Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

20:10, 07.04.2024

Comorile Cappadociei

Comorile Cappadociei

Mai întâi, voi oferi cititorilor câteva date despre această regiune situată în Anatolia Centrală din Turcia, pe care am avut prilejul de a o vedea împreună cu întreaga familie în vara anului 1996, în timpul concediului…




10:26, 30.05.2023

Comorile ascunse ale Timișoarei vor fi puse din nou în lumină cu autobuzul Flight Festival

Flight Festival și Universitatea de Vest din Timișoara invită publicul la o plimbare cu autobuzul supratetajat. Din 30 mai și până în 19 iunie,  toți cei care vor să vadă orașul dintr-o altă perspectivă și să îi…




08:30, 23.07.2022

Comorile ascunse ale locului din Timiș unde legenda spune că se afla o reședință de vară a voievodului Glad

Așezată într-una din cele mai pitorești zone ale județului, aproape de munții Poiana Ruscă, pe cursul superior al râului Bega, comuna timișeană Curtea este locul în care, pe lângă minunate peisaje și alte vechi…




18:45, 17.06.2022

Comorile Peleșului au ajuns în Bacău

De vineri, 17 iunie, magazinul Romfilatelia din Bacău a pus în vânzare emisiunea de mărci poștale „Comorile Peleșului”, un nou proiect filatelic dedicat bogatului patrimoniu al Muzeului Peleș. Cele patru timbre,…




09:00, 06.11.2021

Comorile neștiute ale unei micuțe localități din Țara Zărandului. Ce surprize ascunde pentru turiști FOTO

Din vara acestui an, comuna hunedoreană Luncoiu de Jos din Țara Zarandului, așezată între Masivul Zarand și Munții Metaliferi, este considerată, prin hotărâre de guvern, a fi una cu resurse turistice, și se dorește…




08:40, 20.12.2020

Comorile turistice ale Timișului – de la ”Delta Banatului” la bisericuțele de lemn

În comparație cu județele din jur, Timișul este unul mai sărac în privința ofertei turistice, dar multe locuri, unele chiar unicate, ar putea fi mult mai atractive dacă ar fi puse în valoare și le-ar fi evidențiate…




08:21, 25.07.2020

Comorile știute și neștiute ale Banatului Montan. Ce se pregătește la cea mai spectaculoasă cascadă

Pe lângă frumusețile naturale de excepție, județul Caraș-Severin numără în jur de 900 de monumente istorice, dar prea puține dintre acestea sunt în măsură să atragă un număr semnificativ de turiști, pentru că,…




08:53, 10.11.2018

Comorile ascunse ale Foeniului. Ce a mai rămas din moștenirea familiei Mocioni FOTO

Aflată la graniţa judeţului Timiş cu Serbia, comuna Foeni este o localitate în care campaniile sistematice de săpături arheologice au scos la iveală urme de locuire din epoca neolitică, comuna fiind una din cele…




08:45, 10.03.2018

Comorile ascunse ale Sântanei, de la „Troia României” la casa în care a poposit Badea Cârțan FOTO

La prima vedere, oraşul Sântana nu are multe obiective care să reprezinte atracţii turistice în adevăratul sens al cuvântului. Orăşelul arădean are însă o istorie veche şi interesantă, care merită cunoscută, măcar…




09:58, 04.02.2017

Comorile naturale din Banat. Ce rezervații cu specii rare se găsesc pe Clisura Dunării FOTO

În partea sud-vestică a județului Caraș-Severin, în zona Clisurii Dunării, se află o întinsă rezervație naturală de aproape 500 de hectare, care este inclusă în Parcul Natural Porțile de Fier, arie protejată de…




09:09, 07.05.2016

Comorile turistice ascunse în Roșia Montană. Află istoria tumultuoasă a unui loc mirific GALERIE FOTO

Roşia Montană este o străveche localitate minieră din Munţii Apuseni, aflată în judeţul Alba, foarte aproape de limita nordică a judeţului Hunedoara. Articolul Comorile turistice ascunse în Roșia Montană. Află…




08:05, 15.11.2014

Comorile Banatului, promovate într-un proiect inedit. Care sunt cele mai frumoase locuri și cei mai autentici meșteșugari

Partenerii proiectului „Patrimoniu viu – o resursă nelimitată pentru dezvoltarea turismului” s-au întâlnit cu operatori de turism locali pentru a le prezenta câteva din rezultatele cercetărilor făcute în mai multe…




08:45, 30.08.2014

Comorile de lângă noi: Jimbolia, orășelul cu cinci muzee. Frumoasa poveste a așezării „crescute” de șvabii bănățeni GALERIE FOTO

Despre oraşul Jimbolia, aflat la doar 40 de kilometri de Timişoara, se poate spune că este şi astăzi un mic muzeu viu al şvabilor, deşi cea mai mare parte a acestora a părăsit de mulţi ani localitatea. Primii colonişti…