Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

16:15, 04.05.2024

Cu ce să ungi drobul după ce l-ai pus în tavă. Bucătăresele iscusite așa procedează și iese absolut delicios

Dacă vrei să faci un drob perfect, află cu ce trebuie să îl ungi imediat după ce l-ai pus în tavă. Nu uita de acest truc, dacă vrei să iasă perfect, fără să se ardă sau să fie prea moale. Iese absolut delicios…




11:15, 02.05.2024

Rețeta de pască cu brânză zburată a bucătăresei Sanda Marin

Rețeta de pască cu brânză zburată a bucătăresei Sanda Marin

Rețetă specială de pască cu brânză zburatăPentru început, se pregăteşte umplutura. Se pun într-o oală de lut 2 litri de lapte, peste care se toarnă smântână. Ulterior, acestea ajung pe foc, apoi se toarnă în strecurătoare…




11:50, 25.04.2024

Ce să adaugi la final în ciorba de miel ca să fie și mai bună. Marele secret al gospodinelor din Moldova

Ce să adaugi la final în ciorba de miel ca să fie și mai bună. Marele secret al gospodinelor din Moldova

Sărbătorile pascale se apropie cu pași repezi, iar gospodinele din toate regiunile țării deja se pregătesc pentru masa de Paște. Vedeta este ciorba de miel, dar rețeta diferă în funcție de zone. Bucătăresele din…




18:25, 10.01.2024

Acces Direct. Mărturia exclusivă a bucătăresei de la Ferma Dacilor. Ce spune femeia despre noaptea în care au murit opt persoane: ”Nu am mai folosit...”…

Tragedia de la Ferma Dacilor a curmat opt vieți. Bucătăreasa de la restaurant a făcut declarații exclusive cu privire la noaptea fatidică. Anchetatorii merge pe mai multe ipoteze cu privire la izbucnirea incendiului.




23:10, 02.01.2024

Greșeala care strică salata boeuf. La ce trebuie să fie atente bucătăresele pentru un preparat ca la carte

Fără doar și poate, salata boeuf este una dintre cele mai apreciate salate de pe masă de sărbători. Însă, trebuie să recunoaștem că se numără printre preparatele care se și strică cel mai repede. Iată ce greșeală…




10:06, 01.11.2023

Rețetă tradițională de colivă din arpacaș, cu nucă din belșug și esență de rom - Doar bucătăresele experimentate știu cum s-o prepare

Ingrediente:1 kg arpacas;400 g zahar;esenta rom -2 lingurite;coaja rasa de lime/lamaie;coaja rasa de portocala;500 g nuca macinata;2-3 pliculete zahar vanilat;1/2 lingurita sare.Mod de preparare:– arpacasul se…




19:20, 13.10.2023

Aproape 200 de mii de credincioși s-au închinat la racla Cuvioasei Parascheva, la Iași, până în ajunul sărbătorii. Bucătăresele au preparat zeci de mii…

Pelerinajul Sfintei Parascheva continuă la Iași. Mii de credincioși stau la coadă, multe ore, până ajung la racla cu moaştele Sfintei. Oamenii se roagă pentru sănătate, pentru liniştea familiei şi pentru pace.…




13:30, 12.10.2023

Ce să adaugi în borcanul cu vinete pentru a rezista toată iarna. Așa procedează cele mai iscusite gospodine

În regiunile din Transilvania, gospodinele obișnuiesc să conserve vinetele în așa fel încât să se bucure de ele pe tot parcursul anului. Bucătăresele au dezvăluit ingredientul secret care se adaugă în acestea pentru…




22:50, 11.10.2023

Rețeta de ciorbă rădăuțeană a bucătăresei care a inventat-o. Ce adaugă românca în oală pentru un gust special

Cornelia Dumitrescu a dezvăluit ce pune în oală, pentru a oferi ciorbei rădăuțene un gust deosebit. Preparatul românesc ocupă locul 7 în topul celor mai bune mâncăruri din întreaga lume. Ce rețetă respectă bucătăreasa…




