Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

16:55, 22.09.2023

HEKA Hospital: Afectiunile urechilor, nasului si gatului nu trebuie tratate superficial pentru ca pot determina complicatii grave

Ca orice afectiune ORL, si cele care apar cu precadere in aceasta perioada necesita un consult de specialitate pentru un diagnostic cert si in vederea prescrierii tratamentului adecvat Toamna isi intra in drepturi,…




00:35, 14.09.2023

Dinții lipsă și riscul dezvoltării afecțiunilor dentare și gingivale

A avea o dantură sănătoasă și strălucitoare este esențial nu doar pentru aspectul estetic, ci și pentru sănătatea generală. Dinții lipsă pot avea un impact semnificativ asupra sănătății orale și pot crește riscul…




14:11, 13.09.2023

Medic oncolog: „Numai prin programe de screening eficiente putem reduce incidența afecțiunilor maligne”

Într-un interviu acordat ziarului „Adevărul”, dr. Laura Rebegea, șefa secției Oncologie de la Spitalul Județean Galați, susține că singura metodă de scădere a numărului de cazuri nou diagnosticate de cancer este…




20:20, 02.09.2023

Întâlnire între medicul Terezia Mureșan și mai mulți vârstnici din Cugir. S-a discutat despre afecțiunile cardiovasculare și prevenția acestora

În cursul zilei de ieri, 1 septembrie 2023, la Centrul de zi pentru persoane vârstnice „Lotus” din Cugir a avut loc o întâlnire între medicul Terezia Mureșan și mai multe persoane vârstnice. Tema discuțiilor a…




15:20, 01.09.2023

Investigaţie imagistică în premieră, la Spitalul CF, cu un angio-CT care permite diagnosticarea afecţiunilor cardiovasculare

Medicii cardiologi împreună cu echipa de imagistică a Spitalului Clinic CF Timişoara efectuează, din această săptămână, o investigaţie în premieră, angio-CT coronarian, în cadrul Laboratorului de Radiologie şi…




12:51, 01.09.2023

Angio-CT coronarian, pentru diagnosticarea afecțiunilor cardiovasculare, la Spitalul CF Timișoara

Spitalul CF Timișoara oferă, prin Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală, începând din această săptămână, investigații de tip Angio-CT coronarian, care este recomandată la depistarea unor diferite afecțiuni…




11:25, 28.08.2023

Sănătatea orală influențează sănătatea generală a organismului tău

Atunci când vorbim despre medicina integrată, este foarte important să înțelegem că organismul uman funcționează ca un tot unitar, iar anumite probleme de sănătate, deja prezente, pot determina apariția altor afecțiuni.…




09:40, 28.08.2023

Și animalele de companie pot răci! Semnele pe care nu trebuie să le ignori

 La pisici, nu confundaţi aceste episoade cu obstrucţiile urinare ce pot pune în pericol viaţa animalului. Tot termenul de răceală îl folosim şi în cazul afecţiunilor digestive acute, manifestate mai ales prin…




11:20, 23.08.2023

Aveţi nevoie de o coroană dentară? Apelați la o clinică stomatologică profesională!

Contextele care pot conduce la deteriorarea şi pierderea unui dinte sunt multiple. Afecţiunile cavităţii bucale, cariile netratate, gingiile sensibilizate, şocurile mecanice, ocluzia incorectă, o igienă bucală…




15:30, 16.08.2023

Ceaiul care te scapă de afecţiunile ginecologice. Sfaturile oferite de bioenergoterapeuta Lidia Fecioru: „Bun pentru tot ce înseamnă boli...”

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că bioenergoterapeuta Lidia Fecioru oferă diverse tratamente naturale și sfaturi pentru diferite probleme de sănătate. Ei bine, de această dată, specialista a vorbit despre…




01:25, 13.08.2023

Lista afecţiunilor des întîlnite în perioada verii. Cum să ne protejăm de ele

Arsurile solare, insolaţia, fotosensibilitatea, alergiile şi arsuri ale retinei sînt afecţiuni care apar în urma expunerii neadecvate la soare. Medicii spun că incidenţa afecţiunilor enumerate mai sus creşte în…




13:35, 12.08.2023

O nouă premieră la Spitalul Județean Suceava: Diagnosticul modern al afecțiunilor renale

Spitalul Județean Suceava a devenit unul dintre puținele unități spitalicești din țară în care se poate efectua o evaluare completă a biopsiei renale. Potrivit unui comunicat de presă transmis de Spitalul Județean…




09:40, 04.08.2023

Horoscop 4 august. La serviciu se anunta multa forfota pentru una dintre zodii

BerbecAstrele iti recomanda retragere din forfota vietii cotidiene. Este nevoie sa ti ingrijesti atat sufletul, cat si trupul. Afectiunile vechi iti pot da batai de cap, insa remediile naturiste te ajuta suficient.…




08:50, 03.08.2023

Ce beneficii are apa termală. Afecțiunile pe care le tratează aceste băi

Puțini știu, însă, băile termale au fost folosite în mod istoric pentru a ușura simptomele unor afecțiuni precum artrita reumatoidă, osteoartrita, spondilita anchilozanta și psoriasis. Ei bine, beneficiile apei…




12:50, 02.08.2023

Urechile, nasul și gâtul copiilor au nevoie de o supraveghere atentă: aventura spre sănătatea ORL a copiilor

Într-adevăr, o perioadă magică a vieții, o perioadă plină de joacă, de curiozități și de descoperiri, însă de regulă și o perioadă care vine cu numeroase neplăceri și probleme de sănătate – aceasta este copilăria.…




22:15, 30.07.2023

Cum să ai un somn odihnitor? Care sunt afecțiunile care provoacă insomnii

Pentru a descoperi cum putem avea un somn odihnitor, ne-am adresat unui expert în domeniu, Dr. Laura Crăciun-Chiriță, medic neurolog cu specializare în somnologie. Cum să ai un somn odihnitor. Sfaturi esențiale…




08:10, 20.07.2023

Nu ai voie să zbori cu avionul dacă suferi de aceste boli. OMS a publicat lista afecțiunilor

Înainte de a pleca în vacanță cu avionul, ar trebui să ți cont de mai multe lucruri. Printre lucrurile cărora ar trebui să le acorzi o atenție deosebită se numără și bolile. Dacă suferi de anumite afecțiuni, sunt…




16:35, 19.07.2023

Cât de periculos este aerul condiționat pentru animalele de casă?

