Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Usturoiul ”Benone”, cel mai gustos și iute, a fost creat de Stațiunea de Cercetare Legumicolă pentru un legumicultor buzoian

Publicat:

Un fermier buzoian a dat lovitura cu usturoiul romanesc: cultiva un soi nou, botezat Benone, dupa numele celebrului interpret de muzica populara, . E mai dulceag, mai aromat și mai iute decat cel din import, spun creatorii acestui usturoi, adica specialiștii Stațiunii de . Hotarat sa relanseze tradiția cultivarii usturoiului in apropiere de , a apelat in urma cu cinci ani la Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare in Legumiculura din Buzau pentru a-i dezvolta un sortiment rezistent și gustos. Cercetatorii de aici au reușit sa preia…

Citeste articolul mai departe pe stiridebuzau.ro…  

Sursa articol: stiridebuzau.ro


Stiri pe aceeasi tema

Studenții de la Universitatea ”Vasile Alecsandri” exploreaza secretele legumiculturii moderne la Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultura

15:46, 12.04.2024 - Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultura Bacau a primit in mijlocul sau studenții din anul 3 de la specializarea Inginerie și Management in Alimentația Publica și Agroturism, Facultatea de Inginerie, Universitatea ”Vasile Alecsandri” din Bacau. Aceasta intalnire a fost marcata de explorarea…

Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie Constanta a inchiriat un spatiu de depozitare. Cine il pune la dispozitie (DOCUMENT)

16:11, 09.04.2024 - Astazi, pe 9 aprilie 2024, a fost publicat in SEAP contractul atribuit prin cumparare directa de Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie Constanta catre Statiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Murfatlar. Obiectul contractului este inchirierea unui spatiu de depozitare.…

Tomata-banana face furori. Ce performanțe are acest soi neobișnuit de roșii, explica cercetatorii de la Stațiunea din Buzau

12:30, 03.04.2024 - Un soi de tomate omologat la Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare pentru Legumicultura Buzau a devenit foarte apreciat in ultimii ani. Cererile pentru rasaduri au depașit cu mult așteptarile, iar unitatea va dubla producția pentru a face fața solicitarilor.

„Experimentala“, 67 de ani de la inființare

00:10, 03.04.2024 - Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultura (SCDL) Buzau – cunoscuta și drept „Experimentala” – s-a aflat, luni, la ceas aniversar. Pentru toți cercetatorii celebrei instituții, dar și pentru fermierii legumicultori care au procurat de-a lungul vremii de aici cele mai bune semințe, a fost…

Robo-Fermier, o inițiativa emblematica a transformarii și inovarii digitale in regiunile Sud-Muntenia și București-Ilfov

16:15, 13.03.2024 - Reprezentanții clusterului Bio Concept Valea Prahovei, membru in consorțiul de clustere Inter-Bio, au participat la Conferința de inchidere a proiectului Robo-Fermier, organizata in data de 6 martie a.c. de Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultura Baneasa-București, apreciind importanța…

Vremea rasadurilor. Cercetatorii vor sa ridice calitatea legumelor din gradinile romanilor

13:45, 12.03.2024 - Rasadurile sunt la mare cautare in aceasta perioada. In serele Statiunii de Cercetare și Dezvoltare pentru Legumicultura Buzau, cercetatorii lucreaza la foc continuu pentru ca romanii sa puna pe masa cele mai gustoase legume.

USAMV Cluj-Napoca și-a taiat singura craca! Nici instanța nu mai poate opri firma care exploateaza balast de pe terenurile universitații

12:20, 03.03.2024 - Universitatea pentru Siguranța Alimentelor și Medicina Veterinara (USAMV) Cluj-Napoca a pierdut procesul pe care l-a intentat firmelor TRF Sort și Modern Farm SRL. Magistrații de la Tribunalul Cluj au respins, luna aceasta, cererea USAMV prin care solicita sa se dispuna obligarea TRF Sort sa inceteze…

Romanii au creat o noua rasa in Dobrogea: capra cu gust de 'vacuța frageda'

23:15, 15.02.2024 - Cercetatorii dobrogeni au reușit sa creeze o noua rasa de capre pentru carne, prin incrucișarea țapului african cu capra autohtona. Bucatarii și nutriționiștii spun ca ar putea deveni o alternativa mai ieftina, mai savuroasa și mai sanatoasa pentru romani. Dupa 14 ani de incercari, cercetatorii Institutului…


Ce parere ai despre aceasta stire?