Aluatul - Stiri si informatii despre Aluatul | prima pagina Ultima actualizare: 10:01:22, 04.05.2024
Reţetă tradițională: Cozonacii de Paști
În religia ortodoxă, cozonacul este considerat o pâine ritualică, îndulcită, care simbolizează bogăţia, bucuria sărbătorii şi transformarea spirituală. În prezent, cozonacul s-a transformat într-o prăjitură tradițională…
Cu ce se ung cozonacii după coacere. Trucul simplu pentru un aspect lucios
De pe masa de Paște nu ar trebui să lipsească o felie de cozonac. Proaspăt, aburind și plin de aromă, cozonacul este vedeta de pe platoul cu prajituri festive. Fiecare gospodină își pregătește ingredientele cu…
Care este cea mai bună făină pentru cozonac? Multă lume nu știe și face o mare greșeală care strică aluatul definitiv
În ultimii ani, firmele de morărit și panificație au scos pe piață o multitudine de tipuri de făină, în funcție de produsele pe care doriți să le gătiți, astfel încât puteți găsi gata ambalată făină pentru cozonac,…
Care este cea mai bună făină pentru cozonac? Multă lume nu știe și face o mare greșeală care strică aluatul definitiv
În ultimii ani, firmele de morărit și panificație au scos pe piață o multitudine de tipuri de făină, în funcție de produsele pe care doriți să le gătiți, astfel încât puteți găsi gata ambalată făină pentru cozonac,…
12:55, 23.04.2024
Cozonac de Paște, rețeta celebrului bucătar Bărbosu. Câte grade trebuie să fie în bucătărie pentru a creşte aluatul frumos
Dacă vreți să pregătiți cozonac de Paște și să nu dați greș la prepararea acestui desert delicios, un bucătar cunoscut în România a dezvăluit cum trebuie să procedezi pentru a obține cel mai bun cozonac. Câte grade…
15:06, 21.04.2024
Rețetă specială de cozonac pentru Paște. Cum trebuie să împletești aluatul, de fapt
Mai este foarte puțin până la sărbătorile pascale, așa că gospodinele se pregătesc să facă bunătăți pentru cei dragi. Cozonacul este unul dintre preparatele nelipsite de pe masa de Paște. Acesta este adorat de…
Okonomiyaki: Omletă în stil japonez
Similar cu o omletă sau o clătită, okonomiyaki este un fel de mâncare japonez extrem de popular. Aluatul se face cu ouă, făină, apă, igname ras și varză mărunțită. În amestec sunt adăugate ocazional ingrediente…
18:25, 18.04.2024
Ce pun gospodinele din Moldova în aluatul gogoșilor de post. Ingredientul care le transformă într-un deliciu
Este binecunoscut faptul că în Moldova mâncarea este delicioasă, atât cea de post, cât și cea de dulce. Dacă te întrebi ce pun gospodinele din Moldova în aluatul gogoșilor de post, atunci trebuie să le cunoști…
Ce puneau bunicile în aluatul clătitelor de post ca să iasă pufoase. Ingredientul secret pe care îl foloseau
O rețetă simplă, un desert delicios cu care ne putem răsfăța papilele gustative. Află, din rândurile de mai jos, ce puneau bunicile în aluatul clătitelor de post ca să iasă pufoase. Secretul succesului era un singur…
Reţete de panettone. Cum să faci cozonac italian acasă
Cu aluat pufos, umplutură cu cremă sau cu fructe, Panettone este nelipsit de pe masa de Paște. Te învățăm pas cu pas rețeta pentru a face acasă cozonac Italian. Descoperă rețete de panetrone.Ingredientele de bază…
Ce să pui în aluatul de gogoși de post pentru un gust divin. Ingredientul secret care înlocuiește oul
Doar pentru că alegi să respecți restricțiile alimentare impuse în perioadele ce preced marile sărbători creștine, nu înseamnă că trebuie să renunți la micile plăceri culinare, ci doar să faci unele modificări.…
Plăcintă învârtită cu spanac. Rețeta simplă pentru un aperitiv de post delicios
Plăcinta cu spanac poate fi preparată pentru oricare dintre mesele zilei, dar și pentru gustarea din pauza de masă de la birou. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a o pregăti. Poți folosi pentru umplutură…
Rețete speciale. Șuberec rețeta turcească-tătărească din Dobrogea
Ce ingrediente folosim pentru rețeta de șuberec?Ingrediente pentru 6 porții de cate 150 g fiecareIngredientePentru aluat250 g de faina1 varf de lingurita de sare150 ml de apa50 g de faina pentru modelatPentru umplutura250…
Tartă cu umplutură de iaurt
Ingrediente pentru aluat: (pentru o formă de tartă cu diametrul de 24 de cm) 3 gălbenuşuri 120 gr unt topit 105 gr zahăr 300 gr făină 5 gr praf de copt Într-un bol amestecăm gălbenuşurile împreună cu zahărul până…
Ce trebuie să faci cu aluatul mucenicilor pentru a fi pufoși. Vor ieși ca la patiserie
În fiecare an, pe data de 9 Martie, Biserica Ortodoxă îi prăznuiește pe cei 40 de Mucenici. Este o sărbătoare cu tradiții și obiceiuri păstrate de sute de ani și o zi în care toate gospodinele pregătesc delicioșii…
