Editura Paideia - Stiri si informatii despre Editura Paideia | pagina 3 Ultima actualizare: 08:31:13, 05.05.2024
04:23, 11.11.2018
Cum faci cel mai gustos pui la cuptor. De ce se umple pasărea cu unt, cât se ţine la copt şi câtă smântână se adaugă
Cel mai bun pui la cuptor se face după o reţetă specială a regretatului gastronom Radu Anton Roman. Dacă se respectă întocmai paşii gătirii, preparatul iese delicios, notează autorul, în lucrarea “Bucate, vinuri…
05:53, 05.11.2018
Cum faci cea mai gustoasă marinată de peşte. Cât timp se păstrează preparatul şi ce ingrediente secrete îi dau savoare
E o mâncare migălită, dar foarte gustoasă. lar dacă punem la socoteală şi bucuria că oasele de peşte se înmoaie prin marinare, iar omul poate, în sfârşit, mânca un fileu de crap sau de ştiucă fără frică, atunci…
06:16, 24.10.2018
Secretul celui mai bun ostropel de pui. Cât usturoi se adaugă, de ce se rumeneşte carnea în untură şi în cât timp este gata
Preparat delicios, care se găteşte frecvent în Muntenia şi Oltenia, ostropelul de pui seamănă cu o tocăniţă fără ceapă, dar la care se adaugă aromatul usturoi. Reţeta preparatului o regăsim la Radu Anton Roman,…
04:26, 06.09.2018
Cum faci musacaua perfectă. Paşii reţetei: cât se coace, de ce nu se pun cartofi cruzi şi cât se prăjeşte carnea
Gustoasă, dar complicat de preparat, musacaua de cartofi este nelipsită de pe mesele românilor. Paşii reţetei perfecte îi regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea „Bucate, vinuri şi obiceiuri…
04:31, 11.08.2018
Cum faci cea mai gustoasă tocană cu roşii. Secretul preparatului delicios, în ce se prăjeşte carnea şi cât trebuit gătită
Mâncare nelipsită de pe mesele româneşti, tocana se găteşte rapid şi iese delicioasă dacă reţeta se respectă întocmai. Paşii gătirii mâncării perfecte îi regăsim la Radu Anton Roman, regretatul gastronom, în lucrarea…
10:34, 04.08.2018
Cum faci cel mai bun chec dupa reteta celebrului Anton Roman. Toti iti vor cere reteta dupa ce vor gusta din el
Desert delicios, uşor de preparat, asezonat cu nuci şi stafide, checul din Banat se găteşte rapid. Reţeta pe care o regăsim la Radu Anton Roman, regretatul gastronom, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”…
06:33, 03.08.2018
Cum faci cele mai gustoase pârjoale moldoveneşti. Ingrediente secrete, cât se prăjesc şi ce formă trebuie să aibă
Pârjoalele moldoveneşti sunt un deliciu culinar care se prepară în orice zonă, indiferent de anotimp, însă reteţa care garantează o mâncare delicioasă este cea dezvăluită de celebrul gastronom Radu Anton Roman…
06:03, 16.07.2018
Cum faci delicioasa plachie de crap. Câtă ceapă se pune ca să iasă gustoasă şi cât se ţine la cuptor. De ce se adaugă vin alb
Mâncare uşoară de vară, delicioasă şi sănătoasă, plachia de crap este nelipsită de pe mesele româneşti. Reţeta gustosului preparat o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea româneşti “Bucate,…
04:25, 08.07.2018
Cea mai ieftină mâncare de vară. Cum faci supa de roşii perfectă din 4 ingrediente. Timpul de fierbere ideal
Delicioasă şi uşor de preparat, supa de roşii este nelipsită vara de pe mesele românilor. Bogată în vitamine, răcoritoare pe arşită, mâncarea se face cât ai clipi. Reţeta gustosului preparat o regăsim la regretatul…
06:11, 18.06.2018
Cea mai ieftină reţetă. Cum faci castraveţi muraţi de vară, câtă sare se pune în saramură şi cu ce se acoperă borcanul
Castraveţii puşi la murat vara sunt un adevărat deliciu. Uşor de preparat, murăturile însoţesc orice friptură sau mâncărică de cartofi ori fasole. Reţeta cartaveţilor în saramură o regăsim la regratatul gastronom…
