Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

04:24, 02.04.2017

Cum se tratează frica de întuneric, fobia gravă care poate cauza leşinul. „Mulţi dintre adulţi nu ştiu care este cauza“

Frica de întuneric poate avea multe cauze, care trebuie descoperite. „În cazul copiilor frica de întuneric este generată de imaginaţia bogată pe care o au, de faptul că se uită la tot felul de desene animate care…




04:38, 09.03.2017

Secretele căsniciei de durată. Concepte învechite, redefinite de experţi: „Fiecare contribuie la tot ce înseamnă familie“

Chiar dacă poate suna pragmatic, o căsnicie este un parteneriat în care cei doi soţi sunt egali. „Într-o căsnicie solidă soţii sunt egali. Nu trebuie ca bărbatul să gândească că femeia este cea care ţine casa,…




00:02, 16.12.2016

Copiii din centrele DGASPC, artiști în spectacolul „Adoptă un brad de Crăciun”

Copii și tineri din centrele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea vor evolua mâine, în cadrul spectacolului „Adoptă un brad de Crăciun”. Vor participa copii din centrele…




04:13, 27.11.2016

Cum să te îmbraci la un interviu de angajare. Ce ţinute sau accesorii trebuie lăsate acasă

Ţinuta trebuie să ţină neapărat cont de tipul locului de muncă pe care îl dorim. „Dacă este vorba despre o companie mai sobră unde veţi lucra cu publicul atunci şi ţinuta trebuie să fie la fel. Dacă locul de muncă…




04:12, 04.11.2016

Ce se întâmplă în creierul unui copil care stă ore în şir în faţa computerului

Ultimele studii efectuate în Europa arată un lucru alarmant. Statul ore în şir în faţa unui computer duce la demenţă temporară. „Copiii şi adolescenţii care sunt încă în plină dezvoltare sunt cei mai expuşi pericolului.…




04:28, 29.10.2016

Ce cadouri să nu le faceţi niciodată iubitelor sau soţiilor. Topul cele mai neinspirate alegeri făcute la magazin

Alegerea unui cadou depinde de buget, dar şi de inspiraţie. Un cadou trebuie să spună că aţi pus suflet, că aţi fost atent la ce îi place unei femei. De aceea, sunt anumite lucruri pe care trebuie să le evitaţi.…




04:12, 04.10.2016

De ce să nu ţipăm la copii. Îi transformăm în adulţi agresivi sau inadaptaţi

Mai toţi părinţii au ridicat cel puţin odată tonul la copil pentru a-l face să se conformeze. Această metodă, folosită cu regularitate nu face decât să distrugă copilul. „Atunci când ţipăm la copil obţinem un rezultate…




13:07, 19.09.2016

EXCLUSIV/ El a divorțat-o de Andrei de la Alb Negru. Cum a ajuns amantul Sylviei, neam cu Raluca Bădulescu

Manechinul Iulian Demeter a devenit cunoscut după ce a fost amantului Sylviei și cel care a dus la divorțul dintre cântăreață și solistul trupei Alb Negru, Andrei Ștefănescu. La cinci ani de la adulter, fostul…




04:08, 14.09.2016

Teama de apă, în topul fobiilor infricoşătoare. Psihologii explică de ce familia este extrem de importantă în tratarea afecţiunii

Psihologii spun că hidrofobia apare în urma unei experienţe neplăcute în apă, dar că se şi transmite de la părinţi la copii. „În general, persoanele care au frică de apă au suferit un eveniment traumatizant. Au…




08:58, 13.08.2016

Micile gesturi care ne trădează personalitatea. Cum ne poate da de gol râsul şi cum ştim că avem în faţă o persoană arogantă

Poziţia corpului atunci când suntem într-un dialog poate spune multe despre o persoană. „Dacă staţi de vorbă cu o persoană care preferă să stea în picioare, cum umerii drepţi şi picioarele depărtate atunci trebuie…




04:08, 04.08.2016

Cum se vindecă frica de înălţime. Metoda de-a scăpa de tremurat: „În prima fază, pacientul are corzi de protecţie“

