Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

13:50, 29.02.2024

Ingredientele de aur pe care le folosesc sârbii în zacuscă. Cum faci Ajvar la tine acasă

An de an, gospodinele din România pregătesc delicioasa zacuscă de vinete. Aceasta se află în topul celor mai gustoase preparate tradiționale românești, este simplu de pregătit și are un gust inconfundabil de legume…




14:30, 24.10.2023

Zece reţete sârbeşti de conserve cu ardei şi roşii

Roșiile și ardeii pot fi întotdeauna consumaţi şi iarna pentru că se pot conserva foarte bine. Deși prepararea conservelor poate fi o muncă migăloasă, merită să încercaţi aceste reţete sârbeşti de conserve cu ardei…




10:51, 19.10.2023

Orez Djuvec, preparat balcanic – rețetă rapidă

Ați încercat vreodată Djuvec? Este un fel de mâncare tradițional din Europa de Sud-Est. Djuvec-ul autentic nu include neapărat orez, uneori este făcut doar cu legume și carne. În tradiția balcanică, orezul Djuvec…




12:50, 16.08.2023

Cum se face zacusca sârbească - Ingredientul care îi dă un gust complet diferit de cea românească

Fiecare țară are propria sa variantă și secretele sale culinare. În acest articol, ne vom concentra pe zacusca sârbească și pe ingredientul special care o diferențiază de cea românească.Ingrediente:1. Vinete -…




08:25, 16.08.2023

Cum se face zacusca sârbească - Ingredientul care îi dă un gust complet diferit de cea românească

Fiecare țară are propria sa variantă și secretele sale culinare. În acest articol, ne vom concentra pe zacusca sârbească și pe ingredientul special care o diferențiază de cea românească.Ingrediente:1. Vinete -…




16:10, 27.03.2023

Ce este sosul Ajvar și cum se folosește. Rețetă de sos Ajvar 

Ajvar este un sos iubit de oricine l-a încercat. Ajvarul este făcut în principal din ardei roșii prăjiți și poate fi folosit ca sos, pastă tartinabilă sau sub formă de garnitură. Este extrem de comun în întreaga…




19:51, 25.04.2022

Ajvar: „Caviarul” vegan din Balcani

În mod similar cu modul în care este privit humusul în lumea arabă, practic fiecare țară balcanică revendică ajvarul, o populară pastă de legume pe bază de ardei roșii prăjiți, ca fiind al său, scrie BBC. În urmă…




15:06, 24.07.2020

Rețetă de sos Ajvar. Sos sârbesc de ardei copți

Foarte popular pe teritoriul fostei Jugoslavii, sosul Ajvar, adică sos sârbesc de ardei copți, se poate servi și în restaurantele noastre, mai ales la burgeri, la platourile cu brânzeturi, dar și ca bază la anumite…




06:35, 20.07.2017

Ajvar, preparatul cunoscut drept „caviarul vegetal“ al Balcanilor. Se serveşte cu pleşcaviţă, o specialitate apreciată mult de români

Ajvarul este un preparat care face parte din bucătăria tradiţională sârbească, de unde s-a răspândit în toată regiunea Balcanilor. Numele acestui amestec de legume provine din cuvântul turcesc “havyar”, care înseamnă…




15:59, 31.08.2016

Din secretele gospodinelor! Cum se prepara cea mai gustoasa zacusca de vinete! Sarbii si bulgarii o adora

Zacusca este un preparat deosebit de gustos, raspandit in majoritatea regiunilor din Balcani. in Serbia este numita „Ajvar”, iar in Bulgaria „Lutenica”. in Romania, in functie de regiune zacusca se face cu ghebe,…




06:17, 30.08.2016

Cum se prepară cea mai gustoasă zacuscă de vinete: secretul gospodinelor pentru un preparat desăvârşit

Zacusca este un preparat deosebit de gustos, răspândit în majoritatea regiunilor din Balcani. În Serbia este numită „Ajvar”, iar în Bulgaria „Lutenica”. În România, în funcţie de regiune zacusca se face cu ghebe,…