Cercetare Legumicola Buzau - Stiri si informatii despre Cercetare Legumicola Buzau | prima pagina Ultima actualizare: 17:31:10, 30.04.2024
12:25, 18.09.2023
Castravetele cu gust de Kiwi a ajuns în România. Ce spun specialiștii despre fructul legumă?
O legumă originară din Africa este acum la vânzare la Stațiunea de Cercetare Legumicolă Buzău. Este vorba despre Kiwano sau, cum mai este cunoscut, castravetele țepos sau castravetele cu coarne. Leguma este inedită,…
07:55, 07.08.2023
Roșia gigant de la Buzău care cântărește un kilogram. Când va ajunge pe piață
În câțiva ani, românii ar putea să se bucure de un soi de tomate gigant sau cel puțin așa susțin cercetătorii de la Stațiunea de Cercetare Legumicolă Buzău. Aceștia au cultivat, în premieră, anul acesta, o roșie…
16:55, 06.08.2023
Mare atenție la roşiile încolțite. Sunt toxice și nu trebuie consumate!
Specialiştii avertizează că tomatele cu seminţe încolţite sunt toxice deoarece încep să acumuleze solanină, o substanţă toxică existentă în plantele din familia Solanaceae.Specialiştii în horticultură spun că legumele…
00:15, 10.07.2023
Proiecte de aproape jumătate de milion euro pentru Stațiunea de Cercetare Legumicolă
Stațiunea de Cercetare Legumicolă Buzău a câștigat 2,4 milioane lei la o competiție de proiecte de cercetare. Banii sunt alocaţi de Ministerul Agriculturii în cadrul Planului Sectorial 2023-2026, iar proiectele…
10:00, 19.03.2023
O legumă foarte rară, dar cu multe beneficii a fost scoasă la vânzare la Buzău!
Se prepară ca un cartof obișnuit, dar are cu totul alt gust. Nici forma nu este asemănătoare, dar crește tot în pământ. Are foarte multe proprietăți benefice și totuși este foarte puțin cunoscută. Este un soi de…
23:31, 18.03.2023
Leguma dezvoltată de stațiunea de cercetare de la Buzău care face senzație în curele de slăbire
Fermierii pot înființa culturi de topinambur, o legumă pe cât de gustoasă, pe atât de benefică sănătății, recomandată și în curele de slăbire. Tuberculii de „nap porcesc” sunt comercializați de Stațiunea de Cercetare…
23:26, 17.03.2023
Leguma care face senzație în curele de slăbire, vândută de Stațiunea de Cercetare din Buzău
Fermierii pot înființa culturi de topinambur, o legumă benefică, recomandată inclusiv în curele de slăbire. Tuberculii de „nap porcesc” sunt comercializați de Stațiunea de Cercetare Legumicolă Buzău.
