Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

22:30, 16.03.2023

Ce este sosul burgundian și cum se prepară

Sosul burgundian este un sos de origine franțuzească pe bază de vin roșu, cu ceapă sau eșalotă și alte condimente esențiale. Descoperă lucuri interesante despre sosul burgundian și cum a apărut el.Ce este sosul…




19:05, 14.07.2021

Corespondență din Cannes: Exuberanta filieră franceză a lui Wes Anderson sau o declarație de dragoste pentru presă

„The French Dispatch” e, probabil, cel mai flamboaiant film din cele 10 pe care Wes Anderson le-a făcut până acum. O declarație de dragoste pentru presă (mai ales săptămânalul „The New Yorker”), cinema și Franța.…




12:11, 26.02.2018

Șapte restaurante din România selecționate să participe la prestigiosul eveniment „Goût de France/Good France”

Șapte restaurante din România : L'Atelier din București (chef Samuel Le Torriellec), Gargantua d’Oro din București (chef Lucian Horotan), Le Bistrot Français din București (chef Sorin Miftode ), Naan Food & Drink…




11:52, 25.03.2016

Hotel Ritz, simbolul extravaganței Belle Époque

Hoteluri luxoase există peste tot în lume, dar niciunul nu se compară cu Hotelul Ritz din Paris. Simbol al luxului și extravaganței de mai bine de 100 de ani, Ritz este unul dintre cele mai cunoscute hoteluri din…




13:05, 01.11.2014

Poveștile Ancorei. De la știucă umplută la malasolcă...

Prima săptămână a lui Brumar stă sub semnul... știucii. Al „știucii umplute”, îndeosebi, căci ea este vedeta de necontestat a Sărbătorilor Ancorei. După crap și caras (veri de-al doilea într-ale vietăților acvatice),…




22:50, 30.12.2012

Revelioane celebre: Primul meniu al lui Auguste Escoffier, cel mai mare bucătar francez al tuturor timpurilor

După un Crăciun românesc, sută la sută, vă propunem să vă invităm, de Revelion, în Franţa, oferindu-vă un meniu create de cel mai mare bucătar francez al tuturor timpurilor, Auguste Escoffier (1846-1935). Şi dacă…