04:15, 01.06.2018
Cum faci salata de roşii, cea mai sănătoasă garnitură. Ce fel de legume se adaugă şi cum faci sosurile savuroase
Garnitură nelipsită de pe mese, salata de roşii este un preparat uşor şi deosebit de sănătos. Există însă câteva ingrediente care dau savoare mâncării. Reţeta unei salate perfecte de roşii o aflăm din cartea “Bucate,…
04:23, 22.05.2018
Cum faci cele mai gustoase sărmăluţe în foi de viţă. Cât trebuie să fiarbă ca să iasă delicioase, de ce se pune untură de gâscă
Deosebit de gustoase şi uşor de preparat, sărmăluţele în foi de viţă sunt un deliciu care nu lipseşte de pe nicio masă în timpul verii. Reţeta acestui fel de mâncare deosebit, dar şi ingredientele care dau savoare…
06:35, 15.05.2018
Cum faci cea mai bună ciorbă de lobodă dreasă cu iaurt. Secretul celui mai sănătos preparat, cât timp se ţine pe foc
Delicioasă şi uşor de preparat, ciorba de lobodă este nelipsită primăvara de pe mesele românilor. Bogată în vitamine, mâncarea se face cât ai clipi. Reţeta gustosului preparat o regăsim la regretatul gastronom…
04:15, 13.05.2018
Cum faci cel mai gustos chec. Secretul desertului delicios, cât se ţine la cuptor şi de ce se amestecă încet în compoziţie
Desert delicios, uşor de preparat, asezonat cu nuci şi stafide, checul din Banat se găteşte rapid. Reţeta pe care o regăsim la Radu Anton Roman, regretatul gastronom, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”…
04:53, 01.05.2018
Cea mai simplă reţetă pentru „poale-n brâu“. De ce aluatul trebuie să crească în 3 rânduri şi se pune unt topit
Desert moldovenesc, uşor de preparat şi deosebit de gustos, Poale-n brâu este gătit de orice gospodină care doreşte să-şi uimească musafirii. Reţeta originală şi paşi gătirii o regăsim la radu Anton Roman, renumitul…
04:09, 24.04.2018
Cum faci cea mai gustoasă ciorbă de ciocănele. Secretele preparatului: cât se fierb oasele, câtă apă se pune în mâncare
Gustoasă şi uşor de preparat, ciorba de ciocănele este înlocuitorul perfect al celei de burtă. Săţioasă, mâncarea muntenească este gătită frecvent de gospodinele din Bărăgan. Reţeta delicioasei ciorbe de ciocănele…
04:25, 23.04.2018
Cea mai sănătoasă şi ieftină mâncare. Cum faci ciorba de salată verde, cât se fierbe şi de ce se drege cu lapte prins
Preparat desoebit de gustos, vechi de când lumea, ciorba de salată verde se găteşte rapid. Paşii preparării mâncării delicioase îi regăsim la Radu Anton Roman, regretatul gastronom, în lucrarea “Bucate, vinuri…
04:52, 03.04.2018
Cum faci friptura de miel perfectă. Paşii gătirii: de ce se şterge carnea cu un şervet îmbibat în apă cu oţet şi se unge cu unt
Una dintre cele mai gustoase reţete de friptură de miel, simbolul Paştelui, o regăsim în cartea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia) a regretatului gastronom şi jurnalist Radu Anton Roman.…
04:52, 18.03.2018
Cum faci cea mai bună cafea la ibric. Secretul de bază al preparării delicioasei licori: cât se fierbe ca să aibă caimac
În ultimii patru-cinci ani am auzit pe mai toţi străinii intoxicaţi cu cafea solubilă şi filtru cerând, în restaurantele bucureştene, cafea românească! Era felul lor de a cere cafeaua fiartă cum o facem noi, adică…
06:32, 04.03.2018
Secretul celui mai ieftin desert. Cum faci plăcinta cu mere, ce soi de fructe se folosesc şi de câte ori se întinde aluatul
Desert delicios şi simplu de preparat, plăcinta cu mere este nelipsită de pe mesele cu mâncăruri româneşti. O reţetă cu ingrediente puţine şi ieftine regăsim la Radu Anton Roman, regretatul gastronom, autorul lucrării…
