Aluatul - Stiri si informatii despre Aluatul | pagina 3 Ultima actualizare: 12:31:13, 17.06.2024
09:05, 14.11.2023
Ce sunt gnocchi. Rețete cu gnocchi
O rețetă de paste pe care o să o îndrăgești din prima datorită ingredientului principal, ghocchi. Vezi mai jos ce sunt ghocchi, cum se fac, dar și care sunt cele mai ușor de încercat rețete cu ghocchi!Gnocchi,…
17:25, 07.11.2023
Prăjitură Albă ca Zăpada cu cremă de lămâie, desertul preferat al bunicii: ingredientul care frăgezește foile
Pentru a pregăti desertul savuros, vom avea nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat.Ingrediente foi: 500 g de făină2 ouă10 linguri de lapte10 linguri de zahăr10…
12:20, 07.11.2023
Cum faci găluște cu prune foarte pufoase. Secretul puțin cunoscut al aluatului
Toți iubitorii de deserturi visează la găluște cu prune pufoase, însă nu pot fi obținute dacă nu știi câteva secrete. Este foarte important felul în care este gătit aluatul și cantitatea ingredientelor folosite.…
11:30, 07.11.2023
Prăjitură Albă ca Zăpada cu cremă de lămâie, desertul preferat al bunicii: ingredientul care frăgezește foile
Pentru a pregăti desertul savuros, vom avea nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat.Ingrediente foi: 500 g de făină2 ouă10 linguri de lapte10 linguri de zahăr10…
22:05, 06.11.2023
Cea mai bună pizza de casă și sandvișul rapid - Trucurile din rețetele respectate de chef Sorin Bontea
Cea mai bună pizza de casă după rețeta chefului Sorin Bontea. Este un preparat special - moale și aromat și extrem de simplu de făcut. Pizza de casă după rețeta chef Sorin Bontea - Ingrediente 1 kg de făină800…
16:01, 31.10.2023
Cel mai bun chec cu lapte acru – rețetă cu cana
Checul cu lapte acru este un desert iubit în multe familii, iar acesta cu lapte acru are cu adevărat un gust divin! Se face extrem de ușor, iar pentru a măsura ingredientele ai nevoie doar de o cană de 200 ml.Cel…
17:30, 29.10.2023
Sfaturi pentru a găti cu semințe de dovleac
Semințele de dovleac nu sunt doar delicioase. Ele oferă o gamă largă de beneficii, de la stimularea imunității la susținerea sănătății inimii. Dar dacă nu știi cum să le integrezi în dieta ta și ai nevoie de…
15:05, 29.10.2023
Cel mai tare desert de toamnă. Cum prepari rondele de măr în aluat de clătite
Desertul este unul din păcatele nevinovate de care aproape toți ne facem vinovați. Iar când se prepară simplu, cu ingrediente la îndemână pentru toata lumea este un avantaj și mai mare. Combinația dintre îndrăgitele…
17:16, 27.10.2023
Reţetă de plăcintă cu caise şi brânză de vaci în aluat cu lapte bătut
O plăcintă cu caise și brânză de vaci în aluat cu lapte bătut este un desert delicios, perfect pentru sezonul cald, dar poate fi savurat şi în alte perioade ale anului. Pentru că se pot înlocui caisele proaspete…
14:40, 27.10.2023
Ingredientul surpriză pe care să îl pui în aluatul de pâine. Aşa va ieşi pufoasă ca la brutărie
Ai încercat să gătești pâine acasă, însă rezultatul nu te-a mulțumit? Playtech Știri îți prezintă rețeta cu care nu vei da greș niciodată. Există un ingredient pe care trebuie să-l adaugi neapărat în aluat, pentru…
13:31, 27.10.2023
Secretul bunătăților monastice: Rețeta pentru Fanuropita, viziunea culinară a Sfântului Fanurie
Prăjitura Sfântului Fanurie se face cu ingrediente simple și se prepară ușor, fiind potrivită oricui dorește să încerce o rețetă tradițională din Grecia. Este o prăjitură potrivită pentru orice ocazie, dar pe lângă…
08:50, 25.10.2023
Rețetă de sărățele de casă cu cașcaval. Ingredientul pe care să îl pui ca să iasă fragede și pufoase
Sărățelele pot fi gustarea ideală pe care o poți pregăti rapid, din câteva ingrediente. Aluatul fraged și pufos, în combinație cu susan, mac ori cașcaval sunt un adevărat deliciu. Modul de preparare, pas cu pas.
