Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

09:05, 14.11.2023

Ce sunt gnocchi. Rețete cu gnocchi

O rețetă de paste pe care o să o îndrăgești din prima datorită ingredientului principal, ghocchi. Vezi mai jos ce sunt ghocchi, cum se fac, dar și care sunt cele mai ușor de încercat rețete cu ghocchi!Gnocchi,…




17:25, 07.11.2023

Prăjitură Albă ca Zăpada cu cremă de lămâie, desertul preferat al bunicii: ingredientul care frăgezește foile

Pentru a pregăti desertul savuros, vom avea nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat.Ingrediente foi: 500 g de făină2 ouă10 linguri de lapte10 linguri de zahăr10…




12:20, 07.11.2023

Cum faci găluște cu prune foarte pufoase. Secretul puțin cunoscut al aluatului

Toți iubitorii de deserturi visează la găluște cu prune pufoase, însă nu pot fi obținute dacă nu știi câteva secrete. Este foarte important felul în care este gătit aluatul și cantitatea ingredientelor folosite.…




11:30, 07.11.2023

Prăjitură Albă ca Zăpada cu cremă de lămâie, desertul preferat al bunicii: ingredientul care frăgezește foile

Pentru a pregăti desertul savuros, vom avea nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat.Ingrediente foi: 500 g de făină2 ouă10 linguri de lapte10 linguri de zahăr10…




22:05, 06.11.2023

Cea mai bună pizza de casă și sandvișul rapid - Trucurile din rețetele respectate de chef Sorin Bontea

 Cea mai bună pizza de casă după rețeta chefului Sorin Bontea. Este un preparat special - moale și aromat și extrem de simplu de făcut.  Pizza de casă după rețeta chef Sorin Bontea - Ingrediente 1 kg de făină800…




16:01, 31.10.2023

Cel mai bun chec cu lapte acru – rețetă cu cana

Checul cu lapte acru este un desert iubit în multe familii, iar acesta cu lapte acru are cu adevărat un gust divin! Se face extrem de ușor, iar pentru a măsura ingredientele ai nevoie doar de o cană de 200 ml.Cel…




17:30, 29.10.2023

Sfaturi pentru a găti cu semințe de dovleac

Semințele de dovleac nu sunt doar delicioase. Ele oferă o gamă largă de beneficii, de la stimularea imunității la susținerea sănătății inimii.   Dar dacă nu știi cum să le integrezi în dieta ta și ai nevoie de…




15:05, 29.10.2023

Cel mai tare desert de toamnă. Cum prepari rondele de măr în aluat de clătite

Desertul este unul din păcatele nevinovate de care aproape toți ne facem vinovați. Iar când se prepară simplu, cu ingrediente la îndemână pentru toata lumea este un avantaj și mai mare. Combinația dintre îndrăgitele…




17:16, 27.10.2023

Reţetă de plăcintă cu caise şi brânză de vaci în aluat cu lapte bătut

O plăcintă cu caise și brânză de vaci în aluat cu lapte bătut este un desert delicios, perfect pentru sezonul cald, dar poate fi savurat şi în alte perioade ale anului. Pentru că se pot înlocui caisele proaspete…




14:40, 27.10.2023

Ingredientul surpriză pe care să îl pui în aluatul de pâine. Aşa va ieşi pufoasă ca la brutărie

Ai încercat să gătești pâine acasă, însă rezultatul nu te-a mulțumit? Playtech Știri îți prezintă rețeta cu care nu vei da greș niciodată. Există un ingredient pe care trebuie să-l adaugi neapărat în aluat, pentru…




13:31, 27.10.2023

Secretul bunătăților monastice: Rețeta pentru Fanuropita, viziunea culinară a Sfântului Fanurie

Prăjitura Sfântului Fanurie se face cu ingrediente simple și se prepară ușor, fiind potrivită oricui dorește să încerce o rețetă tradițională din Grecia. Este o prăjitură potrivită pentru orice ocazie, dar pe lângă…




08:50, 25.10.2023

Rețetă de sărățele de casă cu cașcaval. Ingredientul pe care să îl pui ca să iasă fragede și pufoase

Sărățelele pot fi gustarea ideală pe care o poți pregăti rapid, din câteva ingrediente. Aluatul fraged și pufos, în combinație cu susan, mac ori cașcaval sunt un adevărat deliciu. Modul de preparare, pas cu pas.




11:16, 23.10.2023

Tarta cu struguri, un deliciu al toamnei - Cum se se prepară cea mai bună prăjitură de sezon

Ingrediente:- 4 gălbenușuri - 2 linguri zahăr - 1 lingură zahăr pudră - 2 linguri amidon - 400 ml lapte - esență vanilie - 350 ml smântână pentru frișcă- boabe de struguri albi, pentru ornat. Mod de preparare pentru…




11:05, 22.10.2023

De ce se pune bere în aluatul de clătite. Trucul genial pe care-l vei folosi de fiecare dată

Clătitele se pot consuma cu umplutură de ciocolată, gem, dulceată, miere sau brânză. De asemena, în cazul în care nu ai lapte, îl poți înlocui cu apă minerală, însă, puini știu că și berea poate fi de folos. Iată…




13:06, 21.10.2023

Cum se face prăjitura Albă ca Zăpada, preferata românilor din anii 90. Asta e rețeta originală

Albă ca Zăpada este una dintre cele mai populare prăjituri. Există o retetă originară, pe care gospodinele o folosesc de cele mai multe ori. Nu este un preparat prea ușor de gătit, însă ai nevoie de doar câteva…