09:20, 09.03.2024
9 Martie – Ziua Sfinților 40 de Mucenici. Cum se pregătesc mucenicii moldovenești?
Anual, Sfinții 40 Mucenici sunt prăznuiți de Biserica Ortodoxă la data de 9 Martie. Aceștia erau soldați creștini, romani, greci și armeni. Guvernatorul Armeniei, aflând despre credința lor, i-a silit să se închine…
00:30, 08.03.2024
Hummus cu lipii greceşti
Ingrediente: HUMMUS: 1 conservă mică de năut fiert 2 căţei de usturoi 2 linguri de ulei de măsline 2 linguri de tahini (pastă de susan) 1 linguriţă de sare 1 linguriţă de piper măcinat sucul de la o jumătate de…
14:20, 07.03.2024
Ce se pune în aluatul pentru mucenici moldovenești ca să iasă foarte pufoși
Mucenicii moldovenești sunt cel mai gătit preparat din aceste zile, iar rețeta este foarte simplă. Dacă vrei să obții un preparat pufos, moale și aromat, trebuie să adaugi un ingredient secret în aluat. Iată de…
Rețetă mucenici moldovenești însiropați
Pe data de 9 martie, în calendarul ortodox se prăznuiesc Sfinții 40 de Mucenici, motiv pentru care gospodinele din toate colțurile țării pregătesc rețete de mucenici. Mai jos îți spunem care sunt cele mai bune…
Mucenici moldovenești, rețeta renumitului gastronom Radu Anton Roman. Ingredientul secret pe care îl folosea maestrul bucătar
În credinţa populară, 9 martie este ziua în care se deschid cerurile. Pentru pomenirea celor morţi, în multe sate se obişnuieşte să se împartă mucenici.Regretatul gastronom Radu Anton Roman a publicat în cartea…
20:35, 29.02.2024
Ce trebuie să faci înainte de a bate ouăle cu care ungi aluatul preparatelor pe care le dai la cuptor. Ingredientul pe care trebuie să îl adaugi
Ouăle se numără printre cele mai populare alimente din întreaga lume la micul dejun. Când vine vorba de nutriție, ouăle reprezintă un pachet complet, deoarece conțin toți nutrienții. Un ou conține aproximativ 72…
Cum prepari celebrii mucenici muntenești? Rețeta delicioasă a lui Cătălin Scărlătescu: aroma de care te vei îndrăgosti
Ingrediente mucenici muntenești à la chef ScărlătescuPentru aluatul de mucenici muntenești500 de grame de făină50 de grame de drojdie200 de ml de apă călduţă100 ml de uleisarezahăr vanilatPentru zeama mucenicilor2-3…
Cum prepari celebrii mucenici muntenești? Rețeta delicioasă a lui Cătălin Scărlătescu: aroma de care te vei îndrăgosti
Ingrediente mucenici muntenești à la chef ScărlătescuPentru aluatul de mucenici muntenești500 de grame de făină50 de grame de drojdie200 de ml de apă călduţă100 ml de uleisarezahăr vanilatPentru zeama mucenicilor2-3…
Nutriționistul Mihaela Bilic. Secretul clătitelor
Nutriționistul Mihaela Bilic , cunoscută în mediul online pentru sfaturile sale, le-a explicat urmăritorilor săi cum trebuie să procedeze pentru a face clătite cat mai gustoase. Clătita perfectă are nevoie de odihnă,…
Reţete de fagure cu cremă
Una dintre cele mai cunoscute rețete care amintește de gustul copilăriei este, fără îndoială, cea de fagure cu cremă. Desertul care nu lipsea de pe nicio masă de sărbătoare, faguri crocanți umpluți cu cremă, poți…
Cum se prepară savarina de casă. Secretul celei mai gustoase prăjituri
Savarina se număra printre prăjiturile preferate ale românilor. Ușor de făcut și foarte gustoase, reprezintă desertul perfect pentru o masă copioasă. Încercați următoarea rețetă și spuneți-ne ce părere aveți. Rețetă…
Ce trebuie să faci cu aluatul de clătite înainte de a-l pune în tigaie pentru a nu face cocoloaşe. Aşa procedează marii bucătari
Cu siguranță nimeni nu poate refuza o porție de clătite. Acest desert este adorat de toată lumea, de la mic la mare. Totuși, puține gospodine știu cum să prepare aluatul pentru clătite. Există câte un truc care…
Gogoșile, desertul de care nu ne săturăm niciodată (P)
Cine a inventat gogoșile?Există mai multe povești despre inventarea gogoșilor. Una dintre ele spune că au fost făcute pentru prima dată de coloniștii olandezi din America de Nord în secolul al XIX-lea. O altă poveste…
00:30, 09.02.2024
Tartă cu lămâie şi bezea
Aluat tartă (pentru un cerc cu diametrul de 20 de cm) 110 gr. făină 40 gr. zahăr pudră 10 gr. pudră de migdale 10 gr. amidon 1 gr. sare 60 gr. unt 82% grăsime 25 gr. ou Se taie untul rece în cuburi mici şi se amestecă…
20:35, 02.02.2024
Ingredientul pe care nu trebuie să îl mai adaugi în aluatul de clătite. Desertul va deveni astfel mai lipicios
Pe cât de ușor par de preparat clătitele, pe atât de multe bătăi de cap pot da gospodinelor. Și, pentru că în momentul realizării acestora foarte multe gospodine întâmpină dificultăți, fie se lipsesc sau fie nu…