Pentru că înălţimea este un pericol real, acrofobia este una dintre cele mai întâlnite fobii. Apare în general la adulţi şi afectează unul din douăzeci de oameni. „Frica de înălţime apare mai ales la persoanele…




04:22, 01.08.2016

Cauzele ascunse care determină apariţia fricii de întuneric. Cum pot fi vindecaţi copiii: „În timp, problema se va rezolva“

Frica de întuneric poate fi sinonimă cu frica de necunoscut. „Atunci când în cameră este întuneric şi nu ne putem folosi pe deplin de simţul văzului suntem mai vulnerabili şi devenim atenţi la fiecare zgomot. La…




04:18, 23.05.2016

Ce sunt de fapt visele. Psihologii spun că ceea ce visăm are legătură cu viaţa reală şi cu cele mai mari temeri pe care le avem

Psihologii spun că toţi visăm în fiecare noapte, dar nu ne aducem aminte decât foarte puţin. „Fiecare persoană visează de mai multe ori pe noapte, dar nu ne aducem aminte decât 10% din ceea ce visăm. Dacă visele…




06:23, 07.05.2016

Ce înseamnă, de fapt, să fii ipohondru? Drama prin care trec bolnavii închipuiţi - explicaţiile psihologilor

Cu toţii au cunoscut persoane care se cred bolnave şi de care poate am râs uneori. Trebuie însă să ştim că să fii ipohondru (bolnav închipuit) este o boală psihică ce poate avea efecte devastatoare asupra vieţii…




04:08, 23.03.2016

De ce occidentalii trecuţi de 40-50 de ani fac sex mai mult decât românii. Psiholog: „Unii români văd sexul ca o obligaţie“

Studiile europene arată că occidentalii trecuţi de prima tinereţe (40-50 ani) fac sex în medie de două ori pe săptămână. La români însă media este o dată pe săptămână, de două ori lunar sau chiar mai rar. Totul…




06:14, 19.03.2016

Cum să-ţi alegi cariera potrivită. Testează, vezi ce îţi place şi nu accepta un job doar pentru că pare de viitor

În primul rând, trebuie să ne alegem ceva ce ne place şi să testăm să vedem unde suntem buni, în ce domeniu putem excela. Trebuie să ne cunoaştem foarte bine limitele. „În primul rând, pentru a avea succes în carieră…




09:02, 18.03.2016

Corala Fantasia merge la Galaţi

Corala va reprezenta judeţul la etapa zonală a Olimpiadei Corale, care va avea loc sâmbătă, de la ora 10, la Teatrul Muzical “Nae Leonard”. “Fantasia” va concura la Galaţi pentru un loc la faza naţională a Olimpiadei…




06:29, 13.03.2016

Diferenţa din creier care le face pe femei să gândească altfel decât bărbaţii. De ce ele sunt artistice, iar ei tehnici

Studiile făcute de-a lungul anilor au arătat că bărbaţii au mai mulţi neurotransmiţători în interiorul emisferelor cerebrale, iar femeile au mai mulţi neurotransmiţători între emisferele cerebrale. De aceea modul…




00:04, 10.03.2016

Delia Macovei a câştigat Cupa AMG de la Bucureşti

Tenismena Delia Macovei, de la CSM 2007 Focşani, unde este pregătită de profesorul Răzvan Bucuroiu, a câştigat Cupa AMG la tenis de câmp, la 12 ani, competiţie care a avut loc la Bucureşti. Este al doilea titlu…




02:23, 08.03.2016

Cearta în căsnicie: când micile dispute fac diferenţa între pasiune şi un pas de divorţ

Orice cuplu se ceartă mai rar sau mai des. Asta nu înseamnă că sunt probleme majore în căsnicie. Depinde însă de tipul certurilor, de motiv şi durata lor. „Cu toţii ne certăm de la lucruri mărunte. De la bani,…




