Ceapa - Stiri si informatii despre Ceapa | pagina 3 Ultima actualizare: 12:06:14, 02.05.2024
10:31, 13.09.2020
WEEKEND Paste cu vodkă. Reţetă delicioasă cu o savoare unică, recomandată de Gigi Hadid
Paste cu vodkă. Ingrediente - 2 porţii de paste (pot fi folosite penne, fusilli, farfalle sau alte paste scurte) - 3 linguri ulei de măsline extravirgin - un căţel de usturoi - o ceapă tocată - o cană de sos de…
14:35, 11.09.2020
Tocană de legume – combinații delicioase de tocană pentru iarnă
Dacă vrei să te bucuri de gustul proaspăt și aroma savuroasă a legumelor chiar și în sezonul rece, atunci trebuie să încerci rețetele cu tocană de legume. Combinații delicioase ce pot fi consumate ca atare sau…
16:00, 10.09.2020
Zacuscă de ciuperci – cum se face zacusca pentru iarnă
Pentru că este sezonul conservelor de iarnă, vezi care sunt cele mai bune rețete de zacuscă de ciuperci pe care le poți încerca în acest an.Pe lângă zacusca de vinete și zacusca de fasole, de pe rafturile din cămară…
12:05, 10.09.2020
Piept de rață cu cartofi dulci și ceapă caramelizată
Atunci când asortezi ingrediente care se combină perfect într-un gust armonios, aprecierile celor care vor savura preparatele vor fi maxime, așa cum au fost și la acest delicios preparat: Piept de rață cu cartofi…
16:55, 09.09.2020
Zacuscă – rețete de încercat pentru o zacuscă delicioasă
Zacusca este una dintre cele mai pregătite conserve din cămara gospodinelor. Se face într-o varietate de moduri, fiecare rețetă având gustul și aroma proaspătă chiar și la câteva luni de când a fost făcută. Vezi…
19:45, 08.09.2020
Mutare surpriză la Antena 1! Patrizia Paglieri, în juriu la Chefi la cuţite
Mult așteptatul sezon a început luni, 7 septembrie, la Antena 1, iar primul invitat special care i-a judecat pe Florin Dumitrescu, Sorin Bontea și Cătălin Scărlătesctu a fost Patrizia Paglieri. Aceasta a ales la…
14:00, 08.09.2020
Conserve pentru iarnă – idei de rețete de zacuscă și murături pentru sezonul rece
Cămara gospodinelor este neîncăpătoare când vine vorba de bunătățile pe care le pregătesc din timp pentru sezonul rece. Lista de conserve pentru iarnă este lungă și cuprinde cele mai bune borcane de compoturi,…
09:20, 08.09.2020
Friptură de porc umplută cu ficăţei, cu garnitura de varză dulce şi cartofi
Mod de preparare Friptura de porc umpluta cu ficatei cu garnitura de varza dulce si cartofi Carnea de porc o filetam cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit, astfel incat sa obtinem o bucata mare de carne, nu…
20:50, 06.09.2020
Quercitina, bioflavonoidul care distruge coronavirusul, se găsește într-una dintre cele mai populare legume din România
Bioflavonoidul care poate distruge coronavirusul se găsește într-una dintre cele mai populare și iubite legume din România. Ceapa roșie conține quercitină, această moleculă naturală care poate nimici inamicul…
10:50, 05.09.2020
DESCOPERIRE INCREDIBILĂ. Quercitina, o moleculă naturală prezentă în mere sau ceapă, poate ucide coronavirusul
Oamenii de știință din Spania au descoperit că o moleculă naturală, numită Quercitina, poate anihila noul coronavirus. Aceasta funcționează ca un inhibitor al Sars-CoV-2, acționând asupra uneia dintre proteinele…
09:45, 05.09.2020
Molecula naturală din ceapa roşie care inhibă coronavirusul SARS-CoV-2
Descoperirea este prezentata in cadrul unui studiu demarat de Fundatia spaniola hna, in colaborare cu Institutul de nanotehnologie al Consiliului National de Cercetare, CNR-Nanotec din Cosenza, publicat in Jurnalul…
22:45, 04.09.2020
Numai bune de dietă! Ceapă, dovlecei sau ridichi de câte două kilograme fiecare: Cum arată cele mai mari legume din lume
Un grădinar din Turingia, un land din estul Germaniei, a stabilit un nou record mondial după ce a cultivat cele mai mari legume din lume. Roșii de două kilograme, dovlecei uriași și ardei iuți exagerat de lungi.