06:22, 25.02.2018
Cum faci deliciosul preparat „Taci şi înghite“. Ingredientele secrete ale celei mai vechi gustări ciobăneşti, cât se ţine la cuptor şi de ce se pune slănină
Celebră şi magnifică coptură transilvană, răspândită mai ales în ţările din sud, Bârsei, Făgăraşului, Amlaşului, Haţegului, preparatul “Taci şi înghite” se găteşte rapid şi este un adevărat deliciu. Reţeta o regăsim…
04:45, 03.02.2018
Reţeta pentru ţuica fiartă perfectă. Ce condimente se pun în băutură, cât se ţine pe foc şi de ce se bea neapărat în ceşcuţe
Nelipsită iarna de pe mesele românilor, ţuica fiartă se prepară uşor, adăugând câteva condiment care îi dau o savoare unică. Reţeta băuturii preferate în sezonul rece o regăsim la regretatul maestru gastronom,…
06:34, 28.01.2018
Reţeta celui mai gustos preparat din Ardeal. Cum faci fasolea făcăluită, cât se fierbe şi ce pui în ea ca să iasă delicioasă
Delicioasă, uşor de preparat, fasolea bătută sau făcăluită este oricând o gustare binevenită. Cu ingrediente puţine şi ieftine, dar cu mare atenţie la gătit, secretele preparatului gustos ne sunt dezvăluite în…
04:30, 03.01.2018
Ia mahmureala cu mâna. Secretul delicioasei ciorbe de burtă, cât se fierb ingredientele şi câtă apă se pune
După mesele îmbelşugate, o zeamă delicioasă cu smântână şi oţet reprezintă remediul ideal. Reţeta delicioasei ciorbe de burtă o regăsim în cartea regratatului jurnalist Radu Anton Roman, “Bucate, vinuri şi obiceiuri…
06:22, 03.12.2017
Secretul salatei de fasole boabe, un preparat ieftin şi sănătos. Cât se fierbe şi cum se face sosul
Paşii care trebuie urmaţi pentru ca mâncarea să fie delicioasă îi regăsim la celebrul gastronom Radu Anton Roman. Reţeta salatei de fasole boabe a fost publicată în cartea maestrului bucătăriei, “Bucate, vinuri…
06:36, 14.11.2017
Cum faci cel mai gustos bitoc, o chiftea uriaşă cât o pâine. Ingredientele secrete ale preparatului-vedetă în Banat
Un preparat gustos care se serveşte în Banat, îndeosebi la nunţi şi alte sărbători, poate fi preparat rapid după reţeta regretatului Radu Anton Roman, publicată în lucrarea recentă a gastronomiei româneşti, “Bucate,…
04:33, 13.11.2017
Reţeta celui mai ieftin desert. Cum faci cea mai gustoasă plăcintă pripită, de ce se împătureşte foaia de mai multe ori
Desert delicios şi simplu de preparat, plăcinta pripită este nelipsită de pe mesele cu mâncăruri româneşti. O reţetă simplă, cu ingrediente puţine, regăsim la Radu Anton Roman, regretatul gastronom, autorul lucrării…
04:23, 09.10.2017
Cel mai gustos şi ieftin aperitiv. Cum faci rapid langoşi cu brânză şi de ce se prăjesc scufundate în untură sau ulei
Aperitive deosebite de apreciate, langoşile cu brânză se prepară rapid. Pufoase şi delicioase, acestea se gătesc în gări, în holuri de cinema şi la bufete din majoritatea zonelor ţării. O reţetă gustoasă o regăsim…
04:20, 29.09.2017
Cum faci şniţel de ciuperci, cel mai sănătos aperitiv. Paşii reţetei delicioase
Preparat delicios şi deosebit de sănătos, şniţelul de ciuperci se găteşte rapid. Paşii reţetei gustoase îi aflăm din lucrarea regretatului Radu Anton Roman, “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).…
06:46, 30.05.2017
Cea mai bună plăcintă cu carne. Ingredientele secrete ale preparatului gustos: cum faci foile subţiri ca hârtia
Pentru gospodinele care doresc să încerce acest preparat, autorul lucrării “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia) dă un singur sfat: să se respecte întocmai paşii reţetei pentru un rezultat spectaculos.…