Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Creierul uman s-a micșorat, dar nimeni un știe exact din ce cauză

Publicat:
Creierul uman s-a micșorat, dar nimeni un știe exact din ce cauză

Creierul oamenilor moderni este cu aproximativ 13% mai mic decat cel al lui Homo sapiens care a trait acum 100.000 de ani. Este din cauza schimbarii climatului sau a unora dintre abilitațile pe care le-am dobandit?, informeaza BBC.In mod tradițional, se crede ca „creierul nostru mare” este ceea ce deosebește specia noastra de alte animale. Capacitatea noastra de gandire și inovare ne-a permis sa cream prima arta, sa inventam roata și chiar sa ajungem pe Luna.Cu siguranța, in comparație cu alte animale de dimensiuni similare, creierul nostru este gigantic. Creierul uman a crescut aproape de patru…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol si foto: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

„Dorința de a invața nu se oprește”. Dorothy Tillman a intrat la liceu la 10 ani și și-a luat doctoratul la 17 ani, la Universitatea de Stat din Arizona

19:00, 16.05.2024 - Cand cei mai mulți tineri sunt incantați sa termine liceul și, eventual, se gandesc la facultate, Dorothy Tillman, o adolescenta din Bronzeville, Chicago, statul american Illinois, a primit titlul de doctor al Universitații de Stat din Arizona (ASU), relateaza ABC. Cercetarea ei s-a concentrat pe sanatatea…

Trageri de lupta și salturi cu parașuta: Peste 400 de militari moldoveni se vor antrena la exercițiul multinațional ,,Swift Response-2024”

15:51, 05.05.2024 - Armata Naționala va participa, in perioada 9-16 mai curent, la exercițiul ,,Swift Response-2024”, condus de Comandamentul Statelor Unite ale Americii in Europa și Africa care se va desfașura pe teritoriul Republicii Moldova.

Test IQ pentru genii. Cate diferențe exista intre cele doua pisici

14:25, 15.04.2024 - O provocare pentru cei inteligenți și atențiAcest test nu este doar un exercițiu de divertisment, ci și o metoda de a evalua rapiditatea cu care cineva poate procesa informația vizuala și de a determina nivelul de atenție la detalii. Persoanele care identifica rapid diferențele demonstreaza abilitați…

Medic, despre sanatatea orala in Romania

11:00, 11.04.2024 - Profesorul Mihai Juncar afirma ca, in ceea ce priveste sanatatea orala, Romania are de recuperat prin comparatie cu statele din vestul Europei. In schimb, prin comparatie cu alte zone, cum ar fi Africa sau unele parti ale Asiei, Romania se „poate lauda” din acest punct de vedere. „Daca ne comparam…

Cat polueaza un baton de ciocolata? Daca raportezi la o factura de intreținere, te iei cu mainile de cap

18:30, 02.04.2024 - Un studiu realiaat la Universitatea din Edinburgh in 2019 a estimat ca un baton de ciocolata cu lapte echivaleaza cu 200 de grame de dioxid de carbon, in timp ce  un baton de ciocolata neagra provoaca 300 de grame. Aceasta inseamna ca, in comparație cu o gustare mai sanatoasa, cum ar fi, de exemplu,…

Cat polueaza un baton de ciocolata? Daca raportezi la o factura de intreținere, te iei cu mainile de cap

15:21, 01.04.2024 - Un studiu realiaat la Universitatea din Edinburgh in 2019 a estimat ca un baton de ciocolata cu lapte echivaleaza cu 200 de grame de dioxid de carbon, in timp ce  un baton de ciocolata neagra provoaca 300 de grame. Aceasta inseamna ca, in comparație cu o gustare mai sanatoasa, cum ar fi, de exemplu,…

Romania a inaugurat unul dintre cele mai moderne centre de cercetare din Europa: cercetatorii studiaza terapii noi anti-cancer

12:20, 15.03.2024 - Un centru de cercetare in bio-economie sustenabila a fost inaugurat, vineri, de Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad, in localitatea Vladimirescu, in urma unui proiect de 7,5 milioane de euro, aici lucrand peste 30 de cercetatori, unii reveniti in tara dupa ce au lucrat in centre importante din Europa,…

Beneficiile uimitoare ale mararului: de la ameliorarea durerilor menstruale la scaderea colesterolului „rau”

18:30, 09.03.2024 - Originar din sud-vestul Asiei și din regiunea mediteraneana și cultivat pe scara larga in Asia, Africa, Europa și Statele Unite, mararul este cunoscut pentru gustul special pe care il da mancarii.


Ce parere ai despre aceasta stire?