Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

00:15, 14.03.2024

Musculiţele de fructe ar putea contribui la oprirea dezvoltării tumorilor cerebrale

Musculiţele de fructe ar putea contribui la oprirea dezvoltării tumorilor cerebrale

Oameni de ştiinţă consideră că musculiţele de fructe ar putea opri dezvoltarea tumorilor cerebrale, relatează dpa, preluată de Agerpres. Experţi de la Centrul de Excelenţă de Cercetare a Tumorilor Cerebrale de…




07:06, 13.03.2024

STUDIU Cum ar putea ajuta musculiţele de fructe la stoparea dezvoltării tumorilor cerebrale

STUDIU Cum ar putea ajuta musculiţele de fructe la stoparea dezvoltării tumorilor cerebrale

Oameni de ştiinţă consideră că musculiţele de fructe ar putea opri dezvoltarea tumorilor cerebrale, relatează dpa. Experţi de la Centrul de Excelenţă de Cercetare a Tumorilor Cerebrale de la Universitatea din Plymouth,…




21:31, 12.03.2024

Musculiţele de fructe ar putea contribui la oprirea dezvoltării tumorilor cerebrale

Umila musculiță de fructe ajută oamenii de știință să găsească un leac pentru tumorile cerebrale. Folosind ca model Drosophila, cercetătorii au reușit să identifice și să examineze celulele în stadiile inițiale…




21:00, 12.03.2024

Musculițele de fructe, folosite de cercetători la oprirea tumorilor cerebrale

Musculițele de fructe, folosite de cercetători la oprirea tumorilor cerebrale

Oameni de ştiinţă consideră că musculiţele de fructe ar putea opri dezvoltarea tumorilor cerebrale, relatează dpa. Experţi de la Centrul de Excelenţă de Cercetare a Tumorilor Cerebrale de la Universitatea din Plymouth,…




09:05, 13.01.2024

De ce restricția alimentară încetinește îmbătrânirea creierului și prelungește viața

Drosophila melanogaster Alimentația influențează toate procesele organismului, fiind unul dintre factorii esențiali, probabil cel mai important, în sănătatea organismului. Datele colectate de cercetători în ultimii…




08:20, 06.01.2023

Au fost identificate posibile mecanisme care ar putea încetini îmbătrânirea inimii și prelungi durata de viață

Boala cardiovasculara este principala cauza de deces la nivel mondial si este legata partial de disfunctiile cardiace legate de vârsta. O echipa de bioingineri de la universitatea California din San Diego a publicat…




00:16, 24.08.2021

GALERIE FOTO: Minifotbal, Cupa de Vară – Început de sezon primit bine de competitori!

Faza grupelor se va încheia vinerea viitoare            Baza sportivă de la Unirea – Odobești, cu excelentele sale condiții, a găzduit la finalul săptămânii trecute primele două etape ale Cupei de Vară la minifotbal,…




12:30, 22.06.2020

Prima secvențiere a genotipului unui organism eucariot pluricelular realizată integral în România

O echipă de specialiști și studenți ai Departamentului de Genetică al Facultății de Biologie din cadrul Universității din București a realizat prima secvențiere a genotipului unui organism eucariot pluricelular…




13:02, 19.04.2020

Scrisoarea emoționantă a unui medic de gardă la bolnavii COVID în noaptea de Înviere: „Dacă cineva se îndoia pâna acum de existența lui Dumnezeu…”

„Noaptea târziu, în gardă. 19 aprilie 2020. Particula lui Dumnezeu sau lecția pe care Covid 19 i-o oferă omului și omenirii”, așa începe scrisoarea pe care un medic cu experiență de câteva decenii a trimis-o către…




13:36, 23.01.2020

Google a publicat cea mai detaliată hartă 3D a creierului

Cea mai detaliată hartă 3D, de înaltă rezoluție, a creierului a fost publicată de cercetătorii de la Google și Janelia Reearch Campus din Virginia, SUA, și, deși nu răspunde unor întrebări științifice urgente,…




16:35, 01.04.2019

S-a descoperit adevăratul motiv pentru care apare autismul! Ce îl provoacă

sO echipă de oameni de ştiinţă din China a descoperit că absenţa unei proteine specifice din organismul insectei Drosophila melanogaster, numită şi musculiţa de oţet, provoacă un dezechilibru la nivelul florei…




15:56, 01.04.2019

Oamenii de ştiinţă chinezi au identificat o nouă metodă de tratare a autismului

O echipă de oameni de ştiinţă din China a descoperit că absenţa unei proteine specifice din organismul insectei Drosophila melanogaster, numită şi musculiţa de oţet, provoacă un dezechilibru la nivelul florei intestinale…




15:21, 01.04.2019

Oamenii de ştiinţă chinezi au identificat o nouă cale de tratare a autismului

O echipă de oameni de ştiinţă din China a descoperit că absenţa unei proteine specifice din organismul insectei Drosophila melanogaster, numită şi musculiţa de oţet, provoacă un dezechilibru la nivelul florei intestinale…




