Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

De ce minţim în fiecare zi? De la minciunile nevinovate la boala care poate distruge vieţi - explicaţia psihologului

Publicat:

Copiii invata de mici sa minta, desi le explicam ca nu este bine. Este practic un reflex. „Copiii spun mici minciuni de cand incep sa vorbeasca. Pana la 6-7 ani nu putem spune ca ele sunt adevarate minciuni. Eu au o imaginatie bogata si multe fantezii. Nu disting uneori realitatea de imaginatie si nu putem spune ca mint constient. Odata ce cresc incep sa minta ca sa sa nu fie pedepsiti. Putem sa-i dezvatam de acest obicei daca le aratam ca atunci cand spun adevarul nu patesc nimic. Exista si situatii mai grave cand cei mici au fost pedepsiti pentru anumite greseli sau certati foarte tare cand…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Maine dimineața, toții copiii din Mioveni sunt invitați la teatru!

16:56, 17.05.2024 - Maine dimineața, toții copiii din Mioveni sunt invitați la teatru! Sambata, 18 Mai, de la ora 11.00, magicianul poveștilor Marian Ralea aduce la Mioveni cele mai cunoscute personaje din basmele romanești și din mitologia populara romaneasca, in cadrul spectacolului interactiv “Drumul lui Fat Frumos”!…

(VIDEO) Marcel Ciolacu: Un miliard de lei pentru reabilitarea Autostrazii A1 București-Pitești

11:35, 16.05.2024 - Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, la inceputul ședinței de Guvern, ca se aloca un miliard de lei pentru reabilitarea Autostrazii A1 București-Pitești, cea mai tranzitata autostrada a Romaniei. De asemenea, Guvernul va aloca 11 miliarde de lei pentru reabilitarea liniei ferate Focșani-Roman, aproximativ…

Iluzia optica a diminetii. Cu totii putem vedea imediat nuferii de pe lac, dar unde este broasca?

08:51, 17.04.2024 - O noua zi, o noua provocare pentru tine cu iluzia optica a diminetii. Daca ești inca la momentul cafelei, ar fi interesant sa vezi daca reușești sa rezolvi aceasta provocare, iar tot ce trebuie sa faci este sa descoperi unde se ascunde o broscuța simpatica prin marea de nuferi. Bafta! Te provocam la…

Masurile de urgența care va pot scapa de infectare

11:50, 05.04.2024 - Grupa de sange cea mai predispusa la mușcaturi de capușe e A2, au demonstrat cercetatorii care au testat reacțiile fața de mai multe grupe, prin experimente de laborator. Din ce in ce mai mulți romani sunt mușcați de capușe, iar medicii spun ca primele masuri luate imediat dupa mușcatura va pot scapa…

Ucraina, indarjita de calificarea la Euro 2024: „Rachetele zboara, trebuie sa aratam ca suntem cu totii in viata si ca luptam impotriva rusilor”

11:20, 27.03.2024 - Capitanul reprezentativei Ucrainei, Oleksandr Zinchenko, a declarat, marti seara, ca este foarte mandru pentru echipa sa, care a reusit calificarea la Euro-2024, dupa victoria, scor 2-1 cu Islanda, din play-off, relateaza Reuters. ...

De ce a divorțat, de fapt, Claudia Patrașcanu de Gabi Badalau. „Nu mai era nimic intre noi. Cu toții greșim”

10:40, 19.03.2024 - Claudia Patrașcanu și Gabi Badalau au doi copii impreuna și au divortat in urma cu ceva timp, iar de atunci, cei doi și-au aruncat cuvinte grele. Vedeta a fost invitata recent in emisiunea „40 de intrebari cu Denise Rifai”, unde a facut o serie de dezvaluiri despre divortul de partener dar și despre…

Record: Un barbat din Suceava a picat de 53 de ori examenul pentru permisul auto

10:15, 04.03.2024 - Record de incercari: Un barbat din Suceava a dat de 53 de ori examenul teoretic pentru permisul auto. Persoana respectiva ar putea deține titlul neoficial de cel mai slab candidat din Romania care s-a prezentat la acest examen. Un barbat din Suceava a picat de 53 de ori examenul pentru permisul auto…

ANALIZA: Cum e platita munca celor din zona Turzii care sunt obligați sa presteze munca in folosul comunitații, pentru ca nu și-au platit unele amenzi?! Salar de ”derector”!

14:55, 28.02.2024 - Judecatoria Turda este implicata direct in procesul de evaluare al muncii prestate de catre persoanele care nu-și achita amenzile primite, prin stabilirea unui numar de ore/zile de munca in folosul comunitații, pentru ”plata” acelor amenzi ramase neachitate. Conform legislației in vigoare, o persoana…


Ce parere ai despre aceasta stire?