Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum se face zacusca sârbească - Ingredientul care îi dă un gust complet diferit de cea românească

Publicat:

Fiecare țara are propria sa varianta și secretele sale culinare. In acest articol, ne vom concentra pe zacusca sarbeasca și pe ingredientul special care o diferențiaza de cea romaneasca.Ingrediente:1. Vinete - 2 kg2. Ardei capia - 1 kg3. Roșii - 1 kg4. Ceapa - 500 g5. Usturoi - 4 caței6. Ulei de floarea-soarelui - 200 ml7. Sare și piper - dupa gust8. **Ajvar** - 200 g (ingredientul secret care schimba complet gustul)Mod de preparare:1. **Pregatirea legumelor:** Spalați bine vinetele, ardeii și roșiile. Coaceți vinetele și ardeii pe gratar sau in cuptor pana cand pielea se inegrește și se desprinde…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Cum se face cozonacul fara framantare. Ajutor pentru gospodinele aflate in criza de timp

14:15, 29.04.2024 - Ingrediente pentru cozonacul fara framantare:1 kg faina 50 g drojdie proaspata5 galbenușuri + 1 ou intreg pentru uns500 ml lapte100 g unt topit5 linguri de ulei150 g zahar1 esența vaniliecoaja rasa de la o lamaie sau portocalaun praf de sareIngrediente pentru umplutura:5 albușuri de ou250 g samburi…

Ciorba de fasole verde ardeleneasca. Ingredientul folosit de marii bucatari pentru un gust autentic

17:51, 19.04.2024 - Timpul total de preparare al ciorbei este de aproximativ 45 de minute.Se vor folosi 750 g fasole verde curațata proaspata (merge și cea congelata), 200 g afumatura (opțional), 1 ceapa, 1 morcov, 1 ardei, 2 linguri de faina, 1 lingura de paprika, 1/2 țelina, 1 roșie, cimbru uscat, foi de dafin, tarhon,…

Parjoale de orez de post: rețeta buna și simpla

10:35, 12.04.2024 - Pentru cei care respecta Postul Mare sau nu folosesc deloc produse din carne, va oferim o rețeta de parjoale de post. Astfel de cotlete de orez cu legume pot fi consumate la pranz, la cina, cu sau fara garnitura. Ingrediente Orez cu bob rotund – 150 g de crupe sau 400 g de orez fiert.Morcovi – un morcov…

De ce trebuie sa puna femeile oregano in colțurile bucatariei. Trucul extrem de util!

22:20, 18.03.2024 - Știm cu toții ca oregano este o planta incredibila in gastronomie, insa aceasta are și multe alte utilizari pe care cu siguranța nu le cunoașteți.Ce alte intrebuințari are oregano?Oregano nu este potrivit doar pentru a-l folosi in mancarurile tale, ci are numeroase beneficii asupra sanatații, despre…

Gogoșile, desertul de care nu ne saturam niciodata (P)

19:10, 15.02.2024 - Cine a inventat gogoșile?Exista mai multe povești despre inventarea gogoșilor. Una dintre ele spune ca au fost facute pentru prima data de coloniștii olandezi din America de Nord in secolul al XIX-lea. O alta poveste spune ca un marinar olandez pe nume Hansen Gregory a inventat gogoșile pe o nava in…

Rețeta de weekend. Negresa cu banane, prajitura pe care vei ajunge sa o iubești. Se prepara rapid și este extrem de gustoasa

07:35, 10.02.2024 - Ingrediente- 3 banane coapte, zdrobite- 125 ml unt topit- 1 cana (200 g) zahar- 2 oua- 1 lingurița extract de vanilie- 180 g de faina1/2 cana (50 g) cacao- 1 lingurița praf de copt- 1/2 lingurița bicarbonat de sodiu- 1/4 lingurița sare- 240 ml de lapteMod de pregatire- Incalziți cuptorul la 180°C și…

Rețeta de weekend. Negresa cu banane, prajitura pe care vei ajunge sa o iubești. Se prepara rapid și este extrem de gustoasa

11:50, 09.02.2024 - Ingrediente- 3 banane coapte, zdrobite- 125 ml unt topit- 1 cana (200 g) zahar- 2 oua- 1 lingurița extract de vanilie- 180 g de faina1/2 cana (50 g) cacao- 1 lingurița praf de copt- 1/2 lingurița bicarbonat de sodiu- 1/4 lingurița sare- 240 ml de lapteMod de pregatire- Incalziți cuptorul la 180°C și…

Greșeala pe care o fac aproape toți romanii. Cand trebuie pusa, de faps, sarea pe cartofii prajiți

18:55, 06.02.2024 - De-a lungul timpului au existat multe controverse privind aceasta practica. Numeroase gospodine și bucatari pasionați adauga sare pe cartofi in timpul procesului de prajire, insa specialiștii in gastronomie dezvaluie ca aceasta metoda nu este cea mai eficienta.Potrivit experților culinari, daca adaugam…


Ce parere ai despre aceasta stire?