00:04, 17.02.2017

Un nou tip de regim, ce mimează postul, ajută la slăbit

O dietă temporară, care reproduce efectele benefice ale postului, determină modificări celulare favorabile sănătății și încetinește procesul de îmbătrânire, așa cum se observă în mod normal după câteva zile de…




11:03, 16.02.2017

Regimul care te ajută la slăbeşti şi să previi bolile asociate procesului de îmbătrânire

Înainte de a fi evaluat pe o sută de participanți, regimul intitulat "ProLon", dezvoltat de oamenii de știință de la Institutul pentru Longevitate din cadrul Universității California de Sud (USC), a fost testat…




15:07, 09.06.2016

Vârtejurile de păr. Ce înseamnă dacă ai așa ceva pe cap?

Începem să observăm vârtejurile de păr încă din copilărie. Acestea ne împiedică să ne aranjăm părul și atrag atenția celor superstițioși. Un vârtej în frunte este semn că vei supraviețui soțului tău, iar bebelușii…




14:29, 13.03.2016

Revelație în laboratoarele cercetătorilor! Vor să descopere elixirul tinereții cu ajutorul musculițelor de oțet

Cercetătorii americani au ambiţii mari și și-au propus să găsească leacul tinereţii fără bătrâneţe şi fără boli, experimentând pe un cobai de mărimi reduse, cum este musculiţa de oţet, scrie The Wall Street Journal,…




08:00, 13.07.2015

Musculiţa de oţet îşi poate aminti conţinutul caloric al alimentelor consumate

O mică insectă, musculiţa de oţet, îşi poate aminti conţinutul caloric al unui aliment consumat, alegându-şi meniul în funcţie de acest aspect, susţine un studiu publicat de revista britanică „Nature” şi citat…




18:30, 13.05.2015

Războiul brașovenilor cu musculițele de oțet

Brașovenii duc o bătălie greu de câştigat cu musculiţele de oțet. Insectele dau de furcă locuitorilor care nu au plase de protecţie, dar şi proprietarilor de magazine alimentare. Ploile care au alternat cu temperaturi…




13:03, 28.02.2014

Efectul SURPRINZĂTOR al monogamiei asupra INTELIGENŢEI

Descoperirea publicată miercuri nu este o scuză pentru bărbaţii care s-au îndepărtat de partenerele lor, ci, mai degrabă un indiciu despre evoluţia inteligenţei, relatează The New York Times. Studiul a fost realizat…




11:12, 28.02.2014

CERCETARI - Are monogamia efecte negative?

Cercetatorii de la Universitatea din Lausanne au ajuns la concluzia ca, dupa cateva generatii de monogamie fortata, capacitatea de invatare ar putea sa aiba de suferit. Descoperirea publicata miercuri nu este o…




15:12, 03.09.2013

Alimentele care ne mentin mintea limpede si previn pierderea memoriei, cea mai noua descoperire a cercetatorilor

La fel ca oamenii, mustele de otet Drosophila devin mai uituce pe masura ce inainteaza in varsta. Un nou studiu publicat in jurnalul Nature Neuroscience arata ca, in cazul mustelor cel putin, pierderile de memorie…




16:45, 14.08.2013

Primii ochi artificiali, creati in laborator. Comisia Europeana a finantat cu 2 mil. euro cercetarea

Cercetatori elvetieni, francezi si germani au realizat primii ochi de insecta artificiali in miniatura, care ar putea contribui la prevenirea accidentelor, proiectul deminit "Curvace" primind doua milioane…




15:33, 14.08.2013

Ochiul de insectă artificial, proiectul european care poate elimina accidentele auto definitiv

În viitor, ochiul compus artificial ar putea fi utilizat în domenii în care detectarea panoramică a mişcării este primordială. De exemplu, un ochi compus artificial flexibil ar putea fi fixat pe autovehicule pentru…




04:30, 23.02.2012

Mustele de otet consuma alcool ca sa supravietuiasca

Larvele mustei de otet consuma alcool ca sa se protejeze impotriva parazitilor mortali. Se credea ca Drosophila melanogaster, cunoscuta ca musca de otet, este cam "alcoolica". De fapt, ea practica automedicatia…




17:08, 22.02.2012

De ce beau muştele de oţet? Ca să rămână în viaţă

Potrivit rezultatelor studiului lor, publicate în revista ştiinţifică Current Biology, această muscă, sau mai bine zis, larvele ei, consumă lucruri foarte alcoolizate - fructe în putrefacţie, struguri fermentaţi…




15:28, 22.02.2012

Muştele de oţet se îmbată ca să supravieţuiască

Larvele muştei de oţet consumă alcool ca să se protejeze împotriva paraziţilor mortali. Se credea că Drosophila melanogaster, cunoscută ca musca de oţet, este cam 'alcoolică'. De fapt ea practică automedicaţia…