Ca regulă generală, spun specialiștii, dacă vorbim de câini și pisici, se aplică aproximativ aceleași reguli ca și în cazul nostru: să nu fie excesiv de frig, mai bine zis diferența între temperatura exterioară…




16:10, 19.07.2023

Câtă înghețată este indicat să mănânci. Afecțiunile pe care le poți avea dacă o consumi în exces

Ca orice exces, și înghețata poate dăuna sănătății, din cauza aportului mare de zahăr, grăsimi și E-uri. Ca alternativă, poți prepara și rețete de înghețată mai sănătoase, fără adaosuri.




10:51, 06.07.2023

CJAS Dâmbovița, despre regulamentul privind serviciile medicale la distanță

COMUNICAT:   Reglementările privind acordarea serviciilor medicale la distanță se mențin și după data de 1 iulie 2023, în conformitate cu noul Contract-cadru și cu Normele metodologice de aplicare a acestui act…




17:21, 30.06.2023

APCR: 75% dintre locuitorii din rural sunt supraponderali sau obezi. Oamenii nu își cunosc afecțiunile, tratamentul, au fost abandonați

Un număr de 1.258 de oameni din mediul rural au beneficiat în ultimele trei luni de investigaţii medicale gratuite în cadrul caravanei „Sănătatea vine la tine”, organizată de Alianţa Pacienţilor Cronici din România…




14:56, 27.06.2023

Când trebuie să mergi la un psihiatru și când trebuie să mergi la un psiholog

Afecțiunile și tulburările psihicului sunt din ce în ce mai întâlnite. Insomnie, incapacitatea de a simți bucurie, îmbunătățirea stării de spirit cu stimulente, atacuri de panică, suspiciune excesivă, apatie, accese…




10:41, 27.06.2023

[Medici Buni] Dr. Oana Neagu, neurolog la MedLife Berceni: „Este extraordinar că un om te lasă să te apropii de el într-un timp atât de scurt, te lasă…

La Hyperclinica MedLife Berceni, în cabinetul 4, ajung oameni care au dureri mari de cap, de spate sau de mușchi, pareze, asimetrii ale feței sau probleme cu ochii. Afecțiunile lor poartă nume precum: sindrom de…




08:40, 24.06.2023

Efectele terapeutice ale florilor de sânziene: vindecă bolile ficatului, reumatismul și afecțiunile pielii 

Există două specii în funcție de culoarea florilor. Planta crește în zone însorite, pe pajiști aride, fânețe, lanuri de grâu, la marginea pădurilor, a drumurilor și a căilor ferate.Sânzienele albe au efecte diuretice,…




13:21, 09.06.2023

6 analize de sânge pentru evaluarea riscului de boală cardiovasculară

Afecțiunile cardiovasculare sunt una dintre principalele cauze de mortalitate la adulți, în prezent. Estimarea riscului de boală cardiovasculară este importantă pentru că permite ajustarea stilului de viață, astfel…




08:40, 07.06.2023

Din 1 iulie, lista afecțiunilor ce permit prezentarea direct la medicul de specialitate se extinde și apar noi analize de laborator decontate

Din 1 iulie, lista afecțiunilor ce permit prezentarea direct la medicul de specialitate se extinde și apar noi analize de laborator decontate Normele noului contract-cadru ce conține condiţiile acordării asistenţei…




14:05, 06.06.2023

Nicoleta Pauliuc (PNL): În perioada următoare, voi pune în dezbatere publică o propunere legislativă prin care bolnavii care reuşesc să învingă afecţiunile

Senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a declarat marţi, în cadrul dezbaterii cu tema ,,Cancer Survivor” că lucrează la un proiect legislativ în logica de a-i ajuta pe supravieţuitorii de cancer şi pe cei care au trecut…




00:10, 31.05.2023

Dr. Lucian Eva: Tinerii prezintă o frecvenţă mai mare a afecţiunilor tumorale la nivelul neurocraniului

Managerul Spitalului „Prof. Dr. Nicolae Oblu‟ Iaşi, conf.univ.dr. Lucian Eva, afirmă că din ce în ce mai des sunt întâlnite cazuri de tumori cerebrale în rândul tinerilor. „Patologia tumorală este din ce în ce…




13:51, 29.05.2023

Beneficiile caprifoiului, sau Mâna Maicii Domnului. Tratează o mulţime de afecţiuni: balsam pentru sănătate

Mâna Maicii Domnului este o plantă ale cărei flori au un miros care te relaxează şi te îndeamnă la meditaţie, putând fi utilizate în cadrul sesiunilor de aromaterapie. Nu trebuie uitate însă nici proprietăţile…




10:51, 24.05.2023

Cu asigurarea de sănătate SIGNAL IDUNA ai acces la a doua opinie medicală din partea a 50.000 de experți medicali internaționali

Diagnosticele grave, temerile legate de evoluția unei afecțiuni, de eficiența tratamentului, creează deseori îngrijorări și chiar confuzii. Din aceste motive, luarea unor decizii poate fi din ce în ce mai dificilă,…