Culinarte - Stiri si informatii despre Culinarte | prima pagina Ultima actualizare: 05:26:18, 01.06.2024
19:31, 30.05.2024
FOTO | Elevii Colegiului Economic din Alba Iulia, locul I la concursul culinar ”Rețele Bunicii”, de la Cluj-Napoca. Au fost pregătiți de Chef Toma, bucătarul…
FOTO | Elevii Colegiului Economic din Alba Iulia, locul I la concursul culinar ”Rețele Bunicii”, de la Cluj-Napoca. Au fost pregătiți de Chef Toma, bucătarul Cetății Alba Carolina Elevii Colegiului Economic din…
Preparatele culinare românești care au făcut înconjurul lumii. Au ajuns în cea mai importantă enciclopedie gastronomică!
Fără dar sau poate, preparatele culinare românești sunt unele dintre cele mai gustoase mâncăruri din lume și nu o spunem doar noi, ci și străinii care ne vizitează an de an. Faptul că străinii ne complimentează…
Sorin Bontea a dezvăluit secretul! De ce sunt atât de speciale sarmalele bucătarului: ingredientul care le dă savoare
Pentru a obține cele mai aromate și gustoase sarmale, Chef Sorin Bontea recomandă un truc simplu dar eficient: adăugarea unui strat de costiță afumată între straturile de sarmale din oala de gătit. Acest ingredient…
Povești de succes din comunitatea care pune Buzăul pe harta culinară a României
O comunitate de antreprenori pune Buzăul pe harta culinară a României. Este vorba despre Slow Food Community Buzău, care îl are ca fondator pe Thorsten Kirschner, și care reunește fermieri, producători de alimente,…
Obiceiul culinar care te ucide încet și sigur. Foarte mulți români fac această greșeală
Românii adoră ca în lunile călduroase ale anului să petreacă timp la iarbă verde și să se bucure de un grătar pe cinste. Medicii trag un semnal de alarmă! Acest obicei pe care românii îl adoră poate duce la apariția…
Cum să faci cel mai bun hamburger: Ghidul perfect pentru un deliciu culinar
Hamburgerul este un simbol al confortului culinar și al plăcerii simple de a savura o masă delicioasă. Pentru a crea cel mai bun hamburger, este esențial să te concentrezi pe calitatea ingredientelor și pe tehnica…
11:15, 27.05.2024
Mâncarea sănătoasă, gătită lent și din ingrediente locale, vedeta unui târg culinar de pe drumul Vulcanilor Noroioși VIDEO
Mai mulți proprietari de pensiuni și restaurante din Buzău declară război mâncărurilor tip fast-food. Arma lor secretă este un târg culinar de produse artizanale, plasat de organizatori în calea turiștilor care…
19:00, 25.05.2024
INTERVIU Cosmin Dragomir, jurnalist culinar: „În timpul ciumei lui Caragea apare primul take away din România“ FOTO
„Weekend Adevărul“ a discutat cu Cosmin Dragomir, jurnalist culinar și fondatorul gastroart.ro – prima revistă specializată în cercetarea istoriei gastronomiei și ospitalității românești –, și a editurii cu același…
Va fi înființat Ecomuzeul Țării Moților. Program cultural si culinar specific județelor Alba, Bihor și Cluj
Va fi înființat Ecomuzeul Țării Moților. Program cultural si culinar specific județelor Alba, Bihor și Cluj Va fi înființat Ecomuzeul Țării Moților. Evenimentul are loc vineri, 24 mai, de Ziua Europeană a Parcurilor.…
DA PINO: CULINĂRIA DE PRIMĂVARĂ, 25 MAI 2024. Un omagiu adus de Da Pino tradițiilor gastronomice și muzicale românești
Culinăria promovează valorile și cultura gastronomică autohtone și se desfășoară în fiecare an, primăvara și iarna. De-a lungul anilor, Da Pino a invitat bucătari renumiți și artizani precum: Mircea Groza, Ioan…
Salatele românești, într-un top mondial publicat de Taste Atlas. Cu ce preparate simple uimește România
Articolul Salatele românești, într-un top mondial publicat de Taste Atlas. Cu ce preparate simple uimește România se poate citi integral pe Stiri de Buzau . Șase rețete românești apar printre cele mai apreciate…
24 mai 2024 | Ecomuzeul Țării Moților, înființat de Ziua Europeană a Parcurilor: Dezvelire monument la limita dintre Alba, Bihor și Cluj și program cultural…
24 mai 2024 | Ecomuzeul Țării Moților, înființat de Ziua Europeană a Parcurilor: Dezvelire monument la limita dintre Alba, Bihor și Cluj și program cultural si culinar specific fiecărui județ 24 mai 2024 | Ecomuzeul…
Delicatese (nu doar culinare) (52). Delicii... rusești
Extravaganță. "Supa Rahmanov": această ciorbă de varză, preparată cu măcriș, spanac și soiuri scumpe de pește, a fost numită în onoarea unui mare moșier din Tambov (Rusia țaristă), Mihail Rahmanov. În anii 1850,…
Aici găsești unt bio, bunătăți fără gluten, dar și alte răsfățuri culinare la biocorner.ro
Deși majoritatea dintre noi poate să se răsfețe cu orice fel de mâncăruri sunt și persoane care țin diverse regimuri și consumă alimente fără gluten. Mai este, desigur, și perioada posturilor de peste an, când…
13:40, 18.05.2024
Zilele Constanței. Orașul petrece în stil mare: concerte, expoziții, spectacole și festival culinar VIDEO
Sunt nopți și zile de petrecere în Constanța, cu ocazia Zilelor Orașului (17-21 mai 2024). Zona centrală a fost transformată într-o uriașă strada pietonală, iar organizatorii au pregătit evenimente diverse: de…
DILEME – Aura CIOBOTARU – Ce nu poate trece dincolo de noi?