20:41, 03.10.2023

Ingredientul secret pe care bucătăresele din Serbia îl pun în pilaf. Cum se prepară cel mai gustos preparat, de fapt

Dacă ești în până de idei și nu știi ce să mai gătești, noi îți propunem să încerci o rețetă minune de pilaf sârbesc. Chiar dacă pe internet există multe alte rețete cu ajutorul cărora poți prepara această mâncare,…




11:00, 01.09.2023

De ce să pui un gălbenuș de ou crud în salata de vinete - Bucătăresele adevărate folosesc acest truc iar rezultatul este uimitor

De ce să pui gălbenuș de ou în salata de vineteMai exact, după ce ai terminat de tocat vinetele şi nu ai pus încă uleiul, adăugă un gălbenuş de ou crud. Nici nu-ți imaginezi ce aromă plăcută va căpăta această salată…




10:55, 01.09.2023

De ce să pui un gălbenuș de ouă crud în salata de vinete - Bucătăresele adevărate folosesc acest truc iar rezultatul este uimitor

De ce să pui gălbenuș de ou în salata de vineteMai exact, după ce ai terminat de tocat vinetele şi nu ai pus încă uleiul, adăugă un gălbenuş de ou crud. Nici nu-ți imaginezi ce aromă plăcută va căpăta această salată…




12:05, 31.08.2023

5 dintre cele mai sănătoase tipuri de făină. Bucătăresele le pot folosi în orice preparat

Înlocuiți făina albă cu opțiuni integrale precum făina de nucă de cocos, migdale, quinoa, hrișcă și făina integrală de grâu pentru beneficii nutriționale. Aceste făinuri furnizează proteine, grăsimi sănătoase și…




12:50, 24.08.2023

Cum fac italienii bulionul de roșii. Ingredientul care îl face să reziste și trei ani și îi dă un gust senzațional

Italienii sunt cunoscuți în lume pentru mâncarea gustoasă pe care o fac. Pe rafturile din magazinele românești găsești de multe ori produse italienești, de la bulion, la paste sau dulciuri. Iată secretul bucătarilor…




11:30, 24.08.2023

Nu mai pune acest orez în sarmale. Le strică gustul și ies tari. Secretul bucătarilor

Bucătăresele știu că unul dintre preparatele iubite de cei apropiați sunt sarmalele. Totuși, multe dintre acestea obișnuiesc să le prepare cu un orez care nu este recomandat, deoarece le face tari și fără gust.…




10:30, 24.08.2023

Cine este soțul Jamilei, cea mai cunoscută bucătăreasă din România. Singurele imagini cu el

Este foarte cunoscută în România pentru rețetele și ponturile culinare pe care le împărtășește pe internet. Cu toate acestea, puțini știu detalii despre viața personală a Jamilei. Află în rândurile de mai jos cine…




09:55, 23.08.2023

Nu mai pune smântână în ciorbă. Ingredientul care o face mai uşoară şi mai răcoroasă

Ciorba este un preparat nelipsit de pe mesele românilor, în orice perioadă a anului. Bucătăresele obișnuiesc să pună smântână în compoziție, pentru a da un gust mai savuros. Totuși, există un alt ingredient care…




11:00, 22.08.2023

Pontul Ginei Bradea pentru cel mai bun bulion de roșii. E păstrat la țară, din generații în generații

Gospodinele știu că bulionul necesită timp și atenție ca să aibă un gust delicios. Totuși, există și mici trucuri despre care sigur nu știi. Gina Bradea, unul dintre cei mai apreciați bloggeri culinari îți oferă…




15:25, 30.06.2023

Meniul din grădinițele din Chișinău va arăta altfel: "E pus totul la cuptor"

Manualul este o premieră pentru Republica Moldova şi conține nu doar rețete, dar și descrierea procesului de preparare a bucatelor şi informații despre fiecare produs. Ghidul a fost elaborat de Direcția generală…




