Cecilia Maria Simionescu - Stiri si informatii despre Cecilia Maria Simionescu | prima pagina Ultima actualizare: 02:51:27, 09.05.2024
19:40, 29.09.2023
De ce Sandra Marin nu punea sare pe ficat. 10 trucuri de aur de la ce mai cunoscută bucătăreasă a României
Sanda Marin, cunoscută sub numele său real, Cecilia Maria Simionescu, s-a născut într-o familie de intelectuali din Iași. Cartea ei de bucate, publicată în 1936, a rezistat trecerii timpului și a fost supusă cenzurii…
21:25, 01.09.2020
#citesteDobrogea: Cataloi, poate cel mai interesant sat din Dobrogea. Lucrari din Biblioteca Virtuala ZIUA de Constanta
Ion Simionescu se naste la Fantanele, judetul Bacau, viitorul geolog si paleontolog roman Ion Simionescu. Ramas orfan de mic copil, Ion Simionescu a fost crescut la Botosani de bunica lui. Dupa absolvirea liceului,…
04:03, 12.07.2020
Cine a fost cu adevărat Sanda Marin, cea mai apreciată gospodină din România
Sunt multe concursuri de master chef şi o mulţime de bloguri şi vloguri care te învaţă cum să prepară bucate delicoase. Dar, aproape în fiecare casă există cartea de căpătâi a gospodinelor: cartea de bucate românești,…
17:17, 20.02.2020
Ion Simionescu - geolog si paleontolog, profesor si membru al Academiei Romane
ION SIMIONESCU 1873 1944 Viata, activitatea si opera lui Ion Simionescu 10 iulie 1873 Se naste la Fantanele, judetul Bacau, viitorul geolog si paleontolog roman Ion Simionescu. Ramas orfan de mic copil, Ion Simionescu…
19:13, 31.01.2017
“Când mâncarea e gustoasă, fericirea stă la masă”! Românii gătesc reţetele ei de peste şapte decenii, fără să îi ştie povestea. Sanda Marin, femeia care…
Când spui "carte de bucate" primul nume care îţi trece prin cap este Sanda Marin. O ştii de la bunica, apoi de la mama iar copiii tăi o să afle de la tine despre cea mai cunoscută autoare de cărţi de bucate din…
04:12, 27.08.2016
Trucuri în bucătărie de la celebra Sanda Marin: ce frăgezeşte o carne tare, cum se bate frişca şi de ce se ţine untul în apă fiartă cu sare
Iată câteva dintre tainele pe care sanda Marin le-a împărtăşit cititoarelor sale: Orice mâncare cu sos este mai gustoasă dacă se ţine o jumătate de oră la cuptor înainte de a fi servită. Pentru a nu se întări,…
10:39, 09.12.2015
O ieșeancă, autoarea ”bibliei” bucătăriei românești. Cine a fost Sanda Marin
Putin cunoscuta si subiect a nenumarate legende, mituri si alte povesti, Cecilia Maria Simionescu (1900-1961) este probabil cea mai mare bucatareasa românca din toate timpurile. Sub pseudonimul Sanda Marin a publicat…
16:40, 26.02.2015
Cele zece secrete culinare ale Sandei Marin, cea mai cunoscută bucătăreasă. Sfaturile esenţiale de care trebuie să ţii cont pentru o mâncare delicioasă
Chiar dacă femeia modernă este mai sofisticată şi nu mai găteşte tradiţional româneşte, tot îşi aminteşte cu bucurie de mâncarea bună a bunicii. Ei bine, multe din bunicile noastre şi mamele noastre au în…
14:21, 08.11.2013
FOTO Româncele care au schimbat istoria: Maria Haret - prima arhitectă din lume, Sofia Ionescu Orezeanu - primul femeie neurochirurg
Bucureştence care au schimbat lumea: prima femeie cu doctorat în drept, prima arhitectă şi prima femeie medic În secolul al XIX-lea, rolul femeii în societate era aproape inexistent în afara spaţiului familiei…
12:15, 08.11.2013
Povestea ieşencei Cecilia Simionescu, autoarea "sandamarinului", cea mai celebră carte de bucate scrisă în România
Puţin cunoscută şi subiect a nenumărate legende, mituri şi alte poveşti, Cecilia Maria Simionescu (1900-1961) este probabil cea mai mare bucătăreasă româncă din toate timpurile. Sub pseudonimul Sanda Marin a publicat…