16:36, 14.05.2022
Răsaduri de la Staţiunea de Cercetare Buzău, unde se produc cele mai gustoase legume, livrate prin curierat
Cei care vor să aibă în grădină legume bune le pot comanda online direct din serele Staţiunii de Cercetare Legumicolă Buzău, unde se produc răsaduri pentru zeci de soiuri de legume şi verdeţuri, din specii vechi…
09:30, 31.03.2022
21 de soiuri de roșii românești, omologate la Stațiunea de Cercetare Legumicolă Buzău
Autoritățile vor să aducă pe piața din România roșiile românești cu gustul de altădată, motiv pentru care, începând de anul viitor, fermierii ar trebui să folosească numai semințe românești, obținute la stațiunile…
19:31, 18.02.2022
Primii bureți vegetali, scoși la vânzare de Stațiunea de Cercetare Legumicolă Buzău
Articolul Primii bureți vegetali, scoși la vânzare de Stațiunea de Cercetare Legumicolă Buzău se poate citi integral pe Stiri de Buzau . Buretele vegetal produs în laboratoarele Stațiunii de Cercetare Legumicolă…
00:11, 20.10.2021
Buretele vegetal, o posibilă soluție pentru măștile de protecție anti-Covid
Cercetătorul buzoian Costel Vînătoru a prezentat, în cadrul unui simpozion internațional organizat recent la Cluj-Napoca, câteva dintre cele mai recente realizări ale sale și ale echipei cu care lucrează la Stațiunea…
19:00, 10.10.2021
Cum arată ”Coroana episcopului”, ardeiul extrem de iute care seamănă cu o floare. Nici nu poate fi gustat
Articolul Cum arată ”Coroana episcopului”, ardeiul extrem de iute care seamănă cu o floare. Nici nu poate fi gustat se poate citi integral pe Stiri de Buzau . Stațiunea de Cercetare Legumicolă Buzău a aclimatizat…
21:15, 12.05.2021
Usturoiul ”Benone”, cel mai gustos și iute, a fost creat de Stațiunea de Cercetare Legumicolă pentru un legumicultor buzoian
Un fermier buzoian a dat lovitura cu usturoiul românesc: cultivă un soi nou, botezat Benone, după numele celebrului interpret de muzică populară, Benone Sinulescu. E mai dulceag, mai aromat și mai iute decât cel…
09:25, 12.05.2021
Cercetătorii buzoieni au creat usturoiul Benone, cu gust dulce, acrişor şi iute. Legumicultorul care l-a comandat este fan Benone Sinulescu, rapsodul…
Un fermier buzoian a dat lovitura cu usturoiul românesc: cultivă un soi nou, botezat Benone, după numele celebrului interpret de muzică populară Benone Sinulescu. E mai dulceag, mai aromat şi mai iute decât cel…
14:20, 18.04.2021
Grădinari din toată regiunea stau la coadă pentru a lua răsaduri sănătoase de la Stațiunea de Cercetare Legumicolă Buzău
Este forfotă mare, în această perioadă, la Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Legumicolă din Buzău. Zeci de fermieri stau la rând pentru a cumpăra răsaduri sănătoase, cele mai căutate fiind soiurile de tomate,…
06:05, 06.12.2020
Plantă exotică în aclimatizare la Staţiunea de Cercetare Buzău. Ce proprietăţi medicinale uluitoare are
Are aspect de tufă şi aromă de lămâie, poate fi plantă decorativă, aromatică sau un bun medicament. Lemon Grass este una dintre speciile exotice de plante aflate în curs de aclimatizare la Staţiunea de Cercetare…
14:20, 08.11.2020
Ce este Yam, cartoful exotic aclimatizat în serele Stațiunii de Cercetare Legumicolă Buzău
Tuberculii de yam sunt lungi, cresc la adâncimi de peste 80 de centimetri și se apropie la gust de cartoful dulce. Cercetătorii buzoieni au înființat o plantație de yam pentru ameliorare și aclimatizare. Au aflat…
14:01, 08.11.2020
Cum arată Yam, cartoful chinezesc aclimatizat în serele Staţiunii de Cercetare Legumicolă Buzău
Tuberculii de yam sunt lungi, cresc la adâncimi de peste 80 de centimetri şi se apropie la gust de cartoful dulce. Cercetătorii români au înfiinţat o plantaţie de yam pentru ameliorare şi aclimatizare. Au aflat…
13:15, 08.11.2020
Cum arată Yam, cartoful chinezesc aclimatizat în laboratoarele Staţiunii de Cercetare Legumicolă Buzău
