Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

16:20, 12.12.2020

VIDEO: De ce ciocănitorile bat darabana? Masculul poate fi auzit mai des

Ciocanitorile bat darabana destul de des. Aceasta este o metoda de comunicare si de marcare a teritoriului. Masculul procedeaza mai frecvent asa. Ciocanitorile îsi aleg câte o bucata de arbore de obicei uscat si…




03:30, 11.09.2020

Oamenii de știință au descris luptele ciocănitorilor de ghindă

Cercetătorii de la Muzeul Național de Istorie Naturală din Washington urmăresc ciocănitorile de ghindă din 1974. Însă abia recent, ei au descoperit că masculii acestei specii organizează lupte de mai multe zile…




12:33, 04.02.2018

STUDIU / Creierul ciocănitorilor ar suferi afecțiuni de la lovirea repetată în trunchiurile copacilor

În cazul unei persoane, izbirea capului de un trunchi de copac ar putea fi de ajuns pentru pierderea cunoştinţei, însă ciocănitorile fac acest lucru de mii şi mii de ori în timpul vieţii lor şi…




11:12, 04.02.2018

Creierul ciocănitorilor ar fi afectat de lovirea repetată cu ciocul în trunchiul copacilor (studiu)

În cazul unei persoane, izbirea capului de un trunchi de copac ar putea fi de ajuns pentru pierderea cunoştinţei, însă ciocănitorile fac acest lucru de mii şi mii de ori în timpul vieţii lor şi există pe Pământ…




20:42, 04.01.2017

Noutăţi filatelice: Ciocănitori, Timbrele românești îți prezintă „doctorii pădurii”

„Bocăneşte în tulpină De răsună codrul, zarea. S-a îmbolnăvit stejarul. Medic e ciocănitoarea.” (Ciocănitoarea, de Emilia Plugaru) Ciocănitorile sau „doctorii pădurii” sunt printre primele păsări sălbatice cu care…




17:30, 27.10.2011

Motivele pentru care ciocănitorile nu se rănesc la cap, descoperite de cercetători.

Cercetatorii au aflat motivele pentru care ciocanitorile nu se ranesc la cap in timp ce lovesc scoarta copacilor in cautarea hranei, descoperirea putand fi utila pentru conceperea unor echipamente de protectie…