Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Tradiții neștiute de Paște: Ce înseamnă Paștele Cailor și cu ce aliment se făceau vrăji în vremuri străvechi!

Publicat:
Tradiții neștiute de Paște: Ce înseamnă Paștele Cailor și cu ce aliment se făceau vrăji în vremuri străvechi!

Ciocnitul oualor se face dupa reguli care difera de la o zona la alta, dar intotdeauna regulile se respecta de Paști. Pe de alta parte, Iepurasul de Paste este un simbol pagan, emblema a fertilitatii, asociat de crestini cu aparitiile lui Iisus dupa Inviere.

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol si foto: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Tradiții clujene: ce faceau oamenii satului in Saptamana Luminata

12:55, 07.05.2024 - Saptamana Luminata este cea care urmeaza dupa Invierea lui Iisus Hristos. In tradiția greaca se mai numește și Saptamana reinnoita, deoarece intreaga creație renaște. In popor exista credinta ca in Saptamana Luminata Raiul se deschide tuturor.

Ce inseamna Paștele Cailor și cand se sarbatorește

10:30, 05.05.2024 - Ciocnitul oualor se face dupa reguli care difera de la o zona la alta, dar intotdeauna regulile se respecta de Paști. Pe de alta parte, Iepurasul de... The post Ce inseamna Paștele Cailor și cand se sarbatorește appeared first on Special Arad · ultimele știri din Arad .

A doua zi de Paște 2024, tradiții și obiceiuri. Ce se face pentru noroc, sanatate și prosperitate

10:20, 05.05.2024 - Exista cateva tradiții și obiceiuri in a doua zi de Paște. Se știe deja ca noaptea de Inviere este momentul in care oamenii merg la biserica sa ia Lumina Sfanta și sa o aduca acasa. In aceasta noapte se ciocnesc ouale roșii de Paște și se rostește „Hristos a Inviat”, raspunzand cu „Adevarat a Inviat”.…

Tradiții și superstiții de Paști, de la ciocnitul oualor roșii pana la Iepuraș și… Paștele Cailor

09:10, 05.05.2024 - Ciocnitul oualor se face dupa reguli care difera de la o zona la alta, dar intotdeauna regulile se respecta de Paști. Pe de alta parte, Iepurasul de Paste este un simbol pagan, emblema a fertilitatii, asociat de crestini cu aparitiile lui Iisus dupa Inviere. In comunitatile traditionale, ciocnitul oualor…

Tradiții de Paști: se ciocnesc oua roșii sau vine Iepurașul?

08:30, 05.05.2024 - Ciocnitul oualor se face dupa reguli care difera de la o zona la alta, dar intotdeauna regulile se respecta de Paști. Pe de alta parte, Iepurasul de Paste este un simbol pagan, emblema a fertilitatii, asociat de crestini cu aparitiile lui Iisus dupa Invie

Tradiții stravechi in Cluj: Camașile cusute in secret de Paști, simbol al creativitații și competiției

10:30, 01.05.2024 - Fetele din Maguri-Racatau, județul Cluj, pastreaza tradiția confecționarii camașilor noi pentru sarbatori, aducand o nota de competiție și creativitate in realizarea modelelor unice.

Ce inseamna, de fapt, Paștele pentru romani: Cat de mult s-a schimbat sarbatoarea in ultimii ani

06:20, 01.05.2024 - Aproape 80% dintre romani intenționeaza sa iși petreaca Sarbatorile Pascale acasa, in familie, iar 75% vor sa participe la slujba de Inviere din acest an. 44% dintre romani observa transformari in sarbatorirea Paștelui in ultimii ani.

Papa Francisc, mesaj despre speranța la slujba de Inviere de la Vatican. „Daca ii permitem lui Iisus sa ne ia de mana niciun esec nu ne va condamna la deznadejde”

08:30, 31.03.2024 - Suveranul Pontif a fost prezent sambata seara la slujba de Inviere de la Bazilica Sfantul Petru, la o zi dupa ce a renunțat sa participe la procesiunea din Vinerea Mare la Colosseumul din Roma, din motive de sanatate, relateaza News.ro.Deplasandu-se intr-un scaun cu rotile, Papa Francisc a aparut zambitor…


Ce parere ai despre aceasta stire?