Un capitol din istoria culinară românească Doamnelor şi domnilor ne este dat să parcurgem împreună un capitol din istoria culinară românească şi în acest sens am ales un fragment din romanul neterminat al lui…
13:25, 16.05.2024
Finala Chefi la cuțite, lider de audiență. Mihai Dragomir a câștigat sezonul 13 al show-ului culinar
Marea Finală Chefi la cuțite sezonul 13 și-a desemnat ieri câștigătorul: Mihai Dragomir, concurentul lui Chef Alexandru Sautner, a obținut marele trofeu și premiul de 30.000 de euro după un maraton de gătit care…
Roşiile cu brânză, o alăturare culinară greşită? Mihaela Bilic spulberă mitul: „N-ai să greşeşti”
Uneori, combinațiile alimentare pot duce la o digestie proastă, spun specialiștii în nutriție. Iar în cazul de față, în care vorbim de roşiile cu brânză, celebrul nutriționist Mihaela Bilic spulberă mitul referitor…
Battle-ul decisiv la Chefi la cuțite: diseară se stabilesc semifinaliștii sezonului 13 al show-ului culinar
A început săptămâna finală a sezonului 13 Chefi la cuțite - urmează trei zile pline de emoții și tensiune. În seara aceasta, se desfășoară battle-ul decisiv: ultimul din sezonul 13 al show-ului culinar.
12:11, 13.05.2024
Battle-ul decisiv la Chefi la cuțite: diseară, de la 20:30, se stabilesc semifinaliștii sezonului 13 al show-ului culinar
A început săptămâna finală a sezonului 13 Chefi la cuțite - urmează trei zile pline de emoții și tensiune. În seara aceasta, se desfășoară battle-ul decisiv: ultimul din sezonul 13 al show-ului culinar. Este ediția…
17:36, 11.05.2024
Ce poți face cu ouăle de Paște care ți-au rămas în frigider. Deliciile culinare în care le poți transforma VIDEO
Dacă ai rămas cu o mulțime de ouă roșii de Paște după sărbători, nu le arunca. Le poți transforma cu ușurință într-o gustare delicioasă și rapidă, perfectă pentru a te bucura de arome fresh și a combate risipa…
16:00, 09.05.2024
Inspirație culinară din oferta săptămânală Penny: paste făinoase și sosuri delicioase
Când vine vorba de a pregăti o masă rapidă și delicioasă, paste făinoase și sosurile potrivite sunt adesea la îndemână. În acestă ofertă săptămânală de la Penny găsim o selecție atractivă de paste și sosuri care…
13:55, 09.05.2024
Chef Richard Abou Zaki și tunicile roz au câștigat battle-ul de ieri la Chefi la cuțite. Doi concurenți au părăsit show-ul culinar
Cel de-al nouălea battle din sezonul 13 Chefi la cuțite le-a adus o provocare plină de emoții celor trei jurați în ediția de ieri a show-ului culinar: echipele lor au avut de gătit cel mai atrăgător meniu pentru…
Banatul, regiune gastronomică europeană. Un antropolog culinar va întocmi dosarul
În 2028, Banatul ar putea deține titlul de regiune gastronomic europeană. Consiliul Județean Timiș și-a asumat rolul de lider de proiect, iar, joi, a anunțat începerea elaborării dosarului de candidatură.
17:25, 04.05.2024
Preparatul culinar de pe masa de Paște care te face să ieși pozitiv la drugtest. La ce trebuie să fie atenți șoferii
Există un deliciu pe masa de Paște care se poate transforma într-un adevărat coșmar pentru conducătorii auto. Iată la ce preparat trebuie să ai grijă dacă nu vrei ca drugtestul să iasă pozitiv!
Delicii și Tradiții: Ce mănâncă un preot în Postul Paștelui
În ajunul celei mai așteptate sărbători din creștinism, Paștele, pregătirile cuprind nu doar aspecte spirituale, ci și tradiții culinare îmbietoare. Pentru mulți credincioși, postul înseamnă mai mult decât abstinență…
Noua fiță culinară de 1 Mai la București: Supa cremă de mici
Într-o lume a bucătăriei internaționale, Bucureștiul se remarcă din nou cu o inovație culinară surprinzătoare: supa cremă de mici. Această rețetă inedită, creată din trei ingrediente simple – mici pasați, cartofi…
Vacanța de 1 Mai 2024. Care este vedeta culinară a sărbătorii muncitorești? Se vând anual zeci de mii de tone
în magazine şi măcelării rafturile sunt pline de grăsuni gata pregătiţi să ajungă pe grătar. Potrivit Asociației Române a Cărnii, românii consumă anual 200-250 de milioane de mici, iar anul acesta procesatorii…
De ce crapă cozonacul. Greşeala pe care multe gospodine o fac, nu mai iese arătos ca în revistele culinare
Cine nu își dorește să poată pună pe masă, pentru familie și musafiri, preparate nu doar gustoase, dar și arătoase, precum cele din blogurile sau paginile revistelor culinare? Poți face asta cu un celebrul desert…
19:35, 28.04.2024
O teorie controversată: croissantele nu sunt franțuzești, iar sosul de pizza nu este italian. „Bucătăria italiană nu există”, afirmă un istoric culinar
Un istoric culinar a stârnit controverse după ce a afirmat că bucătăria italiană nu există, declanșând astfel o dezbatere cu privire la originea și proprietatea alimentelor şi atrăgându-şi dezaprobarea conaţionalilor…