15:45, 18.10.2023

Cum să faci focaccia cu ierburi aromatice

Focaccia cu ierburi aromatice se coace în cuptor și se prepară dintr-un aluat simplu din făină, ulei și apă. Rețeta noastră este săracă în grăsimi și este perfectă pentru o alimentație echilibrată.Rețetă focaccia…




08:35, 18.10.2023

Rețetă de prăjitură cu foi cu nucă și gem. Ai nevoie de doar 10 minute pentru a face aluatul

Rețeta de prăjitură cu foi de nucă și gem poate fi alegerea ideală atunci când vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu ceva dulce, dar nu ai prea mult timp pentru ceva complicat. Aluatul este gata în 10 minute, iar…




21:10, 15.10.2023

Reţete de melci cu nucă

Rețetele de melci cu nucă nu sunt populare doar în țara noastră, multe țări din Europa consumă cu mare plăcere acest desert savuros. Așadar, iată unele dinre cele mai apreciate rețete de melci cu nucă pe care să…




17:45, 14.10.2023

Rețeta lui Radu Anton Roman pentru plăcintă de mere

    Ingrediente:250 g făină  1,5 kg mere  250 g unt  250 g zahăr   100 g pesmet   1 vârf cuţit scorţişoară   1 vârf cuţit sare Mod de preparare: “Aluatul se face din făină cu apă rece şi foarte puţină sare. După…




12:01, 14.10.2023

Cât timp se ține plăcinta cu dovleac la cuptor. Secretul pentru prepararea celei mai gustoase prăjituri de toamnă

Toamna și ale ei roade minunate te îmbie să faci tot posibilul pentru a te bucura de atmosferă. Unul dintre aceste roade este dovleacul. Bun pentru copt, pentru ciorbă, dar mai ales pentru plăcintă. Cine nu iubește…




18:01, 12.10.2023

Cum faci foi de plăcintă exact ca la patiserie. Cât trebuie frământat aluatul și cât se lasă la dospit

Plăcinta este un desert preferat de mulți români, indiferent dacă este de mere, caise sau orice alt fruct. Atunci când prepari o plăcintă trebuie să ai mare grijă cum faci foile, deoarece acestea vor da un gust…




13:05, 12.10.2023

Reţetă chec de post – cum faci cel mai bun chec

Fie că ai renunțat complet la produsele de origine animale, fie că doar ții posturile creștine, un chec de post este desertul perfect. Pufos, aromat și delicios, checul de post se poate face în mai multe variante,…




20:20, 09.10.2023

Ingredientul secret care se pune în aluatul de gogoși. Așa vor ieși pufoase și gustoase

Astăzi vă dezvăluim ingredientul secret care se pune în aluat pentru a vă bucura de niște gogoși pufoase și foarte gustoase! Veți primi cu totul rețeta, așa că trebuie să o salvați, deoarece o veți face de foarte…




18:05, 08.10.2023

Un cozonac secuiesc-record, lung de 20 de metri, a fost preparat și degustat, la Festivalul Deliciilor Dulci de la Sf. Gheorghe

La cea de-a 5-a ediţie a Festivalului Deliciilor Dulci, care s-a desfășurat în centrul orașului Sfântu Gheorghe, județul Covasna, între 6 și 8 octombrie, a fost preparat un kürtőskalács de 20 de metri lungime,…




15:05, 06.10.2023

Tortul cu cremă de zahăr ars este un deliciu - Rețeta din caietul bunicii, cea care rezistă

 Tort cu cremă de zahăr ars - Ingrediente  Pentru cremă: 4 ouă, 6 linguri zahăr, 500ml lapte, 1 plic zahăr vanilinat, cană zahăr. Pentru blat: 3 ouă, 3 linguri făină, 3 linguri zahăr, 1 lingură ulei, 1 praf de…




12:25, 06.10.2023

Cu ce să înlocuiești drojdia din aluatul pentru pâine. Ingredientul secret folosit de românce de acum 50 de ani

Gospodinele trebuie să știe cu ce pot să înlocuiești drojdia din aluatul pentru pâine, dacă vor să facă un preparat așa cum făceau româncele în urmă cu 50 de ani. Poate fi folosit foarte eficient și la prăjituri!…




00:05, 06.10.2023

Inimioare cu cremă de budincă

Blat: 3 ouă, 6 linguri zahăr, 3 linguri ulei, 3 linguri lapte, 1 linguriță praf de copt, 5 linguri făină, esență de vanilie Crema: 400 ml lapte, 1 pachet cu praf de budincă de căpșuni, 3 linguri zahăr Decor: 1…




20:15, 05.10.2023

Ce trebuie să pui în aluatul de chec pentru a obține un blat pufos. Trucul la care apelează cele mai multe gospodine

Chechul este unul dintre cele mai preferate deserturi din întreaga lume. Gătit sub o mulțime de feluri, asta datorită multitudinii de rețete care se găsesc pe internet, acest preparat ușor de gătit poate fi alegerea…




16:16, 04.10.2023

Cât timp se lasă aluatul fraged la odihnit, de fapt. Sfatul experţilor, aşa va ieşi perfect

Toată lumea iubește fursecurile, însă puține sunt gospodinele care știu cât timp trebuie să stea aluatul la odihnit, pe ceas, pentru ca rezultatul final să fie perfect. Experții în domeniul culinar au dezvăluit…




11:35, 03.10.2023

Ce să pui în aluatul pentru negresă ca să iasă pufoasă. Trucul gospodinelor de la țară

Negresele se numără printre prăjiturile preferate de mulți dintre noi. Prăjitura negresă se prepară ușor și ai nevoie de doar câteva ingrediente, pentru ca desertul să fie unul delicios. Iată ce să pui în aluatul…