Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Au fost identificate posibile mecanisme care ar putea încetini îmbătrânirea inimii și prelungi durata de viață

Publicat:

Boala cardiovasculara este principala cauza de deces la nivel mondial si este legata partial de disfunctiile cardiace legate de varsta. O echipa de bioingineri de la universitatea California din a publicat o lucrare in , pe 22 decembrie, care explica cum imbatraneste inima si indica posibile cai de incetinire a imbatranirii cardiace. Cercetatorii au folosit mustele de fructe pentru a arata ca Lamina C, o proteina responsabila pentru mentinerea integritatii structurale a nucleilor celulelor inimii, scade pe masura ce mustele imbatranesc.   Recentul studiu a descoperit ca scaderea…

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Dimensiunea creierului uman a crescut cu aproape 7% in 40 de ani

00:20, 16.04.2024 - Studii recente au scos la iveala ca dimensiunea creierului uman a crescut semnificativ de-a lungul evoluției. Cercetatorii au descoperit, de asemenea, ca marirea creierului poate fi asociata cu o rezerva cerebrala crescuta, care ar putea reduce riscul de demența, potrivit Agerpres. Conform unei noi…

Cum ar putea fi inversata imbatranirea. Concluziile controversate ale unui studiu recent

18:05, 14.04.2024 -  Pentru a ajunge la aceste concluzii, cercetatorii de la Centrul medical al universitatii din Amsterdam (Amsterdam UMC), impreuna cu colegii lor de la Maastricht UMC, au analizat tesuturi de soareci si umane, inainte si dupa exercitii fizice.Rezultatele au fost publicate vineri, in revista Nature Aging.„Ideea…

Medicul Cirstoiu explica cum a aflat ca este bolnav de cancer: Am avut profunde insatisfacții

12:35, 30.03.2024 - Medicul Catalin Cirstoiu a vorbit, sambata, la Prima Tv, despre cancer, boala cu care a fost diagnosticat la o varsta tanara. „Aveam 33 de ani, la varsta aia oamenii au alte ganduri”, a povestit medicul, sustinand ca, desi acea perioada a fost pentru el una de „profunde insatisfactii”, a incercat sa…

oamenii de știința dezvaluie ca sursele a zeci de substanțe chimice nu pot fi identificate

10:55, 16.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au elaborat o metoda inovatoare de screening pentru detectarea mai precisa a substanțelor chimice din organismul uman. Intr-un studiu recent, aceasta tehnica a identificat peste 100 de substanțe chimice, inclusiv 50 care nu fusesera niciodata…

Corpul uman ramane un mare mister: oamenii de știința dezvaluie ca sursele a zeci de substanțe chimice nu pot fi identificate

05:30, 16.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au elaborat o metoda inovatoare de screening pentru detectarea mai precisa a substanțelor chimice din organismul uman. Intr-un studiu recent, aceasta tehnica a identificat peste 100 de substanțe chimice, inclusiv 50 care nu fusesera niciodata…

Semnal de alarma: un fenomen global crește incidența sinuciderilor. Femeile in varsta sunt cele mai expuse riscului

06:06, 04.03.2024 - O descoperire recenta evidențiaza o conexiune alarmanta intre poluarea atmosferica și creșterea numarului de sinucideri. Studiul arata ca, odata cu intensificarea poluarii, crește și incidența sinuciderilor, aceasta tendința fiind mai accentuata printre femeile mai in varsta decat se anticipase. Deși…

IN SFARSIT…Cercetatorii au gasit celula care iși amintește alergiile

11:00, 15.02.2024 - Oamenii de știința de la Universitatea McMaster din Canada și de la ALK-Abello A/S din Danemarca au facut o descoperire revoluționara in domeniul alergiilor. Aceștia au identificat un tip specific de celula imunitara numita „celula B de tip 2 de memorie” (MBC2), care joaca un rol cheie in memoria alergiilor.…

Oamenii de știința au identificat o noua mutație care declanșeaza o boala nemiloasa

04:05, 08.02.2024 - Sistemul imunitar uman este un mecanism de aparare incredibil, dar uneori se poate intoarce impotriva noastra. In cazul afecțiunilor autoimune, cum ar fi lupusul, sistemul imunitar ataca propriile celule ale organismului.Cercetatorii au lucrat pentru a ințelege de ce se intampla acest lucru, iar…


Ce parere ai despre aceasta stire?