși Brașovul avea o tradiție încă din anii ’60 în domeniul gastronomiei, Sibiul ne-a luat din nou fața, pentru că aici s-a deschis Institutul Național…




08:07, 17.11.2017

„Culinariada” a debutat la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Sfântu Gheorghe

„Culinariada” – un complex program ce promovează arta culinară și hrănirea sănătoasă în rândul elevilor din țară, demarat de asociația culinară profesională „Euro-Toques România”, a debutat la Liceul Tehnologic…




10:17, 17.06.2017

Doi români, la întâlnirea celor mai importanți maeștri bucătari din Europa!

Armani, Michelin Guide, Ferrari, Rolls Royce, H Edition Global, CastaDiva, Mercedes și multe alte brand-uri de renume mondial au fost prezente la adunarea celor mai importanți maeștri bucătari din Europa! În această…




19:07, 09.08.2016

Record culinar la Braşov la fasole bătută

Recordul a fost omologat de către International Culinary Records, Culinary World Records Department şi diploma a fost acordată organizatorilor competiţiei Vegetarian Grand Prix: Centrul Lux Divina, Culinary Association…




17:04, 09.08.2016

FOTO VIDEO Fasole bătută de record mondial

Cea mai mare porție de fasole bătută cu ceapă prăjită din lume a fost preparată la cupa Vegetarian Grand Prix, competiție găzduită de centrul de evenimente Lux Divina din Brașov în weekend-ul trecut. Recordul a…




11:08, 07.08.2016

Fasole bătută pe gratis pentru brașoveni (Social)

Azi, la Lux Divina din Brașov are loc finala concursului Show de gătit Vegetarian Culinary Cup.   Departamentul «Masters of Flames» al ACEEA va face un show de excepție pentru public: înaintea ceremoniei de premiere…




08:58, 07.08.2016

Festival de culori şi de arome la Braşov

Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ (ACEEA), organizaţie profesională membră în World Association of Chefs Societies, şi Euro Toques România organizează a doua ediție a evenimentului Vegetarian Culinary Cup,…




11:57, 28.07.2015

Show culinar de senzaţie la Braşov

Brașovul este, în acest weekend, capitala gastronomiei. Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ (ACEEA), organizaţie profesională membră în World Association of Chefs Societies a organizat în intervalul 2007-2015…