11:16, 23.10.2023
Tarta cu struguri, un deliciu al toamnei - Cum se se prepară cea mai bună prăjitură de sezon
Ingrediente:- 4 gălbenușuri - 2 linguri zahăr - 1 lingură zahăr pudră - 2 linguri amidon - 400 ml lapte - esență vanilie - 350 ml smântână pentru frișcă- boabe de struguri albi, pentru ornat. Mod de preparare pentru…
11:05, 22.10.2023
De ce se pune bere în aluatul de clătite. Trucul genial pe care-l vei folosi de fiecare dată
Clătitele se pot consuma cu umplutură de ciocolată, gem, dulceată, miere sau brânză. De asemena, în cazul în care nu ai lapte, îl poți înlocui cu apă minerală, însă, puini știu că și berea poate fi de folos. Iată…
13:06, 21.10.2023
Cum se face prăjitura Albă ca Zăpada, preferata românilor din anii 90. Asta e rețeta originală
Albă ca Zăpada este una dintre cele mai populare prăjituri. Există o retetă originară, pe care gospodinele o folosesc de cele mai multe ori. Nu este un preparat prea ușor de gătit, însă ai nevoie de doar câteva…
15:45, 18.10.2023
Cum să faci focaccia cu ierburi aromatice
Focaccia cu ierburi aromatice se coace în cuptor și se prepară dintr-un aluat simplu din făină, ulei și apă. Rețeta noastră este săracă în grăsimi și este perfectă pentru o alimentație echilibrată.Rețetă focaccia…
08:35, 18.10.2023
Rețetă de prăjitură cu foi cu nucă și gem. Ai nevoie de doar 10 minute pentru a face aluatul
Rețeta de prăjitură cu foi de nucă și gem poate fi alegerea ideală atunci când vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu ceva dulce, dar nu ai prea mult timp pentru ceva complicat. Aluatul este gata în 10 minute, iar…
21:10, 15.10.2023
Reţete de melci cu nucă
Rețetele de melci cu nucă nu sunt populare doar în țara noastră, multe țări din Europa consumă cu mare plăcere acest desert savuros. Așadar, iată unele dinre cele mai apreciate rețete de melci cu nucă pe care să…
17:45, 14.10.2023
Rețeta lui Radu Anton Roman pentru plăcintă de mere
Ingrediente:250 g făină 1,5 kg mere 250 g unt 250 g zahăr 100 g pesmet 1 vârf cuţit scorţişoară 1 vârf cuţit sare Mod de preparare: “Aluatul se face din făină cu apă rece şi foarte puţină sare. După…
12:01, 14.10.2023
Cât timp se ține plăcinta cu dovleac la cuptor. Secretul pentru prepararea celei mai gustoase prăjituri de toamnă
Toamna și ale ei roade minunate te îmbie să faci tot posibilul pentru a te bucura de atmosferă. Unul dintre aceste roade este dovleacul. Bun pentru copt, pentru ciorbă, dar mai ales pentru plăcintă. Cine nu iubește…
18:01, 12.10.2023
Cum faci foi de plăcintă exact ca la patiserie. Cât trebuie frământat aluatul și cât se lasă la dospit
Plăcinta este un desert preferat de mulți români, indiferent dacă este de mere, caise sau orice alt fruct. Atunci când prepari o plăcintă trebuie să ai mare grijă cum faci foile, deoarece acestea vor da un gust…
13:05, 12.10.2023
Reţetă chec de post – cum faci cel mai bun chec
Fie că ai renunțat complet la produsele de origine animale, fie că doar ții posturile creștine, un chec de post este desertul perfect. Pufos, aromat și delicios, checul de post se poate face în mai multe variante,…
20:20, 09.10.2023
Ingredientul secret care se pune în aluatul de gogoși. Așa vor ieși pufoase și gustoase
Astăzi vă dezvăluim ingredientul secret care se pune în aluat pentru a vă bucura de niște gogoși pufoase și foarte gustoase! Veți primi cu totul rețeta, așa că trebuie să o salvați, deoarece o veți face de foarte…
18:05, 08.10.2023
Un cozonac secuiesc-record, lung de 20 de metri, a fost preparat și degustat, la Festivalul Deliciilor Dulci de la Sf. Gheorghe
La cea de-a 5-a ediţie a Festivalului Deliciilor Dulci, care s-a desfășurat în centrul orașului Sfântu Gheorghe, județul Covasna, între 6 și 8 octombrie, a fost preparat un kürtőskalács de 20 de metri lungime,…
15:05, 06.10.2023
Tortul cu cremă de zahăr ars este un deliciu - Rețeta din caietul bunicii, cea care rezistă
Tort cu cremă de zahăr ars - Ingrediente Pentru cremă: 4 ouă, 6 linguri zahăr, 500ml lapte, 1 plic zahăr vanilinat, cană zahăr. Pentru blat: 3 ouă, 3 linguri făină, 3 linguri zahăr, 1 lingură ulei, 1 praf de…
12:25, 06.10.2023
Cu ce să înlocuiești drojdia din aluatul pentru pâine. Ingredientul secret folosit de românce de acum 50 de ani
Gospodinele trebuie să știe cu ce pot să înlocuiești drojdia din aluatul pentru pâine, dacă vor să facă un preparat așa cum făceau româncele în urmă cu 50 de ani. Poate fi folosit foarte eficient și la prăjituri!…
00:05, 06.10.2023
Inimioare cu cremă de budincă
Blat: 3 ouă, 6 linguri zahăr, 3 linguri ulei, 3 linguri lapte, 1 linguriță praf de copt, 5 linguri făină, esență de vanilie Crema: 400 ml lapte, 1 pachet cu praf de budincă de căpșuni, 3 linguri zahăr Decor: 1…
20:15, 05.10.2023
Ce trebuie să pui în aluatul de chec pentru a obține un blat pufos. Trucul la care apelează cele mai multe gospodine
Chechul este unul dintre cele mai preferate deserturi din întreaga lume. Gătit sub o mulțime de feluri, asta datorită multitudinii de rețete care se găsesc pe internet, acest preparat ușor de gătit poate fi alegerea…
16:16, 04.10.2023
Cât timp se lasă aluatul fraged la odihnit, de fapt. Sfatul experţilor, aşa va ieşi perfect
Toată lumea iubește fursecurile, însă puține sunt gospodinele care știu cât timp trebuie să stea aluatul la odihnit, pe ceas, pentru ca rezultatul final să fie perfect. Experții în domeniul culinar au dezvăluit…
11:35, 03.10.2023
Ce să pui în aluatul pentru negresă ca să iasă pufoasă. Trucul gospodinelor de la țară
Negresele se numără printre prăjiturile preferate de mulți dintre noi. Prăjitura negresă se prepară ușor și ai nevoie de doar câteva ingrediente, pentru ca desertul să fie unul delicios. Iată ce să pui în aluatul…