11:26, 10.04.2023

Cine este Gina Bradea, una din cele mai cunoscute bucătărese de pe internet

În prezent, tot mai multe persoane își fac canale de YouTube, acolo unde își doresc să își creeze o comunitate impresionantă de fani pe care să îi învețe cum și ce să gătească. Spre deosebire de Liviu Dragnea,…




19:00, 26.03.2023

Folia de aluminiu este periculoasă la gătit. De ce trebuiesc fie atente bucătăresele la acest detaliu

Multe dintre gospodine apelează la folia de aluminiu când vine vorba de mâncare. Fie cu multe dintre acestea au grijă să învelească preparatele cu această folie, sau chiar să gătească anumite feluiri de mâncare…




15:30, 23.01.2023

Pizza cu cartofi. Are doar trei ingrediente şi se face rapid, reţeta a devenit virală

Gospodinele își doresc să își surprindă familia cu preparate deosebite mai ales la final de săptămână. Multe dintre doamne își doresc să pună pe masă rețete cât de cât sănătoase în special pentru cei mici, dar…




16:40, 20.01.2023

Rețeta pentru care se judecă Jamila și Laura Laurențiu. Cum a ajuns eclerul la tavă motiv de proces

Conflictul dintre Jamila și Laura Laurențiu continuă, după ce în 2019, între cele două au apărut neînțelegeri care au pornit de la rețeta de ecler la tavă. Bucătăresele au ajuns în instanță și se luptă pentru obținerea…




00:31, 20.07.2022

Protoieria Onești: bucătăria în renovare, „Masa Bucuriei” continuă

Bucătăria Protopopiatului Onești a intrat într-o scurtă perioadă de renovare și de curățenie generală, dar proiectul „Masa Bucuriei. Prânzul Ștefanian” derulat aici continuă – ne anunță părintele protopop dr. Ioan…




17:10, 10.06.2022

Pericol public la restaurantul „Zaria Club”! Localul bucătăresei Elena Pădurariu nu are autorizație DSV. S-au găsit bacterii ce provoacă probleme digestive

„Zaria Club” din comuna Miroslava nu are autorizație de la DSV. Localul a devenit un pericol pentru sănătatea publică după ce inspectorii au identificat bacterii în preparate ce provoacă tulburări digestive Elena…




09:41, 28.03.2022

Tortul egiptean, un desert potrivit pentru toată familia. Doar bucătăresele ambițioase îl fac

Ți-este poftă de ceva bun, dulce, care-i va impresiona pe invitați? Nimic mai simplu, spun gospodinele din România. Cele mai iscusite femei din arta culinară autohtonă au descoperit un desert sofisticat, elegant…




18:06, 04.03.2022

DRAMA REFUGIAŢILOR La Colegiul Național de Informatică – de la copii de 3 săptămâni, la familii de nigerieni

La internatul Colegiului Național de Informatică Piatra-Neamț au ajuns duminică dimineață, 27 februarie, la ora 3:00, primii refugiați din calea războiului. 13 copii, dintre care cel mai mic are 3 săptămâni și…




10:45, 24.12.2021

Ingredientul secret care face sarmalele extrem de pufoase. Rețetă pentru cele mai bune sarmale moldovenești

Astazi se încheie Postul Craciunului si cum putem sarbatori mai bine Ajunul decât cu o portie zdravana de sarmale traditionale si eventual o felie de cozonac cu multa umplutura? Sarmalele sunt un fel de mâncare…




09:45, 08.11.2021

Festivalul bostanului la Chişinău

Tradiţionalul tîrg EcoLocal din Chişinău, unde vin producători din diferite regiuni ale Republicii Moldova, a fost învăluit de mirosul îmbătător de dovleac proaspăt, transmite Noi.md cu referire la tvrmoldova.md.…




07:45, 08.11.2021

Festivalul dovleacului la Chişinău

Tradiţionalul tîrg EcoLocal din Chişinău, unde vin producători din diferite regiuni ale Republicii Moldova, a fost învăluit de mirosul îmbătător de dovleac proaspăt, transmite Noi.md cu referire la tvrmoldova.md.…