11:56, 31.08.2020
Chef Cătălin Scărlătescu a vorbit despre începuturile în bucătărie. „Am fost și eu șef…șeful cartofilor”
Cătălin Scărlătescu, juratul de la Chefi la Cuțite, este unul dintre cei mai apreciați chefi bucătari, însă, începuturile în bucătărie nu au fost deloc ușoare. Acesta a cordat un inteviu pentru revista VIVA! în…
09:00, 31.08.2020
Cătălin Scărlătescu, despre începurile sale în bucătărie: "Un an de zile am fost şi eu şef… şeful cartofilor"
"Aveam vreo șapte ani când am gătiti prima oară, eram la Brașov și am sunat-o pe bunica. Am stat cu ea la telefon până am făcut o tocăniță de cartofi. A fost cea mai scumpă mâncare pe care am gătit-o vreodată,…
07:35, 29.08.2020
Tradiții, obiceiuri și interdicții de Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul: Nu ai voie să folosești cuțitul, să mănânci fructe rotunde, dar nici…
Ziarul Unirea Tradiții, obiceiuri și interdicții de Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul: Nu ai voie să folosești cuțitul, să mănânci fructe rotunde, dar nici usturoi și ceapă Tradiții, obiceiuri și interdicții…
00:40, 29.08.2020
Nu arunca niciodată cojile de ceapă! Iată la ce-ţi vor prinde bine
Ceapa este un aliment-medicament, adesea recomandată în cazul problemelor respiratorii, inclusiv tuse și răceală. Ceapă crudă poate fi utilizată și ca expectorant, iar siropul de ceapă este un remediu excelent…
11:01, 27.08.2020
Pui pe pat de ceapă și usturoi la cuptor, cu garnitură de mazăre și năut
Ce poate fi mai bun și mai pe placul tuturor, în materie de carne, decât o friptură fragedă de pui? Iar dacă lângă pui adăugăm și o garnitură perfectă, deliciul este maxim, după cum o să vedeți în rețeta noastră:…
10:10, 26.08.2020
Efectele nocive ale celui mai cunoscut aliment. Ce putem păţi dacă mâncăm prea multă ceapă
"Şi în cazul consumului de ceapă, la fel ca şi la usturoi, există efecte nocive. În primul rând, ambele au un conţinut redus, dar existent de seleniu. Se adaugă şi faptul ca ambele legume vor conferi un miros al…
08:10, 26.08.2020
Ce păţim dacă mâncăm prea multă ceapă. Efectele nocive ale celui mai popular aliment, ce simptome pot să apară
Ceapa roşie, una dintre cele mai populare legume din întreaga lume, utilizată ca ingredient în diverse preparate culinare are nu doar beneficii asupra organismului. Consumul exagerat poate crea probleme de sănătate.
20:00, 15.08.2020
Alimentele care nu trebuie păstrate în frigider
Unele fructe şi legume nu se depozitează în frigider, pentru a nu se altera. Pepenele roşu sau galben, dacă nu este tăiat, poate fi ţinut într-un loc umbrit şi răcoros. Dovleacul are nevoie de un mediu uscat. Umezeala…
18:46, 13.08.2020
Guvernarea Orban, o shaorma cu de toate
Are în ea în special ce nu vrei. Ceapă, varză tocată mărunt, cartofi prăjiți, bucățele de carne, maioneză, muștar, ketchup, pătrunjel, boia, coriandru, roșii, usturoi, castraveți murați, totul înghesuit într-o…
16:05, 12.08.2020
Zacuscă de dovlecei – rețete simple și foarte gustoase de zacuscă
Din cămara cu conserve și dulcețuri pentru iarnă, nu trebuie să lipseasă și câteva borcane cu zacusă de dovlecei. Noi îți spunem lista de ingrediente necesare și îți detaliem pas cu pas câteva rețete ușor de încercat.Este…
17:30, 10.08.2020
Zacuscă de fasole – rețete de conserve bune pentru iarnă
Zacusca este unul dintre preparatele nelipsite din cămara cu bunătăți pentru iarnă. Și pentru că sunt foarte multe modalități de preparare, iată cum faci cea mai aromată și gustoasă zacuscă de fasole.Din lista…
08:35, 10.08.2020
Tinerii fug de agricultură. Aproape jumătate dintre românii care trăiesc din cultivarea pământului sunt trecuţi de 50 de ani, iar 17 au atins suta
Tinerii fug de agricultură. Aproape jumătate dintre românii care trăiesc din cultivarea pământului sunt trecuţi de 50 de ani, iar 17 au atins suta Aproape jumătate dintre românii care trăiesc din cultivarea pământului…
09:50, 07.08.2020
Mierea de albine. 13 beneficii pentru sanatate. Cum de prepara cel mai delicios remediu de miere cu scortisoara
Comparat cu zaharul alb, fructoza este descompusa in organism mult mai incet, ceea ce inseamna o crestere moderata a glicemiei. Totodata, mierea contine proteine, minerale (precum fier, cupru, fosfor, potasiu si…
18:20, 01.08.2020
REŢETA ZILEI: Roşii umplute cu porumb, ou şi ceapă
Mod de preparare: Roşiile pregătite se sărează, se umplu, se acoperă cu „căpăcelele" tăiate anterior, se pun într-o tigaie, unsă cu unt, deasupra se toarnă smîntînă şi se dau la cuptor. Prepararea umpluturii: Ştiuletele…
15:55, 27.07.2020
Trei idei pentru o cină de vară sănătoasă și ușoară
Când se instalează căldura, pofta de gătit dispare, dar nu și cea de mâncare. Dacă toate s-ar putea prepara la o bătaie din palme, ar fi ideal. Numai că lucrurile nu stau chiar așa, iar rețetele simple și rapide…
10:18, 20.07.2020
Tocană de ceapă cu roșii și carne de pui. Rețetă țărănească de tocană
Vara, când ceapa abia scoasă din pământ este suculentă și foarte gustoasă, iar roșiile sunt bune coapte și dulci, le putem testa gistul într-o delicioasă tocană de ceapă cu roșii și carne de pui.
09:42, 19.07.2020
Ai mâncat sarmale în frunze de sfeclă? Sunt minunate!
În Bucovina, femeile știu să prețuiască orice frunză proaspătă. Când apare ștevia, când frunzele de viță, de hrean ori de sfeclă sunt fragede, ele nu așteaptă vreo sărbătoare ca să facă sarmale cu aceste ”fabrici…
03:07, 13.07.2020
„U“ Craiova – FCSB 2-1 | Dan Nistor: Sper să-mi îndeplinesc visul de a câștiga campionatul
Mijlocașul Universității Craiova, Dan Nistor, a sărbătorit cu un gol în poarta FCSB-ului cel de-al 300-lea meci din Liga 1. „Ceapă“ a admis că Știința nu a jucat extraodinar, dar se bucură pentru rezultatul înregistrat…