Tuberculii de yam sunt lungi, cresc la adâncimi de peste 80 de centimetri şi se apropie la gust de cartoful dulce. Cercetătorii români au înfiinţat o plantaţie de yam pentru ameliorare şi aclimatizare. Au aflat…
00:03, 23.06.2020
Cum a trecut Stațiunea de Cercetare Legumicolă Buzău prin pandemie
Zilele acestea, aprozarul din strada Frăsinet al Stațiunii Legumicole, care comercializează legume bio, a fost din ce în ce mai căutat de buzoieni. Secretul este, dacă se poate spune așa, faptul că aici legumele…
21:18, 13.12.2019
Directorul Băncii Naționale de Gene, cercetătorul Costel Vânătoru, a fost demis. În locul lui a fost numit un jurist
Directorul Băncii de Resurse Genetice Vegetale pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice și Medicinale Buzău, cercetătorul Costel Vânătoru, căruia îi aparține proiectul, a fost demis prin ordin al ministrului…
20:06, 18.09.2019
Petre Daea la Buzău: România are trei mari resurse: solul, apa şi fondul genetic
Declarație după semnarea ordinului privind structura organizatorică a Băncii Naţionale de Gene Aflat în vizită de lucru la Buzău, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a semnat, miercuri, ordinul privind structura…
19:25, 18.09.2019
Petre Daea: România are trei mari resurse: solul, apa şi fondul genetic. E foarte important să dăm dimensiunea viitorului
"Aici s-a născut prin hotărârea aprobată de Guvern Banca de gene din legumicultură. O împlinire a unei perioade de analiză foarte atentă şi cu foarte multă stăruinţă. A fost nevoie să analizăm bine locaţia pentru…
05:40, 26.07.2019
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, vine la Buzău
Cea de-a doua ediția a Festivalului Internațional al Tomatelor și Biodiversității va avea loc sâmbătă, în zona Vilei Albatros din parcul Marghiloman. La eveniment sunt așteptați producători locali dar și din străinătate…
09:40, 20.11.2018
Cel mai versatil fruct: la început seamănă cu un castravete, devine dovleac iar la maturitate se transformă în pepeni
Specialiștii Stațiunii de Cercetare Legumicolă Buzău au reușit să aclimatizeze, în premieră pentru România, o varietate de curcubitacee care întrunește calitățile a trei legume și fructe. Sunt gustoase, dulci şi…
04:26, 20.11.2018
VIDEO Cum creşte cel mai versatil fruct aclimatizat în România: la început arată ca un castravete, ulterior devine dovleac, iar la maturitate se transformă…
Specialiştii Staţiunii de Cercetare Legumicolă Buzău au reuşit să aclimatizeze, în premieră pentru România, o varietate de curcubitacee care întruneşte calităţile a trei legume şi fructe. Sunt gustoase, dulci şi…
21:34, 05.09.2018
FOTO Vinetele Camelia, soi botezat după numele cercetătoarei care l-a creat
În curând vor apărea în pieţele din toată ţara vinetele Camelia, albe, mai gustoase şi mai cremoase decât cele tradiţionale. Sunt încă în faza de omologare la Staţiunea de Cercetare Legumicolă Buzău. Noul soi a…
00:13, 03.09.2018
Primarul din Movila Banului: „Avem fermieri care şi-au scos de cinci ori culturile pentru a scăpa de Tuta absolută”
În acest an, legumicultorii au parte de un inamic relativ nou în ţara noastră Tuta absolută, dăunatorul care în trei zile îţi poate distruge cultura de legume. Acest fapt a fost confirmat recent de către unii…
06:26, 17.08.2018
Crizantemele pot fi nu doar admirate, ci si consumate, graţie cercetătorilor buzoieni
Frumoasele crizanteme pot fi folosite, mai nou, la salate sau în multe alte mâncăruri, nu numai pentru înfrumuseţarea grădinilor sau a pervazurilor din casă. O varietate de crizantemă comestibilă, asemănătoare…
04:22, 25.07.2018
Secretele spanacului-liană, explicate de specialiştii de la Staţiunea de cercetare Buzău. Avantaje faţă de spanacul tradiţional
O nouă cultură legumicolă este gata să ajungă în serele şi grădinile din România. Este vorba despre spanacul urcător, Basella Rubra, cultivat de un deceniu, pentru experimente, la Staţiunea de Cercetare Legumicolă…