06:09, 07.03.2016

Cum să-ţi ajuţi copilul să obţină rezultate bune la examene. Psiholog: „Niciun copil nu-i perfect şi nu va avea 10.00 pe linie“

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl facă părinţii este să nu certe mereu copilul atunci când nu are rezultate foarte bune. „Dacă părinţii ceartă copilul sau ţipă la el de fiecare dată când ia o notă mai…




06:20, 28.02.2016

Cinci ponturi de setare metală pentru succes garantat explicate de psihologi: „Dacă ne gândim la eşec, totul e pierdut“

Psihologii spun că este crucial să gândim pozitiv în orice situaţie. Studiile arată că oamenii optimişti au cu 80% sanşe mai mari să devină persoane de succes. „Foarte important în viaţă este să gândim pozitiv.…




02:34, 11.01.2016

Ce se întâmplă în creierul nostru când suntem fericiţi. Alimentul-minune care declanşează instantaneu starea extatică

Studiile realizate la nivel mondial arată că bărbaţii sunt mai norocoşi decât femeile, deoarece creierul lor secretă chiar şi cu 50% mai mulţi hormoni ai fericirii. Responsabile pentru starea de bine sunt endorfinele,…




02:14, 11.12.2015

Cele mai neinspirate cadouri de Crăciun. De ce nu este bine să le dăruiţi celor dragi şosete, parfumuri sau căni personalizate

Printre cele mai neinspirate cadouri se numără şosetele, dar şi deodorantele, săpunurile sau şapoanele. „Deşi sunt practice, nu-i faceţi soţului sau soţiei, iubitei sau iubitului cadou şosete sau produse de îngrijire…




00:04, 19.11.2015

Karate/ CN Echipe Mini-cadete: Una, dar buna!

Sâmbata trecuta, la Sala Apollo din Bucuresti s-a desfasurat Campionatul National pe echipe, ultima competitie majora din calendarul Departamentului de Karate SKDUN al Federatiei Române de Arte Martiale pe 2015.…




02:27, 18.11.2015

Trucuri banale pentru a-ţi convinge copilul să fie ordonat. Psiholog: „Ţipatul nu este niciodată o soluţie“

Cea mai importantă lecţie este să fiţi chiar voi părinţii un exemplu. Dacă cei mari îşi strâng lucrurile şi fac ordine în casă atunci şi cel mic va prelua exemplul. De asemenea, obişnuiţi copiii să fie ordonaţi…




02:37, 13.11.2015

De ce minţim în fiecare zi? De la minciunile nevinovate la boala care poate distruge vieţi - explicaţia psihologului

Copiii învaţă de mici să mintă, deşi le explicăm că nu este bine. Este practic un reflex. „Copiii spun mici minciuni de când încep să vorbească. Până la 6-7 ani nu putem spune că ele sunt adevărate minciuni. Eu…




06:32, 25.10.2015

Cum recunoşti o persoană în pragul sinuciderii? Semnele care prevestesc o tragedie - sfaturile psihologilor

Adolescenţii şi tinerii sunt cei mai instabili emoţionali şi chiar şi o problemă mică, peste care noi, adulţii, trecem uşor, pentru ei este o adevărată dramă. O decepţie în dragoste, un eşec la şcoală, dar şi modul…




09:08, 18.09.2015

Cum ne vindecăm de emoţiile negative, „drogul“ preferat al pesimistului. Psiholog: „Trebuie să ne spunem: «Astăzi este ziua mea, astăzi voi reuşi!»“

Emoţiile provin din impulsurile prin care creierul uman dictează comportamentul în anumite situaţii. Se manifestă într-o gamă largă de situaţii: înainte de un examen, la un interviu de angajare, în ziua nunţii,…




06:18, 16.08.2015

Cum ne trădează propriul corp: gesturile prin care ne dăm de gol când minţim

Faţa este cea mai expresivă parte a corpului şi ne poate trăda într-o fracţiune de secundă. Cu toţii facem gesturi involuntare care arată exact cum ne simţim în acel moment. Fie ca suntem nervoşi, emoţionaţi, dezinteresaţi…